Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי, אין לי ספק שאתה צודק ולכן פתחתי פה את השירשור הנ"ל.

אני גם יודע מעל לכל ספק שאחד הגורמים גם להחלקה וגם לחוסר השליטה היו זוג הגלגלים האחוריים שהיו מקדימה ונשחקו באופן לא שווה ולכן הוחלפו עם אלה מהסרן האחורי למטרת כיוון פרונט לפני חודש.

אני כבר מרגיש הרבה זמן את הבעיה עם האחיזה וברשלנות פושעת (וחוסר מזומנים) הזנחתי את זה.

בריאות לכולם!

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק להוסיף למה שכבר נאמר -לפי איך שתיארת את המקום צריך להיות זהיר במיוחד במקומות כאלה כי בתפר בין עליה לירידה משקל הרכב עובר קדימה והזנב נהיה קל יותר ויכול לברוח בקלות רבה. ועוד יותר כאשר הכביש רטוב. שמרו על עצמכם ונהגו בתבונה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

חזרתי עכשיו מהמוסך, רוצים 3000 ש"ח על כל התיקונים של התאונה כולל פנס ערפל ללא נגיעה בפגוש שצריך הלחמה קטנה בתחתית.

בריאות לכולם!

פורסם

יש לי שאלה אלייך

כול מה שנאמר כאן הוא נכון מאוד

אבל

תגיד לי אתה בעצמך

לאן אתה ממהר ?!

מה בוער לך להגיע הביתה כולכך מהר 60-70 קמ"ש בכול זאות ,מהירות גבוהה מאוד במיוחד בתנאים מקבילים כמו גשם

זה מסוכן!

עדיף לינסוע לאט ולימנוע מימך את ההחלקה הזו בכביש

ושגם אתה וגם הרכב שלך יצאו שלמים ולא לבזבז סתם כסף 3000 ש"ח

שתהיה בריא

בברכה בן !

פורסם

אין ספק שכביש רטוב הוא בוגדני ומעבר בין הרגשה של אחיזה מעולה להחלקה הוא מיידי וללא הזהרות (במיצו-לאנטיסים מליסינג לפחות).

אני אישית אחרי שעברתי לפני כשנה מפגש חזיתי עם עמוד (תודות מיוחדות מגיעות גם לצמיגי FEDERAL שהותקנו שבוע לפני וחברת ליסינג שמעדיפה לא להשתמש בצמיגים של יצרנים נורמאליים) - גם משהו השתנה בראש והתנהגות על כביש רטוב הרבה יותר זהירה.

לאמרות רכב ליסינג והנעה קדמית - אתמול בדרך לירושלים ובחזרה נסעתי כמו סבתא ומגבים ב-full speed.

אולי אני סתם התחלתי לפחד..............

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אני גם יודע מעל לכל ספק שאחד הגורמים גם להחלקה וגם לחוסר השליטה היו זוג הגלגלים האחוריים שהיו מקדימה ונשחקו באופן לא שווה ולכן הוחלפו עם אלה מהסרן האחורי למטרת כיוון פרונט לפני חודש.

אני כבר מרגיש הרבה זמן את הבעיה עם האחיזה וברשלנות פושעת (וחוסר מזומנים) הזנחתי את זה.

סביר להניח שזו הסיבה המרכזית.

תן לי לנחש, את קורס הנהיגה המתקדמת שעשית תרגול ההחלקות היה על משטח החלקה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לאן אתה ממהר ?!

מה בוער לך להגיע הביתה כולכך מהר 60-70 קמ"ש בכול זאות ,מהירות גבוהה מאוד במיוחד בתנאים מקבילים כמו גשם

זה מסוכן!

כי מה לעשות, יש הבדל במצב רוח בין להגיע הביתה אחרי נהיגה ב60 קמ"ש לבין להגיע הביתה אחרי נהיגה במהירות כפולה.

גם מסוכן לנסוע 100 קמ"ש לפי המשטרה.

אי אפשר לא לעשות שום דבר שהוא מסוכן, יתנוון לנו המוח. זה גם לא בריא ללב לעבוד בסרק כל כך הרבה זמן.

פורסם

אני קורא כאן מדי פעם סיפורים של גאונים למיניהם שמבצעים 'דריפטים' בכבישים ציבוריים ועם כל הכבוד להנאה שבקריאת הסיפור שלעתים כתוב מצויין, אני חושב שזה טמטום ממדרגה ראשונה. לפחות להם יש איזשהו מרחב תימרון בכביש רחב, כמו במשטחי ההחלקה הרטובים למיניהם, אבל כשמגיעים לכביש שבקושי מכיל 2 מכוניות ברוחב ומאבדים שליטה, אז שם אין בכלל מרחב תימרון והפעולה שמתבצעת בשבריר השנייה הראשון די קובע את התוצאה של ההחלקה.

היום חזרתי לשם לצלם את המקום ולאסוף פצועים בדמות חלקים של המראה ופס קישוט קטן שהשארתי שם אתמול.

בריאות לכולם!

פורסם

גם אני בשישי הייתי מעורב בתאונה דומה.

אומנם לא אני נהגתי,אלא חבר .

נכנסנו לתת היגוי חריף בסיבוב מסוכן(כל אוטו שני החליק בסיבוב הזה).

נזק של בערך 5 אלף שקל,יצאנו באמת בנס.

אומנם אני לא נהגתי,אבל הבנתי שבגשם ובמיוחד בכביש ציבורי,חייבים לנסוע לאט!

באמת,אל תגידו לי זה לא יקרה.סעו לאט בגשם!

פורסם

falou אמר את זה נכון - הקורס אולי לא גורם לתכנות מחודש של האינסטינקטים שלך בשעת חירום - את זה עושים רק תרגול ונסיון - אבל כן מביא אותך למצב שבו אתה מודע, חלקית, להשלכות של פעולות שאתה מבצע בעודך נוהג, כמו העברות משקל למשל.

וכמו שנאמר פה, מעבר לירידה בשעת סיבוב זה תמיד עניין מסוכן, שמערער את יציבות הרכב וגורם לירידת אחיזה של הזנב. מאוד מומלץ להזהר במקומות כאלו, במיוחד כשהכביש רטוב.

בסופו של דבר, common sense הוא האמצעי הטוב ביותר בשביל להעביר את החיים ללא תקריות, וזה תקף גם לנהיגה...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
והפעולה שמתבצעת בשבריר השנייה הראשון די קובע את התוצאה של ההחלקה.

תיקון קל - הפעולה שקובעת הכי היא זו שתבצע שבריר שנייה לפני שתתחיל ההחלקה, שכבר תבין שהיא מגיעה.

אני שואל שוב, את הקורס שלך עשית על משטח החלקה?

פורסם
תיקון קל - הפעולה שקובעת הכי היא זו שתבצע שבריר שנייה לפני שתתחיל ההחלקה, שכבר תבין שהיא מגיעה.

אני שואל שוב, את הקורס שלך עשית על משטח החלקה? שאלת תם (פשוא אני צריך לעבור קורס כזה בעתיד ) זה חשוב משטח החלקה ? כלומר גם אם הקורס הוא על משטח החלקה האם זה אומר שישתנו האינסטינקטים במעט זמן של הקורס ? או שאולי צריך לבקש תוספת זמן בתשלום על המשטח ? ומי עושה קורסים עם משטח?

בברכה ותודה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

שאלת תם (פשוט אני צריך לעבור קורס כזה בעתיד ) זה חשוב משטח החלקה ? כלומר גם אם הקורס הוא על משטח החלקה האם זה אומר שישתנו האינסטינקטים במעט זמן של הקורס ? או שאולי צריך לבקש תוספת זמן בתשלום על המשטח ? ומי עושה קורסים עם משטח?

בברכה ותודה יהודה

משטח החלקה כשמו כן הוא, הוא מאוד חלק. חלק כמו כביש מאוד חלק מוצף. חלק כמעט כמו קרח. לכן הטכניקות שמתאימות לו שונות ממה שמתאים לכביש אספלט, אפילו רטוב. לדעתי, משטח החלקה איננו תחליף לתרגול שליטה במצבי חירום על כביש או משטח עפר ייעודי. הוא פשוט איננו מדמה טוב לתנאים הנפוצים בארץ (בקנדה וסקנדינביה זה סיפור אחר...).

פורסם

אני שואל שוב, את הקורס שלך עשית על משטח החלקה?

לא, לא הייתי על משטח החלקה מימיי, נראה לי די מיותר לעשות את זה.

בריאות לכולם!

פורסם
לא, לא הייתי על משטח החלקה מימיי, נראה לי די מיותר לעשות את זה.

אני שואל כי תיארת תיקון עם ההגה. בד"כ במשטחי החלקה, בהם תיקון עם המצערת קשה עד בלתי אפשרי (כי עם כל ניסיון האצה, כמעט, הגלגלים "מפרפרים") מלמדים לתקן היגוי יתר עם ההגה. במהירויות הנמוכות בהם נוהגים במשטח זה גם עובד, בכביש רגיל לא.

מה שקרה לך זו פשוט העברת משקל חריפה לפנים בגלל שהגעת לשיא הגבעה והתחלת לרדת. הבלימה הנוספת שלך פשוט החריפה את העברת המשקל, ובתוספת אחיזה טובה מלפנים וגרועה מאחור קיבלת היגוי יתר שהפך מהר מאוד לפראי.

גם אני עשיתי בדיוק את אותה הטעות פעם.

יש דברים שלומדים דרך הראש ויש דברים שלומדים דרך השאסי...

• תוכן חדש...