Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע האמר יותר חסכוני מפריוס -

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.reason.org/commentaries/dalmia_20060719.shtml

מחקר שערך אנאליסט בתחום הרכב מראה שעלות ה DUST TO DUST של האמר - H1, כמדומני - משמעותית פחותה מזו של מפריוס. העלות המדוברת כוללת בתוכה את הפיתוח, הייצור, השיווק, השימוש, וההשמדה - ובעצם מנסה להקיף כמה שיותר גורמים בשרשרת, עד עלות הנסיעה לעבודה של העובדים במפעל הרכב. סיוויק היברידית עלתה 3.2 דולר למייל, בעוד שההאמר עלה 1.9 דולר בלבד. נתונים דומים נאספו על מכוניות היברידיות נוספות, כך שזה לא יוצא דופן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

החישוב שם מדבר על עלות למייל, שזה שימוש בנתון מוזר מאוד, על פניו. מה הקשר למיילים? נבירה בנתונים גילתה שכפי שמרמז הסלוגן DUST TO DUST אכן מדובר על העלות לכל אורך חיי הדגם. מה שמציב את התוצאות באור די מוזר: הם טוענים של-H3 נניח יש אורך חיים כמעט כפול משל פריוס (200000 מיילים לעומת כ-100000), מה שמשנה משמעותית את התוצאות. בנוסף, H3 אולי עולה פחות לאנושות בהתחשב בכל הגורמים, אבל לצרכן הפרטי הוא עולה הרבה יותר בתחזוקה מפריוס, וזה מה שחשוב לצרכנים. ועוד דבר - כיום עלויות הפיתוח של היברידיות הם מאוד גבוהות, אבל תוך מספר שנים הטכנולוגיות יבשילו ויהיה קל וזול יותר לפתח היברידיות. זה מן הסתם יוזיל משמעותית את עלות הפיתוח והייצור.

אני ממש לא רואה למה צריך להשקיע 450 עמודים על הנושא הזה, אבל שיהיה...

נ.ב - עכשיו מצאתי שם טבלה דווקא די מעניינת - כמה כסף מרוויחים היצרנים על כל מכונית לפי קבוצות: על מכוניות קטנות הרווח הוא כ-1000$ למכונית, על מיניואנים כ-5000$. על טנדרים מגודלים כ-10000$! כך גם על מכוניות סאלון, ומכוניות יוקרה מרוויחות כ-20000$.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה ש H1 נחות טכנולוגית מהפריוס לא עושה אותו חסכוני יותר עבור הלקוחות...

בנוסף עוד מספר שנים כשהטכנולוגיה ההיברידית תוזל וכמויות הרכבים מסוג זה תגדל

יירד מחיר ה DUST2DUST של הפריוס.

בכל מקרה למדתי מושג חדש תודה :-D

פורסם
כיום עלויות הפיתוח של היברידיות הם מאוד גבוהות, אבל תוך מספר שנים הטכנולוגיות יבשילו ויהיה קל וזול יותר לפתח היברידיות. זה מן הסתם יוזיל משמעותית את עלות הפיתוח והייצור.

אני רוצה לחלוק עליך ברשותך,

לדעתי עלויות הייצור לא יוזלו בשנים הקרובות מסיבה פשוטה, נניח שכרגע החברות מפתחות סוללה הגיונית שבאמת תהיה שמישה ולא תשקול כל כך הרבה, מי יכסה את עלויות הפיתוח? מכאן שהמחיר בזמן הקרוב ישאר גבוה.

בנוסף, ברגע שהסוללה תהיה יעילה, ניתן יהיה לוותר לגמרי על הבנזין, מה שיוביל לעוד עלויות פיתוח, מה שיוביל למצב שבו יגידו, הרכב הזה אינו משתמש בדלק, הוא חסכוני בצורה שלא תאמן, אי אפשר לקחת עליו מחיר זהה, הרי הוא משתלם מידי.

ושוב - המחיר גבוה.

פורסם

אני לא מבין מה בדברים שלך סותר את מה שכתבתי. זה בדיוק כמו בכרטיסי זיכרון, נניח. פעם היו כרטיסים של 16MB ו-32MB, וכרטיסים גדולים יותר עלו הון, אלפי שקלים. שלוש שנים אחרי - וכרטיס של 1GB עולה איזה 200 שקלים. גם כאן היו עלויות פיתוח אבל הן נספגות עם חלוף החודשים והשנים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני אבל כמה עולה למשל כרטיס של 2GB? של 5 GB?

הרי בעוד שנתיים הוא יעלה 200 שקל, אבל אז כבר יהיו כרטיסים של 10GB

אני חושב שלזה התכוון ארזארז.

הפיתוח לא עצור, ואמנם אתה מכסה עם הזמן על עלויות הפיתוח של מוצר מסוים, אבל תמיד יש מוצר חדש בפתח!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נ.ב - עכשיו מצאתי שם טבלה דווקא די מעניינת - כמה כסף מרוויחים היצרנים על כל מכונית לפי קבוצות: על מכוניות קטנות הרווח הוא כ-1000$ למכונית, על מיניואנים כ-5000$. על טנדרים מגודלים כ-10000$! כך גם על מכוניות סאלון, ומכוניות יוקרה מרוויחות כ-20000$.

רוני

ושנו חכמינו : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1072477#post1072477

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
נ.ב - עכשיו מצאתי שם טבלה דווקא די מעניינת - כמה כסף מרוויחים היצרנים על כל מכונית לפי קבוצות: על מכוניות קטנות הרווח הוא כ-1000$ למכונית, על מיניואנים כ-5000$. על טנדרים מגודלים כ-10000$! כך גם על מכוניות סאלון, ומכוניות יוקרה מרוויחות כ-20000$.רוני
לא פה בארץ ידידי... (בעצם אולי גם פה זה הרווח שלהן)-המיסוי המטורף על הרכבים פה תורם הון עתק למישהוא. אני לא יודע למי,בגלל זה הסוגריים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

וחוצמזה-תמיד רציתי האמר. עכשיו מסתבר שהוא גם חסכוני!!!!!!!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...