Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צ'יפ ליאריס T ???

senda
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה מעוניין במשהו יותר חזק אז:

http://www.tdi-plc.com/toyota_yaris.html

אחרי זה הרכב שלך יסע (וישמע) ככה פחות או יותר:

יאריס טורבו. 1.8 מגה סרטון

אני מנסה לדמיין את המבט על פניו של קצין הרכב של אלבר אחרי שתגיד לו "רק התקנתי מגדש, מה, אסור?" :lol::lol::lol:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
בעיקר לך VeilSide

לא ידעתי שאתה מהפורום .

אני אבדוק מה האופציות בארץ ומה שם ונראה אולי בקרוב נתקין.

ואם נתקין, מובטח לך סיבוב ניסיון :D

לילה טוב

ניב

בכיף..

אם אתה צריך עוד כתובות של אתרים שימושים תדבר איתי פרטי. היתה תקופה שחיפשתי קיט מסויים (ללא הצלחה..) ונקלתי בהרבה דברים נחמדים.

כמו כן אם תמצא משהו מעניין אני אשמח לשמוע!

ביי ותהנה!

פורסם
שנית, אני לא מתכנן לשפר את האוטו בטווח הזמן הקרוב. סוגיית המנתק הנמוך פשוט מציקה לי אז העלתי סברה משלי.

שלישית, אני מצרף את גרף המומנט\הספק של המנוע שלי. ניתן לראות כי ב~6500 סל"ד המומנט הוא כ12 קג"מ (כאשר שיא המומנט הוא 14.4 קג"מ). הבעייה היא שהעקומה נקטעת בסל"ד זה, שהוא סל"ד ניתוק ההצתה, כך שלא ניתן לדעת לפיה האם "יוצאת הרוח מהמפרשים" של המנוע מעבר לסל"ד הזה. אני בכל אופן מאמין שאיבוד המומנט עד ל7000 סל"ד הוא יחסית מתון.

סליחה שאני מגיב להודעות באיחור של 3 ימים ... תדירות הפורום ירדה אצלי קצת.

זה דבר נהדר שיש לך גרפים, אפילו שנראה שהם מתוך חומר שיווקי ולא חומר טכני.

אז פשוט תסתכל בעקומת ההספק ותראה שהוא כבר מתחיל ליפול לקראת הקצה (כלומר המומנט נופל מהר יותר משהסל"ד עולה). אין שום סיבה להאמין שהמגמה שלו משתנה מעבר לקו האדום, במקרה הטוב הוא ממשיך באותה מגמה. ולכן כמו שאמרתי: בסל"ד עלית, אבל יותר הספק (ו/או מומנט) לא קיבלת, וכנראה שאפילו קצת הפסדת. לכן שילמת מחיר ללא תמורה => לא כל כך כדאי.

ואגב, מנתק ב-6500 זה לא ממש נמוך ... לפחות לא בשביל מה שאני הורגלתי לנהוג בו. נדמה לי שגם ה-1.8T שלי נגמר שם בערך, וה-TDI נגמר הרבה מתחת. לפני כן היה לי פולו 1.6 שנגמר גם כן באיזור הזה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
ואגב, מנתק ב-6500 זה לא ממש נמוך ... לפחות לא בשביל מה שאני הורגלתי לנהוג בו. נדמה לי שגם ה-1.8T שלי נגמר שם בערך, וה-TDI נגמר הרבה מתחת. לפני כן היה לי פולו 1.6 שנגמר גם כן באיזור הזה.

מנועי דיזל תמיד "נגמרים" בסל"ד נמוך מאוד בהשוואה לבנזין.

ה-1.6 של הפולו חובב סל"ד נמוך ונחנק בגבוה, כך שאין זה מפליא.

מנתק הצתה ב-6500 סל"ד למנוע ספורטיבי (לא המקרה ביאריס) זה מעט מאוד.

פורסם

אבל תתחשב בזה שרצועת הכוח הזו לא מתחילה ב4000-5000 סל"ד אלא כבר ב1950 סל"ד

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

שי

אתה מתכוון ליאריס? בכל מקרה, קשה לקטלג את המנוע הזה כנמרץ יתר על המידה. הוא טוב בסל"ד ביניים עם זמינות כוח לינארית וטובה, אבל פשוט חסר לו קצת (הרבה) buzz בסל"ד גבוה.

פורסם

שי

אתה מתכוון ליאריס? בכל מקרה, קשה לקטלג את המנוע הזה כנמרץ יתר על המידה. הוא טוב בסל"ד ביניים עם זמינות כוח לינארית וטובה, אבל פשוט חסר לו קצת (הרבה) buzz בסל"ד גבוה.

התכוונתי על 20VT של פלוץ

פורסם
אה.. כן, אחרי שעניתי חשבתי על זה שאתה בטח מתכוון ל1.8 (טוב, לא חשבתי - גיא העיר לי :p ). מבראשית לא התייחסתי למנוע הזה בתגובה שלי ל-20VT, משום שאני לא מכיר אותו אלא דיברתי בכלליות...

ואני חשבתי שאני מעופף, נו טוב אני כן מעופף ועדיין בעבודה :roll:

פורסם
שנית, אני לא מתכנן לשפר את האוטו בטווח הזמן הקרוב. סוגיית המנתק הנמוך פשוט מציקה לי אז העלתי סברה משלי.

שלישית, אני מצרף את גרף המומנט\הספק של המנוע שלי. ניתן לראות כי ב~6500 סל"ד המומנט הוא כ12 קג"מ (כאשר שיא המומנט הוא 14.4 קג"מ). הבעייה היא שהעקומה נקטעת בסל"ד זה, שהוא סל"ד ניתוק ההצתה, כך שלא ניתן לדעת לפיה האם "יוצאת הרוח מהמפרשים" של המנוע מעבר לסל"ד הזה. אני בכל אופן מאמין שאיבוד המומנט עד ל7000 סל"ד הוא יחסית מתון.

סליחה שאני מגיב להודעות באיחור של 3 ימים ... תדירות הפורום ירדה אצלי קצת.

זה דבר נהדר שיש לך גרפים, אפילו שנראה שהם מתוך חומר שיווקי ולא חומר טכני.

אז פשוט תסתכל בעקומת ההספק ותראה שהוא כבר מתחיל ליפול לקראת הקצה (כלומר המומנט נופל מהר יותר משהסל"ד עולה). אין שום סיבה להאמין שהמגמה שלו משתנה מעבר לקו האדום, במקרה הטוב הוא ממשיך באותה מגמה. ולכן כמו שאמרתי: בסל"ד עלית, אבל יותר הספק (ו/או מומנט) לא קיבלת, וכנראה שאפילו קצת הפסדת. לכן שילמת מחיר ללא תמורה => לא כל כך כדאי.

אודי, לא התכוונתי שהמגמה משתנה (אין ספק שהיא לא). התכוונתי שנראה לי שהמנוע יכול בקלות למשוך עד 7K - ללא איבוד מומנט היסטרי שיהפוך את הדבר למיותר לחלוטין.

מה אני אשיג בזה ? כוח לא, זה ברור. תחושה קצת יותר ספורטיבית כן.

באופן כללי בהתייחס להעלאת המנתק ללא שיפור נוסף כאמור אין תוספת כוח לרכב (מהסיבה שגרף המומנט לא ישתנה במסגרת העלאת המנתק בלבד) - אך יש פה את עניין המשחק בפרמטרים של התזמון המשתנה שישנו את עקומת המומנט בצורה כזו שזה יהיה worthwhile.

פורסם

דבר ראשון:

גרף המומנט של היאריס מאוד שטוח מסל"ד נמוך ועד הסוף, וגם הנפילה היא מתונה.

אני מניח שהזזת קו המנתק לא תפחית את הכוח אלא תוסיף קצת.

שינוי קו המנתק לא יהיה יעיל אולי מבחינת כוח אבל הוא יתן יתרון בפניות שבדיוק בגבול בין ההילוכים, בנס הרים היתה לי בעיה עם פניות של 80 קמ"ש, הילוך שני היה קרוב למנתק ולהילוך השלישי היה חוסר בכוח, תוספת של 10% למנתק תגרום למשיכה גדולה יותר של ההילוך השני ואז העברה להילוך שלישי במצב שיהיה לו יותר כוח.

בכל מקרה לרכב שני נגרמה תאונה קלה כך שעד יום שני הוא בכלל יהיה בתיקונים.

אחר כך נחשוב אם כדי לשפר כבר עכשיו או להמתין קצת, כדי שאני לא אמצה את הרכב מהר מדי ...

• תוכן חדש...