Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מבט חזותי על חגורת תיזמון אומר אם היא תקינה?

omer77
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

חבר שלי קנה רכב והבעלים הקודמים לא זוכר מתי הוא החליף חגורת טיימינג, יש איזה סימנים שיכולים לעזור לנו להבין מה מצבה של החגורה, סט החגורות של המזגן ושל הגה כוח נראות עייפות עם קצת סדקים, וממבט חטוף על הטיימינג יש עליה סימנים כמו של זברה קווים כאלה.(מקווה שזה עוזר).

אלנטה 2001 אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

if ( retzua.isSduka == true )

{

retzua == null;

retzua = new Retzua();

}

אם יש ספק לגבי מועד ההחלפה ואין דרך לברר זאת דרך היסטוריית טיפולים או מוסך

כדאי להחליף רצועת טיימינג

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלילי ביותר, ואם היית מחפש בפורום היית מוצא את התשובה. במקרה של חגורת טיימניג אלא אם היא מאיכות גרועה ובמצב קשה מאד לא ניתן לדעת מה מצבה. יום בהיר אחד עפה לה שן והשמחה מתחילה. לכן לא לוקחים סיכון ולא מבצעים בדיקה ויזואלית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להחליף רצועה תיזמון במקרה שלך מומלץ מאוד.

בכול מקרה כול יצרן ממליץ לבדוק את הרצועה עד למועד החלפתה, לדוגמא, ברכבי VW היצרן כותב במפורש לבדוק את הרצועה אחרי 60K ולאחר מכן 80K והחלפה ב-120K.

כמובן היצרן מפרט כיצד לבדוק אותה מכול הכיוונים כולל הצד הפנימי של הרצועה עם מראה לכול אורכה.

אני אישית לא מסכים עם כול מה שנכתב בנושא בפורום, בדיקה מקצועית לפי הוראות היצרן מהווה מדד טוב למצב הרצועה (כמובן במידה ואתה יודע את היסטורית הרכב ומחליף במועד).

לי לעולם לא נקרע רצועה ותמיד בדקתי את הרצועה בעצמי.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב

רצעות הטימינג בנויות בכוונה עים "נקודה רכה " שזאת אומרת שבבניה תיכננו שהרצועה "תיקרוס" כלומר תעוף שן אחרי זמן מסוים

אין כול מניעה ליצר רצועה ללא נקודה רכה ואז אורך החיים היה מגיע עד ל 10 שנים

בעולם התעופה הרצועות שנתקלתי בהם היו של חברת gets והם נקרעו לעיתים נדירות ( רוב הסיבות היו ששני הגלים לא היו מאוזנים )

אין לבדוק רצועה אלא להחליף לפי הוראות היצרן יש רכבים שבהם יש נטיה לרצועות להקרע ויש שלא (לא לציטוט אותי מעניין מספר הק"מ ולא לפי שנים כלומר אין לי בעיה עים רצועה עד 5 או 7 שנים מהסיבה שאורך חיים של גיפום הוא 10 שנים )

בברכה זיסו יוסי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוסי,

אני תכננתי בעבר מספר מערכות המעבירות הספק בעזרת רצועות וגם בעזרת שרשרת וגלגלי חיכוך, לעולם לא ניתקלתי במושג שאתה מציין "נקודה רכה ".

גם בכול נוסחאות החישוב לא מופיע המושג הזה, במידה ותרצה אני אוכל לפרסם בפורום את כול הנוסחאות הקשורות בתיכנון מכני של רצועות (זה לא מסובך).

גם אני הייתי מכונאי מסוקים ותמיד לפני טיסה בודקים את מצב הרצועות המניעות את הממסר הראשי (בשני הצדדים).

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכול מקרה כול יצרן ממליץ לבדוק את הרצועה עד למועד החלפתה, לדוגמא, ברכבי VW היצרן כותב במפורש לבדוק את הרצועה אחרי 60K ולאחר מכן 80K והחלפה ב-120K.

כמובן היצרן מפרט כיצד לבדוק אותה מכול הכיוונים כולל הצד הפנימי של הרצועה עם מראה לכול אורכה.

VW זה לא כל יצרן. ההפך, רוב היצרנים קובעים מועד החלפה ללא שום בדיקת ביניים, מהסיבה הפשוטה שלא בכל רכב רצועת התיזמון נגישה.

אין הרבה מה לראות על הרצועה שהיא מורכבת וגם אם נראה שמצבה תקין זה יכול להטעות.

לכן הנה לכם כלל אצבע, לא יודעים מתי ביצעו ברכב החלפת תיזמון והרכב עבר את המועד ההחלפה - להחליף רצועת תיזמון, מותחים וגלגלות לאלתר!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככול הנראה לא החליפו מעולם את רצועות הרכב (מסקנה מדבריך שהרכב 2001 והרצועות שחוקות). להערכתי לא יתכן מצב שבו הוחלף הטיימינג בלי שהוחלפו שאר הרצועות. מכאן שהטיימינג הוא המקורי שהגיע עם הרכב.

לכן אני הייתי מחליף טיימינג.

כשיש ספק - אין ספק !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום דיברנו עם הבחור שהרכב היה שייך לו, החליפו רצועה וסט רצועות לפני 3 שנים וכמה חודשיים (הוא פשוט זוכר כי קרה לו איזה משהו באותו תקופה שהוא החליף) הוא נסע כך הוא אומר לערכתו מאז משהו כמו 50 אלף אולי פחות קצת פחות הוא אומר זה הגג כי הוא עושה בממוצע לישבוע 150 -200 קילומר בלחץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למרות שקיבלת הכוונה אל מנוע החיפוש אתה ממשיך בלי להודיע...

נעשה לך את זה פשוט:

אחרי 3 שלוש (בלי קשר לקילומטראז') ההמלצה החד משמעית היא להחליף.

רוצה לנסות את מזלך? בבקשה.

רק אל תצפה להמלצה אחרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...