Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המפגש בשישי זה כבר לא כייף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן שלחתי לך הודעה פרטית בקשר ל... תנסה...

בכל מקרה מעולם לא הייתי במפגש למרות שהרבה זמן תכננתי עדיין לא יצא לי לבקר שם, אם הייתי מבקר זה בטוח בשקט ובמקום חניה מתאים.

חבר'יה יש להבדיל בין משופרות ל''משופרות''

יש אנשים, בעלי רכבים משופרים שיש להם המון כבוד לכל ענף הרכב ולכל סוגי התחביבים אשר מתנהגים בהתאם ויש בעלי ''משופרות'' שאין להם שום כבוד לשום דבר, כל מה שהם אוהבים זה פוזה, פתיייחות, התלהבות מהספויילר הענק ועוד כמה... עם כאלה אנשים אין מה לדבר, זה רק בכוח :(

באמת מאחל לכם הצלחה! יש לכם תחביב מדהים ואוירה טובה, לא מגיע לכם שילדודס חובבי צומי ופוזה יהרסו לכם את הכיף!

אם אני יכול לעזור במשהו אז בכיף (יש מעט אבל אם ו...).

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלעד, מלבד הצד "המוסרי" שבעניין - לעשות את העבודה בידי מישהו אחר- בהצעה שלך יש בעיה נוספת- תחשוב טוב: האם, לדעתך, כל "רכבי האספנות" עומדים בדרישות/התקנים? האם לדעתך, משטרה תבדיל בין "ערסמוביל" (ואני בכלל שונא את ההגדרה הזו- חלק נכבד מהרכבים שלנו גם כאלה/היו כאלה), לבין איזו ענתיקה, ש"לא ניראת" לניידת המשועממת? אתה רוצה, שאת האוטו שלך יוריד מהכביש איזה שוטר משועמם, בכניסה למפגש? -בחייך! ולא, אני אישית לא רוצה גם, שיעצרו את הילד, שבא עם הונדה סיוויק חבוטה ועם מדבקות, למרות שממש לא בא לי, שההונדה הזו תתפוס מקום של סיטרואן טרקסיון במפגש- ולו רק בגלל, שאני גדלתי על הערכים, שלא טוב לדפוק מישהו מאחורי הגב- בין היתר, כפי שאמרתי- זה גם אלול לחזור אליך בבומרנג! אז, תזהר עם ה"משחקים" האלה- משחק באש-עלול להישרף ממנה בעצמו! רק היום באה ניידת לגרש כמה רכבים, שחנו בחוץ- ובינייהם היו גם כמה רכבי אספנות! אנחנו צריכים את זה?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

יש לי רעיון אומנם כצופה מהצד.

מדוע לא להתאסף כל ראשי המועדונים בארץ לדבר עם יזם

ולעשות מפגש קבוע של כל המועדונים בארץ בגני התערוכה.

יש ש"ג יש אבטחה תאורה אפשר לגבות סכום סימלי בכניסה שיחולק לקופות המועדונים וליזם

שיארגן את הארוע.

כמו כן בקלות אפשר לארגן דוכני מזון, ממש הפניג על בסיס שבועי... או דו שבועי.

יכול להיות SHOW ממש מדהים.

סתם מחשבה שעלתה לי לראש...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

איך מסננים את מי שצריך? פשוט מאוד.

פעם ב20 דקות עובר מישהו (אבל שיראה משכנע!) שיתסיס ויאמר: "יש 'לחיצה' בצ'מפיון". אלעד, תכין ניידת מראש וכבר חיסלת כמה חרקים מעופפים..

יהיה שמח.

ככה משטרת התנועה, משוש חיי, תרוויח הרבה כסף והשוטרים שלה יזכו לעשות פוזות למצלמות של ערוץ 11 ולהתפאר בידע המכאני שלהם ("סעפת של וולבו, אינ'גקטורים של רנו, בוכנות של סובארו"), וגם כמה אנשים יחטפו את הסטירה, עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

צר לי להיות הענן השחור.

אחת לכמה שבועות, נפתח דיון כזה.

על פי נסיון העבר, הדיון ננעל, ללא שום החלטה מעשית, ללא לקחים לעתיד וללא ביצוע אופרטיבי.

דבריו של קובי מדיון עבר:

ועכשיו תגובה ללא קשר ל"כובע המנהל":

החיים פשוטים כאשר הכל או שחור או לבן, מתאים או לא מתאים, חם או קר. העניין שיש הרבה אפור, פושר ו"באמצע".

במילים אחרות, אין ספק שטראקסיון אוואנט, פיאט 600 וגם קורטינה 74 הם רכבים שחברי מועדון החמש היו שמחים לראות בחניה של המפגש השבועי. גם די סביר שלא היינו רוצים לראות שם איביזה קופרה, גולף MK4, או הונדה סיוויק. אין לי כלום נגד המכוניות האלו, אבל הן לא משתלבות, נכון להיום, עם ההגדרה של רכב קלאסי. הבעיה מתחילה עם מיני-מיינור מודל 82, שאחותה הכמעט-זהה מודל 74 נכנסת בגאון למגרש. כנ"ל לגבי מרצדס SL משנות השבעים - ואחותה הזהה משנות השמונים, סיירה קוסוורת ולאנצ'יה אינטגרלה. הבעיה היא שאין רצפט להבחנה כזו, ואז איך נגדיר את ההבדל בין לאנצ'יה אינטגראלה לאיביזה קופרה? למה שזו תיכנס והשניה לא, למרות ששתיהן לא "אספנות" עדיין?

רובם המכריע של חברי מועדון החמש הם ממילא לא האנשים שמתעניינים ב- HOT-HATCHS חדישות, ולי אישית אין בעיה שחבר מועדון יגיע עם מרצדס SL מודל 1985. אני גם סומך על חברי המועדון שידעו לעשות את שיקול הדעת הנכון באותם מקרים "אפורים". לרוב האנשים האלו יש מכנה משותף דומה, ולכן הם במועדון החמש ולא במועדונים אחרים (שכבודם במקומם), אבל המכנה המשותף שלנו אינו כולל מכוניות משופרות ו/או מנופחות משנות השמונים או תחילת התשעים.

מועדון החמש לא נפגש ביום שישי כדי לאפשר "חוויה מוטורית מגוונת לציבור" - המועדון נפגש כדי לאפשר קשר אישי של חבריו ושל אנשים נוספים שאוהבים את נושא הרכב הקלאסי והאספני. לכן אנחנו יכולים כרגע רק לבקש ממועדונים אחרים ומחובבים של תחומים מוטוריים אחרים לאפשר לנו את הפינה השקטה שלנו. ברגע שהקופאי של החניון עוזב, המגרש הזה הופך לשטח ציבורי ולכן זו בגדר בקשה ולא דרישה, וגם כשהוא נמצא כל אדם יכול לשלם כניסה ולהיכנס עם מה שבא לו.

לדעתי הרצפט היחיד שיכול לעבוד הוא מגרש סגור שאליו יכולים להיכנס חברי מועדון החמש בלבד. כל השאר - חניה בחוץ, וכניסה רגלית חופשית כדי שהקהל הרחב יוכל להנות. הבעיה היא למצוא מקום כזה ועד אז אין מה לדבר על מעבר, כי אחרת התופעה תמשיך גם למקום החדש כפי שזה קרה מאז ימי כיכר מילאנו העליזים ועד היום.

הצעות למקום שעונה על הקריטריון הזה, (ובנוסף - צל, בית קפה, אזור המרכז וכו') - נשמח אם יוגשו למשרד המועדון. עד כה, כל ההצעות שהועלו כאן ובשירשורים הקודמים בנושא פשוט לא עמדו בהגדרות הבסיסיות.

בברכה

קובי

חבר ועד מועדון החמש ודובר המועדון.

(נלקח מכאן).

משהו השתנה מאז?

מקריאת תגובות ההנהלה בדיון זה, בדיון שבלינק המצורף ודיוני עבר דומים בנושא, יש לי הרגשה שמועדון ה-5 לא רוצה לעזוב את "הקופי טו גו" מסיבותיו שלו.

אז מה, עוד דיון אמוציונאלי בו כולם נעלבים ומעליבים? מה בדיוק יצא מזה?

הגענו פעם אחת למפגש ונרתענו. חברים רבים אמרו לנו שזה לא מייצג, אז הגענו שוב.

גם בפעם השניה היה בלגאן.

מאז, אנחנו מדירים רגלנו מהמפגש.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

ומפגש יום השישי הוא אחד מהפעילות המרכזית של החברים בנוסף לאובטומוביל , קלאסיקון

טיולים וכ' .

אני חושב שלמפגשי שישי יש משקל חשוב במגוון הפעילות לחבר מועדון

ולכן יש לקחת את הנושא ברצינות גמורה ולהקדיש לכך מחשבה , ולא רק מחשבה , אלא כזו שתוביל גם לפיתרון !!!!!!

הנושא גם מלמד כי בכל זאת מועדון החמש מארגן מפגשים לחברים לעומת כל מיני מועדונים

אחרים למניהם שלא יכולים לארגן , להתארגן ולדאוג לחבריהם והם פשוט רוכבים על גב מועדון החמש שנושא תמיד בעול הארגון בכל נושא .

חומר למחשבה !

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

I actually think that KOBYISO's idea could be wonderful if we could actually make it work

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
צר לי להיות הענן השחור.

אחת לכמה שבועות, נפתח דיון כזה.

על פי נסיון העבר, הדיון ננעל, ללא שום החלטה מעשית, ללא לקחים לעתיד וללא ביצוע אופרטיבי.

הגענו פעם אחת למפגש ונרתענו. חברים רבים אמרו לנו שזה לא מייצג, אז הגענו שוב.

גם בפעם השניה היה בלגאן.

מאז, אנחנו מדירים רגלנו מהמפגש.

צר לי להיות "הילד מבגדי המלך החדשים" - אבל.... היכן שלא ניפגש - תמיד יהיו כאלו שלא ירווח להם או לא יתאים להן.

לכן כל מקום מפגש שנקבע ע"י המועדון הינה סוג של "פשרה" הגיונית.

אין החלטה על שינוי מקום מהסיבה הפשוטה - שהמקום הנוכחי הוא הטוב ביותר מזה למעלה מ-10 שנים !!!

אני מגיע למפגשי שישי מלעלה מ-10 שנים וזהו המקום המוסדר והנוח ביותר.

מעבר לכך, מי שלא נוח או לא מעוניין - יכול לבחור שלא להגיע.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כל רעיון הסלקציה והמגרשים הסגורים עם הש"ג והצלפים על הגגות נשמע לי טיפשי.

הפיתרון הוא הפוך, תמצאו מגרש מספיק גדול לכולם, ככה יוכלו אנשים לבוא ולהנות גם מהאסקורט 74, גם מה-SL 84 וגם מהקורבט 94.

וזה הזמן לנצל את הקשרים הנפלאים של מועדון ה-5 עם המשטרה ולהקציב ניידת אחת שתעמוד במפגש. זה משהו שמקובל בהרבה ארועים מוטוריים ובהרבה מקומות בעולם.

כי מה לעשות, בכל מקום לא רק בישראל, יבוא הבחור עם הפוזה...בארץ זה עם סיויק, פה זה עם NSX. העיקרון זהה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
מעבר לכך, מי שלא נוח או לא מעוניין - יכול לבחור שלא להגיע.

וזה מה שאני בחרתי לעשות, ואני יכול להבטיח לך שלא תראה אותי עוד הרבה זמן במפגשים אם המצב לא ישתפר.

גרשון וקובי, הכל טוב ויפה על הנייר אבל במציאות זה פשוט לא עובד. ניסינו בעבר בר"ג אבל התאונות והבלאגן שהלך שם פשוט הבריח אותנו משם. יותר מזה, גם כאשר מועדון החמש השתתף בחגיגות 4 שנים ל-CF (שהייתה מעין חגיגה לספורט המוטורי שארגנה תחת קורת גג אחת אוסף של ענפים בספורט) וכל המכוניות עמדו מאחורי גידור, עדיין הייתי צריך להרחיק הרבה אנשים שפשוט לא יכלו להחזיק את הידיים שלהם בכיסים.

אדון ירון הנכבד מגיע למפגש עם המשפחתית שלו, אני רוצה לראות איך אתה תגיב כאשר מישהו ישען על הרכב שלך וישרוט לך את הצבע ברכב שהשקעת בו כ"כ הרבה כסף וזמן (וזה לא משנה אם הרכב זה יגואר E-TYPE או פורד אסקורט).

אני בא למפגשים בשביל להנות, אלו כמה שעות בשבוע שמהרגע שאני נכנס לחניון אני מנותק לגמרי מהעולם. ברגע שאני צריך לחשוש שמישהו יפגע ברכב שלי זה הורס לי את כל הכיף. אני גם יכול להבטיח לך שאם הנהלת המועדון לא תפעל בנושא אתה תראה איך משבוע לשבוע החניון יתמלא ברכבים משופרים ופחות בעלי אספנות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לדעתי- וזה יישמע אולי נדוש- אבל הפתרון הטוב ביותר- זה ההסברה! כן, אני עדיין מאמין, שרוב האנשים, שתסביר להם בשקט ובצורה המנומקת, למה עדיף, שיחנו את הרכב ה"רגיל" במקום אחר- יגיבו בהתאם. נכון, תמיד יהיו את הבני-ז&&*^ת, שיעשו דווקא- כי "מגיע להם", ולא חסרים כאלה גם במועדון עצמו- אבל רוב האנשים עדיין, לשמחתינו, הם לא כאלה! בסה"כ, גם הילדים עם הטוסטוסים, וגם אלו, שאנשים מסויימים קוראים להם "ערסים" במכוניות עם המדבקות- כולם באים באותה המטרה, והמטרה הזאת משותפת גם לנו- לראות רכבים מעניינים ולהנות מזה! להפך- לדעתי, אנחנו צריכים לעודד, שיבואו יותר ילדים, ושייתלהבו כמה שיותר ממכוניות האספנות- זוהי התרבות המוטורית של העתיד, בעייניי! ואני דווקא לא חושב, שילד, שבא לראות רכבים נדירים- יבוא וישרוט אותם- למה שיעשה את זה, לפחות בכוונה?! שוב, לא חסרים זבלים, אבל בשום מקום אי-אפשר לסגור רכבים הרמטית- ודווקא "בחיי היומיום" ברחוב- הסיכוי שישרטו לך את האוטו הרבה יותר גבוה- כי מסתובבים שם כל מיני טיפוסים, שחלקם דווקא לא ממש אוהד נלהב של "התרבות המוטורית"! ושוב- דווקא אלו, שבאו לראות- הם אמורים להאריך את מה שרואים, ולכן לא לפגוע בזה!

כמובן, זוהי דעתי האישית- ולי, להבדיל מהרבה אחרים- אין בעיה עקרונית עם הריבוי "המבקרים" במפגשים- יש לי רק בעיה עם זה, שמחנים רכבים "הרגילים" בפנים.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
וזה מה שאני בחרתי לעשות, ואני יכול להבטיח לך שלא תראה אותי עוד הרבה זמן במפגשים אם המצב לא ישתפר.

גרשון וקובי, הכל טוב ויפה על הנייר אבל במציאות זה פשוט לא עובד. ניסינו בעבר בר"ג אבל התאונות והבלאגן שהלך שם פשוט הבריח אותנו משם. יותר מזה, גם כאשר מועדון החמש השתתף בחגיגות 4 שנים ל-CF (שהייתה מעין חגיגה לספורט המוטורי שארגנה תחת קורת גג אחת אוסף של ענפים בספורט) וכל המכוניות עמדו מאחורי גידור, עדיין הייתי צריך להרחיק הרבה אנשים שפשוט לא יכלו להחזיק את הידיים שלהם בכיסים.

אדון ירון הנכבד מגיע למפגש עם המשפחתית שלו, אני רוצה לראות איך אתה תגיב כאשר מישהו ישען על הרכב שלך וישרוט לך את הצבע ברכב שהשקעת בו כ"כ הרבה כסף וזמן (וזה לא משנה אם הרכב זה יגואר E-TYPE או פורד אסקורט).

אני בא למפגשים בשביל להנות, אלו כמה שעות בשבוע שמהרגע שאני נכנס לחניון אני מנותק לגמרי מהעולם. ברגע שאני צריך לחשוש שמישהו יפגע ברכב שלי זה הורס לי את כל הכיף. אני גם יכול להבטיח לך שאם הנהלת המועדון לא תפעל בנושא אתה תראה איך משבוע לשבוע החניון יתמלא ברכבים משופרים ופחות בעלי אספנות.

מוזר .... אבל אף אחד לא נגע לנו ברכבים אף אחד לא עבר את החיבלול ומי שרצה לצלם או להצטלם בא לבקש רשות, ומדובר על אותו ארוע....

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
לדעתי- וזה יישמע אולי נדוש- אבל הפתרון הטוב ביותר- זה ה...

הפתרון זה להביא משאית לברזל עם מנוף, להרים את המכוניות שלהם, ולמעוך.

פעם אחת.

יותר לא יהיו כאלה...

כמובן, זוהי דעתי האישית- ולי, להבדיל מהרבה אחרים- אין בעיה עקרונית עם הריבוי "המבקרים" במפגשים- יש לי רק בעיה עם זה, שמחנים רכבים "הרגילים" בפנים.

ככה זה אצלנו

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

sorry about the english' i'm abroad. the 5 club was almost on the brink of destruction once, its going this way again and for the same reason, the people that come to the gathering on frieday has something in common with you and thats the love to cars.if you can not understand it and accept it,you are not better then the people that asked me to leave the area15 years ago when you still had the meeting in "kikar milano",you where a snobish bunch then and as i can see,still are

hug these people, prepare "hivlulim" for the 5 club and for thier cars too,incarege them to"show off" thier cars too and maybe you both will benefit

as for the problem with the guard in the entrance,who much will he charge for

an extra 2 hours?30 shekel an hour?i

just my 2 cents,yaniv

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא עקבתי אחרי כל הדיונים הקודמים, אבל סתם שאלה/הצעה:

למה עבר המפגש מאיצטדיון ר"ג?

לדעתי זה היה מקום המפגש הראוי ביותר (חניה בשפע, צל, מסעדה צמודה, מועדון החיפושיות צמוד).

אפשר להכין שלטי הכוונה ולחלק באיזור את החניונים לאיזורים: רכבי אספנות, חיפושיות, חניון פתוח וכו'...

אולי אם יהיה מקום חניה חופשי לרכבי משפחה, לא יהיה צורך בסלקציה? הרי באונ' קיימת בעיית חניה (חינם) למי שמגיע עם רכב המשפחה ולכן הבעיה מחמירה.

• תוכן חדש...