Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טחנתי לכם את השכל עם הת'רד הקודם שלי, עכשיו לעוד שאלה.

הסתכלתי קצת הרבה על מידע בפורום, ואז התגלגל אל מול עיניי מאמר שקושר למאמר על קבלים.

אם הבנתי נכון, קבל יעזור לספק כח רגעי שיהיה חסר למערכת בעומס (תקנו אותי אם אני טועה זה חשוב לי)

המוז(ס)יקה שאני שומע כוללת הרבה מאוד באסים בטווחים קצרים שהבנתי שלעתים "כבדים" על המערכת.

האם על מערכת של סאב (יכול להיות שניים, קיבלתי תוספת תקציב ממפעל הלוטו P:) עם, נגיד, 200-250RMS לאחד ומגבר של 400-500 RMS תהיה בעיה להתמודד עם המצב הזה ללא קבל? (לא מצאתי לזה תשובה בחיפוש)

ואם קבל הוא "פקה פקה" מה כן יוכל עזור, במספר מגזיני רכב שיש לי ראיתי הרבה פעמים מצבר בשם אופטימה (RED או YELLOW), זה יכול להוות פתרון?

אגב, אם צריך אני יכול לספק סמפל של טרק ממוצע שאני שומע

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

חיפוש עמוק יותר היה מגלה לך שכל מערכת חשמלית מתנהגת אחרת.

לכן, הכי מומלץ להרכיב את המערכת - ואז לראות אם יש צורך בשיפור חשמלי כלשהוא.

עם 250 וואט (שזה מעט מאוד) לא צריכה להיות שום בעיה.

פורסם

אתה יודע - מי שמחפש צרות - מוצא!

יש לך בעיה במערכת?

אין לך מספיק עוצמה? - מה הקשר להוספת קבל? - תקנה מגבר ורמקולים יותר חזקים.

יש לך נפילות מתח? - תבדוק בבדיקת עומס את האלטרנטור והמצבר.

יש לך פטיש למראה של הקבל? - תקנה קבל. - זה ממש לא אומר שאתה צריך אחד.

לרוב זה קטע של שופוני ולא מעבר לזה.

תריץ חיפוש בפורום ואתה תראה שמעטים הם המקרים בהם הקבל אכן נחוץ ולרוב הוא מתוקן מהסיבות הלא נכונות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תוך כדי עריכת החיפוש, חפש מאמר של דני זומרשטיין, על סידור בעיית האורות המהבהבים, או משהו בסגנון. מאז שפורסם אותו המאמר, פחתו השאלות על הקבלים וכו' בצורה משמעותית. אני מאמים שתמצא שם תשובות לשאלותיך.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אני יש לי איזה סוג של שאלה...

כשאני מדליק את המערכת ונוסע באוטו, כאילו כל מערכת החשמל באוטו דלוקה, הסאב והרמקולים לא עובדים כמו כשאני מכבה את האוטו ורק מפעיל מערכת האודיו.

למה???

כשקורה דבר כזה מומלץ להרכיב קבל??

אצלי באוטו יש שני מגברים...

מונובלוק ו4 ערוצים

פיג'ו - כשהחיים גונג'ל כדי שתהייה אריה - peugout

אני לא נוסע מהר אני טס לאט

פורסם

מה זאת אומרת המערכת לא עובדת באותה צורה כאשר האוטו מונע לעומת כאשר האוטו מכובה? פחות טוב\יותר טוב, יותר חלש \ חזק? במה טמון ההבדל?

אם תקרא במאמר שהמלצתי עליו, תבין שהקבל הוא לא פתרון קסם לכלום.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אחרי הרהור של שנים במנזרים יפניים

הגעתי למסקנות הבאות:

א) קבל שמקבל, אין לי עדיין מערכת בתחום הסביר :roll:, תודה גל, אני קודם יתקין מערכת ואז נראה הלאה

ב)האוטו מחר אצל החשמלאי לבדיקת תקינות החשמל

ג)צריך להתארגן על שלושת הגדולים :-P (למדתי עוד מושג)

ד9 יואב, תודה על המאמר (זו לא מסקנה, אבל לא הייתי מוצא אותו לבד)

וצדקתי, זו באמת שאלה שמעצבנת את כולם...

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אתה לא צריך להתארגן על שלושת הגדולים עד שלא הוכח צורך לכך.

תתקין תמערכת - תיגש לבדיקה - הכל בסדר - עזוב אותך שטויות.

אם זה לא שבור - אל תתקן!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אוקי, סבבה, משפט הגיוני שם בסוף, אבל הבנתי שזה פשוט בריא למערכת החשמל, או שמא אני טועה? (סביר בהחלט :-P)

זה גם בריא להחליף את כל השסתומים במנוע לעשויי טיטאניום, ככה הם יוכלו להתמודד עם יותר לחץ, וחום הרבה יותר גבוהים, וגם יהיו עמידים לאורך יותר זמן... השאלה אם אתה צריך את זה??

כמו שאנשים מנסים להגיד לך כאן - אם זה לא שבור, אל תתקן את זה!

ואם יש לך כסף מיותר לבזבז על דברים לא נחוצים - אני יותר מאשמח לפתור אותך מסכום זה :)

בברכה!

יונתן.

פורסם
מה זאת אומרת המערכת לא עובדת באותה צורה כאשר האוטו מונע לעומת כאשר האוטו מכובה? פחות טוב\יותר טוב, יותר חלש \ חזק? במה טמון ההבדל?

אם תקרא במאמר שהמלצתי עליו, תבין שהקבל הוא לא פתרון קסם לכלום.

יואב

הדפיקות של הסאב חלשות יותר, וגם הכל עובד חלש יותר מרגישים את ההבדל

אני מבחנתי ישים עוד מצבר, לא דווקא קבל

פיג'ו - כשהחיים גונג'ל כדי שתהייה אריה - peugout

אני לא נוסע מהר אני טס לאט

פורסם

האופטימה האדומה והאופטימה הצהובה שונים בתכלית שלהם.

אופן צורת הפעולה שלהם שונה בכך שהאדום , נועד לכח הנעה starter power , ולא עמיד כל כך בפריקות עמוקות.

כלומר , הוא נותן את ה 800 ומשהו אמפר שלו בכח מתפרץ של 5 שניות , ומתחיל להטען , אך מחזורי פריקה עמוקה תכופים יקצרו לו את החיים משמעותית.

אופטימה צהובה נועדה לפריקה עמוקה, בכך שבעת הצורך , הסוללה פורקת כ 80% מהתכולה שלה למען המטרה , החומרים וסידור התאים בתוכה מקנים לה אפשרות טעינה ופריקה מהירים ממצבר רגיל, אך גם בצהובה ניתן להשתמש בתור starter power.

המחיר? הבדל של פי 2 מחיר לטובת הצהובה.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...