Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לבצע לבדי ניקוי בית מצערת ויש לי מספר שאלות:

הרכב פולו 16V שנת 97

אני מבקש לתקן אותי עם אני טועה מכיוון שזה פעם ראשונה וזה נראה לי עניין פשוט אבל פוחד לעשות נזק

אני מסיר את המכסה של הפילטר אוויר ומוציא את הפילטר,

עכשיו אני עומד מול המצערת (מנוע עובד?) ואני מרסס אותו בספרי קרבורטורים?

מרסס לבפנים?

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם

לא. הניקוי צריך להיות offline

ז"א אתה צריך לפרק את המצערת. לפרק חיישנים כדי לא לגרום להם נזק.

תקנה אטם למצערת שיהיה לך מה להחזיר, למקרה שזה יקרע בפירוק.

Omnia mea mecum porto

פורסם

טורים רוקדים בנוטרל

עשיתי טיפול לפני חודש האוטו נוסע מצוין ולא רקדו לי מאז הטורים

היום התכבה לי הרכב פעמיים בדקה!

כדי לפני הכול לנסות להחליף פילטר דלק? למרות שהוחלף לפני 8 אלף קילומטר

EAT SLEEP BOOST

פורסם

ידידי אל תבזבז את הזמן שלך.

הבעיה שלך היא ככל הנראה שהמנוע פחמים שבתוך המצערת הלך. התופעה מוכרת וידועה ברכבים האלו. אני מניח שזה משתנה לך עם שינויי מזג אוויר ולאו דווקא בגלל הטיפול.

מבחינת ניקוי חיצוני המצערת היא בסה"כ צינור רחב ובתוכו פרפר שמווסת את כניסת האוויר באופן מכאני. לדעתי ניקוי חיצוני (הכוונה למעבר האוויר) מיותר לחלוטין ויתקן אותי צביקה אם אני טועה (במקרה של הפולו).

אני כבר הצלחתי לתת למצערת שלי עוד שנה לאחר שמתה ע"י שיפוץ המנוע שבתוכה. קח בחשבון שבניגוד לרכבים אחרים אין אפשרות לגשת למנוע ללא גרימת נזק כלשהו למצערת.

בימים אלו אני עובד על שיפוץ מצערת כזו (באדיבותו של מוסך רון). הבעיה היא שלא ניתן להשיג את המנוע או חלקים עבורו. אני עובד על להחליף חלקים עם מנוע דומה. ברגע שהפרויקט יסתיים אני אעדכן.

מצערת משומשת- בסביבות 800-1000 ש"ח וזה הפתרון במידה ואתה ממהר. אם יש לך גישה טובה לעבודות מכניות עדינות צור איתי קשר ואני אדריך אותך לגבי מה ניתן לעשות בינתיים, אך אל תצפה לפתרון בן רגע. אתה תצטרך להשבית את הרכב ליום יומיים ויש סיכון שתהרוס את המצערת בדרך.

כמובן שדבריי מתייחסים לתקלה במצערת, נשמע מאד הגיוני בהתבסס על היכרות עם הרכב, אין באמור לעיל לקבוע באופן חד-משמעי שהבעיה שלך היא לא במקום אחר.

כדי לוודא באופן חד-משמעי צריך להתחבר עם סקנר. אתה אמור לקבל את אחת התקלות הבאות:

Basic setting not performed

idlle switch משהו..

throttle potentiometer

יתכנו גם תקלות מצערת אחרות.

פורסם

אביב ידידי,

חבל מאוד שאת בביטחון כול כך רב אומר לבחורה שרוצה בסך הכול לנקות את המצערת שהבעיה שלו היא איזו שהיא בעיה מאוד מסויימת שבמקרה הייתה אצלך. (כי מאוד יכול להיות שזה בעיה בכלל אחרת)

לפי דעתי הדיאגנוסטיקה שלך קצת מדויקת מדי יחסית לנתונים המעטים שנמסרו על ידי פותח השרשור!

wardevil שלום גם לך, לפי דעתי לנקות את הבית מצערת בלי לפרק אותה זה מאוד מסוכן, כי אתה יכול אם הספרי הקרבוראטורים (ספרי מאוד חזק) לפגוע בגומיות האוטמות את המערכת או לפגוע בחיישנים. בנוסף לכך יש את הסכנה שלכלוך מהמצערת יסתום לך משהו אחר במערכת.

הערה נוספת: אם אתה גם ככה מתכוון לנקות את המצערת אני ממליץ בחום להחליף את הפילטר דלק לאחר הניקוי.

אם אין לך ניסוי בלעשות טיפולים רציניים ברכב לבד, אנא אל תנסה לפרק את המצערת ואת החיישנים לבד (פנה לבעל מקצוע!).

בברכה,

יגאל.

פורסם

קילר אבל זה הניקוי שעושים במוסכים מה שאני מדבר עליו

לא אמרתי שאתה טועה חס ושלום ברור שיכול לההרס אטמים וחיישנים

אבל ניקוי מצערת במוסכים זה בד"כ ספריי קרבורטורים וכיול במחשב הלא כך?

EAT SLEEP BOOST

פורסם
לא הבנתי מדוע אתה ממליץ להחליף פילטר דלק אחרי ניקוי של בית המצערת אבל ניחא:?
לא הייתי ממש בטוח אם יש צורך בזה אבל, חשבתי אם כבר מחליפים פילטר עדיף אחרי הניקוי מצערת, כאשר מנקים את המצערת במקום שלה בלי לפרק אותה. מכיוון שיש חלק מהדלק שחוזר מהמצערת למיכל דלק אני מבין שהכמות היא מזערית והסיכוי שדווקא לשם ילך הלכלוך נמוך, אבל הוא קיים אז אם גם ככה הוא מחליף את הפילטר עדיף אחרי. יכול להיות אני טועה תקן אותי אם כן.

מוסכים בדרך כלל מה שיעשו זה אינפוזיה אבל זה סיפור קצת שונה.

ואני בטוח שגם יש מוסכים שסתם יעשו לך ניקוי אם הספרי קרבוראטורים ומטלית, אולי כי הם יודעים יותר טוב איפה לגעת ואיפה לא, ואל תשכח שגם במוסכים לפעמים עושים שטויות רק בשביל לחסוך זמן ולהרוויח יותר כסף.

פורסם

כמובן שדבריי מתייחסים לתקלה במצערת, נשמע מאד הגיוני בהתבסס על היכרות עם הרכב, אין באמור לעיל לקבוע באופן חד-משמעי שהבעיה שלך היא לא במקום אחר.

כדי לוודא באופן חד-משמעי צריך להתחבר עם סקנר. אתה אמור לקבל את אחת התקלות הבאות:

Basic setting not performed

idlle switch משהו..

throttle potentiometer

יתכנו גם תקלות מצערת אחרות.

ידידי killer אוליי כדאי שתקרא טוב טוב לפני שאתה טורח לבקר אחרים. אני הראשון שנזהר בהמלצותי. את ההמלצות שלך להחליף פילטר דלק אחרי ניקוי מצערת כדאי שתשמור לעצמך. אם כבר משהו חוזר זה אדי דלק. כשתכיר את המצערת המדוברת תמליץ לאנשים על לנקות אותה.

ואגב, אין שום בעיה לפרק אותה. אם כבר עדיף לפרק אותה כדי לנקות (למרות שלדעתי זה בזבוז זמן) ההמלצה היא להחליף את האטם בינה לבין הסעפת לאחר הפירוק.

פורסם

חס וחלילה מבקר אותך.

אני מכבד ב100 אחוזים את העצות שלך. לגבי הפילטר דלק הזכרתי אותו רק כי פותח השרשור רצה להחליף אותו גם ככה.

ובמיוחד אני מסכים איתך שאם כבר מישהו משקיע בפירוק המצערת כדאי שיהיה לו אטם חדש מחכה להרכבה.

מצטער אם ראיתה בדברי ביקורת.

יגאל.

פורסם

ממש לא למי שקצת מתמצא.

שוב לדעתי לא יצא כלום אבל אתה מוזמן לנסות. צריך להרים את הפילטר אוויר ואז ניתוק קונקטור אחד+4 ברגי אלן והמצערת בחוץ. כמובן שהסוויטץ' סגור לאורך כל התהליך. כמדומני אטם חדש בצ'מפיון מחירו 60 שקלים.

כבר קרה לי שפרקתי לחבר בסקודה כזו מצערת, ניקינו אותה והחזרנו והבעיה לכאורה נעלמה וחזרה לאחר מספר חודשים. הסיבה שהבעיה לכאורה נפתרה היא שזעזועים למצערת, שינויי מזג אוויר וכו' גורמים למגע חלקי בין הפחמים של המנוע לבי הקומוטטור שלו. בפועל אין זה פותר את הבעיה. למי שיצא לפרק את המנוע מבין על מה אני מדבר.

ליגאל, אין לי בעיה עם ביוקרת, רק אל תגיד שאני מאבחן דרך המחשב תקלות כבדות בשעה שכתבתי בפירוש שאפשר שלא זאת הבעיה וצריך לבצע אבחון.

• תוכן חדש...