Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משדר FM חוטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

קראתי המון המלצות נגד משדרי FM אלחוטיים, אך לא ראיתי שום התיחסות לגבי משדרים חוטיים, שכביכול אמורים להיות פתרון סביר בהחלט...

אז שתי שאלות בנושא:

1) מה אתם חושבים עליהם? מישהו התקין דבר כזה?

2) הדגם היחיד שמצאתי בארץ הוא של Farenheit הנמכר בפומפה, למרות שבחו"ל יש עשרות רבות. אשמח אם תפנו אותי לדגמים נוספים הזמינים בארץ.

בתודה מראש! 8)

פורסם

אתה רוצה לחבר מקור מוסיקה למערכת?

אצלך במערכת אין כניסת AUX?

איזה מערכת יש לך?

דימה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם
אתה רוצה לחבר מקור מוסיקה למערכת?

אצלך במערכת אין כניסת AUX?

איזה מערכת יש לך?

דימה.

במקרה זה מדובר ברדיו טייפ מובנה ביאריס 2001 - כמו בתמונות כאן.

אין לו יציאת AUX מסודרת, ולפי מה שהבנתי אי-אפשר פשוט לחבר חוטים ישירות ליחידה, אלא צריך לקנות מתאם המדמה חיבור CD Changer, לדוגמא כזה של Connect2. הכי זול שמצאתי בינתיים היה 30 לירות שטרלינג לפני המשלוח, שיערתי כמה ירצו על דבר כזה בארץ ולכן התחלתי לחפש פתרונות זולים יותר...

אשמח לשמוע כל המלצה לפתרון הבעיה המקורית (חוץ ממשדר אלחוטי, קסטת המרה לטייפ והתקנת HU אחר :-P ).

פורסם

קודם כל אין משדר FM חוטי.....

יש מתאם AUX או משדר FM.

בנוגע למשדר, אז ככה משדר טוב יעלה לך כמו מתאם AUX ויתן איכות ממש טובה (חפש הודעה שלי וראה מה קניתי). הוא עובד נקי בלי הפרעות ובאיכות טובה.

היתרון שלו זה שהוא ימשיך איתך לכל רכב והוא כבר כולל את נגן הMP3

היתרון של המתאם הוא שהוא יותר אלגנטי ואולי יתן לך טיפ טיפה יותר איכות

30 סטרלינג זה לא מחיר נורא בשביל מתאם כזה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
קודם כל אין משדר FM חוטי.....

סולל הדרך,

אם היית נכנס לקישור ש - raraavis הפנה אליו בהודעתו הראשונה, בשירשור הזה, היית רואה שקיים משדר FM קווי.

raraavis,

ליפני הרבה שנים היה לי צנג'ר של קלריון שהיה לו משדר FM כזה, קווי. גם במקרה הזה האיכות לא היתה טובה.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

ולכן זה לא נקרא משדר (Transmitter) אלא אפנן (mudolator) ולכן רצוי להקפיד על הניסוח!

למיטב הבנתי (והאמן לי שאני בקיא בתחום) לא תחוש בהבדל בין אפנן למשדר איכותי,

החוליה החלשה היא מקלט הרדיו שבד"כ לא מסוגל לפענח בתדר גבוה מ15KHZ

בחיבור ישיר למגבר תקבל את מלוא רוחב פס התדרים (בהתאם למגבר אבל בדר"כ עד 20KHZ בלי בעיה)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ליפני הרבה שנים היה לי צנג'ר של קלריון שהיה לו משדר FM כזה, קווי. גם במקרה הזה האיכות לא היתה טובה.

שלו.

קודם כל, תודה רבה לך על העזרה.

אבקש להרחיב קצת בנושא האיכות הירודה - במה בדיוק זה התבטא?

תודה!

פורסם
ולכן זה לא נקרא משדר (Transmitter) אלא אפנן (mudolator) ולכן רצוי להקפיד על הניסוח!

אתה צודק לגמרי, פחדתי שלא יבינו על מה אני מדבר במילה "אפנן".

למיטב הבנתי (והאמן לי שאני בקיא בתחום) לא תחוש בהבדל בין אפנן למשדר איכותי,

החוליה החלשה היא מקלט הרדיו שבד"כ לא מסוגל לפענח בתדר גבוה מ15KHZ

בחיבור ישיר למגבר תקבל את מלוא רוחב פס התדרים (בהתאם למגבר אבל בדר"כ עד 20KHZ בלי בעיה)

האמת די מוזר לי מה שאתה אומר. קודם-כל, אני בספק רב שהמערכת האומללה ביאריס מסוגלת באמת להשמיע תדרים גבוהים מעל 15KHz, ולכן גם השימוש מבחינתי יהיה בעיקר לקול (audiobooks) ולא למוזיקה.

לפי מה שאני מבין, החסרון הגדול של משדר אלחוטי הוא בכך שבמדינה הקטנה והצפופה שלנו יש כיסוי כמעט מלא של תחום תדרי FM, לכן כמעט בכל מקום יהיה רעש במחוץ, ובמקרה זה אפילו משדר טוב מאוד (גם כזה שקנית ב-ebay) יסבול מהרעש הזה והאיכות תיפגע קשות. האפנן הקוי בא לפתור בדיוק את הבעיה הזו, בכך שהוא מסנן לגמרי את תחום התדרים הנבחר המגיע מאנטנה חיצונית, ומשדר שם רק את האות המגיע מכניסת RSA שלתוכו...

לגבי ה-AUX IN - אתה כמובן צודק וזאת האופציה העדיפה. הבעיה היא המחיר - אין לי כרגע אף אחד באנגליה, ועלות המתאם עם משלוח תגיע לסדר גודל של 600 ש"ח, ואש עדיף כבר לקנות HU נורמלי...

מישהו עשה דבר כזה בארץ? ניתן להשיג פה מתאם לטויוטה, ואם כן - כמה עולה ואיפה לקנות.

תודה!

פורסם

אני עובד (כמדומני) ב 88.9 הקליטה נקיה ואין רעשים. וזה נכון לאיזור גוש דן בו אני מתנייד.

מה שקניתי עובד מעולה.

המגבר,אם נסתכל עליו כיחידה נפרדת בדר"כ מגביר בלי בעיה את כל רוחב תדרי השמע.

אם תיכנס אליו מכניסת CD או AUX תוכל לקבל את מלוא תכונותיו.

בדר"כ צוואר הבקבוק יהיו הרמקולים (בעיקר בתחום התדר הנמוך, ובתחום הדינאמי)

כאשר המגבר ניזון ממקלט הרדיו, המקלט עצמו לא מעביר תדרים שהם גבוהים מ 15K וזה בגלל גלאי הFM ורוחב הפס שמוקצה לתחנה 50KHZ. ויש לזה הסבר מתמטי די פשוט.

אם אתה מתעקש להזין את המגבר דרך הרדיו זה החיסרון העיקרי (לדעתי)

נסה לחפש מתאמים נוספים בEBAY או דרך גוגל אני בטוח שתמצא יותר בזול.

פורסם

אם תסתכל תוב על התמונות תראה שהחיבור שהם אליו מחברים את המתאם, זה חיבור לCHANGER.

אם לחפש כמה דקות באינטרנט, או לפרק מערכת ולבדוק איזה יציאות זה הAUX בקונקטור.

פשוט צריך להרכיב קונקטור כזה לבד, זה ממש לא קשה.

דימה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

• תוכן חדש...