Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טל, אתה כל הזמן טוען שמה שהיה נחשב טוב לפני כמה שנים לא הפך פחות טוב היום. באופן מוחלט אתה צודק אבל כשאתה בודק בטיחות, נוחת, אבזור, ביצועים וכו' אתה תמיד בודק את זה יחסית למתחרים ולסטנדרטים הנהוגים היום. הרי אם תיקח את רכבי הספורט של שנות ה 70' הם הציגו ביצועים של משפחתית ממוצעת היום (אני לא מדבר על התנהגות אלא על האצות ומהירות סופית בלבד) וכיום הן לא נחשבות חזקות למרות שבזמנן הן נשחבו לכאלה.

הסוזוקי היא לא אסון בטיחותי אבל היא גם לא בשורה הראשונה היום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

oba3k

אז אני מבין שאתה תעדיף רכב שמאובזר כמו שנת 96 על רכב בעל איבזור רחב מאוד - והכל בגלל כוכב בטיחות אחד?

ללקוח הפרטי - הסוויפט נותנת, לדעתי האישית, חבילה הרבה יותר טובה!

כל האירופאיות הקטנות בנפילה בארץ.

כדי להתחרות מבחינת המחיר הן מגיעות לכאן עם איבזור שמתאים יותר לטורקמניסטאן.

ליאריס יש 5 כוכבים? בישראל? עם 2 כריות אוויר בגרסה ידנית ו4 ברובוטית?

לקליאו שקיבלה 5 כוכבים כמה אתה נותן? להזכירך - היא נבחנה עם 8 כריות ונמכרת עם 4 או 6.

שאני אמשיך?

יורוNCAP - מתאים למה שנמכר באירופה.

לנו מתאים זבל קירגיזיסטאNCAP.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
קודם כל על התיבה הרציפה - דיברתי על פונטו דור קודם, וגם נהגתי בה (ב2 מכוניות שונות כאלה).

שנית תסתכל מי נמצא עוד בסביבה של הסוויפט ותיראה שהיא נשארה עמט בודדה עם 4 כוכבים.

הקליאו, ה207, היאריס, הגרנדה-פונטו והקורסה מציעות 5 כוכבים. אני לא הייתי פוסל מכונית של 4 כוכבים על הסף, אבל היא ללא ספק הייתה נמצאת נמוך יותר ברשימה. ספציפית המבחן ריסוק החזיתי של הסוויפט לא נראה טוב במיוחד כאשר כל איבר מתחת לצוואר, ומעל כפות הרגליים יחטוף מכה חזקה מאד בתאונה חזיתית מול מכונית בגודל שלה, תחשוב מה יקרה מול התנגשות במכונית שכבדה ממנה בחצי טון.

אבל זה בדיוק מה שאתה עושה - פוסל אותה על הסף. ובוא אני אגלה לך משהו: בתאונות דרכים יש פגיעות. תוסיף 5 קמ"ש למהירות הפגיעה במבחן-ריסוק של הגרנדה-פונטו וסביר להניח שתקבל תוצאות כמו של הסוויפט. עוד 20 קמ"ש וזה כבר יהיה לא נעים. מצד שני, 5 קמ"ש פחות בריסוק של הסוויפט והכל יהיה בסדר. כאמור, ענין של פרופורציה. כן, תוצאות הריסוק הקדמי של הסוויפט פחות ממעולות. היא בחברה טובה. דגמים עכשווים כמו סיאט איביזה, פורד פייסטה, וסיטרואן C3, או כאלו שממש עכשיו התחלפו כמו 206 או אופל קורסה, לא השיגו ציונים יותר טובים (בקדמי או בכללי). בנוסף, תאונות-צד שכיחות לפחות כמו תאונות חזית ואף יותר (ולכן NCAP מעניקים לריסוק הצידי יותר משקל בציון הסופי), ובריסוק הצידי הסוויפט השיגה ציון מושלם.

אתה יודע מה? בוא נראה באמת איזה עוד מכוניות יש בסביבה עם ארבעה כוכבים (או פחות, למרות שזה נדיר): כ-ל הסופרמיני שנמכרות בישראל פרט לפונטו!! (ולפני שאתה אומר "מה עם יאריס וקליאו" - הדגש הוא על "נמכרות בישראל". כשימכרו כאן אותן עם 6 כריות אוויר, ורק אז, הן יוכלו לטעון בצדק לציון 5 כוכבים. וזה עדיין משאיר רשימה ארוכה מאד). וגם, אגב, הרוב המכריע של המשפחיות שנמכרות כאן.

טל, אתה כל הזמן טוען שמה שהיה נחשב טוב לפני כמה שנים לא הפך פחות טוב היום. באופן מוחלט אתה צודק אבל כשאתה בודק בטיחות, נוחת, אבזור, ביצועים וכו' אתה תמיד בודק את זה יחסית למתחרים ולסטנדרטים הנהוגים היום. הרי אם תיקח את רכבי הספורט של שנות ה 70' הם הציגו ביצועים של משפחתית ממוצעת היום (אני לא מדבר על התנהגות אלא על האצות ומהירות סופית בלבד) וכיום הן לא נחשבות חזקות למרות שבזמנן הן נשחבו לכאלה.

הסוזוקי היא לא אסון בטיחותי אבל היא גם לא בשורה הראשונה היום.

קודם כל, אני לא מדבר על שנות ה-70. אני מדבר על סטנדרטים מלפני 3-4 שנים - ראה את כל המכוניות שנבחנו אז אצל NCAP. שנית, השורה התחתונה שלך נכונה מאד. לרגע לא טענתי שהסוויפט היא מהשורה הראשונה. לזה בדיוק אני מתכוון כשאני אומר שצריך לקחת את הדברים בפרופורציה. לא סביר שלפני 3-4 שנים לא היתה לנו שום בעיה להסיע את הילדים שלנו במכוניות 4 כוכבים, והיום זה פתאום סכנת נפשות. זאת ועוד: אם אני משווה מכונית שקיבלה 4 כוכבים אבל נמכרת עם 6 כריות, לעומת אחרת שהשיגה 5 כוכבים אבל נמכרת אצלנו עם 2 כריות, לא בטוח בכלל שדווקא זאת עם ה-5 כוכבים על הנייר היא בחירה הנכונה מההיבט הבטיחותי.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לגבי הפונטו:

בישראל היא נמכרת בגרסה הבסיסית (וחבל),

נכון לעכשיו לפי מה שידוע לי הגרסה המאובזרת יותר לא תגיע.

(יש אחת כזאת בארץ, זידל, עם פזומט).

Suzuki Jimny

פורסם

עידו, מסתבר שהגרסה המאובזרת הגיעה, אבל אך ורק ליבואן עצמו..

תמונה 1: גרסת הגרנדה פונטו (פנסי ערפל קדמיים- מה שאין בגרסה שמיובאת) שצולמה באירוע ההשקה בת"א ב- 15.9. צילום: ארילו (אביעד) ממועדון פיאט.

164wm2.jpg

תמונה שנייה ושלישית: הגרנדה פונטו מלפני כשנה, שמסתובבות ברשת.

8084mn8.jpg

2926po1.jpg

פורסם

הגראנדה הלבנה בתמונה הראשונה היא בכלל מולטיג'ט.

הגראנדה 3 דלתות בשתי התמונות האחרונות למכירה עכשיו בטרייד אין של פיאט.

(1.4 ידנית ברמת גימור יותר גבוהה מהנמכרות בארץ.)

פורסם

וככה היא נראית בשאר העולם...

גרסת 3 דלתות, חישוקי 17", מנוע מולטיג'ט עם 130 כ"ס, לדעתי לפחות, הסופרמיני היפה ביותר הנמכרת היום.

Grande%20punto.jpg

• תוכן חדש...