Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידי היקר,

ייתכן מאוד לפי תיאור המקרה שזו הבעיה.

לפעמים לומדים בדרך הקשה וטועים ובשביל זה יש את הפורום לעזור לך.

אני במקצועי לא מכונאי רכב ,אבל למדתי מכונאות רכב/חשמל עוד לפני שהיה אינטרנט וספרות מקצועית (לא ידעתי על קיומה) ולא היה את מי לשאול, פשוט פירקתי מנועים,מערכות היגוי וכול מה שתרצה בלי ספרות ברכבים יחסית מאוד ישנים וככה למדתי.

היום אני נעזר בספרות מקצועית כאשר אני הולך לטפל ברכב והתהליך אומנם הרבה יותר קצר ונכון.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מבין ידידי היקר

אני חושב שאתה תותח פשוט תותח אמיתי

אני מנסה לברר איזה חלקים אני אצטרך פשוט לפני שאפרק את האלטנרטור

אני גם די סגור על זה שזו הבעיה וכמו שאמר איציק אם כבר מחליפים אז לעשות את זה כמו שצריך

עכשיו לא רק זה אחרי מה שקראתי בpdf ששלחת לי ואחרי מאמרים כמו המאמר של איציק נ איך לשפץ אלטרנטור ועוד מדריך מהג'יפולוג והתייעצות עם אלכס, בצלאל ועוד כמה אנשים טובים ממועדון מאזדה אני לא רק לעשות את זה בעצמי

אני פשוט לא סומך שיעשו לי את זה כמו שצריך

פורסם

ברור שאני לא אעלה לך תמונות :)?

אין פה ויכוח בכלל

אתה עוזר לי הכי הרבה מכל שהתייעצתי איתו

מילה שלך בשבילי ברזל ידידי .

פורסם

טוב הנה הצבת.

עכשיו מה שנשאר רק לבצע את כל הבדיקות ובמידה והבעיה באמת מצביעה על האלטרנטור לפרק אותו.

ולעשות את כל הבדיקות

15141502149315041492010bd6.th.jpg15141502149315041492011up7.th.jpg

15141502149315041492012hn3.th.jpg

פורסם

עד איזה עוצמת זרם הצבת יכול למדוד ?

במידה מעל 100A אזי ניתן להשתמש איתו, אני מאמין שגודל האלטרנטור שלך הוא בסביבות 80A גם בבדיקה לא מגיעים למכסימום זרם שיכול האלטרנטור לספק.

בכול מקרה בזמן הבדיקה המצבר חייב ! להיות טעון (מתח הדקים 12.3-12.6 וולט).

בקשר לחלקי חילוף לאלטרנטור שלך תוכל לשאול בפורום האם קיימים בארץ חלקים זמינים.

מתי תגלה לי איזה אלטרנטור מותקן ברכב שלך ?

לפרק ולנקות את האלטרנטור לוקח 30 דקות מהרכב.

פורסם

אם זה לוקח חצי שעה אז מחר מחרתיים אני אביא אותו לבית ואצלם אותו

הבעיה שאני באמת לא יודע לפרק אותו, אבל אני מאמין שיהיה בסדר...אם אתמול פירקתי חצי אוטו בתוך הסלון עד לרמת לבדוק מנורות שרופות מאחורי הלוח שעונים,כל הפלסטיקים היו מפוזרים

טוב לפחות על הדרך סידרתי רמקולים לדלתות, גירזתי מנגנונים של החלון, שטפתי

אני נכנס לאוטו לעשות משהו אני יוצא משם 8 שעות אחרי זה, חברה שלי רוצה להרוג אותי כבר

ומה גם כמו מסכנה אני מושיב אותה לידי ומלמד זה ככה וזה ככה :)

הוא מודד די סי אביב והוא מודד עד 200 אמפר מרק

מה עוד אממ..בדקתי זרם על קוטבים המצבר עם הצבת, 1.8 a זה הגיוני ? מתח עבודה 13

פורסם

היי,

כנראה שבדקת את הזרם כאשר הרכב כבוי והרדיו דולק.

בכול מקרה הבדיקה הפשוטה הבאה צריכה לתת תמונה ברורה של מצב האלטרנטור.

1. המצבר צריך להיות טעון (מתח הדקים 12.3-12.7 וולט).

2. חבר מד מתח לקטבי המצבר (שים לב ליציבות החיבור בכדי למנוע קצר)

3. חבר את מד הזרם (המלצה שלי תבקש עזרה מחשמלאי רכב כיצד מחברים מד-זרם לאלטרנטור)

4. תניע את הרכב ותן לא להגיע לטמפ' עבודה (מד-החום בסביבות ה-90 מעלות צלזיוס).

5. בדיקה ללא עומס (כול הצרכנים כבויים)

הרץ את המנוע עד ל-2000 סיבובים לדקה ותעד את מתח המוצא של האלטרנטור והזרם (לצורך בדיקה זו תצטרך עזרה מחבר שייתן גז....בניוטרל)

6. בדיקה עם עומס (הדלקה של צרכנים)

הדלק אורות גבוהים ובדוק האם הזרם עולה,הדלק את המאוורר של מערכת החימום ותעד את עוצמת הזרם,הדלק מפשיר אדים אחורי, הזרם צריך לעלות.

תרשום על דף נייר מהו הזרם הזורם אחרי הדלקה של כול צרכן נוסף.

שים לב במהלך הבדיקה כאשר הינך מדליק כול פעם צרכן נוסף אתה מעמיס למעשה את האלטרנטור שחייב לשמור על מתח מוצא קבוע,במידה והמתח יורד ביותר

מ-0.5 וולט אזי האלטרנטור לא תקין.

כפי שכתבתי לך קודם קשה לי לכתוב לך מה הם הערכים המדוייקים שאמורים להופיע המהלך הבדיקה מכיוון שאין ברשותיי את נתוני יצרן, הערכה קרובה היא,

בזמן בדיקת זרם תחת עומס (הדלקת אורות ראשיים+מאוורר מערכת החימום) הזרם שאמור לזרום הוא בסביבות 20A.

• תוכן חדש...