Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט ספורט ואן 1973 - מה זה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

רציתי לברר לגבי הרכב הנ"ל... יש לי אפשרות לאמץ אחד כזה במצב קשה, האם יש לו פוטנציאל כלשהו?

רכב משנת 1973, הבנתי שהוא עם 3 (!) הילוכים, יש דוושת קלאצ'.

מנוע 6 טורי, קרבורטור. חלונות בצדדים - נראה שלם.

הוא נראה כמו ואנדורה קצרה.

מהו האוטו הזה?! למה 3 הילוכים, האם יש בעיית חלקים? פשוט לא מצליח לאתר כלום באינטרנט על החיה הזאת...

תודה לעונים!

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

הבנתי שהוא עם 3 (!) הילוכים, יש דוושת קלאצ'.

למה 3 הילוכים,

תודה לעונים!

זהו אביו של ה-ואן בן ימינו.

לדבריך הוא בתצורת גיר ידני . בשנים אילו כך הוא יוצר , 3 הילוכים קדמיים.

שים לב שלאוטו כזה יש הרבה שטח פח , הרבה פוטינציאל לחלודה.

בהצלחה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
זהו אביו של ה-ואן בן ימינו.

לדבריך הוא בתצורת גיר ידני . בשנים אילו כך הוא יוצר , 3 הילוכים קדמיים.

שים לב שלאוטו כזה יש הרבה שטח פח , הרבה פוטינציאל לחלודה.

בהצלחה

ישי

זה נכון, יש עבודה לעשות על האוטו. אבל האם החלקים המכניים זמינים? האם המנוע הזה שימש גם באמריקאיות אחרות? אמינות?

מבאס להתקע בלי קלאץ' או גיר או חלק במנוע, כשחצי עבודה כבר תתבצע. ב-EBAY לא מצאתי אף חלק מכאני לרכב הזה.

או שאני לא יודע לחפש... :oops:

פורסם

טוב, נו, לזה איכשהו גם אני הגעתי... הכיתוב המדוייק בצדדים הוא:

SPORT VAN

by

CHEVROLET

חיפושים לא נותנים הרבה, כפי שאמרתי...

זה שהם היו אמבולנסים מעיד על זמינות חלקים טובה? עכשיו אני נזכר שבסדיר ראיתי משהו דומה - זה היה בשנת 96... באמת אמבולנס צבאי.

פורסם

או שאני לא יודע לחפש... :oops:

....כנראה . או שתשקיע יותר מחצי דקה בחיפוש.

דוגמא לדילר , עדיין לפני איביי.

בגדול לא נראה לי שצפויה בעיית חלקים לאמריקאית כזו. "ספורטואן" זו רמת גימור , אחת לפני "נומוד"

https://www.rockauto.com/dbphp/mak,CHEVROLET,1973,G10+VAN+SPORTVAN,1043110,4.1L+250cid+L6+%28Q%29

פורסם

לפי מה שידוע לי לפחות במכני זמינות החלפים קרובה ל100%, בכ"ז אוטו אמריקאי שיוצר הרבה שנים.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

מנועה של הספורט ואן,או השברולט ואן-דורה המוכרת במחוזותינו,היה בעל 6 בוכנות טורי בנפח 4.1 מוזן מאייד בודד ובעל הספק של 100 כ"ס.

המנוע הזה הופיע ברוב מכוניות שברולט של שנות ה 70',ובואן-דורה עצמה עד סוף 86',אז החל השימוש במנועי ה V6 4.3 מוזרקי דלק שהיוו שיפור עצום מהמנוע הטורי.

הגיר אכן בעל 3 הילוכים,כשההילוך הרביעי היה אופצייה עד 82' אז הפך לציוד תקני.

גם בארץ ישנה זמינות חלפים טובה סה"כ,וחלקים רבים,בעיקר מכניים,המשיכו להיות מיוצרים עוד שנים רבות לאחר מכן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה, חברים, זה מאוד מעודד.

רכב עומד כ-3 שנים, יש חלודה שיטחית, כל החלקים ישנם. יש ניירות וזה הכי חשוב ובעל הרכב זמין.

כנראה אאמץ אותו ואשים באחסנה עד שנגמור את האסקורט.

אין מזגן, אין ה"כ - מעיין אסקורט מגודלת כזו... :lol:

פורסם

היה לנו כזה במשפחה...

מודל 81', קצר, מנוע 6 טורי עם קרבורטור (נדמה לי טריפל, אבל לא בטוח) - וגיר רגיל 3 הילוכים.

את ההגה יכולת לסובב עם האצבע, במקום מד טורים היה שעון דלק שנע באותה חינניות, ואת הסקאלה (160 קמ"ש) הוא היה סוגר בכל מצב - עמוס או ריק.

בעיות שזכורות לי - המסגרות לפנס הראשי היו נשברות, ובלעדיהן היו מכשילים ת'אוטו בטסט; דרייבשאפט חייב איזון פעם בשנה או יותר. המנוע עצמו לא שכיח (כמו שאמר בעל הוולבו הצהובה, מר פרחי, הרוב היו עם מנועי 4.3 V6..) והראש מנוע היה רגיש למים רגילים. חוצמזה? כל תדלוק - עניין יומיומי - היה כואב בארנק. כשהרכב ריק - צריך להזהר עם הזנב, שאינו יודע מה משמעות המונח "אחיזת כביש".

פורסם

התיכנון (הרחוק) הוא להפוך אותו ל-CAMPER לטיולים ולנסוע בסופ"ש. בטח לא רכב יומיומי.

איך אפשר לסובב הגה כזה עם אצבע?:shock: אין הגה כוח! או שפיספסתי אותו? ראיתי רק רצוע אחת!

פורסם

להורים של חבר שלי הייתה כזו שנת 79 (לפני 20 שנה) היה מאוד מוזר הקטע של ה-3 הילוכים.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

איך אפשר לסובב הגה כזה עם אצבע?:shock: אין הגה כוח! או שפיספסתי אותו? ראיתי רק רצוע אחת!

לשלנו היה. הגה כוח: רך כמו שרק האמריקאים ידעו לייצר (ותודה לאל שרק הם ולא היתר...)

פורסם
מאוד מוזר הקטע של ה-3 הילוכים.
יחסי ההעברה הם כאילו שעם רגל שמאל רגישה הואן הכבד הזה מתחיל לנסוע ,מעמידה ,בשני, בלי כל בעיה.

• תוכן חדש...