Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ואני 40 שנה עסוק וטרוד איך לשמוע טוב יותר,והשליטה שלי בתחום סטראו (לא קולנוע) ישנה מגמה

או תפיסה שכל המוסיף גורע. ולכן ישנו מקור, מגבר מנורות ,והרבה פעמים פרה פסיבי (נגד משובח-הווליום),

רמקולים והכל באיכות עד כמה כסף אתה יכול להעלים מההנהלה-אשתי היקרה.

לאחר ההקדמה הארוכה-האם הקוסם אינו "מלכלך" את הסאונד ? והאם הוא יכול לקבל היי-פאוור של רדיו מקורי ולעזור בתוצאה סופית (ליין דרייבר) ? ומה מעמדו לעומת אודיו קונטרול בנושא הליין דרייבר ?

אני סקפטי בנושא כיוונים ל-150 ערוצים ובכלל שאין למכשיר סיכוי אם לא יהיה ניתן לשלוט ע"י מחשב נישא.

בברכה.

פורסם

ה-"קוסם" = קרוסאובר + אקולייזר נפרד לכל ערוץ.

בעקרון אתה צודק, כל יחידה שאתה מוסיף מוסיפה עיוות לצליל (יותר THD).

קרוסאובר גם הוא מעוות את הצליל בעיקר בנקודת החיתוך.

השאלה מה מעוות יותר? הרמקול 6.5 אינטש שמנסה להוציא צליל של 50 הרץ או הקרוס שחותך את הצליל הזה ממנו?

אם לא מדובר בווליום ממש נמוך התשובה די ברורה.

כאשר מדובר באקולייזר, תפקידו הוא לתקן את האות בהתאם לסביבה בה הרמקול נמצא.

כאשר הרמקול שקנית נבדק בתנאי מעבדה, ניסו לשחזר בעזרת הרמקול את צליל המקור בסביבה מסויימת, רוב החברות לרכב מבצעות בדיקות בסביבת רכב מסויימת. מכיוון שלא כל הרכבים זהים כאשר אתה מתקין את הרמקולים ברכב שלך הצליל אינו משוחזר במדוייק ואקולייזר יכול לעזור לך לתקן אותו.

לא שמעתי אף פעם את "הקוסם" אבל שמעתי לא מעט אקולייזרים וקרוסאוברים, כולל Audio Control ורוקפורד.

בדר"כ אקולייזר וקרוסאובר מוסיף יותר מאשר גורע כאשר משתמשים בו נכון, לגבי הקוסם, אתה יכול לבקר באוטו-פרט ולהתרשם.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

לקוסם, מעבר להיותו קרוסאובר ואקולייזר הוא גם מבצע טיימ אליינמנט (קורקשיין) וגם מהווה ליין דרייבר לכל הרכיבים. זה סאונד פרוססור מאוד מתקדם ולדעתי הוא רכיב SQ לכל דבר.

תיקח בחשבון שעד 1 אחד של עיוות כולל במערכת - האוזן האנושית לא אמורה להבדיל בכלל.

לדעתי - הוספה של רכיב כזה רק מוסיפה לתוצאה הסופית לאוזן. מבחינת אחוז העיוות על הנייר ברור שזה גורע אבל זה הבדל בלתי שמיע מה גם שזה הבדל זניח במקרה של הקוסם בתוספת של עוד מספר רכיבים באיכות גבוהה.

- לקוסם יש אפשרות להתחבר בעזרת מחשב כף יד, יש לו התקן blue tooth. אני גם בטוח שיש אפשרות להתקין את התוכנה ששולטת בו על לפטופ שיש לו רכיב בלוטוט'.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם אתה רוצה את כל המידע ולמה הוא מסוגל הקוסם תכנס לאתר של רוקפורד.

רק לידיעתך הקוסם תוכנן ונבה ע"י שיתוף פעולה של רוקםורד עם AUDIO CONTROL, עם תכנס לאתר של AUDIO CONTROL תראה שמבחינת אקולייזר וקרוסאובר הקוסם זהה לחלוטין לDQXS רק התוספת שלו עם היא מעבד של רוקפורד

פורסם

נכון שאומרים שכל רכיב שמכניסים למערכת מוסיף איזה שהוא עיוות וכו .. אבל בפועל כמו שנאמר כבר , אין לזה משמעות. אף אחד פה לא שומע את ה"עיוות" שמעבד צליל ברמה גבוהה מכניס. מה שכן שומעים זה את ההשפעות החיוביות שהוא נותן בעיבוד הצליל , החל מקרוס אובר , טיים אליימנט אוולייזר וכו .

מעבר לכך , לכל האנשים שקופצים ואומרים שמערכת SQ צריכה להיות על FLAT ובלי מעבדים למיניהם - שוב מדובר בטעות. מערכת SQ צריכה לנגן מוזיקה בעוצמה שווה עבור כל התדרים - בפועל בעקבות נצילויות שונות של דרייברים , הגברות שונות ובעיקר אקוסטיקה מסויימת ברכב יש תדרים רבים שמוגברים או מונחתים , הדרך היחידה להגיע להענות תדרים שטוחה היא בעזרת מעבדים כאלו או אחרים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אז הקוסם יכול להיות גם קרוס 3 חלקים, גם אקוולייזר 31 ערוצים לכל צד (שמאל ימין) וגם טיים אליימנט?

בהחלט קוסם! :twisted:

השאלה היא איזה עדיף?

http://www.rockfordfosgate.com/products/product_details.asp?cat_id=1&series_id=49&family_id=50&item_id=106187&locale=en_US&p_status=

http://mobileaudiocontrol.com/product.asp?Product_Id=52108&d_Id=5247&l1=5247&l2=#

ואם אני לא טועה אז אם מה שמעניין אותי הוא מכשיר שיטפל בבמה קידמית בלבד (!) אז המכשיר הנ"ל יותר מתאים?

http://mobileaudiocontrol.com/product.asp?Product_Id=14144&d_Id=5247&l1=5247&l2=

(אין לי צורך בכל ערוצי הסנטר וכל האחוריים וכו'..רק זוג קדימיים)

ומה מחירם בחו"ל ובארץ..?

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

• תוכן חדש...