Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

falou, מההסבר שלך ניתן להסיק כי תאורטית לפחות, אם הוא היה בולם בעזרת הבלם יד (ללא נעילת גלגלים) זה היה מקטין את העברת המשקל ומשפר את האחיזה, הבנתי נכון?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי ABS, הגלגלים הקדמיים לא ננעלו, פשוט ניסו לבלום, לכן היה קל לאחוריים להמשיך את ההחלקה (...ולעקוף בסיבוב).

אם הייתי לוחץ טיפה על הגז ומיישר את ההגה לכיוון הנסיעה סביר להניח שהייתי יוצא מההחלקה אבל לא מפגיעה חזיתית ברכב שבא ממול, מרחב התימרון שהיה לי היה אפסי ולכן לא ניסיתי לחזור לכביש בכל מחיר.

אני טועה?

בריאות לכולם!

פורסם
falou, מההסבר שלך ניתן להסיק כי תאורטית לפחות, אם הוא היה בולם בעזרת הבלם יד (ללא נעילת גלגלים) זה היה מקטין את העברת המשקל ומשפר את האחיזה, הבנתי נכון?

לא. הבנת הפוך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם הייתי לוחץ טיפה על הגז ומיישר את ההגה לכיוון הנסיעה סביר להניח שהייתי יוצא מההחלקה

תראה, לא הייתי שם וגם אם הייתי שם סביר להניח שהייתי מסוגל להבין בדיוק מה קורה רק אם הייתי עומד מבחוץ. גם אז אי אפשר לדעת כמה הגה וכמה גז לתת בלי ניסוי וטעייה רק אם אתה מקצוען, ואני לא.

אבל... העיקרון הוא לבצע את הפעולה הנכונה (לשמור את המשקל על האחוריים) כך שהרכב כלל לא ייכנס להחלקה. מניסיוני (המר) לא צפית את העברת המשקל שנוצרת בשיא העלייה עם המעבר לירידה ואת היגוי היתר שהיא עלולה ליצור. זה, מניחוש, מה שהכניס אותך להיגוי יתר, שהבלימה בהמשך רק החריפה אותו (בלי קשר לאם יש או אין ABS).

אחר כך לתקן היגוי יתר עם צמיגים לא תקינים זה קשה מאוד, גם אם היית עושה את הדבר הנכון והכביש היה פנוי.

בכל מקרה הדבר הנכון, תיאורטית, זה למנוע את העברת המשקל עם הירידה ע"י האצה, אבל אם אתה כבר נוסע מהר מדי והירידה בעיקול זה גם יכול להיות בעייתי מבחינת המהירות שאתה מסוגל להחזיק בסיבוב. מה שמחזיר אותנו "למהר מדי לתנאי הדרך" וכו'

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הכבישים באיזור רמה"ג לא משהו בלשון המעטה. חלק מהכבישים נסללו מחדש השנה וחלקם הגדול

ישן. כבישים לא סופגי מים ובעלי מקדם אחיזה גרוע. תוסיף לעניין גם כתמי שמן ,עיקולים חדים, ערפל בחורף ונסיעה במהירות גבוהה ותמצא את עצמך מעורב בתאונה. ומי שלא חכם מספיק בשביל להבין את המשוואה- כנראה שהסיכויים לתאונה גבוהים אצלו.

פורסם

matan19, לא יודע מהיכן אתה מביא את מה שאתה כותב כאן אבל אתה טועה בחלק מהעניין:

קודם כל אין קשר לערפל, בטח שלא בזמן ובמקום שבו אני נסעתי.

דבר שני, אני לא נתקלתי בכתמי שמן על הכבישים הראשיים בגולן וגם לזה אין קשר למקום ולזמן שבו הייתי.

דבר שלישי ואחרון - מניסיון, הכבישים בגולן דווקא לא רעים מבחינת מקדם האחיזה שלהם.

בכל מקרה, פה הייתה טעות מלאה שלי בתוספת עזרה קטנה של הכביש ועל זה אני משלם ועל טעויות כמו שלי אני מבקש להתריע פה. אני מקווה שהרבה נהגים צעירים (וגם כאלה שלא) קוראים את השירשור ולפחות מנסים להבין את העניין.

אני לא ממש יכול להאשים את הכביש פה אלא רק את עצמי.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...