Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בתקופה זאת של השנה, בנסיעה בלילה מחוץ לעיר, מצב שעון חום הוא כמו בתמונה המצורפת. ממערכת האיוורור יוצא אוויר פושר, כאשר הבורר על מקסימום חום.

טרמוסטט ברכב חדש, הוחלף לא מזמן.

יוניט חום לשעון חדשה גם היא ( שברתי במהלך ניקוז אוויר והייתי חייב להחליף :-D ).

כשחם בחוץ ובנסיעה בתוך העיר שעון חום מצביע על אמצע הסקלה, כלומר הוא תקין.

לפני כמה ימים, לצורך בדיקה בלבד, ניתקתי את מאוורר הרדיאטור לגמרי, זה לא השפיע בצורה כלשהיא על חום מנוע בנסיעה לילית מחוץ לעיר.( המאוורר בכל מקרה לא היה נכנס לפעולה במצב בתנאים הנ"ל).

האם המצב הזה תקין/לא תקין ואיך אפשר לטפל בזה?

למי שמציע להחליף טרמוסטט - הוחלף כאמור, עם הקודם היה אותו דבר, ההסתייגות היחידה היא שהטרמוסטט הוא 82 מעלות, כאשר המקורי אמור להיות 97 מעלות. האם זו הסיבה לתופעה הנ"ל ?

הרכב הוא אופל קדט GT מנוע 1.3S, מודל 86.

תודה מראש לעונים

luah.jpg

פורסם

הטרמוסטט המקורי שלך הוא 92 מעלות,ולא 97 כפי שכתבת.

זה שהוצאת מרכב מודל 86 טרמוסטט 97 מעלות, לא אומר שהוא מקורי.

בברכה דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

למרק - לא חושב שיש סתימה ברדיאטור חימום, כשמחוג חום מנוע נמצא (בעיר)באמצע, יוצא אוויר חם.

לדוד - צודק, הטרמוסטט צריך להיות 92 מעלות, כתבתי בטעות 97.

הטרמוסטט שהוצאתי גם היה 82 מעלות, אני לא אומר שהוא מקורי.

גם המוסכניק שלי וגם מכון רדיאטורים המליצו על 82 מעלות.

האם 10 מעלות האלו עושים הבדל כזה?

בלילה הרדיאטור קר כמעט לגמרי. מידע נוסף - מורכבת אצלי יוניט מאוורר עם פתיחה מוקדמת, 62 או 65 מעלות (לא זוכר בדיוק) , והמאוור לא פועל , כלומר טמפרטורת המיים מתחת ל 62 מעלות.

פורסם

מה הסיבה בגללה המליץ המוסכניק שלך לרדת ל- 82 מעלות ?.

בברכה דוד.

פורסם

טרמוסטט 92 מעלות , כדי שהמנוע יעבוד בטמפרטורה שנקבעה ע"י היצרן.

אין סיבה לשנות "ללא סיבה" או תקלה.

גם היוניט מאוורר שלך לא בסדר,היא אמורה לחבר בכ-5 מעלות מעל הטרמוסטט,כלומר ב- 97 מעלות.

אוי לך מיועצייך. :-P

פעם הזמין אליו המלך את יועצו ושאל,"אם אצא למלחמה אנצח"?

"תחריב ממלכה גדולה" ענה היועץ.

כאשר חזר המלך מהקרב,מוכה וכל צבאו ניגף במערכה, הזמין את היועץ כדי לערוף את ראשו.אמר לו היועץ "אמרתי לך,הממלכה שלך היתה גדולה,החרבת אותה.

בברכה דוד

פורסם

1. מברך אותך על הרכב. היה לנו כזה כשהייתי קטן ויש לי סנטימנטים מיוחדים לרכבים האלו.
  2. לגבי מה שנאמר לך על ששמים תרמוסטט 82 מעלות בארץ זאת שטות גמורה, חסרת שחר ותכלית.
  3. גם עם תרמוסטט 82 המחוג לא היה אמור לא לעלות בכלל. יכול להיות שזה תרמוסטט דפוק (גם אם הוא חדש).
  4. החלף לתרמוסטט מקורי בלבד בעל סף פתיחה בהתאם להוראות היצרן ונקווה לטוב. אם המחיר שלו אסטרונומי משום מה אז אוליי כדאי להמשיך בדיקות לפני שאמליץ לך ישר לרוץ ולקנות. אם המחיר לא מהווה בעיה עבורך תחליף.

פורסם

מצטרף לברכות על הרכב, ממש בחירה חמודה.

היתה לי בזמנו תופעה זהה בקורסה 89 1.2, לאחר שהוחלפו תרמוסטט ומשאבת מים במוסך מורשה.

אשמח לשמוע כיצד נפתר אצלך בסוף, כי אצלי הרכב פשוט נמכר כך (עם גילוי מלא, כמובן).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

1. גם עם תרמוסטט 82 המחוג לא היה אמור לא לעלות בכלל. יכול להיות שזה תרמוסטט דפוק (גם אם הוא חדש).החלף לתרמוסטט מקורי בלבד בעל סף פתיחה בהתאם להוראות היצרן ונקווה לטוב. אם המחיר שלו אסטרונומי משום מה אז אוליי כדאי להמשיך בדיקות לפני שאמליץ לך ישר לרוץ ולקנות. אם המחיר לא מהווה בעיה עבורך תחליף.

המחוג עולה רק כשבחוץ חם ובנסיעה עירונית.

אן לי מושג, כמה עולה טרמוסטט מקורי, אני אנסה לבדוק את זה, או להשיג טרמוסטט לא מקורי 92 מעלות. זה הטרמוסטט הרגיל הכי פשוט שיש, עולה כ 20 ש"ח .

הטרמוסטט החדש שיש לי ברכב לא דפוק, כי עם הטרמוסטט הקודם התופעה גם הייתה קיימת, כשה לי להאמין ששניהם דפוקים.

תודה לכל המגיבים והמברכים, הרכב הזה אצלי כבר הרבה שנים .

CIMG1050.JPG

פורסם

אם התרמוסטט התחליפי עולה 20 ש"ח סביר להניח שגם המקורי לא עולה בשמיים. לא יעזור כלום לפי התיאור שלך הבעיה היא תרמוסטט. אני יכול להגיד לך שהיה לי ברכב תרמוסטט חדש ולא מקורי. היה לוקח לאוטו פי 5 זמן להגיע לטמפ' עבודה מאשר כשהיה תרמוסטט מקורי. בבדיקת מים חמים הוא נראה מתפקד בסדר. בסוף לאחר ויכוח פילוסופי עם המוסכניק התעצבנתי, החלפתי לתרמוסטט מקורי והכל שב לקדמותו.

כמובן שאי אפשר להתחייב שהחלפה לתרמוסטט מקורי תפתור את הבעיה אך שוב אם זה לא יקר כדאי לנסות.

אגב המאוורר לא פועל קבוע במקרה? הוא בכלל מתחיל לפעול?

פורסם

האם מישהו יודע אם בדייהו רייסר הטרמוסטט הוא גם 92 מעלות?

זה אמור להיות אותו טרמוסטט, ואני מניח שיותר קל להשיג כזה מקורי.

לאחר קריאת ההודעה של אביב לאחר העריכה - המאוור לא פועל קבוע, וניתקתי אותו לגמרי לצורך בדיקה - אין שינוי

פורסם
.לגבי מה שנאמר לך על ששמים תרמוסטט 82 מעלות בארץ זאת שטות גמורה, חסרת שחר ותכלית.

לגמרי לא שטות. יצרני הרכב מייצרים תרמוסטטים בעלי ספסיפיקציה שונה בהתאם לארץ בה הרכב משווק.

לישראל מגיע בדר"כ תרמוסטט בעל טמפ' פתיחה נמוכה יותר כ- 78-82 מעלות סלזיוס.

• תוכן חדש...