Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"לי זה לא יקרה", הקלישאה המיושנת משהו שוב התנפצה לה לתוך התעלה.

אני תמיד 'ידעתי' שלי אף פעם לא תקרה תאונה באשמתי. מכיר את רוב ה'שטיקים' שאמורים לבצע במקרה חירום על הכביש, ובכל זאת, היום עפתי לתעלה. נסעתי במהירות ממוצעת (טוב אולי קצת יותר), בכביש אחורי, זוכר את ההחלקה הקטנה שקרתה לי אתמול באותו הכביש ושבה השתלטתי מיד על הרכב ללא קושי, מקשיב לרדיו בכיף. גשם קל וכביש די רטוב.

הגעתי לעלייה קטנה שממש בסופה ישנו סיבוב ימינה ומתחילה ירידה לא חדה מדי, עברתי שם כבר מאות פעמים, מכיר את כל החורים הקטנים בכביש, את זוית הסיבוב, זוית הכביש. לחיצה קטנה על הבלמים, האטה, מגיע לסיבוב ו....הופ - זנב מאבד אחיזה בדיוק בתפר שבין סוף העלייה לתחילת הירידה, באמצע הסיבוב. סיבוב הגה מהיר כנגד כדי לנסות לשמור את הרכב ישר ככל שניתן (תוך כדי צפייה ברכב שבא ממול, עדיין מעט רחוק..), אינסטינקט דפוק גרם לי ללחוץ מעט על הבלמים, לזכות הרכב ייאמר שניסה בהתחלה להתיישר אבל כוחו לא עמד לו, מיד כשיישרתי מעט את ההגה המשיך הרכב להסתובב עד שהזנב משך אותו ברוורס לתוך התעלה בצד הפנימי של הסיבוב בהמשך הכביש דרך שלט הכוונה של מע"צ ובין גדר הפרדה לבין גדר תיל. שם כבר הייתי עם דוושת בלמים לחוצה עד הסוף וחיפשתי מהיכן תגיע לי המכה.

נעצרתי בתעלה קטנה תפוס בזנב על גדר התיל כמו שועל שחוט.

משום מה לא הרגשתי את ה ABS עובד, ולמזלי לא פגעתי בכלום עם החלק הקדמי ולא נפתחה לי כרית האויר.

לא יודע איך התחמקתי מהרכב שבא ממולי, לא זוכר בדיוק את כל מהלך הסיבוב של הרכב. רק זוכר את עצמי מקלל שאין לי ביטוח מקיף.

לאחר החוויה הלא נעימה הזו, ובמחשבה אחורה, הגעתי לשתי מסקנות:

1. כבר יומיים שאני נוסע 60-80 קמ"ש בגלל הטמבון הרופף שלי ולא קרה לי כלום חוץ מתוספת זמן של כ 10 דקות נסיעה כל בוקר. עדיף להחזיק את השריר הזה של הרגל מכווץ ולא להניח את הרגל על דוושת הדלק בכבדות בעיקר בכביש רטוב. סעו 70, זה יביא אתכם הביתה בשלום, לא צריך למהר לשום מקום.

2. קורס נהיגה מתקדם לא יביא אתכם למקום שבו תוכלו להתחמק מדברים כאלה או אחרים, אלא אם כן תתאמנו הרבה מאוד בתנאים שדומים לאמיתיים ובמצבים שונים. גם אז הביטחון לא מובטח.

בריאות לכולם!

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

:drinking: פושייע, יש שם סיבובים מפחידים. גם לי זה קרה בירידות של העיר שלך, רק בלי הקטע עם השלט והנזק, אבל עם התעלה, ועם חילוץ.

כביש גונן גדות.
פורסם

תודה לאל שאתה בסדר באמת.

ובכביש לצערנו, אין ביטוח לאף אחד ממקרים כאלה.

אכן, אפשר רק ללמוד מזה - שכמה שאנחנו נזהרים, זה תמיד לא מספיק.

אני ייתן לאחי (נהג חדש) לקרוא את זה. הוא כל הזמן חושב שאני מדבר שטויות

שאני מזהיר אותו על נהיגה בזהירות.

206xs - זה התענוג שמוביל אותי. 8)

פורסם

אמרתי לאיש שעצר לעזור לי שאני לא יודע איך זה התחיל, התשובה שלו היתה: "מה זאת אומרת? נסעת די מהר!", אז זהו שלא ממש, אני מעריך שהייתי על 60-70 לא יותר מזה בתחילת הסיבוב.

הנזק לא ממש גדול, מראה של צד נוסע לא קיימת יותר בנוסף לשקע חדש בפח שנוצר ליד.

שריטה עמוקה על הטמבון האחורי ליד הפינה וכמה שריטות בפינה של מכסה תא מטען.

מתחת לרכב עד כמה שיכולתי לראות הגלגל הרזרבי שמר על התחתית.

בחור נחמד שעצר לעזור לי לאחר שהראשון נואש, עזר לי לחלץ את הרכב בדחיפה + כח מנוע, הבעיה העיקרית היתה השקיעה בבוץ. בסוף עוד נסעתי הביתה (במהירות 60-70 כל הדרך...) לאט ובזהירות.

מחר אני מחליף צמיגים אחוריים כדבר ראשון ואז אגש למוסך.

תמיד פחדתי שאישתי תחליק בירידות מהגולן, לקחתי אותה לקורס נהיגה מתקדמת לא מזמן, לא יודע כמה זה עזר כי אין לה כ"כ איפה 'להתאמן' במצבים שונים.

אני נתקל כל הזמן בנהגים על הכביש שנוהגים כאילו הם לבד על הכביש וזה די מפחיד, נהגים גם בד"כ לא ממש מבינים עד כמה העקיפות שלהם מסוכנות; בעלייה האיטית הביתה נסעתי אחרי שיירה שהתעכבה אחרי מוביל צבאי, פתאום הגיעו שני רכבים - טויוטה לנד קרוזר וטנדר פורד סגור כזה, עקפו 3 מכוניות ואותי, אחרי כמה מטרים שוב עקפו כמה מכוניות וכמעט עקפו את המוביל בסיבוב ימינה רק שכמעט פגשו מכונית שבאה ממול והיו חייבים להידחף לתוך השיירה.

בריאות לכולם!

פורסם

קודם כל - רק בריאות!

דבר שני, אני רוצה להזהיר את כולם (ןגם את עצמי בדרך) מהכבישים הרטובים האלה - במיוחד את הנהגים החדשים!

אני כרגע חווה את החורף הראשון שלי על הכביש בלי מלווה (הוצאתי רשיון בדצמבר 05) ואני לא נהנה!!:|:cry:

בתקופת הגשם הראשון יצא לי לבלות לא מעט בתת היגוי (לא קרה כלום למזלי, ידעתי פחות או יותר איך להגיב).

וגם ביום שישי האחרון, לאחר כמה ימים יבשים כיכר מהירה עם שיפוע הפוך ומעט חוסר עירנות תרמו להחלקה שהביאה אותי למרחק של שני מטרים מגדר ההפרדה במהירות של כ-50 קמ"ש.

היום כבר נסעתי לאט לאט. אני לא סומך לא על עצמי ולא על הצמיגים האינדונזיים (האחיזה של הדאנלופ SP490 פשוט נוראית בגשם!! אין תחושת ביטחון כלל!).

קחו את הסיבובים הרטובים קצת יותר לאט חברה!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קורס נהיגה מתקדמת לא יציל אותך משטויות שאתה עושה במודע.

נסעת מהר מדי לתנאי הדרך ואין בין זה לבין קורס נהיגה מתקדמת שום קשר.

קורס נהיגה מתקדמת גם לא יציל אותך אם הרפלקס שלך הראשוני יילך הפוך ממה שאתה אמור לעשות, ואני מצטט -

אינסטינקט דפוק גרם לי ללחוץ מעט על הבלמים

זהו בעצם.

קורס נהיגה מתקדמת הוא לא תחליף להגיון בריא.

Shellcase -

מה לנהג חדש ולטקסט הבא?

בתקופת הגשם הראשון יצא לי לבלות לא מעט בתת היגוי (לא קרה כלום למזלי, ידעתי פחות או יותר איך להגיב).

וגם ביום שישי האחרון, לאחר כמה ימים יבשים כיכר מהירה עם שיפוע הפוך ומעט חוסר עירנות תרמו להחלקה שהביאה אותי למרחק של שני מטרים מגדר ההפרדה במהירות של כ-50 קמ"ש.

מה אתה מחפש בתת היגוי וליד גדרות?

תוריד את הרגל קצת מהגז, תראה איך הגדרות נשארות רחוקות ותת ההיגוי נעלם כלא היה.

ניצלת בזכות מזל או בגלל שהתנאים לא הגיעו למיצוי האחיזה ברמת תאונה, ולאו דווקא כי ידעת איך להגיב.

אם לא למדת ותרגלת הרבה מאוד פעמים מצבי חירום אתה לא יודע מה לעשות בהם - זה לא משהו שבא לנהג בטבעיות!

מוטי

פורסם

מוטי - קראת את כל ההודעה שלי או את הקטע המצוטט? מה שאתה כתבת כתבתי אני עצמי כמה פיקסלים מעלייך.

התגובה האינסטינקטיבית שלי לתת היגוי חריף אומרת: ליישר גלגלים, עד כמה שזה אפשרי, ולבלום בעדינות (אין ABS), על גבול האחיזה.

האם זה נכון? אנערף, אולי זה אפילו ההפך מנכון. אני את הקורס שלי אעשה בחודשים הקרובים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
2. קורס נהיגה מתקדם לא יביא אתכם למקום שבו תוכלו להתחמק מדברים כאלה או אחרים, אלא אם כן תתאמנו הרבה מאוד בתנאים שדומים לאמיתיים ובמצבים שונים. גם אז הביטחון לא מובטח.

קודם כל ההערה הזו מאוד נכונה, אבל עם קריאת הדברים היה ברור שעברת קורס מהסיבה הפשוטה - אתה יודע לשחזר מה עשית, קרי, הנהיגה שלך מודעת. זה כבר לא מעט. אני מניח שאם היו לך הרגלים נכונים להתמודד עם המצב שתיארת היית יוצא ממנו. להבא, לא למשוך את הבלימה לתוך שיא העלייה.

Shit happens

למדת משהו חשוב

סע ברכה

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קורס נהיגה מתקדמת לא יציל אותך משטויות שאתה עושה במודע.

נסעת מהר מדי לתנאי הדרך ואין בין זה לבין קורס נהיגה מתקדמת שום קשר.

קורס נהיגה מתקדמת גם לא יציל אותך אם הרפלקס שלך הראשוני יילך הפוך ממה שאתה אמור לעשות....

קורס נהיגה מתקדמת הוא לא תחליף להגיון בריא.

מוטי

זה בדיוק מה שאני מנסה להעביר בשירשור הזה - שנסעתי יומיים במהירות שתואמת את תנאי הדרך ואפילו פחות מכך ושרדתי למרות הרצון/ הצורך ללחוץ יותר על הדוושה. ברגע שיכולתי, עשיתי שטות ואכלתי אותה, אני רוצה להזהיר נהגים אחרים, מנהיגה מהירה מדי שלא תואמת את תנאי הדרך בעיקר בכבישים רטובים.

העניין בקורס נהיגה מתקדמת לדעתי הוא להקנות לנהג ידע בהתנהגות נכונה במצבי חירום, אבל גם אם למדת את זה, עדיין לא אומר שאתה תבצע את המשימה נכון בזמן חירום ורק תירגול רב יעזור להקניית אינסטינקטים נכונים.

עם כל הכבוד מוטי, היגיון בריא לא קשור להשתלטות על הרכב במצבי חירום אלא רק הרגלים נכונים. מה שלא היה לי באותו הרגע.

בריאות לכולם!

פורסם

אתה חושב שרכב עם ESP היה מוציא אותך מהמצב הזה, ובעצם מכפר על האינסטינקט הלא נכון?

לא הייתי שם - אבל נראה לי שכן.

בדיוק בגלל זה אני בעד חקיקה (מתוכננת) של האיחוד האירופי, שתחייב התקנת ESP בכל רכב חדש.

Passt scho...

פורסם
ברגע שיכולתי, עשיתי שטות ואכלתי אותה, אני רוצה להזהיר נהגים אחרים, מנהיגה מהירה מדי שלא תואמת את תנאי הדרך בעיקר בכבישים רטובים.

איש, לא באתי להלקות אותך אלא להכניס פרספקטיבה אחרת לשיחה.

הגיון בריא היה מונע ממך מראש להכנס למצב חירום, כמו שאתה בעצמך אמרת בציטוט המובא למעלה.

איך אומר המשפט - פיקח יוצא ממצבים שחכם לא נכנס אליהם :wink:.

Shellcase, קראתי את תגובתך, המשכתי פשוט לחדד את האמור.

מטוי

• תוכן חדש...