Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

ברשותי פיג'ו 106 XR 1999 1.4

לאחרונה נתקלתי בתופעה מוזרה, כאשר אני מנסה לשלב הילוך תוך לחיצה מלאה על הקלאץ' אני נתקל במחסום, זאת אומרת שכאילו המוט לא מול החור אליו אמור להכנס\הקלאץ' לא מפריד.

לאחר לחיצה\לחיצות נוספות ההילוך נכנס.

האם יכול להיות שהכבל קלאץ' דורש מתיחה?

*הקלאץ' הנ"ל בן פחות משנה. ולא עבר התעללות בנהיגה.

יש לכם עוד רעיונות מה זה יכול להיות?

אשמח לקבל המלצה למוסך טוב אמין והוגן במחירים (אני חייל והתקציב שלי לא בשמיים).

*אני גר באזור רחובות-ראשל"צ.

בנוסף אם למישהו יש מושג לגבי מחירים אשמח לקבל תמונה כללית.

תודה!

פורסם

בהחלט יתכן ומדובר בכבל קלאצ' שאינו מתוח דיו.

מה גובה נקודת ההפרדה של הקלאצ'?

אפשרות נוספות - צמיגות שמן גיר שאינה מתאימה ומקשה על העברת הילוכים בטמפרטורה נמוכה.

בני ל., יקיר הפורום, גר ברשל"צ ובוודאי יוכל לעזור לך. תגיד לו שצביקה עם ה205 האדומה שלח אותך :-D

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה צביקה,

הבנתי שעלות הכבל המקורי הינה 110 שקלים,

רציתי לדעת אם יש לך מושג לגבי עלויות החלפה? והאם זה משהו פשוט שאני יכול לעשות לבד?

ועלויות של החלפת שמן גיר + איזה מומלץ ל 106 XR 1.4 שנת 99

תודה!

פורסם

כבל ידני מקורי עולה 150 שקלים לפני מע"מ

כבל עם מנגנון מתיחה אוטומטי מקורי עולה 160 לפני מע"מ

ההחלפה פשוטה וניתן להחליף בבית אם רוצים, אני עשיתי אצלי הסבה מכבל מתיחה אוטומטי לאחד עם מתיחה ידנית.

כמובן שרצוי קודם למתוח את הכבל לפני שקונים אחד חדש בהנחה ומדובר במתיחה ידנית.

שמן גיר עולה מקורי סביב 100 ש"ח, החלפה ניתן לבצע בבית כמו החלפת שמן מנוע רק ללא הפילטר. צריך להצטייד בהחלפת שמן גיר גם בזוג שייבות נחושת במידה של הבורג ריקון שמן. לגיר יש בורג עליון למילוי שמן ובורג תחתון וריקון שמן, הברגים האלה זהים לבורג של השמן מנוע ולכן גם השייבות נחושת.

השאלה היא האם כל ההילוכים נכנסים ככה או שכרגע אתה יכול לשלב רק הילוך 3 והילוך 4?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני יכול לשלב כרגע הכל כרגיל..

אני רק מרגיש שההפרדה עצמה של הקלאץ' היא ממש ממש נמוכה.. אולי פשוט אני רגיל לסטאנדרטים אחרים (אני נוהג הרבה גם על קנגו 2005 ידנית)

אבל עדין אני חושב שזה ממש נמוך ושאפילו לפעמים הכבל כאילו לא מחוזק או שהוא מחוזק נמוך מידי ולכן לא מפריד טוב לפעמים, ומידי פעם נוצר מצב שאם אני לוחץ קלאץ מילימטרים ספורים מעל הרצפה ולא עד הרצפה אז ההילוך לא נכנס טוב\לא נכנס בכלל (כאילו לא הפריד כלל)

ולגבי איזה כבל יש לי, אם יש לי אוטומטי או ידני אני לא יודע, אשמח אם תענו לי על השאלה מה מגיע עם 106 XR שנת 99

כי אני לי מושג אם איך לברר את זה..

ולגבי מתיחה האם זה אפשרי?

תודה!

פורסם

לפי התאור שלך הכבל באמת זקוק למתיחה, מה שמסביר את זה שכנראה יש לך ידני.

כבל עם מתיחה אוטומטי אין לך אפשרות למתוח אותו כי יש לו מנגנון מתיחה אוטומטי עצמאי שמותח בעצמו ללא יכולת מצידך להתערב במתיחה.

אם תרצה איזה יום להיפגש בשעות אחרי הצהריים אני גר ברחובות, צור קשר בה"פ.

בשביל בדיקה זריזה עצמית, קח סרגל ובדוק מה המרחק בין הדוושה (בלי ללחוץ אותה) ובין הנקודה שהיא נוגעת בה ברצפת הרכב כשכן לוחצים אותה, המרחק המינימלי או ליתר דיוק מהלך הדוושה צריך להיות 14 ס"מ. מתחת לזה יש סיכון של חוסר הפרדה מלאה. אפשרי גם לכוון את הדוושה גבוהה שתהיה בגובה של דוושת הברקס ואז לא תצטרך למתוח הרבה מאוד זמן אבל אז מהלך הדוושה יהיה ארוך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קניתי 106 חדשה בזמנו כאשר היא רק הגיעה לארץ.

1994 כנראה. המכונית החדשה הראשונה והאחרונה שקניתי.

עוד כשיצאתי עם האוטו החדש - ההילוך האחורי השתלב בקושי.

עד כמה זה קשור לבעיה שלך, איני בטוח. שנתיים החזקתי במכונית זו,

ולמרות תקופת האחריות הבעיה ליוותה אותי ולא באה על פתרונה.

היום אני מחזיק בוולוו שנת 1983, שהשבחתי אותה עם השנים, ואני מלקק את האצבעות - עוד לא היתה לי מכונית כה טובה.

פורסם

תומר,חוששני שלבחור יש מותחן אוטומטי בדגם הנ"ל.[דור 2]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תוכן חדש...