Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק לשם הפרוטוקול, בדקתי בהיינס, טרמוסטט בקדט 1.3 - תחילת פתיחה - 91 מעלות, פתיחה מלאה - 103 מעלות.

יוניט מאוורר - הפעלה ב 97 מעלות, הפסקה ב 93 מעלות.

שוב תודה לכולם, אולי מישהו יודע לגבי אפשרות שימוש בטרמוסטט מקורי של דייהו רייסר ?

פורסם
לגמרי לא שטות. יצרני הרכב מייצרים תרמוסטטים בעלי ספסיפיקציה שונה בהתאם לארץ בה הרכב משווק.

לישראל מגיע בדר"כ תרמוסטט בעל טמפ' פתיחה נמוכה יותר כ- 78-82 מעלות סלזיוס.

אז בוא נחליף כולנו לתרמוסטטים של 78-82 מעלות. למה לא?

חוץ מזה אני ממש לא מבין למה טמפ' הפתיחה תלויה בכלל בטמפ' הסביבה. אנחנו הרי רוצים שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה. כאשר טמפ' הפתיחה נמוכה יותר יקח לו יותר זמן להגיע לטמפ' זו.

בכל מקרה התשובה היותר הגיונית היא לשים את התרמוסטט עליו המליץ היצרן וזאת משיקולי תכנון מערכת הקירור, אותם אנחנו לא מכירים כדי לקבוע בוודאות מה עדיף.

פורסם
טמפ' הפתיחה של התרמוסטט לא תלוייה בטמפ' החיצונית אלה בטמפ' של נוזל הקירור.

זה ברור לי. התכוונתי שבדיוק מסיבה זו לא ברור לי למה במדינות חמות צריך כביכול תרמוסטט שיפתח מוקדם יותר.

פורסם

הנה הסבר לא מדעי שלי, ככה אני רואה את הדברים.

נניח יש טרמוסטט מקורי, שנפתח ב 95 מעלות.

אבל הרכב כבר די ישן, הרדיאטור מלוכלך וחצי סתום מבפנים, משאבת מיים לא משהו, יש סתימות חלקיות וקורוזיה בצנרת מע' קירור. ואז, כשב 95 מעלות נפתחת זרימת המיים דרך הרדיאטור, עקב יעילות פחותה של מע' קירור , היא לא מצליחה לקרר את המנוע והחום עולה ועולה. ואז מקדימים "תרופה למכה" פותחים את זרימת המיים דרך הרדיאטור כבר ב 80 מעלות על ידי החלפת טרמוסטט , וב 80 מעלות המנוע עוד לא הגיע לנקודה הקריטית , ממנה המע' העייפה שלנו כבר לא תצליח לקרר אותו.

פורסם

בוקי לא נראה לי שזה ההסבר כיוון שמנקודה מסויימת שהתרמוסטט נפתח מערכת הקירור מתפקדת בצורה נתונה בהתאם לחוסר היעילות שלה. טמפ' הפתיחה המלאה רק קובעת כמה מהר יגיע המנוע לטמפ' העבודה ואוליי לזה כיוונו היצרנים את מה שדניאל אמר. יכול להיות שלא רוצים שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה מהר מידיי וע"י פתיחת התרמוסטט מוקדם יותר במדינות חמות משיגים עיכוב הגעת טמפ' עבודה. יכול להיות שכאשר העליה בטמפ' מתונה יותר פחות בלאי נגרם לחומר. ידוע ששינויי טמפ' קיצוניים הם לא דבר אהוב על חומרים. אוליי בכך העניין.

מעבר לזה דניאל אמר שהיצרנים מספקים את הרכב עם תרמוסטט בעל טמפ' פתיחה נמוכה יותר במדינות חמות ולא ברכבים ישנם.

פורסם

טוב, לדעתי טרמוסטט קובע את טמפרטורת העבודה של המנוע ולא רק זמן הגעה לטמפרטורת העבודה. יש מצבים , הבם הטרמוסטט נשאר פתוח חלקית, במקרה של הקדט זה בין 91 ל 103 מעלות , כלומר רק חלק מנוזל הקירור זורם דרך הרדיאטור, וכך נשמרת טמפרטורה רצויה של המנוע.

אני לא מתווקח עם דניאל, כי הוא בעל מקצוע בתחום, ואני לא, אבל גם אני לא שמעתי על טרמוסטטים מיוחדים לאקלים חם. רדיאטורים ומאווררים מוגדלים כן, טרמוסטטים עם פתחיה מוקדמת - לא.

פורסם

קיימים טרמוסטטים שמיועדים לאקלים חם.

אצלי הרכב (מרצדס 190E) היה מתחמם בקיץ בעמידה בפקק ושעון החום היה מגרד את ה 100 מעלות (התחום האדום מתחיל ב 125 מעלות). בנסיעה רגילה (בניגוד לעמידה בפקק ) הטמ"פ היתה מתייצבת על סביבות ה 80-85 מעלות. ניגשתי למוסך והתברר שברכב מורכב הטרמוסטט המקורי (משנת 84) מגרמניה (הרכב במקור יבוא אישי). הטרמוסטט הוחלף לאחד שמותאם לאקלים חם וכיום גם בפקקים המחוג מתייצב על כ 80-85 מעלות.

אסף

פורסם

ומה קורה בכביש פתוח בחורף בלילה ? עדיין נשאר על 85 מעלות או שיורד לפחות מזה ?

לדעתי עשו לך פשוט מה שעשו לי, החליפו טרמוסטט 100 מעלות לטרמוסטט 80 מעלות כי מע' הקירור כבר לא יעילה כמו פעם . ראה הסבר שלי 4 תגובות מעל.

מעניין אם יש מכוניות , שנמכרות כחדשות עם טרמוסטטים שונים לארצות חמות.

פורסם

אין לי עדיין ניסיון עם הרכב מאוחר בלילה בחורף, משום מה אני נמנע מלנסוע איתו בלילה ומעדיף את הקנגו באופן לא מובן.

נכון להיום בשעות הערב, 20:00 בערב לערך, נסיעה מתל אביב לראשון המחוג מתייצב על 80-85 מעלות.

מערכת הקירור (לפחות לפי הנראה לעין) נקייה, אין ג'יפה חומה בנוזל קירור.

אסף

פורסם
אז בוא נחליף כולנו לתרמוסטטים של 78-82 מעלות. למה לא?

חוץ מזה אני ממש לא מבין למה טמפ' הפתיחה תלויה בכלל בטמפ' הסביבה. אנחנו הרי רוצים שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה. כאשר טמפ' הפתיחה נמוכה יותר יקח לו יותר זמן להגיע לטמפ' זו.

בכל מקרה התשובה היותר הגיונית היא לשים את התרמוסטט עליו המליץ היצרן וזאת משיקולי תכנון מערכת הקירור, אותם אנחנו לא מכירים כדי לקבוע בוודאות מה עדיף.

מה לא ברור? מערכת הקירור מושפעת מהאקלים הסביבתי ולכן שינוי בתחום פעולת התרמוסטט יתרום להתנהגות תקינה יותר של מערכת הקירור ובקרת הטמפ'.

לדוגמא: למדינות קרות יש תרמוסטטים בעלי פתיחה מאוחרת כדי לאפשר למערכת חימום תא הנהג לתפקד ביתר יעילות.

יש להרכיב את התרמוסטט לפי הנחיות היצרן, זה נכון, אך יש מקרים בהם הגיעו לארץ רכבים עם תרמוסטט לא מתאים (לארצות קרות) ואז החלפת תרמוסטט לפתיחה מוקדמת פתר הרבה צרות.

ושוב, לא כל היצרנים בחרו באפשרות הזו, לחלקם יש רק תרמוסטט בעל תחום קבוע, ללא אפשרויות לפי האקלים.

רק לידיעה - טמפ' העבודה הנומינאלית היא פתיחת התרמוסטט.

פורסם

ברכבים ישנים עם מערכת קירור פשוטה ניתן לעשות את התרגיל של החלפת תרמוסטט כפי שציינת, מה יקרה שתחליף תרמוסטט בעל טמפ' פתיחה נקובה (נומינלית) לנמוכה יותר ברכב מודרני עם מחשב ניהול מנוע או מחשב ניהול מערכת הקירור כפי שקיים בדגמי VW מסויימים ?

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב נראה שזה מקרה קלאסי שבו יש כל-כך הרבה משתנים שמשפיעים על התנהגות מערכת הקירור ולכן לא ניתן לקבוע בווודאות מה עדיף בצורה גורפת ומי צודק יותר. אני מניח שההמלצה הכי טובה בינתיים היא להישאר עם מה שהיצרן ייעד לרכב. במיוחד אם אין בעיות קבועות. לעניין זה בעיות שהופיעו פתאום אינן סיבה לשקול החלפת תרמוסטט לסוג אחר.

פורסם
ברכבים ישנים עם מערכת קירור פשוטה ניתן לעשות את התרגיל של החלפת תרמוסטט כפי שציינת, מה יקרה שתחליף תרמוסטט בעל טמפ' פתיחה נקובה (נומינלית) לנמוכה יותר ברכב מודרני עם מחשב ניהול מנוע או מחשב ניהול מערכת הקירור כפי שקיים בדגמי VW מסויימים ?

כפי בוודאי הבנת, השינוי בין סוגים שונים של תרמוסטט לסוג רכב אחד לא יהיה דרסטי, כך שההשפעה על ניהול המנוע יהיה זניח.

בכל אופן אני שוב חוזר על זה- מדובר בהנחית יצרן מסודרת ולא המצאה מקומית.

• תוכן חדש...