Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית דיפרנציאל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה שבכלל יהיו תגובות לשירשור הזה.

אני מתכנן לקנות לי דיפרנציאל ננעל לרכב, כמו כן עוד 2 חברים מצטרפים אלי.

רציתי לדעת אם יש כאן עוד אנשים שמתעניינים בקנייה, אני רוצה לנסות להוזיל עלויות קניה, כמו בנושא הראם אייר.

מי שיודע על מה מדובר (מבין בפיז'ו ומכניקה), אז הנה פרטים בסיסיים.

דיפרנציאלים אפשריים :

LSD או TORSEN של QUAIFE (נעילה של 30% אם אני לא טועה).

יש דיפרנציאלים שמתאימים למנועי XU עם גיר BE3 (קיים למשל ב-306 2 ליטר, 205GTI, 206GTI, וולקנים למיניהם).

יש דיפרנציאלים שמתאימים למנועי TU עם גיר MA (למשל 106, AX ושות').

למנועים הגדולים יש גם LSD וגם TORSEN, לקטנים יש רק TORSEN.

מי שכל זה נראה לו ג'יבריש, מוזמן להציק ל-DAVID A (סתם...)

מי שיודע על מה מדובר, לא צריך עוד הסברים.

**לידיעה - אלה הדיפרנציאלים שמשתמשים בהם ב-MAXI וב-GROUP A (ב-WRC יש מערכות מסוג XTRAC שעולות מאות אלפים, אז הן ירדו מהפרק :lol: )

מי שבאמת מתעניין בנושא וחושב לקנות, מוזמן לשלוח לי הודעה ולשאול שאלות.

מי שסתם רוצה הסברים - http://www.howstuffworks.com. לא אצלי.

....אהה, מי שהגיע עד כאן וחושב שזה יכול להיות שיפור זול וקליל, זה לא :!:

המחיר הוא כמה אלפי שקלים.

ככה שמי שמתלבט בין פאלקן ליוקו בשביל לחסוך 4.5 ש"ח, זה לא בשבילו (מי שמתלבט בשביל לקבל יותר אחיזה, אז זה יכול להיות בשבילו).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
ככה שמי שמתלבט בין פאלקן ליוקו בשביל לחסוך 4.5 ש"ח, זה לא בשבילו (מי שמתלבט בשביל לקבל יותר אחיזה, אז זה יכול להיות בשבילו).

אני עדיין מתלבט בין צמיגי P6000 בני 5* לבין XTRAC.

*במידה והחלפת צמיגים ראה הודעה קנטרנית זו כמבוטלת :lol::wink:

פורסם

הצמיגים בני שנה וחצי (ובמצב מסריח), הם מוחלפים השבוע, לאחר שהג'אנטים יחזרו מצביעה.

אל תדאג, אצלי הצמיגים לא מחזיקים עד הפיצוץ, אלא מוחלפים הרבה לפני.

הצמיגים שבאתי איתם ביום שישי הם זמניים (גם הג'אנטים, למי שלא הספיק לשאול).

כאשר אני קונה צמיגים, אני לא מתפשר על איכות וקונה צמיגים משפחתיים של אותה חברה, כי הצמיגים הספורטיביים שלהם טובים.

מה לעשות, על רכב ספורטיבי צריכים לבוא צמיגים ספורטיביים.

בגלל זה יש לי אישור ל-3 מידות צמיגים שונות (לא קריטי כרגע איך), הצמיגים הטובים ביותר שימצאו ייקנו.

פורסם
הצמיגים בני שנה וחצי (ובמצב מסריח), הם מוחלפים השבוע, לאחר שהג'אנטים יחזרו מצביעה.

אל תדאג, אצלי הצמיגים לא מחזיקים עד הפיצוץ, אלא מוחלפים הרבה לפני.

הצמיגים שבאתי איתם ביום שישי הם זמניים (גם הג'אנטים, למי שלא הספיק לשאול).

כאשר אני קונה צמיגים, אני לא מתפשר על איכות וקונה צמיגים משפחתיים של אותה חברה, כי הצמיגים הספורטיביים שלהם טובים.

מה לעשות, על רכב ספורטיבי צריכים לבוא צמיגים ספורטיביים.

בגלל זה יש לי אישור ל-3 מידות צמיגים שונות (לא קריטי כרגע איך), הצמיגים הטובים ביותר שימצאו ייקנו.

יפה, אני מאחל לך הצלחה במציאת צמיגים (בכנות) - לפחות במידה שנמצאת אצלך עכשיו (אם אני זוכר נכון) וזו שנמצאת גם אצלי

(195/55/15) אין צמיגים ספורטיביים בארץ, אני מקווה שבמידות אחרות לפחות יש. זה גם מה שהיה מביא אותי לשינוי מידה בפעם הבאה שהייתי קונה צמיגים (ואם אני לא אמכור את האוטו בקרוב אני עוד עלול להזדקק לזה pretty soon).

פורסם

חמור קופץ בראש, מכיר? אני כנראה כזה. :lol::oops:

בקיצור, שהבן אדם ששאלת אותו יענה.

פורסם

אשמח להצטרף להזמנה.

מדבקת QUAIFE אחת בשבילי - Money is no object.

תודה.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

לא מצאתי אנשים שביצועו את ההסבה למכוניות רגילות. היחידות שכן ראיתי מתחרות בקבוצה A7 בראלי האנגלי. 206 GTI למי שמתעניין. הפריע לי נושא השימושיות של האוטו ומה קורה בזמן הנעילה וההשפעה על נהיגה מנהלתית רגילה.

הדפרנציאל שהוצע לי מתאים ל BE3 אבל לי יש BE4. נכון שיש אתרים שטוענים שאין הבדל אבל זה היה לי קצת מוזר.

בפוקוס RS יש דפרנציאל כזה והביקורת עליו במסלול מעולה. בכביש הררי במיוחד בכביש משובש הפוקוס ממש לא מצטיינת האם קיים קשר למעברי נעילות בדפרנציאל באובדן אחיזה בגלגל אחד עקב שיבושים? אולי.

אני בחרתי לא להשקיע.

נ.ב.

XS מתאימה יותר לשיפור אבל פיג'ו ספורט משתמשים בדיפרנציאל של ZF שעולה 2000 פאונד. ה GTI לא נתמכת ע"י פיג'ו ספורט :(

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

לגבי הגיר שלך, אין לי הרבה מה להגיד, אני יודע שביררת את זה יותר טוב ממני.

נכון להיום, לפי מה שאני יודע, יש 2 רכבים בארץ שנוסעים עם הדיפרנציאל הזה (שהם לא לראלי).

שניהם נוסעים בו יומיומי (לא רכבי ראלי), חלקם היו ועדיין עם הספקים מטורפים.

הדיפרנציאל הזה, מהניסיון שלהם, מעולה ועוזר לצאת מהמקום או מהיגוי יתר בקלות מפתיעה.

אני לא יודע לגבי השוואה ל-RS ב-B-ROADS, אבל מהנסיעה שלי על אחד מהרכבים האלה, זה היה מדהים איך לחימת ההגה נעלמה כמעט לחלוטין. דבר שאני מכיר מאוד מהרכב שלי.

גם כאשר הייתי על משטח רטוב מאוד, הרכב עמד במקום ולא זז (בניגוד לשלי, שרוקד לצדדים).

גם התאוצה שלו היתה יותר יציבה (תנסה לשלוט ב-30~ קג"מ ו-200 סוסים על הנעה קידמית) והוא פשוט טס קדימה יציב לחלוטין.

בקרוב אני אנסה לעשות על הרכב נסיעה קצת יותר ארוכה, בשביל להכיר את הדיפרנציאל יותר טוב.

נ.ב.

אם שאלת, הרכבים משופרים, אחד זה 205 והשני ZX, הראשון עם גיר של GTI6 והשני עם גיר של 1.9 (וולקן).

שני הגירים עם סינכרואים מחוזקים וההספקים של הרכבים בין 200 ל-300 כ"ס (תלוי ברכב ובגדישה, טורבו או לא? :shock: ).

לא שאני מנסה לשכנע, אבל אני נותן לך (ולכל מי שמתעניין) קצת מידע על המוצר "על הכביש" ולא "על הנייר".

פורסם

ג'אנטים לבנים

דיפרנציאל מוגבל החלקה

בסוף תשים סמל של פורד

תתחיל להבין , אתה לא תוכל לעשות את הרכב שלך כמו שלי !

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
ג'אנטים לבנים

דיפרנציאל מוגבל החלקה

בסוף תשים סמל של פורד

תתחיל להבין , אתה לא תוכל לעשות את הרכב שלך כמו שלי !

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:hihi: :hihi: :hihi: :hihi:

• תוכן חדש...