Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיבת הילוכים מסוג DSG -02E הינה בעלת 2 קלצ'ים (מרובי פלטות) והינם רטובים.

כול ההילוכים מסוכרנים כמו בתיבת הילוכים ידנית קונבציונלית !

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם
פשוט מאוד.

גיר רגיל הוא הרבה...הרבה...הרבה יותר פשוט מגיר אוטומט ולכן התקלות בו פחותות במאות אחוזים.

בנוסף בגיר הידני אין חלקים שמתבלים בצורה שוטפת למעט מצב של נסיעה עם חוסר שמן או משהו בסגנון. והחלק היחידי שהוא מתכלה הוא הקלאצ' שהוא חיצוני לגיר.

לעומתו הגיר האוטומט מאוד מורכב, מכיל כמות נכבדה של חלקים שמתבלים כמו:קלאצ'ים, בנדים, טבעות חיכוך, פילטרים, סולונואידים, מוח מאוד מורכב ועוד כאלו מרעין בישין, מה שמעלה את הסבירות לתקלה וב-99% מהמקרים מחייב הוצאה של הגיר מהרכב ופתיחתו לצורך תיקון הבעיה.

לא חסר בעיות גם בתיבות ידניות, אולי לא באותו סדר גודל של תיבות אוטומטיות אך יש מודלים רגישים ויש שלא, בדיוק כמו בתיבות אוטו'.

בממסרות ידניות לרוב נשחקים הסנכרונים.

פורסם
תיבות רובוטיות DSG של פולקסווגן מחולקות לשני דורות - דור ראשון בעל שני מצמדים רב דיסקיים רטובים. הדור השני בעל שני מצמדים רב דיסקיים יבשים. בשני הדורות אין סינכרונים. פשוט כי אין צורך בהם.

תיבת הילוכים מסוג DSG -02E הינה בעלת 2 קלצ'ים (מרובי פלטות) והינם רטובים.

כול ההילוכים מסוכרנים כמו בתיבת הילוכים ידנית קונבציונלית !

זה מעניין. אמיר הוא כריש רציני בתחום הרכב בכלל ובVAG בפרט, ומרק גם יודע איזה דבר או שניים על הכלים האלה, וגם הביא תמונה כהוכחה.

אז יש או אין?

פורסם
זה מעניין. אמיר הוא כריש רציני בתחום הרכב בכלל ובVAG בפרט, ומרק גם יודע איזה דבר או שניים על הכלים האלה, וגם הביא תמונה כהוכחה.

אז יש או אין?

חנן, בשביל מה יש ספרות מקצועית ? אני בטוח שלאף מכונאי לא יצא עדיין לפרק תיבה מסוג DSG של גולף לגורמים (אולי לחבר הפורום ספי).

בהנחה שאמיר הוא כריש אז אני לוויתן :-)

אשמח לשמוע למה הוא מתכוון דור מספר 2 של תיבות מסוג DSG.

Pages from SSP 308-Direct Shift Gearbox 02E.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

המחשבה הראשונית שלך מוטעית מיסודה (כמו רובנו) , אנחנו נוטים לבחור רכב אמין ועם פחות מכלולים .

"איזה רכב אני אקנה - שאם אני אצטרך כבר להחליף גיר - אז שיהיה בעלות נמוכה"

זו מחשבה שנוצרת מתוך פחד! תנסה להלחם בה (ימח שמה).

אתה לעולם אינך יכול לדעת מה "מכינים לך מלמעלה! "

אתה יכול לרכוש רכב אמין מאוד וליפול איתו נפילות חוזרות ונשנות.

ולקנות רכב שהוא נחשב ללא אמין בעליל - ודווקא אתה תהנה ממנו שנים רבות.

תחשוב פשוט אח. :sissies:

פורסם

איזה יופי של תגובות .

זו שאלה של הרבה מאוד הבטים מה כדאי לי לקנות ?

לכל גיר יש יתרונות וחסרונות (אני חושב שכתבתי על זה כבר בגיר הרובוטי ).

אני יכול חזור על מעט מהדברים ולא לפי חשיבות רק היתיחסות ,

גיר ידני --

יתרונות:

1יחסית פשוט

2 מיוצר בכמות גדולה (רוב המכוניות באירופה בעלות גיר ידני )

3 מתחמם פחות

4 יכול להיות חסכן בדלק (לפי אופי נהיגה )*

חסרונות :

1 נוחות נהיגה (מחיב פעולות במהלך הנהיגה ).

2 מצמד יבש (בלאי שתלוי מאוד באיכות הנהיגה ).

3 יכול לאפשר תקלות בחלקים שונים של הרכב עקב נהיגה לא נכונה .

גיר אוטומט --

יתרונות :

1 נוח מאוד בנהיגה .

2 שומר ומאריך את חיי המנוע

3 אמין מאוד לאורך זמן

חסרונות :

1 צרכן דלק

2 פחות שליטה על הרכב (לנהיגת שטח למשל )

3 מחייב טיפול טוב (גיר יכול לעבוד כמה מאות אלפי קילומטריםעם טיפול נכון )

לגיר רובוטי יש יתרונות של 2 האחרים (למרות שהרובוטים "הפשוטים" מצריכים ידע בסיסי בנהיגה ליצר נסיעה חלקה ).

אבל לא בטוח שאנחנו מתאים לגירים מהסוג הזה (יותר אלקטרוניקה וחשמל ופחות מקום לחפריות ישראלית ).

*יתרון החיסכון בדלק מחייב לחשוב על השאלה כמה דלק אני שם ברכב שלי בין הטיפולים ותיקונים ?

לסיכום הכי כדאי זה להתאים את הגיר לנהג ולצרכים .

בהצלחה

אורי

• תוכן חדש...