Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

לקחתי פיאט פונטו 98 לבדיקה, לאחר שמישהו שקצת מבין ברכבים נתן אישור שהוא נראה טוב. גם הק"מ לא רע, יד שנייה, אדם אמין וכו'.

בבדיקה התגלתה פגיעה בשילדה באיזור תא המנוע (לא זוכרת בדיוק את הניסוח).

המוכר יידע אותי שהיתה פגיעה בכנף ימנית לפני שנתיים, אך לא ידע שגם השסי נפגע. מסתבר שכן.

עכשיו, בהנחה שהמחיר יירד מאוד, האם כדאי עדיין לקנות, או שלרדת מזה לגמרי?

הפגיעה היתה רשומה בתקלות החמורות.

תודה מראש

פורסם

מילא (וגם לא בטוח) פגיעה בקצה שילדה.

שילדה שניזוקה באיזור תא המנוע, ואשר נרשמה בתקלות החמורות, יש לוותר על האוטו . לדעתי.

אהה, אני אישית, לא מאמין שבעל האוטו לא ידע מכך, מצד שני הכל יכול להיות, פשוט נראה שאנשים אולי מעדיפים לשכוח ,אולי לא לספר? אולי לקוות שלא יגלו? אולי לקוות שירשם שהיה משהו שולי?. השד יודע מה, את שימרי על הכיס שלך (בעניין הזה בכל אופן)

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תלוי עד כמה חזקה היתה המכה-האם היתה מעבר לנקודת ריתום המתלה?

אם כן,זה בהחלט עלול להשפיע לרעה על היתנהגותה של המכונית,מה שמוריד את רעיון הקנייה מהפרק.

אם מדובר רק בקצה שילדה,אזי הנזק הוא בעיקר פסיכולוגי,ובמקרה של מכונית בתקציב הנ"ל,מצבה המכני משפיע הרבה יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ידע או לא ידע - הבחור שילם את הבדיקה. לדעתי הוא באמת לא ידע. יש עוד אנשים ישרים, אתם יודעים..

הפגיעה היתה לפני שנתיים והאוטו נוסע טוב, זה גם מה שהבודק אמר.

הוא רק הסביר לי שבמקרה של פגיעה נוספת באותו מקום - תהיה פגיעה חזקה יותר.

אני חושבת שהוא אמר שיש כיפוף בשלדה.

פורסם
אם מדובר רק בקצה שילדה,אזי הנזק הוא בעיקר פסיכולוגי,ובמקרה של מכונית בתקציב הנ"ל,מצבה המכני משפיע הרבה יותר.

אני מצטרף לדעתו של חן. אם הנזק בקצה השלדה בלי שהגיע אל קו ריתום הגלגלים אז הנזק הוא פסיכולוגי בלבד, אבל בעל משמעות מסחרית רבה.

יתכן שאפילו הייתי מעדיף לרכוש רכב כזה שכן (לצורך הדוגמא בלבד) נאמר שהנזק המסחרי הוא 15% המהווה הנחה בכסף טוב ממחיר הרכישה.

כאן ישנם שני יתרונות:

1. נאמר שבעוד שנתיים הרכב ימכר, עדיין יהיה נזק מסחרי של 15%, אבל מסכום קטן יותר שכן הרכב איבד עוד מערכו. הדבר מהווה חיסכון בעלויות האחזקה.

2. תאונות קורות, זה שהשלדה כבר פגועה אומר שהסיכון שהשלדה תפגע (ולא תהיה נקייה יותר) פחת. להמחיש את דברי אציין שלתאונה באותו המקום בדיוק כבר לא תהיה משמעות מסחרית.

לסיכום: הכל תלוי בסוג הפגיעה ובמצב הרכב. פגיעה חמורה שעברה את קו הריתום - פסילה. לפגיעה בקצה שילדה יכולים גם להיות יתרונות. וכמובן לא לשכוח שחוץ משלדה הרכב מורכב מעוד רכיבים שגם מצבם קובע.

בהצלחה

פורסם

יש לזכור שלעיתים רבות , גם אם המכה לא הגיע לנקודת ריתום המתלה, מאוד יתכן שקרו עיוותים כאלה ואחרים, גם שאינם נראים בעיין. מנסיון. חד משמעית.

זה לא שאם המכה תוקנה או הגיע עד 10 סמ' לפני נקודת המתלה, אז המכה היא עד שם , הנזק הוא עד שם ו"זהו".

ה"זהו" כאן ממש לעיתים איננו "זהו" בכלל, על כן, במקרים רבים עדיף לנטוש רכב שהפגיעה איננה ממש בקצה , קצה השלדה.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני אתה צודק.

אבל אנחנו כבר ניכנסים לדיון על גווני הביניים.

קצה - קצה שילדה - ניתן לרכוש. מעבר לקו הגלגלים - אסור.

ומה קורה עם נזק שהוא באמצע - בין זה לזה ? בקיצור כל מקרה לגופו ועדיין מה שכתבתי איננו עומד בשום אופן בסתירה לדבריך הנכונים.

שבת שלום.

פורסם

אבל אנחנו כבר ניכנסים לדיון על גווני הביניים.

.

אתה צודק במאה אחוזים ולכן רשמתי שלא תקנה את האוטו. רק בגלל שאתה צודק. גוון ביניים-- שתתרחק.

אם זה אוטו נדיר ומיוחד, לא צריך בהכרח להתרחק, אבל אוטו שלא חסרים ממנו בשוק, בשביל מה?

אני חושב כמוך, רק מציע אחרת, במיוחד לאור סוג הרכב הנדון,

אני מקווה שזה בסדר שאני חושב קצת אחרת לגופו של רכב זה.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני מקווה שזה בסדר שאני חושב קצת אחרת לגופו של רכב זה.

בברכה

דני

בטח שזה בסדר - אם היית חושב כמוני אז זה היה משעמם :roll:

חוצמזה, שני יהודים = ארבע דעות (מה שמוכיח שאנחנו יהודים כשרים...).

גוטה שעבס !

פורסם

אם הוא שילם את הבדיקה, אני מצטרף לכולם וממליץ להמשיך הלאה.

השוק מוצף בפונטו , אין בעיה למצוא כזו במצב טוב, ועדיין לקנות אותה מתחת למחירון.

אל תשכחי שיהיה לך גם כאב ראש לא קטן במכירה לכן אני ממליץ לא להכניס ראש בריא למיטה חולה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ראשית תודה על התגובות, למרות שאין דעה חד משמעית, מה גם שאני לא יודעת מה איכות הפגיעה. אני עדיין מתלבטת.

המחירון 21500. הסכמנו על 20000 לפני הבדיקה (הרכב צריך לעבור טסט החודש) ואמרתי שאם יגיע ל 15000 שידבר איתי.

בנוגע למכירת הרכב - אני מחפשת רכב שישמש אותי ולא רכב למכור אחרי שנה כך שזה פחות מטריד אותי.

פורסם

מסכים לגמרי שעניין ה"מכירה" לא צריך להיות שיקול חשוב, בעוד כמה שנים הרכב בכל מקרה יהיה שווה "גרושים" ומה שיהיה חשוב יותר הוא החלק המכני.

אולי פספסתי, אבל תצטטי במדוייק מה רשום בטופס הבדיקה לגבי הפגיעה.

• תוכן חדש...