Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה במבחן ריסוק הזה טוב? נכון אתה כנראה תצא חיי, אבל בלי 2 הברכיים, ופגיעות לא קלות בחזה.

ואני מצטט

However, the load recorded by the driver’s chest instrumentation was just high enough to rate as ‘marginal’ protection. Loads recorded for the driver’s right lower leg were quite high and contact with hard, unforgiving structures around the steering column and behind the fascia posed a risk of knee injury for the driver and passenger.

מבחינה בטיחותית היא תקועה אי שם ב99. כל המתחרות שלה באירופה יותר בטיחותיות ממנה, ולאט לאט הם מגיעות לארץ, כמו הקליאו היאריס והגרנדה פונטו ובקרוב ה207, והקורסה החדשות.

4 כוכבים למכונית שיצאה ב2005 זה לא ציון טוב בכלל.

והויטרה יצאה +/- עם הסוויפט לא? (לפחות הגירסא שבתמונה) אז זה עדיין ניסיון ראשון :wink:

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האמת שאני אף פעם לא התחברתי לבקרות האקלים האלו. למה אני לא יכול גם לקבוע טמפ' וגם עוצמת אוורור? כמו בבית לדוגמא. כמעט בכל הרכבים שבהם נסעתי בעלי בקרות אקלים, לא ניתן היה לשחק בו זמנית עם חוזק האיוורור ועם הטמפ'. או זה, או זה.

יותר נוח לי להזיז חוגה, אם קר לי, אני מזיז טיפה למעלה, אם חם לי, טיפה למטה. אין יותר פשוט וקל מזה.

אני לא יודע מה קורה אצל אחרים אבל במגאן אתה יכול לשחק עם כל פרמטר בנפרד כשכל פרמטר שלא קבעת ידנית נשלט אוטומטית.

אחרי שהתרגלתי למערכת היא מאוד נוחה במיוחד בימים מעוננים חלקית כשהיא עוברת אוטומטית מחימום למיזוג בהתאם לשמש שמחממת את האוטו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בסוויפט למרות 6 כריות אוויר, התוצאה של התנגשות חזיתית היא גרועה מאד!

קודם כל, זה שיש לה 6 כריות אוויר לעומת 4 לא משפיע כהוא-זה על תוצאות ריסוק חזיתי.

ושנית, ממתי תוצאה של 69% היא "גרועה מאד"? לא צריך להסחף. סתם שתדע - תוצאת הריסוק הקדמי של הסוויפט טובה משל ב.מ.וו סדרה 3 משנת 2000, ושל פורד מונדאו שנת 2002.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לא היא לא.

בעצם אולי היא כן. אבל אתה לא יכול להגיד את זה.

מכיוון שבכל מקרה EURONCAP אומר שאי אפשר להשוות בין 2 רכבים מקבוצה גודל שונה, וכמובן שיש יתרון לרכב הגדול יותר.

פורסם

אני כן יכול להגיד את זה. צריך לדעת לא רק לקרוא את האותיות הקטנות, אלא גם לפרש אותם. הריסוק של NCAP מדמה תאונה מסוג מאד מסויים, כניסה חזיתית במכשול מסוג מאד ספציפי. הציון מבטא את מידת הסיכון לנוסעים. בתאונה מסוג זה, הסוויפט הגנה על נוסעיה טוב יותר מאשר הב.מ.וו והמונדיאו המדוברות.

מה שאתה לא יכול לעשות על סמך התוצאה זה לצפות מה יקרה בתאונה בין מכוניות מגדלים שונים.

ובכל מקרה, נסה להבין את הפואנטה של מה שאמרתי: לבוא ולומר שלסוויפט יש "ציון גרוע מאד" בריסוק קדמי זה מגוחך. לשברולט אוואו יש ציון גרוע מאד, אבל לא לסוויפט.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

כזה זילזול בסוזוקי לא שמעתי כבר הרבה זמן, מאיפה היציאות המטופשות האלו?

ניסיון ראשון ליצר מכונית איכותית?

בפיאט היו מתים להגיע לקרסולים של האמינות של סוזוקי.

סוזוקי זו יצרנית יפנית ותיקה, והזילזול הנ"ל ממש לא במקום.

STI 2004

פורסם

אוי באמת. "איכותי" לא שווה "אמין", אתה יודע? מה לעשות, בסוזוקי עד כה לא עשו מכוניות איכותיות. יופי שהן היו אמינות, אבל הן היו די זבל, חייבים להודות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אוי באמת. "איכותי" לא שווה "אמין", אתה יודע? מה לעשות, בסוזוקי עד כה לא עשו מכוניות איכותיות. יופי שהן היו אמינות, אבל הן היו די זבל, חייבים להודות.

חוצפה. למה להעליב את הזבל?

אחרי נהיגה על באלנו (שלוש פעמים - ראשונה, אחרונה ואחת יותר מדי...) אני סבור שהמילה ח** מתאימה יותר מאשר זבל.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
אני כן יכול להגיד את זה. צריך לדעת לא רק לקרוא את האותיות הקטנות, אלא גם לפרש אותם. הריסוק של NCAP מדמה תאונה מסוג מאד מסויים, כניסה חזיתית במכשול מסוג מאד ספציפי. הציון מבטא את מידת הסיכון לנוסעים. בתאונה מסוג זה, הסוויפט הגנה על נוסעיה טוב יותר מאשר הב.מ.וו והמונדיאו המדוברות.

מה שאתה לא יכול לעשות על סמך התוצאה זה לצפות מה יקרה בתאונה בין מכוניות מגדלים שונים.

ובכל מקרה, נסה להבין את הפואנטה של מה שאמרתי: לבוא ולומר שלסוויפט יש "ציון גרוע מאד" בריסוק קדמי זה מגוחך. לשברולט אוואו יש ציון גרוע מאד, אבל לא לסוויפט.

טל

לא צריך לדעת לפרש כלום. צריך לקרוא תFAQ

21. Can results be compared between different categories of cars?

No. Results should only be compared within the same group. The frontal testing method mirrors a crash between two similar sized cars. The Euro NCAP tests cannot be used to predict the outcome of such crashes between cars of different heights and masses.

למה אתה מכניס תאוויאו? אי דיברתי על מכוניות איכותיות. האוויאו אפילו לא קרובה לזה (ולא רק בגלל הבטיחות). הסוויפט (יחד עם הסיריון) היא בתחתית הרשימה של המכוניות הנמכרות היום ואפשר לקרוא להם איכותיות. המתחרות העיקריות שלהם כמעט כולם בעלות 5 כוכבים.

וmh53. מצחיק שהזכרת את הפונטו. הפונטו הציא עוד ב99 (או 2001 בארץ) את מה שהסוויפט מציעה היום, ואפילו יותר (התיבה הרציפה שלה מעולה, והיא הרבה יותר חסכונית).

יכול להיות שהסוויפט מכונית מעולה, אבל כשאני הולך לפלאפל המקומי ורואה שהוא מציע לי סושי, אני לא יהיה הראשון בתור.

פורסם

לגבי פרסומי יצרן מטעים:

זו תופעה רווחת - בפרוספקטים של הפנדה יש תמונות של משענת אחורית מתפצלת, רדיודיסק מקורי, משענות ראש מהודרות יותר (כאן מגיעות פשוטות).

בדייהטסו סיריון, דרך אגב, ששווקה עם שתי כריות אוויר ב 2006, בפרוספקט הופיעו 4 כריות אוויר בתמונות הרכב באגף המדבר על בטיחות, אולם במפרט היה רשום שתיים, כך שנוצרת מראית עין מטעה משהו.

זאת, בלי למנות את מגוון סוגי הציוד הנמנה ברשימת התוספות הכלולות, למשל חידושים כמו "תאורה פנימית".

אנקדוטה משעשעת, מדברים פה על סוזוקי מול פיאט, והן מצידן משתפות פעולה בצמד התאומים SX4 וסדיצ'י בהתאמה.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

oba3k, כמו שאמרתי: צריך לדעת לא רק לקרוא. מה שכתוב בסעיף ההוא (שאני מכיר היטב, תאמין לי) זה בדיוק מה שאמרתי לך: שאי אפשר לחזות על סמך הציונים מה יהיה בריסוק בין שתי מכוניות מגודל שונה. זה לא משנה את העובדה שבריסוק המדובר, כנגד מחסום מהסוג המדובר, הסוויפט הגנה טוב יותר על נוסעיה. כמינימום זה אומר שמבחינת תכנון אזורי הקריסה ופעולת כריות הבטיחות, היא לא נופלת מהאירופיות הנחשבות ההן. ברור שאם סוויפט מתנגשת חזיתית בהאמר, היא תרוסק לרסיסים. אבל אם סוויפט תכנס בקיר סלע והאמר יכנס בסלע באותה מהירות, אני ממש לא בטוח שהנוסעים של ההאמר יצאו מזה במצב יותר טוב.

מה שאני מנסה לומר כאן זה שעד לפני זמן קצר, מכוניות עם תוצאת ריסוק של 4 כוכבים נחשבו לבטיחותיות בהחלט - בודאי ובודאי בקטגוריית סופרמיני. זה שעכשיו הופיעו הרבה מכוניות עם 5 כוכבים לא הופך פתאום את אלו עם 4 כוכבים לפחות בטיחותיות מקודם... (וזה בלי לדבר על דגמים כמו סדרה 5 הנוכחית, שהשיגה רק נקודה אחת יותר מהסוויפט בריסוק קדמי וזכתה גם ל-4 כוכבים בלבד. אז מה, האוטו הזה הוא סכנה מתגלגלת ליושביו? כאמור, צריך לקחת דברים בפרופורציה)

ולגבי הבדלי איכות: נסעת בסוויפט ובגרנדה-פונטו הנוכחית? או לפחות ישבת בהן? ולגבי חסכוניות, תסכים איתי שקצת מצחיק להשוות מנוע קטן וחלש עם תיבה ידנית או רובוטית למנוע גדול וחזק יותר עם תיבה אוטומטית. לביצועים ולנוחות התפעול יש מחיר, תמיד.

טל

פורסם

איכות? -

לי במקרה יש פיאט פונטו, לאישתי יותר נכון, רכב מגעיל למדי, ואני בטוח שתא הנוסעים

שלו לא ישרוד יותר מתא נוסעים של סוויפט מאותו שנתון.

נראה לי רוני יקירי שאתה מתבלבל בין איכות, לבין פאר,הידור,והנאה מנהיגה.

הסוויפט הישנה לא מפוארת,לא מהודרת,ואולי אפילו לא כיף לנהוג בה -

אבל החומרים והבנייה שלה הם בהחלט איכותיים וישרדו יותר מאירופאית ממוצעת.

STI 2004

פורסם

TShavit,

מספר המכוניות הגדול יותר או אפילו גדול כמו הBMW סידרה 5, הוא אולי 5%. מספר הזה לסוויפט הוא פחות או יותר 99% (היא קצרה יותר מ106).

היום מי שמוציע 105 אלף שקל צריך לקבל 5 כוכבי בטיחות. אין סיבה שלא. חבל שסוזוקי חשבו אחרת. זה חיסרון משמעותי מאד מכל המתחרים שלה, שכן זכו ב5 כוכבים.

בקשר לביצועים - לא נהגתי על הסוויפט, אבל נהגתי בפונטו רציפה, לדעתי התיבה הרציפה של הפונטו תהיה עדיפה. התיבה הרציפה נותנת לך זמינות כוח טובה מאד.

וmh53 קשה להגדיר מכונית איכותית כמכונית ללא איבזור רב בתא הנוסעים. נהגתי על פונטו שנת 2002, ואולי היא הייתה שמורה אבל הכל עבד בה פיקס, ותא הנוסעים הרגיש מאד נעים, צבעוני, עם הרבה תאי איחסון קטנים. אפשר להגדיר את פנים האוטו כ-"שובב". לא ראיתי סוויפט, אבל באיגניס אפשר לתאר את תא הנוסעים כ-"קודר" וזאת תהיה מחמאה.

פורסם

עכשיו בכלל התבלבלתי: אתה מדבר על מכוניות שאפילו לא ישבת בהן, שלא לדבר על לנהוג? סתם לידיעתך, לגרנדה-פונטו אין תיבה רציפה.

ולגבי כוכבי ריסוק? מצטער, אבל אני פשוט לא מסכים עם הקביעה שלך שהיום לגיטימי רק 5 כוכבים. אני כבר לא מדבר על זה שהרוב המכריע של המכוניות שנמכרות בישראל בכלל לא זכאיות ל-5 כוכבים, כי הן לא נמכרות עם 6 כריות אוויר, כך שלא כל כך עוזר שב-NCAP רשום שהם קיבלו 5 כוכבים. בטח ובטח שאני לא מבין מאיפה שלפת את השטות ש"סוזוקי חשבו אחרת". נראה לך שב.מ.וו בנו את סדרה 5 הנוכחית מתוך כוונה שהיא תקבל 4 כוכבים? שאודי החליטו במודע שמספיק להם 4 כוכבים ב-Q7?

אתה טוען שזה חסרון משמעותי מאד. זכותך. אני חושב שאתה מתייחס לזה בחוסר-פרופורציה. גם לציוני-ריסוק בכלל, גם ספציפית לסוויפט. זהו חסרון מסויים, זה הכל. זה לא שאמרו עליה שהיא סכנת-חיים ליושביה. לא הגיוני שמה שהיה בסדר גמור לפני 3-4 שנים הופך בבת-אחת למשהו שאסור לגעת בו.

טל

פורסם

קודם כל על התיבה הרציפה - דיברתי על פונטו דור קודם, וגם נהגתי בה (ב2 מכוניות שונות כאלה).

שנית תסתכל מי נמצא עוד בסביבה של הסוויפט ותיראה שהיא נשארה עמט בודדה עם 4 כוכבים.

הקליאו, ה207, היאריס, הגרנדה-פונטו והקורסה מציעות 5 כוכבים. אני לא הייתי פוסל מכונית של 4 כוכבים על הסף, אבל היא ללא ספק הייתה נמצאת נמוך יותר ברשימה. ספציפית המבחן ריסוק החזיתי של הסוויפט לא נראה טוב במיוחד כאשר כל איבר מתחת לצוואר, ומעל כפות הרגליים יחטוף מכה חזקה מאד בתאונה חזיתית מול מכונית בגודל שלה, תחשוב מה יקרה מול התנגשות במכונית שכבדה ממנה בחצי טון.

• תוכן חדש...