Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם בעוד יומים אני רוצה לנסות לעשות את בניית הביפר הראשונה שלי אחרי שקניתי את כל החומרים הבחנתי בכמה דברים לא שגרתיים הסיבי פיבר הם בסידור מאוד לא צמוד והם עבים האם זאת בעיה?

השאלה הבאה היא בקשר לפוליאסטר קיבלתי אותו רק אם בקבוקון של מאיץ ובלי מקשה האם זה מספיק?

והשאלה האחרונה האם אני יכול להשתמש בשפכטל עץ במקום מרק פחחים?

בתודה מראש תלמידכם המתחיל :-)

פורסם

העובי והסידור נורמלים. זו לא בעיה. ככה הוא הפיבר.

בקשר לפוליאסטר אם רשום לך עליו פוליאסטר מואץ אז אתה צריך מקשה. חובה. אם יש לך פוליאסטר רגיל, אתה צריך גם מאיץ וגם מקשה. תקרא מה שרשום על הפח של הפוליאסטר ותחזור לפה. כמו כן אתה בטוח שזה לא מקשה וכן מאיץ? כי נראה לי שיש לך פוליאסטר מואץ + מקשה, ולא מה שאתה אמרת (רק נראה לי לא לתפוס במילה!!!).

לשאלה השלישית אני לא יענה כי אין לי ניסיון עם מרק פחחים.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם כך, הבקבוק הגדול הינו פוליאסטר מואץ והבקבוק הקטן הוא המקשה. אני מציע לך לנסות את השימוש בחומר בכמות קטנה טרם תחילת העבודה. ככה תוכל להכיר את אופי החומר, זמן ההתקשות שלו ועוד.

בהצלחה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

אני גם הייתי מאוד ממליץ תחילה לעשות נסיון קטן עם החומר ורק אז לעבוד.

אני אישית בכל השימוש שלי עם הפיבר זרקתי מתוך איזה 6 ליטר + קרוב ל- 3 ליטר חומר! מחוסר ידע וחוזר ניסיון.

בטמפרטורה של 20C + את צריך לשים רביעית פקק קולה (יש 2 קווים בפקק? תמלא עד ולראשון הנמוך ביותר) לכוס פלסטיק כמעט מלאה (כלומר כשחסר לכוס איזה 1.5-2 ס"מ מלמעלה)

בהצלחה בבניות..

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

1. המיכל הגדול הוא אכן פוליאסטר מואץ, והמיכל הקטן הוא המקשה שלו.

2. אתה יכול להשתמש במרק עץ אבל הוא לא חזק כמו מרק פחחים.

אני תמיד מבסס את חוזק הבנייה על מרק הפחחים ולא הפוליאסטר, ולכן המרק הנ"ל חשוב ביותר.

פורסם

גל לא מסכים איתך.

לדעתי לא נכון לבסס את הבנייה על מרק פחחים. החומר נועד בשביל ליטוש והחלקה.

לאומת זה סיבי פיברגלס אם פוליאסטר או אפוקסי נועדו ליצירת מבנה חזק, קשיח, אם גמישות מסויימת.

גיא

פורסם

למה זה לא נכון, כי אתה לא עושה זאת? :lol:

הפוליאסטר גמיש יותר מהמרק, לכן אם אני מחפש פחות תהודה, אני ארצה יותר מרק פחחים (בעיקר מבפנים)

אנחנו לא מדברים פה על שיטות עבודה (וכל אחד עם השיטה שלו) אנחנו מדברים על מרק עץ.

"החומר נועד בשביל ליטוש והחלקה" (מה הקשר לייעוד שלו?)

פוליאסטר נועד לתיקון סירות וכו', אבל אני לא רואה אותך נוהג על קיאק, נכון?

פורסם
למה זה לא נכון, כי אתה לא עושה זאת? :lol:

הפוליאסטר גמיש יותר מהמרק, לכן אם אני מחפש פחות תהודה, אני ארצה יותר מרק פחחים (בעיקר מבפנים)

אנחנו לא מדברים פה על שיטות עבודה (וכל אחד עם השיטה שלו) אנחנו מדברים על מרק עץ.

"החומר נועד בשביל ליטוש והחלקה" (מה הקשר לייעוד שלו?)

פוליאסטר נועד לתיקון סירות וכו', אבל אני לא רואה אותך נוהג על קיאק, נכון?

הייתי רוצה באמת להבין מה אתה אומר גל?

הבונדו יותר חזק מהפוליאסטר והוא זה שגורם למבנה להיות חזק ובעל תהודה טובה יותר? :arrow::-D

בבקשה הסבר כי אני פשוט בשלביי בנייה עכשיו 8)

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

רגע רגע, שאני אבין, מרק פחחים = בונדו? אני לא חושב. תקנו אותי אם אני טועה (השאלה בשבילך מנואל שלא תתבלבל וגם לידע כללי).

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
כן מרק פחחים = בונדו= בודי פילר
= מיקרופילר="דבק שייש"
זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
  • תוכן חדש...