Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 405-חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך הרכב מבחינת תמורה לכסף למי שזקוק לרכב משפחתי מאובזר עם גיר אוטומט (ראיתי שהרכב מאוד זול).מה עדיף,מנוע 1600 או 1900.

פורסם

ה- 405 היא אחת המשפחתיות הנוחות ביותר שאי פעם נסעו בכבישי הארץ. מרווחת מאוד ונעימה.

חובבי הגה ישמחו לדעת שהיא מצויידת באחת משלדות ההנעה הקדמית הטובות ביותר שישנן בנמצא.

הדגמים שעד שנת 1991 אינם מומלצים בגלל לוח מחוונים מתפורר. משנת 1992 שופרו מהותית החומרים בתא הנוסעים, והונמכה שפת ההטענה של תא המטען.

הגרסה האוטומטית המצויידת במנוע 1.6 עייפה מאוד. זינוקים מהמקום איטיים במידה בלתי סבירה. אם אתה מתעקש על אוטומט, חפש 1.8, 1.9 או 2.0 (תלוי בשנתון).

המנועים רגישים מאוד לשימוש במי ברז במקום נוזל קירור יעודי.

פורסם
משנת 1992 שופרו מהותית החומרים בתא הנוסעים, והונמכה שפת ההטענה של תא המטען..

בארץ - 93 ולא 92

הגרסה האוטומטית המצויידת במנוע 1.6 עייפה מאוד. זינוקים מהמקום איטיים במידה בלתי סבירה. אם אתה מתעקש על אוטומט, חפש 1.8, 1.9 או 2.0 (תלוי בשנתון). המנועים רגישים מאוד לשימוש במי ברז במקום נוזל קירור יעודי.

מנועי 1.6\1.9 מאלומיניום אכן רגישים מאד למי ברז. במנועי 1.9 היה גם קרבורטור שעשה צרות בלי סוף.

מנועי 1.8 בלוק ברזל, 2.0 בלוק ברזל הם האמינים ביותר. אין הבדל משמעותי בין גרסאות 1.6 ל1.8 מבחינת ביצועים.

היו גם SRI 1.9 אלומיניום ואחרי 93 SRI 2.0 בלוק ברזל (מנועים דומים מאד לוולקן לסוגיה) - הגרסאות העדיפות לעניין ביצועים.

הגרסה המומלצת - GLX 1.6 או 1.8 משנת 93

HFturbo

פורסם

בארץ מ 1992, מה לעשות. היינו בעליה של אחת כזו.

לגבי היות ה 1.8 בלוק ברזל, לדעתי מנוע 1761 סמ"ק של פז'ו הוא בלוק אלומיניום. אתה משוכנע במידע שלך ? מנוע 2.0 ל' הוא אכן בלוק ברזל.

ושוב, גרסת 1.6 אוטומטית זזה ממקומה בעצלות מדהימה. בהשתלבות לתוך כביש ראשי זה על סף סיכון בטיחותי, לטעמי.

פורסם

גירסת ה 1.6 קיבלה בשנת הדגם 95' מערכת הזרקת דלק רב-נקודתית,ששיפרה מאד את ביצועי המכונית.

למרות המנוע הגדול יותר,אין כמעט הבדל בין ביצועי ה 1.6 וה 1.8.

לפני 12 שנה עבדתי כמכונאי חילוצים בחברה להשכרת רכב שהיו לה כמה עשרות מכוניות כאלו,ואני זוכר שהן הפגינו אמינות מצויינת,למעט שעון זמן שלא פעל באף מכונית וחלון נהג שלעיתים היה נתקע,בעייה שניפתרה ע"י היבואן אז.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כבעלים לשעבר של מספר 405 שונות(די מזמן אמנם):

שילדה מדהימה (הרכב נוהג ופונה כאילו שהוא הרבה יותר קטן ושובב).

אכן פלסטיקה מתפוררת בשנתונים הישנים.

בשום פנים לא הייתי נוגע בקרבורטור - הייתי אצל טובי המומחים (גם אלה שמדברים עליהם פה) ואין מה לעשות הקרבורטור בעייתי ומציק, נסתם ונחנק , חפש אחת מוזרקת. ה SRI היא תענוג.

הכי חשוב:

מנועי בלוק האלומיניום רגישים מאד מאד מאד למי ברז,ודא שבמיכל יש מים יעודיים(ירוקים), חפש היטב אחר סימני נזילות ואבנית מסביב למערכת המים ובעיר ליד משאבת המים (מאוחרי הטיימינג), רכב שנזל לאורך זמן והושקה במי ברז יסבול מבעיות קשות.

מעבר לכך רכב מהנה, די אמין(אם טופל כראוי) ומרווח מאד - חפש אחת שמורה ותהנה.

פורסם

רק הערה קטנה לגבי האמינות של הדגם המדובר:

אולי אני מנפץ בו איזו שהיא בועה, לא ברור, בכל אופן, ממה שאני רואה ביום יום, אמינות והרכב הזה לא הולכים בייחד.

אני אומר, צרה צרורה, להתרחק כמו מאש.

אנשים נוסעים למוסך איתו בקביעות, יותר מנסיעות יום יומיות.

להשלמת התמונה תעשה סקר מוסכים , קח שעה שעתיים לפני שאתה מחליט כן להיכנס לזה, ותשאל דעתם על מוסכים הקרובים לביתך, כמו כן שמע דעות של אנשים שכן יש להם 405, היום , ושמע מה יש להם לומר על ריכבם, ואם היו ממליצים כן לקנות אחת כזאת.

יום טוב.

פורסם

אולי אני מנפץ בו איזו שהיא בועה, לא ברור, בכל אופן, ממה שאני רואה ביום יום, אמינות והרכב הזה לא הולכים בייחד.

אני אומר, צרה צרורה, להתרחק כמו מאש.

.

רכבים אמינים וצוינים.

לי אישית יש BX מודל 93 עם מנוע B2C,שזה אותו מנוע שיושב בפיג'ו---0 תקלות בכל המערכות.

אבל זה רק אני....

Chevrolet Caprice Classic או בקיצור Triple C שנת 83'

• תוכן חדש...