Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק תיקון קטן, האמריקאיות המודרניות יהיו חסכוניות כמו מכוניות אחרות בודלן ולא כמו מכוניות אחרות באותו נפח מנוע. המאליבו למשל על מנוע 3.5 הליטר שלה יותר חסכונית ממאזדה 6.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על סמך מה אתה מבסס את הנתונים האלו?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

על סמך מאליבו שנמצאת אצלנו כבר מסוף 2004 (מודל 2005) ומאזדה 6 שכורה ששמשה את אותו הנהג של המאליבו (אבא שלי) במשך כחצי שנה שב החרמתי לו את המאליבו עד שהתאוששתי מספיק מהתאונה שעברתי כדי לחזור לרכב ידני.

פורסם

ומה היו צריכות הדלק של שני הרכבים באותם התנאים?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אמריקאית?!

אני מתפלא עליך אישפוז.

האוויאו נוטה יותר לבית אבא הקוריאני, שם היא נולדה ומיוצרת כיום. זה שיש לה "סמל" אמריקאי בדמות הכנפיים של שברולט, לא אומר שהיא אמריקאית אמיתית (כולל כל הסטיגמות על גודל, מנוע, דלק, רכות וכו').

יאיר.

אל חשש, אין לי ספק שאישפוז יודע שמדובר בדייהולט (הוא רק אמר את הדבר הנכון במקום הנכון :lol:), יחד עם זאת...גם לקוריאניות יש סיטגמה של גולמי דלק :lol:.

פורסם

האמת היא שהדבר היחיד שאני יודע על אמריקאיות זה העובדה שהן די מתנדנדות על הכביש , ויחסית לרכבים אירופאיים באותה קטגוריה של מחיר , אין שום סיכוי שתשיג התנהגות כביש שמתקרבת לאירופאית נורמלית , שלא לדבר על אירופאית טובה

אבל אם התנהגות המכונית לא משנה לך לך על אמריקאייות

קח בחשבון עוד משהו שהאמריקאיים בד"כ בונים את המכונית , בלי לתת תשומת לב גדולה מספיק לתיקונים עתידיים , המשמעות של זה שדיי קשה לתקן מכונית אמריקאית (לעומת מכונית גרמנית) ולכן העלויות של הבלאי יותר גדולות

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
ומה היו צריכות הדלק של שני הרכבים באותם התנאים?

מדובר על אבא שלי שנסע בעיקר בית-עבודה-בית (כ 18 ק"מ ביום נסיעה עירונית בכבישים פתוחים) המאליבו מציגה ממוצע של 1:11 והמאזה 1:9.

הכוונה המקורית היתה שאני אשתמש בתקופה הזו במאזדה אבל פשוט לא יכולתי לנסוע בה בגלל המושבים ותנוחת הנהיגה אז החלפנו רכבים.

פורסם
אל תיקח ללב את הסטיגמות!

האמריקאיות של היום ממש לא כמו האמריקאיות של פעם.

השבי AVEO עושה לפי נתוני יצרן מעל 1:12 בנסיעה משולבת. מצד שני היא לא בדיוק קודה המי SIXPACK.

סטיגמות מטופשות בוא נשאיר לדודים מעצבנים ולמנהלי ציי רכב שעונים על סקרים מגמתיים.

תבחן כל רכב לגופו ותראה אם הוא עושה לך את זה.

קטנוני... אני יודע אבל HEMI ו Sixpack זה שתי דגמים שונים :twisted:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אוקיי, תפוס'תי במילה. :oops:

בקיצור, הפואנטה שניסיתי להעביר היא פשוטה -

כל אלו שאומרים שאמריקאיות זה חרא של אוטו כי הן אוניות פרימיטיביות שמתנדנדות בסיבובים ושותות המון דלק חיים בסטיגמות בנות 30 שנה.

וכל אלו שהגיבו בשרשור ואומרים שאמריקאיות הן מכוניות גדולות, בטוחות, מפנקות ומאובזרות ובעלות מנועים שריריים - חיים בדיוק באותן סטיגמות.

תתעוררו. היום אין יותר מדי הבדלים בין שברולט לאופל לדייהו או להולדן או בין פורד למאזדה. יש הבדלים מסויימים בכיול השלדות והמנועים ובאבזור כדי להתאים אותו לשוק היעד, אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שאם פעם העולם התחלק ל:

אמריקה = קדילאק של 7 מטר עם מנוע 7 ליטר ששוקלת שלוש טון ומצויידת במזגן, ח"ח ומושבים חשמליים.

יפן = הונדה של 600 קילו עם מנוע 600 סמ"ק ומצויידת בצריכת דלק מצויינת.

אירופה = אלפא עם ביצועי מסלול ומנועים רגישים או פולקסווגן עם אמינות חסרת פשרות וחלונות שלא נופלים.

קוריאה = טוב שנגמרה המלחמה ואולי יהיה מספיק אורז לחורף.

היום העולם הוא כזה:

אמריקה = יפן = אירופה = קוריאה. הגלובליזציה הביאה לכך שההבדלים בין תפיסות וגישה בתכנון רכבים הם היום בעיקר הבדלים בין קונצרנים ולא בין מדינות.

אז למרבה הצער היום תצטרכו לזנוח את הסטיגמות שבעזרתן אתם מגוננים על אהבתכם לאמריקאיות במלחמה מול הסטיגמות שבעזרתן כל מיני דודים מעצבנים מסבירים למה הם לא אוהבים אמריקאיות.

פורסם

מצד אחד אני מסכים איתך ב100 אחוז אבל מצד שני למכוניות האמריקאיות האמיתיות ולא דייהו AKA שברולט קוריאה

יש כן את המאפיינים הישנים...

אני אחד שהוא יותר מחובב אמריקאיות, אבל כאשר אני אומר חובב אמריקאיות זה הכל Pre 80's כי אחרי זה האמריקאיות נהפכו לזבל אורגני כי כבר לא היה בהן שום דבר מיוחד.

אחת הסיבות שהאמריקאים נופלים כל כך חזק כרגע זה שהם לא התאקלמו ללקוחות המודרניים, אם תסע עכשיו לארה"ב ותעבור על הסוכניות של החברות האמריקאיות בכולם תמצא עיצוב פנים עלוב עם חומרים פרהיסטורים ששום חברה אירופאית או יפנית שמכבדת את עצמה תשים במכונית שמתוצרתה, עדיין! מנועים עם נפח מוגזם והספק זעום ומומנט יפה שהיום כבר לא מרשים כמו פעם, המתחרים נותנים תמורה זהה או יותר טובה ממנועים איכותיים וקטנים יותר.

האמריקאים גם היום עדיין לא הסתגלו שכבר אי אפשר להגיד יש לו V8 כמה גאג'טים שיש כבר בכל המכוניות ומחיר נמוך, בלא כל הקפדה על עיצוב הפנים, איכות החומרים, מושבים לא תומכים בעליל, התנהגות זוועתית חוץ מהכמה יחידי סגולה (קאדילק CTS, הקורבט המדהימה ועוד כמה דגמים מעטים) ועוד מיני תכונות שבמכוניות אירופאיות/יפניות מובנים מאליו והמצב שהם רק ממשיכים לשפר.

היום אנשים מקפידים על צריכת הדלק, על מה מקבלים בתמורה למחיר והכי חשוב על אמינות ועלות הטיפולים.

אפשר לעצום את העיניים ולהגיד נכון יש היום גלובליזציה וחצי מהמכוניות שנוסעות על הכביש זה בעצם אותה מכונית עם פח מעוקם בצורה אחרת אבל בסופו של דבר המצב בשטח מראה שהיפניות מתחזקות ובגדול ולא סתם לקסוס היא היום החברה עם השם הכי טוב בעולם.

האמריקאים צריכים לעשות מהפך בצורת החשיבה של מה הקהל רוצה ומה היא איכות הרכביים המינימלית שהיום לקוח מצפה לקבל, הרכבים שיוצאים עדיין ממפעלי החברות האמריקאיות עדיין נופלים בתחומים רבים.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
אוקיי, תפוס'תי במילה. :oops:

בקיצור, הפואנטה שניסיתי להעביר היא פשוטה -

כל אלו שאומרים שאמריקאיות זה חרא של אוטו כי הן אוניות פרימיטיביות שמתנדנדות בסיבובים ושותות המון דלק חיים בסטיגמות בנות 30 שנה.

וכל אלו שהגיבו בשרשור ואומרים שאמריקאיות הן מכוניות גדולות, בטוחות, מפנקות ומאובזרות ובעלות מנועים שריריים - חיים בדיוק באותן סטיגמות.

למען האמת התכוונתי ל"אידיאליזם" של המכוניות האמריקאיות, קריא - לפני שנת 73 אם אני זוכר נכון (כי לאחר משבר הדלק כלום לא נשאר אותו דבר שם), בגלל שמישהו שאל למה הם ייצרו מכוניות בצורה כזו.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כבעל שברולט קורסיקה 91 מנוע 3.1 V6 (בנוסף לרנו) אני רק יכול להגיד כמה דברים:

דבר ראשון עשיתי בדיקות מדוקדקות והיא אוכלת בעירוני 1:8 ובבינערוני 1:10 שלדעתי זה לא כזה הרבה בשביל מנוע כל כך גדול (כפול בגודלו מכל מכונית משפחתית אירופאית) ובשביל הכוח שהוא מספק. לפעמים אני נותן איזה מכת גז ברמזורים ככה בשביל הכיף וכל פעם מחדש אני מתפלא כמה כוח יכול להיות לאוטו הזה. (סתם בשביל הקטע...פעם פתחתי BMW סדרה 5)

דבר שני , אין מה לדבר על הנוחות נסיעה והנוחות הכללית בתוך האוטו (כל דבר נגיש ומתוכנן). מרגישים כאילו נוסעים במשאית זאת מכונית חזקה מאוד.

דבר שלישי , מבחינת אבזור , יש בה דברים שאפילו היום במכוניות מודרניות אירופאיות אין. אלה דברים שבשנת 91 האירופאיות אפילו לא חלמו שהם ישימו במכוניות שלהם בתור סטנדרט (בקרת שיוט , מיזוג אוויר , נעילה מרכזית , 4 חלונות חשמל , כריות אויר , ABS וכו')

לסיכום טענתי היא כזאת. כאחד שחולה (לא אוהב , חולה!) על מכוניות אמריקאיות (למרות שיש לי בנוסף רנו מגאן אבל ידנית) אני רק יכול להגיד שאלה מכוניות מאוד מהירות , מאוד נוחות , ומאוד נותנים הרגשה טובה לנהג. הדלק? שווה לשלם עוד טיפה בכל חודש ולקבל מכונית אמריקאית.

שבת שלום!

Renault Megane 1997 1.6L RT Manual

אלופים במוסכים

פורסם

לא, כי שלי יותר גדול אפילו משלך - יש לי מאזדה שעושה 1 ל 10 ונותנת לאמריקאיות שהוזכרו כאן בשרשור בראש :roll::lol:

• תוכן חדש...