Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה ומוצלחת, ממחר הריני הבעלים של קורולה 98 99500 ק"מ. הרכב הוא יד שנייה, נקנה מחבר קרוב של דודי, הוא יד שנייה לאחר שהרכב נקנה מנהג נכה. הרכב נשמר בצורה טובה להפליא.

חיצונית הרכב במצב טוב מאוד: ללא קילופי צבע, ללא שריטות, ופנימית כנ"ל.

מנסיעה עירונית באוטו אובחן רעש קל במנוע (גרגור) וקצת רעשים מהבולמים האחוריים, בנוסף על המצבר נראים סימני חומצה.

מחיר מחירון 43500, נקנה ב 41K, בעיקר עקב הסיבה שהרכב הוא טרם טיפול 105K, הוא הוריד 2.5K לטיפול.

האזעקה קצת מוזרה, יש סדר פעולות של הדלקת מתגים בתוך הרכב טרם ההצתה, אבל הנעילה היא לא מרכזית, דרך המפתח.

בנוסף, חלונות לא חשמליים. טסט בספטמבר.

הרכב לא עבר בדיקה במוסך מורשה, האדם הוא חבר ממש טוב של דודי. ללא קשר, הבדיקה הינה טכנית ולא לאמון המוכר, לכן העדפנו לחכות או לטיפול או ליישור קו ולחסוך את ה 400 ש"ח.

אז מה השאלה בעצם ?

כביכול, אחרי מחקר קטן בעזרת מנוע החיפוש בפורום, הצלחתי לרכז את רוב השאלות, אז אני יודע שזה ארוך, אבל אני קצת "חדש" ורוצה להתחיל ללמוד.

השאלה המרכזית היא האם לבצע יישור קו עתה או לחכות כ 5 חודשים טרם הטסט (בערך יגיע ל105K) ולעשות את היישור קו אז.

אם אפשר אבקש להתייחס למספר נקודות:

- החלפת מצבר, עפ"י חיפוש ראיתי שזה נע סביב ה 300+- ש"ח, השאלה אם זה קריטי לעכשיו או יכול לחכות.

- ניקוי פיח, לדעתי מקור הרעש (או לחלופין חור או "בעיה" באגזוז), שיכלול טיפול ב 44K חצי מיכל טרם הטיפול ואינפוזיה.

אם יש עוד נקודות ששוווה להתייחס אליהם בהקשר זה, אשמח לקבל הצעות.

- איזה שמנים ? בכלל לא הצלחתי להתמצא (כולל המאמר על השמנים), לאיזה שמנים בכללי נחוץ הרכב, ובפרט עם איזה

שמנים הרכב הזה משתמש - אשמח לקבל קצת הארות בכיוון.

- שידרוג אזעקה, לנעילה מרכזית, עוד לא בדקתי ביטוח אבל אני משער, שיהיה תנאי לביטוח הרכב, וייתכן והאזעקה הקיימת לא

מספקת.

אם אפשר גם לקבל המלצה, על מקום לטיפול באזעקות גם בצפון וגם במרכז, משהו אמין וזול. אם יש הנחות "חבר" גם יתרום.

- טיפול ברפידות בלמים.

- ח"ח, ראיתי מחירים (חיפוש) שנעים בין 450 לזוג, לא כולל התקנה, והתקנה כ 250 לדלת. ממש לא קריטי, יכול לחכות.

- צמיגים + ג'אנטים, ממש לא חובה ואני לא מהמנצנצים (במיוחד לא עם קורולה), אבל ראיתי התייחסויות לגבי ג'אנט של

15" (ברשותי 14") וצמיגים של 185X65. עתה הצמיגים נראים שיחזיקו לפחות חצי שנה (בלי נדר).

- המלצות למוסכים של טיוטה; בעיקרון ההורים תושבי נהריה, אני מתגורר בהרצליה ושם גם יהיה האוטו. הייתי מעדיף לקבל

המלצות לשני האזורים הנ"ל, בצפון אני מכיר את פרטוש בעכו עם המלצות חמות.

אני יודע שזה הרבה נושאים אבל העדפתי לא לפתוח מספר שרשורים הקשורים לאותו הנושא.

ואני משער שהתשובות תתחלקנה לשניים, לדברים היותר אקוטים כמו פיח, רפידות וכד'. ולפחות כמו נוחות.

השאלה האם הנושאים האקוטים מצריכים יישור קו 5K טרם הטיפול, או המתנה של 5 חודשים. יש לקחת בחשבון שגם הבעלים הקודמים היה מחכה ל105K.

בתודה מראש,

אלון

פורסם

מה זה יישור קו בענייך?

כמה אתה מתכוון להשקיע על יישור הקו הזה?

אתה יכול לפנות למוסך "רימון" , נמצא בקריית חיים, מקום ייחודי ומיוחד, דבר עם עאמר ותאמר לו שאני הפנתי אותך.

בגדול, אין לך מה להשתגע עם התיקונים, טויוטה 98 עם ק"מ כזה, תבדוק בולמים ותחליף(קרוב לוודאי שצריך),מצבר לפי תאריך, תחליף אזעקה אם עושה בעיות למשהו איכותי(אני לא הייתי מוסיף נעילה מרכזית וחלונות), בדוק בלמים, תחליף את כל השמנים ברכב ,פלאגים,פילטרים...והכי חשוב תבדוק מתיי עשו טיימינג,ואם לא עשו מזמן(כמה שנים), או שאתה לא בטוח = תעשה גם טיימינג, בדוק גם צמיגים ותאריך שלהם.

שים דלק וסע לשלום,אתה לא תראה מוסכים מעבר לפעם בשנה.

4K אתה סוגר הכל כולל 4 צמיגים חדשים.

מוסך רימון:

048413719

פורסם

חשוב ולא הזכירו - בדיקה של מערכת הקירור לקראת הקיץ שמתקרב.

תתחיל מפלאגים, שמנים, פילטרים , תיקון של דברים קיימים כמו צינורות קרועים,נזילות, טיימינג וכו'

אח"כ גש לבדוק את הבולמים, אם צריך להחליף מומלץ מאוד להחליף איתם גם תושבות בולם.

לגבי ברקסים - תחליפי טוב יעשה את העבודה.

אל תעשה את הכל במכה אחת, קודם את הדברים הקריטיים ולאט תתקדם אחרת תיתקע באמצע בלי כסף ועם אוטו שחי במוסך.

פורסם

נקה את המצבר וקטביו ושטוף אותו במים. כשהוא יעשה בעיות תחליף אותו, לא עכשיו.

אל תעשה אינפוזיות ואל תשים תוספים וחומרים אחרים שלא מומלצים ע"י היצרן. מדובר בטויוטה, ותאמין או לא, ליצרן הזה יש מושג לא רע באשר לטיפול שהרכבים שלו צריכים.

בדוק אם יש חור באגזוז, ותתקן ע"פ הצורך.

כמו שהבעלים הקודם ביטח את הרכב עם ההגנות הקיימות, גם אתה תוכל כנראה לבטח. אל תוסיף הגנות מתוך מחשבה שהרכב יהיה מוגן יותר.

במידה ויש לך היסטורית טיפולים מלאה של הרכב, אז חכה עם הטיפול עד למועד הטיפול הבא, ואז תבצע טיפול רגיל בהתאם לקילומטראז'. במידה ואין לך היסטוריה כזו, בצע מיד טיפול שיכלול את כל מה שעושים בכל סוגי הטיפולים לרכב הזה, כולל הכול.

פורסם

קודם כל תודה על העזרה.

בנוגע למצבר, קיבלתי, זה גם מה שחשבתי, ניקוי רגיל + תוספת מים שצריך. עד שאני אצטרך להחליף.

אזעקה, צודק.

בנוגע להיסטורית טיפולים, יש לי את כל ההיסטוריה מפורטת.

אבל בנוגע לטיפול שאר הנושאים:

תתחיל מפלאגים, שמנים, פילטרים , תיקון של דברים קיימים כמו צינורות קרועים,נזילות, טיימינג וכו'

אח"כ גש לבדוק את הבולמים, אם צריך להחליף מומלץ מאוד להחליף איתם גם תושבות בולם.

לגבי ברקסים - תחליפי טוב יעשה את העבודה.

וכנ"ל תיקון האגזוז,

אני משער שהבדיקה של האגזוז תהיה במוסך, וכנ"ל לגבי שאר ירקות.

וזה בדיוק הייתה הנקודה שלי, האם להתחיל להסתבך עכשיו, בחיי מוסך (כמו שנאמר) או לחכות לטיפול הבא, ולהשלים את סט הטיפולים בטיפול הגדול, בראייה של לחסוך בכסף ובהתחשב שאין תקלות קריטיות.

מאווירת הנאמר, אני משער שהכיוון הוא יותר להמתנה עד הטיפול.

תוספת עריכה:

בנוגע לקירור - אני יודע שזה לא בדיקה טכנית, אבל בנסיעה עצמה, בדקתי את המזגן ונראה תקין (חזק הן בעוצמה ובטמפ', ללא ריחות). נראה לי יכול לשרוד את החמישה חודשים.

פורסם

אין טעם להזניח תקלה באגזוז. חור באגזוז עלול לאפשר לגז לחדור לרכב ולהרעיל אותך, הרעש יפריע לך, ואם תיעצר ע"י ניידת של המינהל לבטיחות בדרכים, אתה עלול להיקנס בקנס גבוה או להיות מוזמן למשפט.

אם ידוע לך על תקלות קיימות אחרות, תקן אותן עכשיו. יש לך יופי של רכב, והוא יישמר כך אם תקפיד על תחזוקה נכונה. אם לא ידוע לך על תקלות, חכה עד לטיפול.

• תוכן חדש...