Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

- איך משפיעה טמפ' המנוע

- איך משפיע המזגן

- איך משפיעה עצירה בכביש ראשי בגלל רמזור

הרכב: פיג'ו 407 2.0 ליטר

השפעת טמפ' מנוע:

כדי לבדוק זאת, עשיתי כמה סיבובים של 1.2 ק"מ מיד אחרי ההנעה בבוקר. הכביש היה ריק ויכולתי לנסוע במהירות קבועה ללא הפרעות (30-35 קמ"ש) וללא נגיעה בברקס. ההילוך היה נעול על "2" ממיר מומנט נעול גם. אחרי כל סיבוב האוטו עמד כמה דקות בניוטרל בסל"ד סרק.

יש להוסיף 5% לצריכות הדלק המפורסמות (5% פחות ק"מ) בגלל סטיה ידועה של המחשב

תוצאות:

סיבוב ראשון ---- 7.3 ק"מ לליטר

סיבוב שני ------- 9.3 ק"מ לליטר

סיבוב שלישי --- 9.7 ק"מ לליטר

סיבוב רביעי --- 10.1 ק"מ לליטר

צריכת דלק בניוטרל, מיד אחרי הסיבוב הראשון ---- 23 סמ"ק לדקה

אחרי דקה זה השתפר ל 20 סמ"ק לדקה

אחרי עוד דקה 19 סמ"ק לדקה.

אחרי כמה סיבובי נסיעה זה התייצב על 17 סמ"ק לדקה.

טמפ' המים הגיע לנורמלי רק בסוף הסיבוב השני.

טמפ' השמן (יש שעון) התייצבה רק אחרי הסיבוב הרביעי.

השפעת המזגן:

צריכת דלק בניוטרל --------------------------- 17 סמ"ק לדקה

הדלקת מזגן (כשהמדחס לא בהפסקה) --- 25 סמ"'ק לדקה

הכנסה ל "D" בנוסף למזגן ------------------ 29 סמ"ק לדקה

D אבל בלי המזגן ------------------------------ 21 סמ"ק לדקה

אני מניח שמנועים יותר גדולים יהיו פחות מושפעים (באחוזים) מהפעלה או כיבוי מזגן.

השפעת עצירה ברמזור:

נמדד בקטע כביש של כ 1.8 ק"מ, בתחילתו ובסופו רמזור.

הנסיעה במהלך הקטע היתה ב 85 קמ"ש על קרוז קונטרול.

מדידה ראשונה:

מתחיל מעמידה ברמזור הראשון, מאפס מחשב כשהוא מתחלף, ומאיץ בעדינות ל 85.

הרמזור השני ירוק ואני חולף על פניו ב 85 קמ"ש כשצריכת הדלק בקטע בין הרמזורים היא 11.9 ק"מ לליטר.

מדידה שניה:

מתחיל מעמידה ברמזור הראשון באותו אופן, אבל עוצר ברמזור השני ובודק את צריכת הדלק.

כ 300 מטר לפני הרמזור השני הרפיתי מדוושת הגז מכיוון שהתכוונתי לעצור. דבר זה שיפר את צריכת הדלק בקטע והיא היתה 14.7 ק"מ לליטר.

מדידה שלישית:

התחלתי לפני הרמזור הראשון, כך שחלפתי על פני הרמזור הראשון כבר ב 85 קמ"ש ללא צורך לבזבז דלק רב על האצת המסה של האוטו ממהירות אפס. לפני הרמזור השני הרפיתי מהגז ועצרתי. צריכת הדלק בין הרמזורים היתה 21.7 ק"מ לליטר !!

אפשר לראות כמה רבה ההשפעה של כביש מרומזר על צריכת הדלק. וככל שתסעו יותר מהר, ההשפעה של העצירות תהיה כואבת יותר, כי ידרש הרבה יותר דלק להאיץ שוב למהירות הגבוהה.

המדידה הראשונה (11.9 ק"מ לליטר) מתאימה למצב שבו הנהג ממשיך לתת גז ממש עד הרמזור השני, דבר שדי דומה גם למצב שבו הרמזור מתחלף לאדום כשהנהג כבר מאוד קרוב אליו, ולכן לא היה יכול "לחסוך" דלק על ידי הרפיה מוקדמת מדוושת הגז.

פורסם

כל הכבוד על המדידות, אלה שחשובות יותר לדעתי הן אלה של הרמזורים - כיוון שמדידות אלה תקפות לרוב הרכבים (או אפילו לכולם).

מה שכדאי להוסיף זה שעל מנת לחסוך כמה שיותר (דלק) בנסיעה בכביש מרובה רמזורים (למשל בתוך העיר) אנו צריכים בעצם להגיע למצב של "גל ירוק" כלומר לעבור כמה שיותר רמזורים רצופים באור ירוק.

על מנת להגיע למצב כזה, יש כמה תנאים שונים בהתאם למיקום הרכב יחסית לרמזור הראשון.

באופן כללי הכל עניין של תזמון. הנגזרת של הזמן - היא המהירות.

עד כאן הכל טוב ויפה, הבעיה היא שהתאוריה הזו קשה ליישום.

איפה שאני גר אני כבר מכיר את התזמון של הרמזורים ויודע שאם עברתי רמזור אחד באור ירוק והרמזור הבא בערך עוד 500 מ', רוב הסיכויים שאצטרך לשמור על המהירות על מנת לעבור את השני גם כן באור ירוק.

יש בזה המון מצבים אפשריים, לכן פשוט צריך לנסות את זה לבד ולראות באיזה רמזורים אפשר להגיע לתוצאה הזו, ובאיזו מהירות.

נ.ב. כמובן שיש גם מצב שהרמזור הבא הוא נגיד בעוד קילומטר, לכן לא תספיקו להגיע אליו אם תשמרו על המהירות הנוכחית (חוקית כמובן), ואז ייתכן מצב שעדיף לכם ליסוע יותר לאט, על מנת להספיק למחזור הבא של הרמזור (הפעם הבאה שיתחלף לירוק).

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

בלי להעליב,אבל הבדיקות הנ"ל לא שוות.

על מרחקים כ"כ קצרים - כל פיפס הכי קטן ישפיע בצורה דראסטית.

יש למדוד על מרחקים של מאות קילומטרים.

פורסם

אתם חייבים ללמוד איך המדידה במחשב הדרך עובדת.

וכמו ששמר אמר, איך בדיוק אתה מודדעל 300 מטר צריכת דלק?

זה לא לעניין.

פורסם

אותי מעניין מאיפה הנתונים של סמ"ק בנזין לדקה..

ורבותי, הפואנטה היא העיקרון שיש שינוי של כX אחוזים, לא שהפרש הוא בדיוק Y קילומטרים לליטר בין המדידות השונות.

אור.

פורסם
אותי מעניין מאיפה הנתונים של סמ"ק בנזין לדקה...
פשוט מאוד, מתמטיקה 3 יח' :

אם בסוף נסיעה של 2 ק"מ, (שבתחילתה איפסת את המחשב) המחשב רושם 12 ק"מ לליטר,

ואתה עומד עוד דקה אחרי זה בלי לנסוע והצריכת דלק יורדת ל 10 ק"מ לליטר, אז:

ה 2 ק"מ שנסעת שתו 1/6 ליטר דלק, ( 2 ק"מ זה שישית של 12 ק"מ לליטר) כלומר 167 סמ"ק.

אחרי דקה של עמידה יוצא שהאוטו אכל 1/5 ליטר דלק (עדיין נסעת את אותם 2 ק"מ, אבל עכשיו אתה מחשב מחדש ש 2 ק"מ זה חמישית מצריכה של 10 ק"מ לליטר).

כלומר: מתחילת הנסיעה ועד סוף הנסיעה של 2 ק"מ, האוטו צרך 167 סמ"ק (או מיליליטר) של דלק.

אחרי דקה יצא שהוא צרך 200 סמ"ק מתחילת הנסיעה.

200 פחות 167 זה 33 סמ"ק, ולכן ברור שבזמן שהרכב עמד (דקה בדיוק) הוא שתה עוד 33 סמ"ק.

פורסם

קבל ח"ח על ההשקעה.

סתם בשביל הסקרנות, כמה יח' אתה במתמ'?

וכמו שאמרו קודמיי, הבדיקה האמיתית תהיה על מרחקים גדולים בהרבה. אבל למי יש כסף לדלק לבדוק את כל זה? עם מזגן\בלי מזגן... עם חלונות פתוחים\עם חלונות סגורים...

בקיצור, הרבה קילומטרים והרבה דלק.

יאיר.

נ.ב. כמה קילומטרים לליטר אתה עושה בנסיעה ממוצעת של האוטו?

השיא שלי היה בכביש בינעירוני (לא מהיר) בנסיעה ממש רגועה 1 ל12.8

אבל לרוב אני אוכל אחד ל10-11

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

מסכים שאין שום ערך למספרים הנקובים אבל ממילא זה לא חשוב כי ביננו לכמה מאיתנו יש פז'ו 407 אוטומט 2 ליטר?!

מה שחשוב הם היחסים שרואים כאן בברור, ובזה צריך להתמקד ומזה צריך להפיק לקחים, כל אחד על הנהיגה שלו.

יום טוב גם לך

פורסם

אבל גם היחסים לא יותר מידי מדוייקים - בנסיעות כלכך קצרות יש יותר מידי גורמים שיכולים להשפיע מאוד על הצריכת דלק.

בין אם זה מהירות במהלך הנסיעה.. באחד הוא נסע 31 קמ"ש ובשני 34 קמ"ש ובשלישי 33 קמ"ש..

זה נראה זניח - אבל במרחק כלכך קצר זה משמעותי.

באחד ההילוך הראשון נמשך קצת יותר ולכן טיפס לסל"ד יותר גבוה = צריכת דלק מוגברת .

כמו כן יש עוד גורמים אחרים שיכולים להשפיע כמו הטמפרטורה.. הוא ציין שהבדיקה נעשתה בבוקר.

כידוע, הטמפרטורה לפני הזריחה היא הקרה ביותר ביום. לאחר הזריחה היא מתחילה להתחמם.

אם נתחשב בזה שהבדיקה כולה לקחה לו יותר מ15 דקות, בין הבדיקה הראשונה לאחרונה יכולה להיות עליית טמפרטורות משמעותית. תלוי גם במקום מגוריו.

באותה דרך של טמפרטורה, גם הלחות באוויר משפיעה, והיא משתנה במהלך שעות הבוקר.

סה"כ הבדיקה נחמדה.. אבל היא לא יכולה להוכיח בצורה רצינית שום דבר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

למה הוא ציין שהנתונים מדוייקים?

הוא התחייב לתנאי תקן מחמירים ומעבדתיים?

עזוב את הקטנוניות רגע.

תראה איזה הפרש באחוזים בצריכות.

אני מעריך מאוד שערכת את הניסוי ושאתה חולק עימנו את התוצאות.

בהחלט ניתן להפיק לקחים לשיפור הצריכה (למרות שיש ליסינג).

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם
בלי להעליב,אבל הבדיקות הנ"ל לא שוות.

על מרחקים כ"כ קצרים - כל פיפס הכי קטן ישפיע בצורה דראסטית.

יש למדוד על מרחקים של מאות קילומטרים.

תבינו אין לי ברירה אלא למדוד על מרחקים קצרים.

על פני מאות קילומטרים, הכל מתמצע:

טמפרטורת המנוע, כיוון הרוח, המהירות של הרכב, ההילוכים, עצירות, האצות וכו'

הדבר היחידי שמדידה על מאות קילומטרים נותנת היא צריכת הדלק המעשית, תכלס, של האוטו.

אבל זה לא מעניין- כולם יודעים בערך מה צריכת דלק של מכונית מסוימת, ברגע שידוע נפח המנוע, הגיר והגודל.

מי שרוצה ללמוד מה משפיע וכמה משפיע דבר מסוים על צריכת הדלק, יכול ללמוד הרבה ממה שכתבתי. ברור שזה לא נתונים מדעיים שאפשר לפרסם בעיתון. אבל ההבדלים כלכך גדולים למרות שזה אותו קטע כביש כל פעם, שאפשר לקבל מושג יפה.

אם אני רוצה לגלות כמה משפיע טמפ' המנוע על צריכת הדלק, אני חייב לשמור על כל המשתנים שמשפיעים על צריכת הדלק קבועים, חוץ מטמפרטורת המנוע.

לכן קבעתי את ההילוך, המהירות, אפס שימוש בברקס, ללא מכוניות אחרות שמפריעות, כל הבדיקות נעשו בזמן קצר- אותה טמפרטורה, אותו כיוון רוח וכו'.

כמו ש DISCOVER כתב, יש דברים שעדיין השתנו. אני לא יכול להפעיל קרוז קונטרול במהירות כלכך נמוכה, ולכן יכול להיות שנסיעה אחת היתה ב 31 קמ"ש ואחרת ב 34 קמ"ש (אגב ניסיתי לדייק בכל מדידה). למזלנו במהירויות כאלה, וביחס להילוך שני הבזבזני בדלק, התנגדות האוויר זניחה. ולכן רוב צריכת הדלק הלכה על סיבוב המנוע עצמו, ומעט על סיבוב הגלגלים, וכמעט כלום על התנגדות האוויר.

מכיוון שמספר סיבובי המנוע פר סיבוב נסיעה (לא סיבובי מנוע לדקה) היה זהה בכל הסיבובים (מרחק מסוים כפול אותו יחס העברה בין הגלגלים למנוע), סביר להניח ששינויים קטנים בסל"ד לא עשו הרבה הבדל. (אם כי בסל"דים גבוהים הכוחות המתנגדים לבוכנה משתנים הרבה כתלות בסל"ד).

לגבי הבדלים בטמפ האוויר והלחות בזמן הבדיקה, אני מניח שלכל היותר זה מעלה אחת, וקשה לי להאמין שיש לזה השפעה שלא זניחה על צריכת דלק של מכונית. גם טמפ' הצמיגים לא השתנתה במהלך הנסיעה, ולחץ האוויר בהם לא השתנה כתוצאה מחימום (מודד לחץ ידני).

הכי חשוב- מכיוון שההבדל בין נסיעה כשמנוע קר לחם היה כמעט 40%, ברור שזה הגורם העיקרי.

יכולתי להרגיש בבירור איך בנסיעה הראשונה כל הרפיה מהגז מביאה לבלימה ממש חזקה, ולאט לאט זה נהיה בלימת מנוע רגילה.

אגב צריכת הדלק של ה 407 בממוצע היא 10.8 ק"מ לליטר לפי המחשב, שזה 10.3 ק"מ לליטר בתכלס. וזה על פני 2000 ק"מ, שהמהירות הממוצעת בהם היתה 51 קמ"ש (יחסית מהיר, מצביע על זה שלא היו הרבה נסיעות בעיר או בפקקים).

פורסם

התוצאות הללו ידועות וברורות, אבל המסקנות מהן כמעט אף פעם לא מיושמות, וחבל.

לדוגמה, אמא שלי נוסעת קילומטר וקצת כל יום לעבודה. האוטו בכלל לא מספיק להתחמם. כל שאר הנסיעות שלה הן עירוניות וקצרות והתוצאה היא צריכת דלק של 1:9. מטויוטה יאריס אוטומטית שבשיוט רגוע עושה 1:16 ובנהיגה משולבת אמורה לא לרדת מ-1:12.

אני לעומת זאת נוהג בקליאו 2.0 ידנית. בנסיעות רגילות הסגנון שלי מאוד רגוע, אבל גם עם לחיצות מדי פעם אני מצליח להגיע לתוצאה של 1:12 די בקלות, במיכלים שבהם נסעתי רוב הזמן בנסיעות מנהלתיות (וזה קורה הרבה יותר מדי לצערי, בעיקר בזמן הלימודים). אחת הסיבות היא השמירה על מהירות עד כמה שאני יכול. לדוגמה מול רמזורים - בתוך רעננה עירי יש גל ירוק של רמזורים ברחוב הראשי, ומתוך היכרות איתו אני יודע באיזו מהירות בערך צריך לנהוג בשביל לא לעצור לאורך כל הדרך. לפעמים מדובר במהירות נמוכה יחסית לכמה שאפשר, ואז זה מעצבן נהגים מאחורי שרוצים לנסוע 60-70 אבל אני "מכריח" אותם להתקע על 50. מה שהם לא מבינים זה שב-60 קמ"ש, נניח, הם יעצרו בכל רמזור, בעוד אני כמעט ולא מוריד את הרגל מהגז (או לפחות לא נוגע בברקס) לאורך כל הנסיעה. החיסכון בדלק הוא גדול בנהיגה כזו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...