Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שמתפרצים ואומרים לי לעשות חיפוש, אז עשיתי חיפוש ומצאתי ט-ו-נ-ו-ת של חומר בנושא, אבל אני עדיין לא סגור על זה חד-משמעית.. כל אחד אומר משהו אחר מה הכי אופטימלי לכל השאלות למטה??!?... תודה רבה

מישהו יכול להגיד לי פעם אחת ולתמיד באיזה תדר חותכים את ה:

1. סאב

2. מידים - שיעבדו "ביחד" עם הסאב כאילו שיש סאב מדימה...:)

3. רמקולים אחוריים

4. חיתוכים ב- HU

על מה לשים את ה: (הסוויצ'ים האלה במגבר של F.Range / Low Pass / Hi-pass)

5. אם הוא מחובר ל-קומפוננט + טוויטרים (כמובן כי זה קרוס)

6. אם הוא מחובר לסאב

7. אם הוא מחובר לרמקולים אחורים בכל מידה שהיא..(אני מניח שזה לא משנה... אם זה כן אז אשמח שתרחיבו את אופקיי בנושא!!)

משהו אחר: מזה דחיסת סאונד BMX?... (יש לי את זה ב- HU)..

תודה רבה רבה רבה וענקית לכל חברי הפורום שעוזרים / תומכים / קוראים / מתעניינים כ"כ!!!

אין עליכם!:lol::lol::-D

תודה רבה לכולם!..

פורסם

ממש בכללי סאב חותכים באיזור ה 80 מידים באיזור ה 80.

לקומפוננט אתה צריך FULL או HIGH פס תשמע את ההבדל.

לסאב אתה חייב LOW פס.

אם המגבר מחובר לרמקולים האחוריים... נראה לי ש FULL הכי יתאים.

זה מאוד בכללי - הכל תלוי באוזן בסופו של דבר.

BMX וגם COMP עושה שקר כלשהו לקבצי mp3... גם אותי מעניין מה התפקיד של זה כי לא שמתי לב להבדל (זה אמור להשלים צלילים שנאבדים בmp3 לעומת מקורי)

אני גם ישמח לשמוע תגובות של אחרים.

פורסם

מישהו יכול להגיד לי פעם אחת ולתמיד באיזה תדר חותכים את ה:

1. סאב

2. מידים - שיעבדו "ביחד" עם הסאב כאילו שיש סאב מדימה...:)

3. רמקולים אחוריים

4. חיתוכים ב- HU

כאשר באותו האוטו, אותה המערכת, במיקומים/זויות/הבטים מעט שונים, כל הכיוונים עלולים להשתנות באופן מהותי כולל אפשרות עד שינוי פאזות.

בקיצור אתה רוצה תשובה אחת קולעת למקצוע אחד ענק, שכולל את תורת המספרים, הסאונד, וההתקנות בפועל (טעויות פאזות וכו..) איך ניתן לספק תשובה סבירה לעניין ולא בגודל של חוברת? :shock:

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מזה פאזות?

מישהו אגב יכול לתת לי איזה אתר שיש בו מושגי יסוד של אודיו?..

תודה רבה על העזרה!!!

דרך אגב.. אם אני שם מגבר + סאב + רמקולים 6X9 באיזה תדר לחתוך את הרמקולים

פורסם

דני, לא ביקשתי עכשיו פילוסופיה והיסטוריה של חיבור מערכת.. ביקשתי סה"כ בכללי איך זה אמור ליהיות תוך התעלמות מכל הגורמים האחרים.. בתאכל'ס איך זה צריך להיות...

פורסם

1. סאב 80 סלופ של 24 DB בדרך כלל אני מעדיף 63 בסלופ של 24DB (אם יש לך רמקולים שישתלבו עם זה)

2. מידים - שיעבדו "ביחד" עם הסאב כאילו שיש סאב מדימה...:smile:בקצה החיתוך של הסאב ואפילו טיפה מתחת 63 או 80 בסלופ 4

3. רמקולים אחוריים ככה שלא יפריעו לקדימה

4. חיתוכים ב- HU החיתוכים בHU אלו החיתוכים עלייהם דיברתי, יש חיתוכים גם דרך המגבר אבל תלוי באיזה חתיוך תומך הHU שלך

על עשירית של רגל אחת.

דני הסביר לך על 2 רגליים אז תעריך את זה

פורסם

זו בעיה לחתוך קומפוננט ב63 הרץ, לי יש את הסט אינפיניטי פרפקט 5.1, הסט מוצהר 100WRMS, אני מאמין שאני נותן לו 50 עד 60WRMS והוא לא עומד בעוצמה כזו עם תדרים נמוכים, אני חותך אותו בסביבות ה80-90.

אל תשכח שאתה חותך, התדרים הנמוכים עדיין עוברים, אבל באמפליטודה נמוכה יותר. הרי LPF ו HPF זה מעגלים לא אידיאלים והעקומה היא לא ליניארית.

לניר:

קצת אלקטרוניקה: במעגל אידיאלי במעביר גבוהים, אם אתה חותך מ80, אז התדרים מתחת ל80 לא יעברו כלל, אבל המעגלים אינם אידיאלים ולכן התדרים הנמוכים כן עוברים, אבל הם מונמכים, ז"א בעוצמה גבוהה ייתכן והקומפוננט שלך ינגן את את אותם תדרים והם כן יפריעו.

המלצה: לכוון עם דיסק בדיקה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

זה המשמעות של סלופ חתוך ב63 בהנמכה של התדר

שאתה חותך קומפוננט ב24DB ב63 הוא מנגן 63 בהנחתה ולכן לרוב יכול להתמודד (ברמקולים מאיכות טובה כמובן)

כותב האשכול לא ציין רכיבים ועל כן אני לא יכול ממש לתת לא כיוון מדוייק

אצלי רמקול של פוקל KPS מחובר בגישור בביאמפינג על מגבר שמוצהר 170 RMS ונותן 170 ומסוגל לנגן 63 בלי סלופ , אך בקטעים קשים הוא יחנק (כמובן שהרמקול לא מקבל עוצמה שכזאת בכל רגע נתון אבל הווליום אצלי באמת מגיע לרמות מחרישות עם צליל נקי ולא רק הסאב מחריש)

רק כדי לסדר את האוזן, כל הסט מוצהר כ80 ואני נותן את העוצמה שכתבתי רק למיד וופר

לכן אצלי אני חותך אותו ב 63 בסלופ של 12 על מנת לא להכביד עליו

הסאב מתחבר אליו מצויין, וזה העיקר

פורסם
דני, לא ביקשתי עכשיו פילוסופיה והיסטוריה של חיבור מערכת.. ביקשתי סה"כ בכללי איך זה אמור ליהיות תוך התעלמות מכל הגורמים האחרים.. בתאכל'ס איך זה צריך להיות...

תקרא שוב את מה שכתבת. ואולי גם את ההודעה הקודמת שפרסמת :

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1307724#post1307724

אולי כדאי שתגש למתקין מקצועי:roll: ?

כי פשוט בתאכל'ס לא ניתן ולא רצוי להתעלם משום גורם, גם אם זה נראה לך כפילוסופיה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
1. סאב 80 סלופ של 24 DB בדרך כלל אני מעדיף 63 בסלופ של 24DB (אם יש לך רמקולים שישתלבו עם זה)

2. מידים - שיעבדו "ביחד" עם הסאב כאילו שיש סאב מדימה...:smile:בקצה החיתוך של הסאב ואפילו טיפה מתחת 63 או 80 בסלופ 4

3. רמקולים אחוריים ככה שלא יפריעו לקדימה

4. חיתוכים ב- HU החיתוכים בHU אלו החיתוכים עלייהם דיברתי, יש חיתוכים גם דרך המגבר אבל תלוי באיזה חתיוך תומך הHU שלך

על עשירית של רגל אחת.

דני הסביר לך על 2 רגליים אז תעריך את זה

לא ממש הבנתי, יש לי פיוניר 3950

הסאב אצלי במגבר על טיפה מעל חצי גיין ובHU על 5DB-.

להוריד ל 24DB- ב HU ב"סאב" ולהגביר גיין במגבר כדי לאזן ? (למה ?)

ולמידים להוריד 6DB- ב HU ב"תדרים הנמוכים - EQ-L" ? נגיד לשים על 100 רחב ? (או שהתכוונת לפונקציה שאין לי ב HU).

(כמובן שהכל בערך וצריך לכוון לפי האוזן, אבל ברעיון הכללי)

תודה.

פורסם

סאב - 80Hz, ולגבי הDB, בהתאם להגברה במגבר. הכלל הוא שעדיף לעבוד על מצב שהDB באופציית הסאונד ב HU יהיה קצת פחות מ 0 - למשל, 2-, ככה שבשירים בעלי באס חלש, אתה מגביר מה- HU.

קומפוננט - בין 63-100, תלוי בהתקנה, ובאיכות הרמקול. לפי צורת השאלה, אני מניח (בלי לפגוע כמובן) שאין מדובר ברמקול היי אנד כזה או אחר, ככה שתכוון HPF ל 80-100, עדיפות לכיוון ה 100, כל זה בHU. הפעולה הזו תחתוך גם את האחוריים (אלא אם יש לך פילטר נפרד) על אותו תדר, והאחוריים מסוגלים להתמודד עם תדר נמוך יותר. לכן, במקרה שלך ההמלצה היא לכוון רק דרך המגבר, כלומר - להשאיר את ההד יוניט ב HPF - OFF - ולכוון במגבר ל 80-100 בקדמיים ו 65-80 באחוריים, ולהתאים גיינים עד לקבלת איזון כטעמך. לא מומלץ לנגוע בSLA - PRE=AMP שכן יכנסו עיוותים לסאונד.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

ממש כל הכבוד על ההשקעה אבל יש תקלה קטנה בידע שלי.. אתם לא מדברים עם אודיופיל... אני לא יודע מזה סלופ ואיך אני מכוון DB, הנחתות, אמפליטודה וכו'.

שרגמאן,

אני לא יודע אם שמת לב אבל חוץ מהסאב, בחתימה שלי יש את כל הרכיבים...:)

נ.ב

הייתי בבסיס ולכן לא יכולתי לכתוב תגובה הרבה זמן...:)

פורסם

תלוי בסאב, אחרת לא אוכל לסייע בהרבה

הפולס יכול לרדת נמוך (יחסית) בכיוון זהיר, אבל עם מגבר כזה ואתה שאומר שאין לך הרבה ניסיון (וזה מובן)

לא הייתי דוחק את הרמקול לגבולות שלו, אתה לא תרגיש מתי הוא עובר אותם וחבל על הכסף ,הציוד והצער

ככל שהעוצמה עולה במגבר (בכיוון) ככה צריך להעלות את נקודת החיתוך (לכיוון ה 100 אם אתה מגזים)

במגבר כמו שלך אני לא ממש מנוסה אבל אם זה מגבר מדבקה הייתי נזהר

פורסם

אבל עם מגבר כזה מזה כזה? לא הייתי דוחק את הרמקול לגבולות שלו כלומר?, אתה לא תרגיש מתי הוא עובר אותם ואיך אתה מרגיש? איך מרגישים את זה? וחבל על הכסף ,הציוד והצער:) חיובי...

ככל שהעוצמה עולה במגבר (בכיוון - הכוונה ל- Gain נכון?) ככה צריך להעלות את נקודת החיתוך - מה בדיוק היחס שזה נקבע? אם המגבר שלי פתוח לקצת מעל החצי אזה חיתוך צריך להיות ב-? (לכיוון ה 100 אם אתה מגזים)

במגבר כמו שלך אני לא ממש מנוסה אבל אם זה מגבר מדבקה - תקלת ידע אישי, אתה יכול להסביר לי מה זה? הייתי נזהר

תודה רבה על ההתייחסות השאלות שלי באדום...

פורסם

הודעה אחרונה להיום,

מזה כזה? תמתין

כלומר?, לנקודה הכי נמוכה שהוא יכול לנגן

ואיך אתה מרגיש? איך מרגישים את זה? ניסיון ושמיעה שמזהה עיוות

:smile: חיובי... ברור לי, אני פשוט לא רוצה שתגיע להודעה כמו, רמקול אחד לא עובד, למה?

הכוונה ל- Gain נכון?בערך גם חיתוך אם אתה חותך דרך המגבר או הקרוס בHU

מה בדיוק היחס שזה נקבע? אם המגבר שלי פתוח לקצת מעל החצי אזה חיתוך צריך להיות ב-? זה לא עובד ככה, זה עובד לפי שמיעה

תקלת ידע אישי, אתה יכול להסביר לי מה זה? מגבר מדבקה זה מגבר שהנתונים לא תואמים מציאות, המותג משתנה לפי הזמנת החברה (הרבה חברות גם בינוניות וטובות עושות את זה אבל זה לא המצב , אני מדבר על מגברי LOW END

• תוכן חדש...