Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי בפורום התייחסות לרכב פולו קלאסיק אך לא מצאתי. שאלותי הם:

מאיפה מרוקנים את נוזל הקירור. האם יש לכוון בורר חימום ומזגן על מקסימום ולכמה זמן לתת למנוע לעבוד, האם יש צורך להפעיל את המנוע לפני הריקון. אחרי ריקון הנוזל האם למלא קודם נוזל G12 שני ליטר ואח"כ את השאר במים?

איך מנקזים את שאריות האויר?

פורסם

אני לא יודע אם קיים ברז מים ליחידת החימום בדגם שלך אבל בכל מקרה כדאי לכוון לחימום ואין צורך להדליק את המנוע.

1. מנתקים את צינורות הרדיאטור- עליון ותחתון.
  2. מפרקים את התרמוסטט וסוגרים את בית התרמוסטט כאשר הוא בחוץ.
  3. מכניסים מים בלחץ בעזרת צינור גינה לתוך הרדיאטור, לתוך הצינור העליון ולמיכל העיבוי כך שכל הלכלוך ישטף מכל המקומות.
  4. מרכיבים את הכל חזרה ולא לשכוח להחזיר את התרמוסטט למקומו.
  5. ממלאים את הנוזל קירור המומלץ ע"י היצרן. לדעתי ברכב שלך זה G12+.
  6. מבצעים ניקוז אוויר.

פורסם
אני לא יודע אם קיים ברז מים ליחידת החימום בדגם שלך אבל בכל מקרה כדאי לכוון לחימום ואין צורך להדליק את המנוע.

1. מנתקים את צינורות הרדיאטור- עליון ותחתון.
  2. מפרקים את התרמוסטט וסוגרים את בית התרמוסטט כאשר הוא בחוץ.
  3. מכניסים מים בלחץ בעזרת צינור גינה לתוך הרדיאטור, לתוך הצינור העליון ולמיכל העיבוי כך שכל הלכלוך ישטף מכל המקומות.
  4. מרכיבים את הכל חזרה ולא לשכוח להחזיר את התרמוסטט למקומו.
  5. ממלאים את הנוזל קירור המומלץ ע"י היצרן. לדעתי ברכב שלך זה G12+.
  6. מבצעים ניקוז אוויר.

תודה אביב

1. גם לי לא ידוע על ברז ליחידת החימום.

2. ראיתי מישהו מרוקן את המים כאשר המנוע פועל ע"י פתיחה של מעין פקק על אחד הפלנשים בחלק הקדמי עליון של הבלוק מבלי לפרק את הצנרת של הרדיאטור או את הטרמוסטט, האם זה הכרחי לפרק טרמוסטט?

3. כאשר המנוע מפעיל את המשאבה הוא פועל לשטיפה של המערכת לא?

4. האם גם המילוי של המים נעשה עם מנוע פועל או מספיק לחץ של צינור השקייה עם נוזל המומלץ ע"י היצרן.

אודה להבהרה מפורטת יותר כדי להבין את התהליך

פורסם

אין צורך לפרק תרמוסטט בהחלפת נוזל קירור, רק במקרים של ליכלוך כדי להקל על שטיפת המערכת, וגם אז אפשר להסתדר יפה מאוד ללא פרוק התרמוסטט.

פורסם

לא לשכוח שאם מפרקים את בית הטרמוסטט יש לשים אטם חדש בהרכבה (או סיליקון - פתרון שאני פחות אוהב), כי אחרת תיווצר שם נזילה. בנוסף בית הטרמוסטט ("פלאנץ' מים") בפולקסווגן עשוי מפלסטיק כנראה למדו מהצרפתים איך לייצר אותו - מאוד רגיש לסדקים בפירוק והרכבה, במיוחד אם הוא ישן.

פורסם
תודה אביב

1. גם לי לא ידוע על ברז ליחידת החימום.

2. ראיתי מישהו מרוקן את המים כאשר המנוע פועל ע"י פתיחה של מעין פקק על אחד הפלנשים בחלק הקדמי עליון של הבלוק מבלי לפרק את הצנרת של הרדיאטור או את הטרמוסטט, האם זה הכרחי לפרק טרמוסטט?

3. כאשר המנוע מפעיל את המשאבה הוא פועל לשטיפה של המערכת לא?

4. האם גם המילוי של המים נעשה עם מנוע פועל או מספיק לחץ של צינור השקייה עם נוזל המומלץ ע"י היצרן.

אודה להבהרה מפורטת יותר כדי להבין את התהליך

קודם כל לגבי מה שנאמר, כבר פירקתי הרבה פעמים בית תרמוסטט ברכבים האלה ואין בעיה לפרק ולהרכיב. אם הוא עומד להישבר אז עדיף שישבר בזמן הטיפול ולא בזמן נסיעה. עם זאת אני מצטרף לדעה שאין צורך לפרקו סתם אלא אם רוצים לשטוף את המערכת בלחץ. לשאלותיך:

1. -
  2. יכול להיות, אני לא מכיר את הפולו הספציפי. אם מישהו מכיר ויכול לענות על זה בברכה.
  3. אכן המנוע מסובב את המשאבה וזה מסייע לשטיפה אך מיותר ויש פוטנציאל להתחממות יתר. כאשר מכניסים מים בלחץ אין בזה צורך.
  4. במילוי המים אין צורך לא בלחץ ולא בהפעלת מנוע. פשוט ממלאים לתוך מיכל העיבוי (עד למקסימום) את הנוזל הייעודי מהול במים בהתאם להמלצת היצרן שכתובה מאחורה, אם אני זוכר נכון יחס של 1:3 באקלים שלנו. משאירים את המכסה פתוח ונותנים למנוע להתחמם עד שהמאורר מתחיל לפעול. לאחר מכן מחכים שהמאורר יכבה ומחכים עד שהוא ידלק שוב. לאחר הכיבוי השני מכבים את המנוע וסוגרים את המיכל. לאחר מכן ניתן לנסוע עם הרכב, לשים לב שאין התחממות יתר ולאחר הנסיעה להחנות על משטח ישר, להניח למנוע להתקרר ולאחר מכן לבדוק אם לא חסרים מים ולמלא בהתאם.

אני מקווה שאני לא מטעה אותך לגבי הרכב הספציפי, זה מה שאני מכיר ברכבי VW שיצא לי להתעסק עמם.

דניאל- איך אתה מבצע שטיפה מלאה בלחץ כאשר התרמוסטט מורכב?

פורסם

מאוד פשוט, תנתק את הצינור החימום ופתח מיכסה רדיאטור. תזרים דרכו מים בלחץ עם צינור גינה עד שהם יוצאים נקיים מפתח המילוי של הרדיאטור. בהזדמנות חגיגית זו בצע שטיפה גם לרדיאטור החימום.

שיטה שניה, תרוקן את הנוזל דרך הצינור התחתון או דרך פקק יעודי בתחתית הרדיאטור (אם קיים), תמלא מים ותחמם את הרכב לטמפ' עבודה (מאווורים נדלקים). תאיץ למספר דקות את הסל"ד ל2000 ותכבה מנוע.תן לו להתקרר מעט ותרוקן את המים באותה שיטה שהוסברה.

חוזרים על פעולה עד שיוצאים מים זחים ונקיים.

מרוקנים בפעם האחרונה, ממלאים נוזל קרור ומבצעים ניקוז אויר בשיטה המומלצת ע"י היצרן.

• תוכן חדש...