Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סאב-וופר CVR בתצורת שני סלילים של 4 אום כ"א.

בתור הגברה יש לי מונו של הייפוניקס מסדרת הטייטן של שנה שעברה, מדגם TX1005D:

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=3374

הסאב היה מחובר כאשר כל סליל בנפרד נכנס למגבר - בלי שום שירשור כזה או אחר.

ועד לפני שבוע בערך ההגברה שלו הייתה JBL 75.4 בעזרת שני גישורים - גישור לכול סליל של הסאב.

הסאב ישב במגוון סוגים של תיבות, והיום הוא נמצא בתיבה אטומה של 40-45 ליטר.

בעיקרון, עוצמה לא חסרה בכלל - ממש לא, אפילו שהסלילים הם 4 אום כ"א, ולא נעשה שום חיבור מקבילי בשביל להוריד את ההתנגדות, שני המגברים הפעילו אותו לשביעות רצוני.

איפה הבעיה? הבעיה היא הדיוק...

יש פה שניים או שלושה אנשים שיעידו שניסיתי מספר לא מועט של תיבות, בכול מני צורות, נפחים ותצורות (פתוחה ואטומה) והסאב פשוט מורח לי את הבאס...

בתור HU יש לי את ה-9855, וגם כאן אינספור כיוונים לא הועילו, הסאב לטעמי לא מתאים לי.

אני בכלל לא בנאדם של SPL, וגם לא מוזיקה שחורה - אני לא מחפש הוויברציות שמזיזות את שכבת האוזון - אני רוצה באסים חדים, נקודתיים - ויכול להיות שעשיתי טעות כשבכלל הלכתי לכיוון הזה כאשר קניתי אותו.

אז כמו שאמרתי, אחרי שניסיתי כל מני ווריאציות הפעלה שונות בשביל הסאב, באמת הגעתי למסקנה שהוא לא מתאים לצרכים שלי - ואני צריך לפנות יותר לכיוון הSQ.

ופה אני זקוק לעזרה ולייעוץ:

אני מחפש סאב לא בשביל הוויברציות - אני רוצה באס יותר חד ונקודתי, חשבתי אולי לכיוון הסאבים של פוקאל, או אולי משהו של JL אם הגיוני למצוא משהו בטווח ההספקים של 400 וואט RMS בלא יותר מ 1500 ש"ח...אולי לחרוג מעט למעלה אבל ממש בלחץ.

מה אתם אומרים? אפשר למצוא משהו שיענה על הדרישות שלי?

תודה, אביחי.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

תודה על התגובה, אבל כמה הערות:

1. יש מצב לשמוע ממך כמה מילים על הנסיון שלך עם שלושת הסאבים האלו?

2. אם יש אפשרות לקבל לינקים למפרטים שלהם, ורצוי אולי לחנויות המוכרות אותם כאן בארץ, אני אשמח.

3. האם אני צודק באבחנה שלי לגבי הCVR שיש לי? כלומר, אם אני מחפש את הדיוק - הCVR הוא בדיוק ההפך מזה? או שלמרות כל הניסויים שעשיתי, יש משהו שכן אני יכול לעשות בשביל שייתן לי את מה שאני רוצה?

תודה, אביחי.

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

האמת... אי אפשר לדעת מה יהיה לשביעות רצונך עד שלא תשמע את זה לפי ההגברה והבאז' שלך...

לדעתי תלך לאיזה חנות שהבעלים שם יחסית סבבה.. תמצא 3-4 סאבים שנראה לך שיענו לך על הצרכים שלך..

זרוק אותם באוטו ותבחר.. אם הוא בנאדם מקצועי ונחמד לא תיהיה לו בעיה לתת לך להשתמש בכמה סאבים ל 2 ד'...

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

היי אביחי,

אני בטוח שדני זומרשטיין יוכל לעזור לך בהדגמה של פוקאל או 2.

כמו כן, לדעתי ה JL יהיה לך מעולה (אולי חלש מעט?) הפוקאל כנראה,

והייתי שוקל את ה IMAGE DYNAMICS .

אבל שורה תחתונה, תשמע או אצל מתקינים/חנויות/מפגשים, ותחליט על פי

מה ששמעת.

פורסם

בארץ, בטווח המחירים שלך ניתן לרכוש

1. JL W3 - מהדגמים החדשים יצא לי שמוע רק את ה13.5 אינץ' והוא מעולה אך דורש תיבה גדולה יחסית. ה-12 אינץ צריך להיות בתקציב שלך

2. סרווין וגה VMAX, הדור הקודם עם ה"גומי" הכתום והממברנה הכסופה. אני הכי אהבתי את ה10 אינץ'. אני מאמין שעוד קימים בחניות עוד כמה יחידות מהסדרה הישנה.

3. מאק אודיו מאקסימוס - סאב נהדר ולא מוערך כראוי.

4. פייז לינאר "מולטי אום". יש לא מעט אנשים שממש אוהבים אותו, אני פחות. שווה בדיקה ברכבך לראות אם הוא לטעמך.

5. אינפיניטי קאפפה פרפקט. למיטב ידיעתי אין יבוא מסודר שלו ומתבצע יבוא מקביל. שווה לבדוק מי משווק אותו.

6. אדייר שיבה. יש מיליון ואחת חוות דעת עליו.

הסאבים של פוקל מסדרת אקסס ופוליגלס לא קלעו לטעמי (יתכן ומדובר בהגברה לא מתאימה) אבל, יתכן מאוד ויקלעו לטעמך והם אכן שווים בדיקה.

עכשיו, אם אתה פתוח לייבוא מחו"ל אז אי אפשר להתעלם מה XXLS

http://www.madisound.com/cgi-bin/index.cgi?cart_id=3093712.21747&pid=2123

עלות המשלוח בFEDEX מבוטח לפי מאדיסאונד היא כ-85 דולר. 270$ + מיסים מביא אותנו לאיזור ה 1,600 שקל.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
תודה על התגובה, אבל כמה הערות:

1. יש מצב לשמוע ממך כמה מילים על הנסיון שלך עם שלושת הסאבים האלו?

2. אם יש אפשרות לקבל לינקים למפרטים שלהם, ורצוי אולי לחנויות המוכרות אותם כאן בארץ, אני אשמח.

3. האם אני צודק באבחנה שלי לגבי הCVR שיש לי? כלומר, אם אני מחפש את הדיוק - הCVR הוא בדיוק ההפך מזה? או שלמרות כל הניסויים שעשיתי, יש משהו שכן אני יכול לעשות בשביל שייתן לי את מה שאני רוצה?

תודה, אביחי.

1. עם הJL יש לי נסיון מאוד טוב, ואישית הוא מאוד לטעמי- מהיר,מדוייק,חד תמורה פנטסטית למחיר.

את הפוקאל שמעתי מס' פעמים על כמה הגברות שונות, יאמר לזכותו שהוא חזק וחד, אבל לא מספיק מדוייק לטעמי אבל מול הCVR הוא יתן שינוי משמעותי.

המוליטאוהם הוא בעייתי מבחינה שאו שממש אוהבים אותו או שיש לגביו ספקות, הוא סאב מאוד מהיר וחזק, שוב לטעמי הוא יותר בר השוואה לפוקאל כי הוא מאוד דומה לו אבל יותר מדוייק(מה שחסר לפוקאל).

2. את הJL והפייז אתה יכול למצוא בצ'יפר במחירים לא רעים בכלל.

לגבי המפרטים זה לא בעיה רק להכנס לאתר של JL AUDIO, יש שם גם מפרטים על הסדרה W3 הקודמת(לארץ הביאו בנתיים רק את ה10 אינטש בגרסאת 4 אוהם מהסדרת W3 החדשה).

3.כן, לטעמי, אם הCVR היה יותר מדוייק הוא אכן היה מאוד מוביל בקטגוריה שלו(400 וואט עד 1000 ש"ח) אבל זה בדיוק מה שחסר לו, הוא מהיר,הוא פאנצ'י אבל הוא ממש לא מדוייק לטעמי(שוב, תלוי מאוד במה שאתה מחפש).

אני רק יכול להוסיף שאתה צריך פשוט לשמוע את הסאבים הללו, ורצוי עם הגברות מתאימות(מגברי מונו מתאימים ולא כל מי גישורים של 4 ערוצים ל2 סלילים וכל מיני שדים ורוחות).

בהצלחה,

ניר

under construction..

פורסם

לדעתי הW3 היא אופציה נהדרת רק בקשר ל10 אינץ זה די מאבס

בקשר לקסנון

ביחס לCVR - חזק ממנו מדוייק ממנו - יותר טוב ממנו

ביחס לW3 - חזק ממנו פחות מדוייק ממנו

(איפה מידן שעכשיו יחפור לי בשכל ? אתה מוכר את הסאב מה אתה ממליץ עליו) אוי אברוך!

בקיצור ישנם מ"ס סאבים מעניינים

אתה חייב לשמוע כמה מהם בשביל להחליט !

פורסם

או.קיי, אז קודם כל תודה רבה על העזרה, ועכשיו זה רשמי בשבילי - עשיתי טעות כשקניתי סאב שבכלל לא תואם לצרכים שלי.

האמת ידעתי שאני בכיוון הזה של הפוקאל או הJL כי יצא לי פעם או פעמיים לשמוע אותם (למרות שאני לא זוכר אילו דגמים אלו), וממש ממש קלעו לטעמי.

אז מן הסתם, עכשיו אני יקדיש יותר תשומת לב ללבחון סאבים שונים אצלי ברכב לפני הרכישה - ואם גל אומר שאצל דני זומרשטיין אני אוכל לבדוק את הפוקאל, אני רק צריך למצוא מקום שיכול להשמיע לי את ה JL ואת המולטיאוהם.

אגב, עוד שאלה לא פחות חשובה:

מבחינת תיבות לסאבים האלו - האם יש צורך בנפחים גדולים? והאם באופן מיידי כשאומרים SQ ומתייחסים ספציפית לסאבים האלו, מדברים על תיבות אטומות?

תודה אביחי.

פורסם

אביחי,

ההמלצה הטובה ביותר שאני יכול להמליץ לך עליה היא: תגיע לאחד מהמפגשים של הפורום. במפגש כזה תוכל להשוות ולהתרשם ממיגוון גדול מאוד של סאבים.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

מאק אודיו מאקסימוס - סאב נהדר ולא מוערך כראוי (מצטט את עוגי ).

אולי בלי קופסא את ה פייז HIGH GRADE .

ID MAX

סאבים של JL לגבי דגם קשה לי לומר כי אני לא מכיא את כולם אבל כל מה ששמעתי עד היום מעולה.

בברכה,

ק.

• תוכן חדש...