Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החריקה נשמעת רק בנסיעה ? או גם בלחיצה על הדוושה כשהרכב לא בתנועה ?

בכל מקרה, היא מצריכה בדיקה במוסך. ולא ניחוש בפורום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שריקה או חריקה?

יש רעש שריקה (כמו בבלימת רכבת ליד הרציף) האופייני לבלמי דיסק, ויש רעש חריקה האופייני למכוניות אוטומטיות בזמן עמידה במקום ושחרור בלם איטי (בעיקר בירידות).

בהרבה מכוניות מופיעה שריקה בזמן בלימה. רפידות הבלם נוגעות בצלחות והרעש נוצר.

שים לב שהרעש משתנה ו\או נעלם בבלימה חזקה וחוזר בבלימה חלשה כאשר יש מרחק רב בין הרפידה לצלחת.

אם אין לך בעיה בבלמים, אתה יכול להמשיך לנסוע ואין בעיה.

אם יש בעיה - גש למוסך.

אם אתה רוצה להעלים את הרעש בכ"ז, אז תחליף צלחות ורפידות למקוריות, סע בעדינות ב500 ק"מ הראשונים ותקווה שהרעש לא יחזור. יש גם ספריי מיוחד שאפשר להתיז על הרפידה במטרה להשתיק את הרעשים האלה.

Xbox12341

פורסם

שים לב שהרעש משתנה ו\או נעלם בבלימה חזקה וחוזר בבלימה חלשה כאשר יש מרחק רב בין הרפידה לצלחת.

זאת הבעיה שלי !

על איזה ספריי מדובר?

פורסם

זאת הבעיה שלי !

על איזה ספריי מדובר?

גש למוסך ובקש מהם. אני לא מכיר את זה..

בסופו של דבר תצטרך ללכת לקנות. פשוט לך ותשאל איזה הכי טוב ואיך משתמשים. הם מבינים.

Xbox12341

פורסם

גם לי יש את אותה הבעיה ברכב של אמא שלי(יונדאי אקסנט 2000 ידנית) והיא מטפלת במוסך ב"חאווה" לא מורשה ז"א..

אני הולך לעשות לה טיפול באוטו בלי שהיא תדע כי היא "חוסכת" כסף בכך שמשלמת על טיפול רק 200 שקל והזברתי לה שבזול עולה ביוקר מניסיון אבל היא לא מבינה והמוסכניק לא עושה כלום ואומר שהקולות מהברקס זה "כלום" עלאק..

אפילו אני יודע שזאת בעיה בברקס וצריך כנראה להחליף רפידות..

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

זה מה שקורה כשקונים צלחות MADE IN CHINA.

היום הייתי במוסך לצורך ביצוע טיפול גדול / יישור קו לרכב, וחזרו לשם בסיטונות רכבים שבעליהם התעקשו לחסוך כסף ולשים צלחות בלימה זולות....

עבדכם הנאמן השיג במקרה צלחות של BREMBO מתאימות לגולף במחיר מפתיע + רפידות איכותיות ועשה היום ברקסים קומפלט.

:-D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני שונא את השריקות האלה...

אבל אצלי יש בעיה הפוכה.

לפעמים שנוסעים (בעיקר פניות שמאלה, אבל לא רק)

שומעים מן רעש מעצבן מהגלגל קדמי שמאלי.

נגיעה ולו הקלה ביותר בברקס ישר מעלימה את הרעש.

אני מנחש שמשהו במערכת ברקס שם רפוי, דיסק או משהו כזה.

הבעיה שאי אפשר לקחת את האוטו למוסך נורמאלי (ליסניג)

והמוסך של חברת הליסינג, כמובן, לא מצא את הבעיה.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

יושבים כל המהנדסים הכי גדולים של אופל ומנסים להבין מדוע נוצר אפקט השריקה

ולא זה לא מהרפידות ולא מהקאליפרים ולא מהדיסק אני די בטוח שהם בדקו

ואתם פתרתם את זה בשניות

רעש שריקה לא בהרכח מעיד על ברקסים גמורים

• אהבתי 1

חתימה עד שלוש שורות. כולל שורות רווח.

פורסם

רעש שריקה לא בהרכח מעיד על ברקסים גמורים

נכון, הוא יכול להעיד על רפידה קשה/יבשה או בלמים לא איכותיים, וגם לא תמיד.

יש בלמים איכותיים שפשוט חורקים גם כשהם חדשים (כמו למשל הבלמים של REMSA, חבר שלי הרכיב בפיאט אונו שלו ומאז שהם חדשים הם חורקים).

מנסיון של הרבה שנים במשפחה אני ממליץ על LUCAS ועל ATE לרכבים שעובדים בתנאי נסיעה רגילים מכיוון שהם גם שקטים וגם איכות הבלימה מעולה.

לגביי תנאי נסיעה ספורטיביים, כאן כבר בעלי הנסיון יתנו את הדעת (הכוונה לדגמים של חברות או חברות ספציפיות).

איתמר ג'ורג'.

פורסם

ראש מבלמים בזמן שימוש, שריקה או חריקה יכול לנבוע מכמה סיבות, ליכלוך, התקנה לקויה, שחיקה לא אחידה, חוסר במשקטי רעש (כל הפחיות והקפיצים למינהם), איכות החלקים (צלחת בילום ורפידה), חוסר התאמה וכו'.

לרוב הרעש לא מעיד על בלמים שחוקים, וגם מרפידות חדשות ומקוריות יכול להגרם רעש, לכן לרעש בלמים יש להתייחס לבעייה אסטטית בלבד, אבל כדאי להכנס למוסך לבדיקה של עין מקצועית.

פורסם
ראש מבלמים בזמן שימוש, שריקה או חריקה יכול לנבוע מכמה סיבות, ליכלוך, התקנה לקויה, שחיקה לא אחידה, חוסר במשקטי רעש (כל הפחיות והקפיצים למינהם), איכות החלקים (צלחת בילום ורפידה), חוסר התאמה וכו'.

לרוב הרעש לא מעיד על בלמים שחוקים, וגם מרפידות חדשות ומקוריות יכול להגרם רעש, לכן לרעש בלמים יש להתייחס לבעייה אסטטית בלבד, אבל כדאי להכנס למוסך לבדיקה של עין מקצועית.

תודה אני אוהב תגובות כאלה

אין הסבר יותר טוב :-P

חתימה עד שלוש שורות. כולל שורות רווח.

• תוכן חדש...