Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחבר USB קדמי לא עובד.

שמר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אז ככה:

מחשב עם 6 פורטים של USB.

ארבעה אחוריים ON BOARD

שניים קדמיים מחוברים דרך כבל.

הקדמיים הפסיקו לעבוד .

בדקתי חיבורים (לוח האם אינו GYGABITE, השתמשתי ב-LAYOUT הסטנדרטי) - הכל במקום לפי הסדר בתמונה הבאה:

instusb1a.jpg

בלוח הבקרה (מערכת,חומרה) אין התראות מיוחדות בנושא.

לא ראיתי ב-BIOS התייחסות ל-USB קדמי/נוסף וכו').

רעיונות?

פרט חשוב (אולי) - הרכבתי בערך באותו זמן בו חדלו ה-USB לעבוד , כרטיס IEEE (כרטיס לכידה) , אבל הוא לא מחובר ללוח האם, אלא לSLOT של PCI.

יש מצב שהוא יושב על אותה פסיקה או שגורם להתנגשות כלשהי? (אל תגידו לי להוציא את הכרטיס מהמקום ולראות. אני מתבאס לצאת עכשיו למחסן ולהביא מברג פילפס. קר להסתובב בחוץ בתחתונים עכשיו. :roll: - עשוי להפריע או לא?).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

כנס למנהל התקנים

תעשה מאפיינים למה שאתה חושב שאולי מתנגש תיכנס לעמודה של מקורות\resources.

תראה מה כתוב לך בחלון התחתון באותה העמודה

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמר

XP?

אם כן - כשאתה מחבר לאחוריים - הכל תקין?

אתה מקבל איזשהי הודעה כשאתה מחבר לשם התקן כלשהו?

והתנגשות לא צריכה להיות וגם אם כן,אתה צריך לקבל על זה התראה במנהל ההתקנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נוטה לחשוד בכבל שמחבר את השקעים הקדמיים ללוח האם. בד"כ יש על לוח האם בקר USB בודד שמחובר לכל השקעים, מלפנים ומאחור. מבחינת רוב לוחות האם אין הבדל בין ארבעת השקעים שמאחור לבין השניים שמלפנים.

אם אתה חושד בהתנגשות פסיקות, אתה יכול לעשות Disable לכרטיס 1394. מערכת ההפעלה תכבה אותו ותשלול ממנו את כל המשאבים בהם הוא משתמש. בהנחה שאין בו תקלה חשמלית, זה אמור לפתור בעיות של התנגשות משאבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמר

XP?כן, SP2.

אם כן - כשאתה מחבר לאחוריים - הכל תקין? כן.

אתה מקבל איזשהי הודעה כשאתה מחבר לשם התקן כלשהו? כינים, אחרת לא הייתי שואל, אלא מחליף את ההתקן.

והתנגשות לא צריכה להיות וגם אם כן,אתה צריך לקבל על זה התראה במנהל ההתקנים.

אני נוטה לחשוד בכבל שמחבר את השקעים הקדמיים ללוח האם. בד"כ יש על לוח האם בקר USB בודד שמחובר לכל השקעים, מלפנים ומאחור. מבחינת רוב לוחות האם אין הבדל בין ארבעת השקעים שמאחור לבין השניים שמלפנים.

ההבדל - 4 אחוריים מחוברים ישירות,אין מצב לנתק וכו'. 2 הקדמיים מחוברים עם כבל. בגלל זה בדקתי את החיבורים. הכל תקין.

אם אתה חושד בהתנגשות פסיקות, אתה יכול לעשות Disable לכרטיס 1394. מערכת ההפעלה תכבה אותו ותשלול ממנו את כל המשאבים בהם הוא משתמש. בהנחה שאין בו תקלה חשמלית, זה אמור לפתור בעיות של התנגשות משאבים.

עשיתי , לא עזר.

6 פורטים, 5 תווים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התכוונתי שחשמלית\לוגית\רוחנית, לוח האם לא מבדיל בין השישה, ולכן אם האחוריים עובדים, התקלה בד"כ לא תהיה בלוח האם או במערכת ההפעלה (למרות שיתכן שדווקא אצלך יש שני בקרים. אתה יודע את מספר הדגם של לוח האם?)

שאלת קיטבג. עשית Restart ? זה יכול להיות טפשי ופשוט עד כדי כך.

שאלת קיטבג 2. הכבל מהשקעים הקדמיים ללוח האם לא מחובר, אולי, הפוך ?

שאלת קיטבג 3. כשאתה מחבר מלפנים, אתה דואג לפני כן שלא יהיה מחובר כלום לחיבורי ה USB מאחור ? (כלום זה כלום. גם לא מפצל USB)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אופציות נוספת:

1. שקעי ה-USB בקדמת המארז אינם מחוברים טוב \ כראוי. לרוב דרוש פירוק של כל הפאנל הקדמי של המארז ע"מ לבדוק זאת, באמצעות ברגים\קליפסים\לחצנים בצידי הפאנל.

2. ג'אמפר על לוח האם שעושה Enable/Disable לחיבורי ה-USB הנ"ל

- - -------[Fireball]------ - -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי זה יעזור (נכתב על ידי מישהו מהעבודה שלי): (אין לי כח לרשום מה שצריך אז עשיתי העתק הדבק - אני בטוח שתבין)

התנגשות חומרה הייתה נפוצה במיוחד בעבר בתקופה שלפני הנהגת טכנולוגיית PNP - plug and play.

באותה תקופה היינו צריכים לטפל בחלוקת הפסיקות (שהם ה-IRQ) וכתובות פיסיות בבקר.

לעיתים מאוד קרובות הפתרון היחיד לתקלות התנגשות היה נפתר ע"י הטכנאי לאחר רצף פעולות של הגדרת כתובות זיכרון פיסי ופסיקות דרך הביוס. בדרך-כלל זה היה בעייתי במיוחד עם כרטיסי ה-LEGACY הישנים.

כיום, אנו בתקופת PNP שבו כל משתמש יכול פשוט לפתוח את מארז המחשב ולהתקין כרטיס PCI/PCI-E או כל התקן טורי אחר כמו USB כל אימת שירצה ובעזרת ה-PNP הבקר של האפיקים האלו יקבע עבורו פסיקות ומיקומי זיכרון באופן אוטומטי.

ובכן, מתי מתעוררת בעיה כזו, של התנגשות חומרה?

כאשר מתקינים חבילות הרחבה SP, לרוב, אשר שומרות הגדרות נתוני דרייברים ישנים לעומת תוספת דרייברים אוטומטית שהוגדרה על ידי ה-SP, או לאחר שדרוג דרייבר מסויים שגורר בעקבותיו התקנה מחודשת של ערכי דרייבר ישנים יותר.

האם מוכרת לך הסיטואציה אצל הלקוח כשמחברים/מנתקים מודם USB מהמחשב והמחשב עושה ריסטרט לאחר מתן מסך כחול? כן כן, מכאן בדיוק נובעת הבעיה (מן הסתם?)

התהליך לפתרון התקלה הוא בדר"כ ע"י טריק מאוד פשוט שיחשוף את "ההתקנים" הישנים, ובכללם את כל התקן מסויים שאי פעם חובר למחשב, הוגדר והותקן.

ע"י מחיקת המיותר תוכל לפתור את ההתנגשות לאחר עיון מדוקדק בהגדרות הפסיקות.

דוגמא להגדרת פסיקות וזיכרון פיסי:

clear1x1.gif

מהלך הפתרון:

לאחר הכניסה לקונסולת הפקודות (CMD) יש להקיש את הפקודות הבאות שיחשפו את כל ההתקנים הנעלמים שהותקנו אי פעם על המחשב, גם אלו שלא מחוברים, ושייתכן והגדרותיהם מחלות התנגשות חומרה וכתובות פסיקה אחד עם השני:

set devmgr_show_nonpresent_devices=1

cd \windows\system32

start devmgmt.msc

לאחר מכן ייפתח לכם חלון "התקני החומרה" שם עליכם ללחוץ על כפתור "תצוגה" שבתפריט ואז סמן את "הצג התקנים מוסתרים".

(אגב, אם תלחצו בתפריט על "הצג התקנים מוסתרים" מבלי להריץ את שורות הקוד זה לא ייראה לכם את ההתקנים המוסתרים שאינם מחוברים כעת למחשב או לבקר). לאחר מכן אתם תשימו לב למספר אייקונים מטושטשים:

clear1x1.gif

אלו הם ההתקנים שחוברו למעשה למחשב בעבר ושאולי הוגדרו עבורם פסיקות שונות ומקובעות שתצטרכו למחוק, או הגדרות דרייברים שונות שגרמו להתנגשות כתוצאה מהתקנת ה-SP.

כל אדם מתמצא יידע כמובן מה עליו לעשות משלב זה...

מקווה שעזרתי ומצטער על הספאם,

עידן

אלעד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התכוונתי שחשמלית\לוגית\רוחנית, לוח האם לא מבדיל בין השישה, ולכן אם האחוריים עובדים, התקלה בד"כ לא תהיה בלוח האם או במערכת ההפעלה (למרות שיתכן שדווקא אצלך יש שני בקרים. אתה יודע את מספר הדגם של לוח האם?)

שאלת קיטבג. עשית Restart ? זה יכול להיות טפשי ופשוט עד כדי כך.כן.

שאלת קיטבג 2. הכבל מהשקעים הקדמיים ללוח האם לא מחובר, אולי, הפוך ? לא, בדקתי שכתבתי שבדקתי.שאלת קיטבג 3. כשאתה מחבר מלפנים, אתה דואג לפני כן שלא יהיה מחובר כלום לחיבורי ה USB מאחור ? (כלום זה כלום. גם לא מפצל USB) הכל מנותק, נמשך הברדק.

זה לוח האם :

http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?categoryid=1&typeid=4&detailid=481&DetailName=Driver&DetailDesc=L7VMM3(V3.0c)&MenuID=0&LanID=10

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שו כבל ? כבר בדקתי אותו.

אגב, חומוס לא עובד עם הענתיקות הללו. יש לו מעבד ליבה כפולה.

עוד אגב- גם הסרה של כל החומרה הקשורה ל-USB (הותקנה מחדש ע"י "סרוק שינויים בחומרה") לא עזרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקת רציפות?

אולי הוא פשוט מקצר.

יש לך עוד אפשרות - פשוט אני מרחם עליך שתלך למחסן עם תחתונים בשביל מברג:-D

או שתוציא את הכרטיס החשוד , ואם זה לא זה - זה בוודאות הכבל שסרח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יילך רציפות. המחבר קבור בתוך הפאנל הקדמי, וכדי להגיע אליו צריך לקדוח שני ניטים, שזה אומר ללכת להביא את המקדחה מהבית של אבא שלי.

אתה בטח יודע מה קורה לאיברים אינטימיים בקור הכמעט ירושלמי... אולי אצליח להשמיש את ה-USB, אבל לא נראה לי לפתוח עוד שרשור בנוסח "מחבר רבייה קדמי אינו עובד". יש גבול לכמה אני מוכן להיחשף בפורום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...