Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב, רכבי בנזין בדר"כ מקבלים את המקסימום ממונט שלהם סביבות ה 4500-5000 סל"ד.

כמובן שהפחתה של הסל"ד לא תיתן לך כלום, אולי אפילו תגדיל לך את צריכת הדלק ותקטין את הביצועים.

פחות סל"ד פחות כח (במיוחד שיחס העברה ארוך יותר)

כמו כן מהילוך שיוט שמסוגל להאיץ תהפוך אותו להילוך שיוט ללא כח, כמו כן צריכת הדלק תגדל, ידרש יותר כח מהמנוע בשביל להשאיר את הרכב עם כח.

תפנים- זה שהסל"ד נמוך יותר לא אומר שלמנוע יהיה בלאי נמוך יותר.

גיר שמגיע מיצרן מותאם לכח שהמנוע יכול לספק תוך כדי התחשבות בנצילות,כח,צריכת דלק ועוד מספר גורמים.

כל עוד אינך מבצע שום שינוי משמעותי במנוע שינוי בגיר מיותר לגמרי.

דוגמא לזה, ואני לוקח לדוגמא מכוניות חדשות בלבד (תקף גם לגבי ישנות)

מזדה 3 סוגרת 180 בלחץ על 5 סל"ד - כמות הדלק שמגיעה למנוע, והספק הכח אינו יכול להאיץ מעבר לזה.

לעומת זאת לאנסר חדשה 1600 סמ"ק (נוהג באחת כזאת) הגיר שלה מאד קצר והיא מכניסה (בלחיצה מתונה על הגז) את ההילוך האחרון שלה (רביעי) כבר בחמישי.

כמו כן הרכב ב 100 כבר על 3 וחצי סל"ד, הרכב עבר כ 4K ק"מ וברור שהמנוע אינו "פתוח"

בכל אופן בנסיעה מהירה קצת יותר כמו 140-150 (גם בקיק הרכב לא מוריד הילוך זה מעבר לתחום של הילוך שלישי) ובכל זאת הרכב מאיץ לא רע (יחסית ל 1600 אוטו כמובן).

נסעתי על 190 בירידה מתונה (משער שהמחוג מזייף קצת) הרכב נכנס לתחום האדום וב 170 כבר עבר במקצת את ה 5300 סל"ד (יותר מהסל"ד של המזדה כאשר היא בסוף הסקאלה).

מקווה שהבהרתי בברור את עמדתי.

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בקשר להוספת הילוך בגיר: אינני מכיר את הגירים של PSA, וגם לא של מכוניות אחרות (אני עוסק במכונות תעשיתיות), אין לי תשובה. אני מניח שהוספת הילוך היא דבר מורכב עד בלתי אפשרי.

אפשרי אך מייגע.

אני מכיר לפחות 206 אחת שנוסף לה הילוך שישי שלא כדרך הטבע (בהאוזינג המקורי, פחות או יותר).

פורסם

מייגע לא מפחיד אותי, שמר.

אני יכול אולי לקבל הכוונה היכן עשו את זה? אני אנסה לברר פרטים בקשר לגיר שלי.

תודה.

בריאות לכולם!

פורסם
הספק המנוע הוא דבר נתון.

מוטי

מוטי לא הבנת אותי.

הספקו המקסימאלי והנומינלי של המנוע הינו דבר נתון. אך לא לזה התכוונתי.

הספקו של מנוע הוא דבר משתנה כפונקציה של הסל"ד. הרי ברור שכאשר לא לוחצים על הגז הספק המנוע קטן וכאשר לוחצים על הגז הספק המנוע עולה.

תקנו אותי אם אני טועה.

עכשיו כל מה השהתכוונתי להגיד שהאמירה של כוח/מהירות נכונה פר הספק נתון בו אתה נמצא בנקודת זמן.

פורסם
לא בטוח שזה אותו גיר בכלל. המנוע שונה בכל מקרה (EW מול XU).

השגת כבר גיר של GTI6 , בתור התחלה?

שמר, נראה לי שאתה מתבלבל, אני שאלתי לגבי הגיר של הקסנטיה לא של ה 205, שלי זה גיר BE3.

בריאות לכולם!

פורסם

אביב, עזוב, זו סתם התחכמות, גם עקומת הכוח של המנוע היא דבר נתון בפני המהנדס שמתכנן את יחסי ההעברה של הגיר והאמירה של הבחור שלגבי הכלל של הכוח והמהירות אמיתית ונכונה במקרה זה.

מוטי

פורסם

GTI 6 הוא הגיר היחיד של PSA עם 6 הילוכים (לפחות מאלה שמתאימים לך פיזית).

בשביל לקמבן כזה דבר תצטרך לשחוט שני גירים, אחד מהם מהסוג שכתבתי), לחתוך, להתאים,לשחק ולקמבן, ולא בטוח שתרגיש הבדל אמיתי.

עוד לא דיברנו על הכסף, ועל זה ש-99.99 אחוז שאף אחד לא יסכים לעשות זאת עבורך.

פורסם
אביב, עזוב, זו סתם התחכמות, גם עקומת הכוח של המנוע היא דבר נתון בפני המהנדס שמתכנן את יחסי ההעברה של הגיר והאמירה של הבחור שלגבי הכלל של הכוח והמהירות אמיתית ונכונה במקרה זה.

מוטי

מוטי אתה מפספס את דבריי. אין ויכוח בכלל ואין שום התחכמות על מה שאתה אומר ומה שהבחור אמר. כל מה שאני אומר שהמשוואה המתמטית של כוח מול מהירות נכונה פר הספק נתון (אם מזניחים הפסדים כמובן).

בוא ניקח דוגמה- המספרים הם כמובן לא נכונים אבל רק בשביל להמחיש את מה שאני מנסה להגיד:

למשל נניח שכשהמנוע עומד על 800 סל"ד. לפי עקומת ההספק הוא מגיע ל-4 קילו וואט. את ההספק הזה אתה יכול להפוך ל- X סל"ד ו-Y מומנט. לחילופין אתה יכול להפוך אותו ל-2X סל"ד ול- Y/2 מונט, או ל-X/2 סל"ד ול- 2Y מומנט.

עכשיו נניח שלוחצים גז ומעלים את הסל"ד לנקודה בה המנוע מפיק 8 קילו וואט. בהספק זה תוכל לקבל לאחר המרתו אותו X סל"ד אך הפעם 2Y מומנט. לחילופין להפוך אותו ל- 2X סל"ד ולקבל Y מומנט הפעם וכך הלאה וכך הלאה. אני חושב שפירטתי מספיק.

באותו אופן כאשר מגיעים להספק המקסימאלי של המנוע שוב יש את ה- Tradeoff של מומנט אל מול מהירות. כל מה שניסיתי להגיד היה שהספקו של מנוע משתנה.

פורסם

אביב, נראה לי שאתה טועה.

לכל מנוע יש מומנט קבוע לכל סל"ד, והוא ערך שאינו משתנה (אלא אם אתה מגדיש את המנוע).

ההספק הוא אותו מומנט כפול אותו סל"ד בו הוא מופיע (וחילוק במקדם נוסף).

עקומת ההספק היא לפיכך תוצאה של עקומת המומנט, ובודאי שאינך יכול לשנות כרצונך בנוסחה את ערכי המומנט ולשמור על ההספק, זה פשוט לא נכון.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
אביב, נראה לי שאתה טועה.

לכל מנוע יש מומנט קבוע לכל סל"ד, והוא ערך שאינו משתנה (אלא אם אתה מגדיש את המנוע).

ההספק הוא אותו מומנט כפול אותו סל"ד בו הוא מופיע (וחילוק במקדם נוסף).

עקומת ההספק היא לפיכך תוצאה של עקומת המומנט, ובודאי שאינך יכול לשנות כרצונך בנוסחה את ערכי המומנט ולשמור על ההספק, זה פשוט לא נכון.

טוב כנראה שאני שוב לא מסביר את עצמי כהלכה אם כל אחד מבין משהו אחר.

לא דיברתי על מומנט המנוע כלל. כל מה שאמרתי שפר מצב מנוע נתון- סל"ד ומומנט שהם הספק אתה יכול להמיר ע"י ממסרה את אותו ההספק למומנט או מהירות לפי רצונך. בנוסף אמרתי שהספקו של מנוע משתנה כפונקציה של הסל"ד.

• תוכן חדש...