Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום (יום ראשון) בשעה 13:00 בצהרים, ניצב יעקב רז, מפקד אגף התנועה במשטרת ישראל, יתארח בפורום המכוניות של YNET.

אתם מוזמנים לבקר ולשאול שאלות!

(הקישור בחתימה שלי למטה)

להתראות,

ג'רמי

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

שקרן (למשל, בנושא ה"מיכסה" הידועה לשמצה של דו"חות למשמרת), מתחמק משאלות, וגולת הכותרת: "תרבות המהירות". מאז ה"קונטרה בהגה" לא שמעתי ביטוי כל-כך מדהים בבורותו... :mad:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

למי שזה מעניין אותו, הנה מה שכתבתי לניצב רז, תשובותיו אלי, וגם כמה שאלות ותשובות של אחרים:

אני:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-889-280-4727820,00.html

RS6:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-889-280-4728426,00.html

הקוסם:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-889-280-4728736,00.html

תרבות המהירות:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-889-280-4729118,00.html

שוב אני - מתקיל את ניצב רז על תרבות המהירות ועל סטטיסטיקות:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-889-280-4729468,00.html

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מהתגובות עולה דמותו של פוליטיקאי קטן.

חכו עוד כמה שנים והוא יגיח לנו בדלת האחורית באחד מהפריימריז הבאים. :?

"כוח אדם איכותי במשטרה"...

כאשר העומד בראשה הוא אחד כזה, אז מה נותר לנו לדרוש מהשוטרים "שלו"?

:roll:

MCS 2008

פורסם

הכבישים בארץ יותר מדי צפופים, אין מה להשוות למדינות אחרות

אז אין שום סיבה לשנן את הסטטיסטיקות של ארה"ב ואירופה

החיים הם כמו מנה פלאפל, איך שלא תשים הטחינה - תמיד ינזל

פורסם

סלח לי, אבל המשפט שלך טיפשי.

סטטיסטיקות אפשר לעשות עם הכל ביחס להכל. אפשר לחשב הרוגים לכל 10000 מכוניות, ואפשר לחשב הרוגים לפי ק"מ כבישים ולפי ק"מ נסועה. אפשר גם לחשב את זה בצורה אחרת, כמו שניצב רז רוצה להציג, ואז יצא שאנחנו דווקא בסדר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כביש 4 בשתיים עשרה בלילה צפוף?

כביש 6 (בכל שעה...) צפוף?

וכביש 1 בשתיים עשרה בצהריים...?

וכביש חיפה פארדיס צפוף?? כן - הוא צפוף! אז למה שם אני לא רואה ניידות? כמה תאונות קטלניות קרו שם בחצי שנה האחרונה? (רמז אני יכול לחשוב על 4 כרגע :( ). בגלל שאין שם גשרים ששוטרים עם ממלזים יכולים להתחבא מאחוריהם ולפתוח קופה רושמת, זה לא אומר ששם צריכים לאכוף פחות... הרבה פחות

יניב (קורא את התשובות של ניצב רז בפעם הרביעית ועדיין לא מאמין) :x

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

כביש 4 בשתיים עשרה בלילה צפוף?

כביש 6 (בכל שעה...) צפוף?

וכביש 1 בשתיים עשרה בצהריים...?

וכביש חיפה פארדיס צפוף?? כן - הוא צפוף! אז למה שם אני לא רואה ניידות? כמה תאונות קטלניות קרו שם בחצי שנה האחרונה? (רמז אני יכול לחשוב על 4 כרגע :( ). בגלל שאין שם גשרים ששוטרים עם ממלזים יכולים להתחבא מאחוריהם ולפתוח קופה רושמת, זה לא אומר ששם צריכים לאכוף פחות... הרבה פחות

יניב (קורא את התשובות של ניצב רז בפעם הרביעית ועדיין לא מאמין) :x

אני אישית הייתי השנה פעמיים בחיפה ופעמיים עברתי וראיתי בכביש הזה תאונות קטלניות,פשוט מדהים.

ובקשר לחוסר האמונה שלך לתשובות של "רב פקד אלברט אפללו".

כדאי שתאמין.

אם תשאל אותו כמה כ"ס יש לרכב שלו הוא לא ידע.

כך גם יהיה המצב אם תשאל אותו על מספר השסתומים ומה אומרות לו האותיות ESP\EBA.

במדינה שבה הרכב שלי מתפרק בגלל כבישי העולם השלישי,

במדינה שבה מתחרה עתידי לשומאכר יקרא עבריין,

במדינה שבה שוטר מוריד קליאו ספורט מהכביש כי הוא מחליט שאין דבר כזה קליאו 2.0,

הכל אפשרי והכל כנראה מותר. :idea:

פורסם

מי שחשב שזה יהיה שונה מתמיד טעה ובגדול.

המשטרה תמשיך בשלה, ולא מעניין אותם מה אתם חושבים, בייחוד קומץ אנשים כמונו, שהמשטרה מצידה תמשיך לרדוף, כי הוחלף אגזוז, או שופרו הבלמים. מה שעצוב הוא שהציבור איתם, והוא אכן משוכנע שהיא פועלת נכון

ובהגיון, ושאם נגביר עוד יותר את האכיפה(בייחוד של מהירות) כל התאונות ייעלמו.

פורסם

ראיתי בטלויזיה שניידת תקינות בודקת רכב והנהג מקבל דוח על רכב מזהם.

הנהג כתגובה אומר "עברתי טסט לפני כמה חודשים"

ואני אומר מה בעצם רוצים מהנהגים, כיצד נהג אמור לדעת אם רכבו מזהם? ומדוע גם מגיע קנס על כך?

אני כנהג באחריותי להעביר את הרכב טסט שם בודקים את תקינות הרכב, אם במהלך השנה הבלמים אינם תקינים אני יכול להרגיש בכך ולכן אחריותי לתקן את הבלמים אך בנושא הזיהום אין לי את הכיילים לבדוק.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

סלח לי, אבל המשפט שלך טיפשי.

סטטיסטיקות אפשר לעשות עם הכל ביחס להכל. אפשר לחשב הרוגים לכל 10000 מכוניות, ואפשר לחשב הרוגים לפי ק"מ כבישים ולפי ק"מ נסועה. אפשר גם לחשב את זה בצורה אחרת, כמו שניצב רז רוצה להציג, ואז יצא שאנחנו דווקא בסדר...

רוני

אני רוצה לחזק את דבריו של רוני -

בתור אחד שאכל חאסס (לקרוא במבטא פרסי) בקורס סטטיסטיקה - כל המדע הזה הנקרא סטטיסטיקה עוסק במדידה כמותית של תופעות רבות מופעים והמרתן לפורמט המאפשר מחקר בלתי תלוי בתוצאה עצמה כדי לאתר התנהגות כללית ומגמות.

כלומר - אתה לוקח תופעה כמו תאונות דרכים, מבודד אותה מהסביבה בה היא קורה (ארה"ב ואירופה) על ידי התייחסות לא כמותית אלא השוואתית (בהשוואה לאוכלוסיה, נסועה שנתית, ק"מ כבישים בנויים וכו') וכך יכול לחקור מגמות בה.

אם לא היו הכלים האלו לא יכלו לבדוק כלום בנושא.

נניח שבארה"ב רוצים להשוות את מספר תאונות הדרכים היום ללפני 50 שנה, מדידה כמותית נטו לא תיתן שום מידע איכותי. יש יותר תאונות. סו ווט? אבל אם תתחיל לחשב את מספר תאונות הדרכים ל-1000 בעלי רכבים בארה"ב היום יחסית לאז ותנרמל את זה גם לפי הנסועה השנתית הממוצעת היום יחסית לאז - תקבל ערכים שנותנים לך מידע משמעותי.

אותו דבר לגבי ישראל וארה"ב. אם אתה לוקח בחשבון גורמים נוספים חוץ ממספר נטו, אתה יכול בהחלט לערוך השוואות בין ארצות שונות.

אבל יש דברים שלגביהם לא צריך לעבוד יותר מדי עם סטטיסטיקה. אני מניח שהשוואת האינטליגנציה (קשב, אנליזה ,סינתזה והבעה) של ראש אגף התנועה במשטרת ישראל עם מקבילו האמריקאי תיתן לך מיד תוצאה מעניינת....

פורסם

הקטע העצוב שמסעות ההפחדה של "מהירות הורגת" מחלחלים למטה , למעלה , לצדדים ולכל הכיוונים.

אתמול קיבלתי את הרשיון חזרה לאחר 30 ימים מינהלתיים.

מולי ישב רס"ב עם שפם לפי מיטב הסטריאוטיפים.

הוא היה עסוק בתיוק כל מאות הרשיונות שהופקדו בידיו.

אני:"אפשר לשאול שאלה קטנה?"

השפם : "בוודאי"

אני : "אתה יושב פה עם מאות רשיונות ששללתם. הורדתם נהגים מהכביש , ועדיין אנשים ממשיכים להיהרג כל יום , כאילו כלום. אתה לא חושב שאולי משהו כאן לא בסדר? "

השפם : "בטח שמשהו לא בסדר :!: "

אני : :shock: (האם נמצא הצדיק בסדום?).

השפם : "30 יום זה לא מספיק מרתיע :!: צריך שתהיה לנו סמכות לשלול לפחות לחצי שנה :!: וגם לקחת את האוטו :!: ככה אנשים יפחדו :!: "

הבנתי את העניין , מה גם שבדיוק צלצל הנייד שלו. לדבר לקיר יותר טוב מלדבר אל שוטר תנועה. בין אם זה ניצב , נגד או פקיד. הם פשוט משוכנעים שהדבר היחיד שיעבוד עם חובבי המוטוריקה זה להכניס לנו את הצינור עד ההברגה , ואח"כ עוד לסובב... :evil:

פורסם

היה עוד מישהו חוץ ממני שראה ביום שישי את המטוס בחוף עם השלט הענק

"מהירות מופרזת הורגת"?

מה שהורג, זה למשל המקרה המזעזע ובאמת העצוב עד דמעות,

שכנסענו לת"א (מירושלים), מול נתב"ג לפתע הגיח אדם מבוגר,

וחצה את הכביש בריצה :?

פרט שולי - על כתפיו ישב לו ילד כבן 12.

עכשיו תארו לכם שאותו בן עוולה מזופת, היה מאבד שיווי משקל... :mad:

מה שהורג זה אנשים חסרי שכל שעולים על הכביש,

ואנשים חסרי ריכוז. :idea::evil:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

• תוכן חדש...