Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח וחבר התקין פילטר פתוח, ואוויר חם נכנס למנוע.

מן הסתם פחות אוויר יכנס, השאלה עד כמה זה מוריד בביצועים.

ועוד שאלה קטנה.

התוכלו לזרוק שמות של מתכות אשר מסוגלות לספוג זרימת אוויר חיצוני במהלך נסיעה ולהתקרר ?

פשוט חשבתי על צינור ממתכת כלשהי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ביצועי המנוע פוחתים ב3% הספק לכל עלייה של 10 מעלות צלזיוס בטמפ' האוויר הנכנס.

אתה השאלה השנייה לא כ"כ הבנתי, אתה מחפש צינור שיתעל אוויר למנוע ויבודד אותו מחום? אם כך צינור פלסטיק/גומי יחסית מאסיבי יעשה את העבודה.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

בקיצור, דמיין שבניתי לחבר שלי תיעול אוויר ישירות לפילטר הפתוח.

נניח ויצרנו כונס אוויר, חיברנו צינור ישירות לפילטר.

השאלה היא, האם עדיף צינור ממתכת (שמסוגל להתקרר בזמן כניסת האוויר) או עדיף צינור מפלסטיק שמסוגל לבודד את טמפ' האוויר מטמפ' תא המנוע.

במידה ובחרנו בצינור מתכת, איזו מתכת מומלצת ? חשבתי בכיוון של אלומניום.

אתם מכירים את הצינורות של המזגנים ? האם מומלץ ?

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

אם הצינור רק מוביל לפילטר, שיהיה מפלסטיק/גומי כמו שרשמתי. אין שום סיבה שיהיה ממתכת כלשהי מאחר ולא רק שמתכת מוליכת חום ותגרום לאוויר להתחמם אלא צינור מתכת יהיה סתם כבד.

אם אתה רוצה אתה יכול לעטוף את צינור הפלסטיק/גומי בנייר אלומיניום כשהצד המבריק כלפי חוץ על מנת להסיט את אנרגיית החום מהצינור ככל האפשר.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

פורסם

הרכבת צינור הולכת אוויר מחומר מבודד רק תביא לכך שהאוויר ישמור על הטמפרטורה שלו.

אין דרך לקרר אוויר מבלי להשקיע בכך אנרגיה.

טמפרטורת האוויר יכולה לרדת אם הצינור יהיה קר, אבל מכיוון שהצינור גם יושב בתוך האוויר החם שבתא המנוע, התרומה שלו לקרור האוויר יהיה אפס גדול כשהמנוע חם.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אוקיי חברה

תודה רבה.

הבנתי.

שמוליק

פורסם
אם הצינור רק מוביל לפילטר, שיהיה מפלסטיק/גומי כמו שרשמתי. אין שום סיבה שיהיה ממתכת כלשהי מאחר ולא רק שמתכת מוליכת חום ותגרום לאוויר להתחמם אלא צינור מתכת יהיה סתם כבד.

אם אתה רוצה אתה יכול לעטוף את צינור הפלסטיק/גומי בנייר אלומיניום כשהצד המבריק כלפי חוץ על מנת להסיט את אנרגיית החום מהצינור ככל האפשר.

חשבתי שהצד הפחות מבריק סופג את החום כמו בנרגילה ששמים תמבריק למעלה כדי שהחום ירד לטבק?

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

מהידע שלי באופנועים

כאשר כניסת האויר באה ישירות מכיוון הנסיעה

בנו באופנועים מהירים תעלה אשר הקוטר שלה קטן וכך ככל שהמהירות עולה

האויר נדחס לתוך התעלה [גם בגלל שינוי הקוטר]

מצב זה גורם ליעילות בנשימה של המנוע

וכמובן לא נותן לאויר להתחמם מאוירת החום סביב המנוע

לכן ברכב שמחליפים את הפילטר לפתוח

רצוי שיקבל את האויר דרך תעלה [שהיא למעשה קונס]

בכיוון הנסיעה מחוץ למנוע

לא לשכוח להתחשב בגורמים כמו גשם וברחשים למינהם ולדאוג שלא יגיעו

עד לפילטר

פורסם

חשבתי שהצד הפחות מבריק סופג את החום כמו בנרגילה ששמים תמבריק למעלה כדי שהחום ירד לטבק?

הצד היותר מבריק מחזיר יותר אנרגיית חום שעוברת ע"י קרינה, משמע סופג פחות חום.

אגב, בנרגילה שמים את הצד המבריק כלפי פנים ולא כמו שאמרת בדיוק בשביל שהחום יוחזר אל הטבק ו"ישמר" בתוך הראש... :roll:

• תוכן חדש...