Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה עם צ'וק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשבבוקר ממש קר, ולא בא לי לחכות עד שהמנוע יתחמם כדי שאוכל לנסוע בצורה חלקה,

בלי שהרכב יתכבה . אז אני מרים את הצ'וק עד החצי ופשוט נוסע איתו בערך 2 קילומטר ואז מוריד אותו.

והרכב לא מתכבה וזהו .

מה בעצם אני עושה כשאני נוסע עם צ'וק מורם ?

לפעמים יש החנקות בנסיעת בוקר, כאילו נתפס לו ומשתחרר, נתפס לו ומשתחרר עד שהמנוע מתחמם לנסיעה חלקה.

רנו אקספרס 94 בנזין

תודה .

פורסם

כאשר מפעילים את הצ'וק משנים את התערובבת כך שהמנוע צורך יותר דלק מהנורמה.

ניתן ליסוע כך אבל חבל על הדלק.

כדי שזה לא יקרה תן פשוט למנוע להתחמם דקה לפני שאתה מתחיל לנסוע ואז כבה את הצוק.

פורסם

שלילי,לא נכון שניתן לנסוע כך לאורך זמן,הבעיה אינה רק "אבל חבל על הדלק."

אלא שטיפת השמן מהצילינדרים.גרימה וודאית של נזק למנוע.

אפשר לנסוע 2-3 דקות ולא יותר.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הכוונה היא שבזמן שהצ'וק מופעל נכנס יותר דלק לצילינדרים. עודף זה של דלק עלול לגרום לשטיפה של שכבת השמן הדקיקה שעל הצילינדרים ולגרום לעבודת המנוע ללא שימון, מה שעלול לגרום לנזק למנוע.

בכל מקרה, כדאי לדאוג לכך שהקרבורטור (והצ'וק שבתוכו) יעבוד בצורה תקינה ע"י שיפוץ וכיוון לפי הצורך, כדי למנוע צריכת דלק עודפת ובלאי מיותר למנוע.

פורסם

הדרך הנכונה היא להתניע עם צ'וק משוך ולהתחיל מייד את הנסיעה עם צ'וק משוך למצב המינימלי בו המנוע פועל ללא גמגום. כך המנוע יגיע לטמפרטורת העבודה בצורה המהירה ביותר. את הצ'וק צריך לסגור מהר ככל שמתאפשר. לכל רכב יש אפיון התנהגות אחר ולכן קשה לאמר כמה זמן בדיוק (מדובר בדקות ספורות). המשך נסיעה עם צ'וק גורמת נזק למנוע בגלל התערובת העשירה. במקרים חמורים יכול להגרם נזק לראש הבוכנה בגלל טמפרטורה גבוהה ולא רק כתוצאה מדילול השמן.

מנסיוני עם אופנוע Triumph בריטי ישן, המנוע מתחמם מאד אם נוסעים כשהתערובת עשירה מדי.

פורסם
הכוונה היא שבזמן שהצ'וק מופעל נכנס יותר דלק לצילינדרים. עודף זה של דלק עלול לגרום לשטיפה של שכבת השמן הדקיקה שעל הצילינדרים ולגרום לעבודת המנוע ללא שימון, מה שעלול לגרום לנזק למנוע.

בכל מקרה, כדאי לדאוג לכך שהקרבורטור (והצ'וק שבתוכו) יעבוד בצורה תקינה ע"י שיפוץ וכיוון לפי הצורך, כדי למנוע צריכת דלק עודפת ובלאי מיותר למנוע.

אלקס .הרכב עבר נקוי ושיפוץ קרבורטור לפני כשבוע, במכון קרבורטורים/ מוסך, בעיר מגוריו של פותח השרשור , ברמלה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הבעייה לא בקרבורטור אלא בנהג,שאין לו כוח לחמם את המנוע ולכן מושך צו'ק וגורם לנזק.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
הבעייה לא בקרבורטור אלא בנהג,שאין לו כוח לחמם את המנוע ולכן מושך צו'ק וגורם לנזק.

רן קרא בדקדקנות את תגובתו של קוממנדר, זוהי התגובה הנכונה והמדוייקת עד עכשו בשרשור, ומעידה על מיומנתו של הכותב כנהג, וכבעל הבנה רבה ברכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זה בדיוק הכוונה,שפותח הת'רד כתב "כשבבוקר ממש קר, ולא בא לי לחכות עד שהמנוע יתחמם כדי שאוכל לנסוע בצורה חלקה,

בלי שהרכב יתכבה . אז אני מרים את הצ'וק עד החצי ופשוט נוסע איתו בערך 2 קילומטר ואז מוריד אותו."

זה לא קשור לקרבורטור,אלה לנהג שמתעצל והורס את ריכבו.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

דווקא בגלל שאין לו כוח לחכות, הוא עושה את הדבר הנכון (צירוף מקרים נדיר) - כלומר מייד מתחיל לנסוע עם צ'וק משוך. חימום מנוע במקום מזיק יותר, דיברו על זה עשורות פעמים. תפקידו של הצ'וק בקרבורטור הוא לאפשר התנעה קרה ולדאוג לשמירת סל"ד מעט גבוה מהרגיל בדקות הראשונות.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות .

וכן buki צודק בפרטים זה בדיוק מה שאני עושה , אבל אחרי הכל אני רואה שזה לא ממש "בריא" לרכב .

אז אני פשוט אמשוך צ'וק אלחץ על דוושת הגז ואחזיר את הצוק למקומו

כך המנוע יתחמם למצב נסיעה.

תודה.

פורסם

כנראה, שלא הבנת, מה ניסו להסביר לך כאן. מה שאתה עושה היום זה בסדר גמור, בתנאי שבדקות הראשונות אתה נוהג לאט ובעדינות ולא מאמץ את המנוע.

לחמם את המנוע במקום ועוד עם גז - לא בריא למנוע, לסביבה, המנוע יתחמם לאט יותר, מאשר במסיעה, ותגרום לא יותר בלאי, בסופו של דבר.

יש למשוך צ'וק עד הסוף, להניע, להחזיר את הצ'וק לנקודה, בה מנוע עובד יציב, מקסימום להמתין עוד כמה שניות ( הזמן, שבו אתה חוגר חגורה, שם את הטלפון בדיבורית, מרכיב משקפי שמש ) ולהתחיל לנסוע, לאחר כמה דקות או קילומטרים להכניס את הצ'וק לגמרי.

פורסם
הדרך הנכונה היא להתניע עם צ'וק משוך ולהתחיל מייד את הנסיעה עם צ'וק משוך למצב המינימלי בו המנוע פועל ללא גמגום. כך המנוע יגיע לטמפרטורת העבודה בצורה המהירה ביותר. את הצ'וק צריך לסגור מהר ככל שמתאפשר. לכל רכב יש אפיון התנהגות אחר ולכן קשה לאמר כמה זמן בדיוק (מדובר בדקות ספורות). המשך נסיעה עם צ'וק גורמת נזק למנוע בגלל התערובת העשירה. במקרים חמורים יכול להגרם נזק לראש הבוכנה בגלל טמפרטורה גבוהה ולא רק כתוצאה מדילול השמן.

מנסיוני עם אופנוע Triumph בריטי ישן, המנוע מתחמם מאד אם נוסעים כשהתערובת עשירה מדי.

מדוע נסיעה עם תערובת עשירה מחממת את המנוע?

הבעירה לא נהיית יותר חזקה (מאחר ואין מספיק חמצן) אלא נשארת באותה עוצמה (ואולי אף חלשה יותר) וכבונוס- התערובת העשירה היא בעלת קיבול חום גבוה יותר ולכן גם מקררת את תא הבעירה. לפי ידיעתי, דווקא תערובת עניה היא זו שמחממת את המנוע.

מה בדיוק אני מפספס פה?

• תוכן חדש...