Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכבוד:

אופיר רם המעלה

חברי הפורום הנכבדים

ראשית, אני מודה לאופיר על תגובתו המעשירה.

שנית, אור, אתה מקבל נקנוקיה בתור פרס. לבנים. אההה.

כוח ההתמדה הוא כוח מדומה שהמציאו בשביל שילדים שלומדים מבוא לפיסיקה בכיתה ח' לא יציקו יותר מדי למורה שלהם.

תנע אכן קיים לעומת זאת, והוא מה שרלוונטי כאן. תנע מורכב מהאנרגיה הקינטית והמסה של גוף בתנועה. אנרגיה לא נעלמת, לא נאבדת, ולא מתאבדת. אם אנרגיה לא משנה צורה או מועברת הלאה, היא לא הולכת לשום מקום. לכן, אם לא תפעיל על הנוצה/כדור באולינג התנגדות או כלשהם, הם ימשיכו במהירותם לנצח נצחים, ויום אחד אף יגיעו למרחק גדול יותר מאשר כל המגילות של turbo אם תחוברנה להן יחדיו (אבל זה יקח מלתלפים שנים).

בברכה,

ליעד

השתמשתי במושג כוח ההתמדה כי הוא מושג מוכר יותר מהמושג תנע ...

וכן נוצה כן תאבד ממהירותה אל תשכח שיש לה חיכוך עם האוויר שיגרום לאנרגיה לעבור מצורה של אנרגית תנועה לאנרגיית חום כתוצאה מחיכוך עם האוויר ... מזערי אבל קיים וקורה , תנסה ...

לא סתם למדתי ספרים של בליסטיקה 8)

ים long time no

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין כוח התמדה - יש מומנט התמד
סיכמנו שקוראים לזה תנע או אינרציה אם תרצי ...

ואם בכלל , כמה קג"מ מומנט יש לזבוב מאילת ב2800 סל"ד ??? וב4000 ?? אההה

ים long time no

פורסם
מזכיר לי מודעת פרסומת ישנה לגולף GTI, בה רואים את ישו נתלש מצלב שתלוי על הראי בסיבוב.

לא מצאתי לינק לתמונה - אם למישהו יש - שיעלה.

ואף על פי כן נוע תנוע...

pug206-ad.jpg

פורסם

הגעתם ליותר מדי פיזיקה כבר התבלבלתי,

קיוויתי לקום בבוקר עם תשובה לחבר שלי על זה (שהוא רב איתי כבר מכיתה ח' מה קורה לזבוב)

עכשיו אני צריך לקרוא טוב ולפתוח מילונים כדי להבין מה כתבתם ..טוב לא נורא אם אין בגרות בפיזיקה שיהיה את זה...

יהיה בסדר יא רוחי

בוקר טוב!

פורסם

אגב שאלה.? מה ישפיע יותר על הזבוב. חלונות נקיים או לא נקיים? ויש הבדל בהשפעה של חלונות שחורים על הזבוב.

אלי

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אף זבוב לא יכנס לאוטו עם חלונות שחורים ואילו רק מחמת הספק שזהו רכב של ערסים מצויים , לא כדאי לזבובון קטנטון וחמודון להתעסק עם אנשים מפוקפקים ...

ים long time no

פורסם

עזבו אתכם מושגים! ההסבר הפשוט ביותר:

קח עט וזרוק אותו באוויר ישר למעלה, העט יחזור אליך.

עכשיו חזור על אותו ניסוי תוך כדי הליכה, העט עדיין חוזר ליד? מגניב הא? התשובה פשוטה, כשאתה הולך ומחזיק עט ביד, העט מקבל את אותה המהירות שבא אתה הולך, לכן כשאתה זורק את העט למעלה, העט נע במהירות 0 יחיסית אליך, אבל יחסית לשאר(אני מפחד להגיד יחסית למה, כי פיזיקה זאת בעיה כאשר רוצים לתת מושג כזה) הוא זז במהירות שלך. הבנת?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
טסת פעם במטוס? האם כל חפץ שניתק מגע עם הרצפה של המטוס עף אחורה במהירותת 900 קמ"ש?

אבל איזה מגניב זה היה יכול להיות אם מה שכתבת היה נכון!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוב , כולם עד סוף שבוע הבא שאני חוזר הביתה לקרוא את תורת היחסות של איינשטיין ולחזור לפה ... :-)

ים long time no

פורסם
עזבו אתכם מושגים! ההסבר הפשוט ביותר:

קח עט וזרוק אותו באוויר ישר למעלה, העט יחזור אליך.

עכשיו חזור על אותו ניסוי תוך כדי הליכה, העט עדיין חוזר ליד? מגניב הא? התשובה פשוטה, כשאתה הולך ומחזיק עט ביד, העט מקבל את אותה המהירות שבא אתה הולך, לכן כשאתה זורק את העט למעלה, העט נע במהירות 0 יחיסית אליך, אבל יחסית לשאר(אני מפחד להגיד יחסית למה, כי פיזיקה זאת בעיה כאשר רוצים לתת מושג כזה) הוא זז במהירות שלך. הבנת?

מה שאתה מנסה להגיד : הוקטור מהירות העט בציר ה-X ( הציר האופקי ) נשמר, והיא כמו המהירות שלך (בהנחה שאין חיכוך אויר) . בציר ה-Y ( בציר האנכי ) ישנה "זריקה ונפילה חופשית" אשר תלויה אך ורק בכח הגרביטציה . לא משנה אם תהיה במנוחה או בריצה, הזמן היקח לעט לעלות עד לשיא הגובה שלו ולרדת, יהיה אותו הדבר.משום שתנועתו בציר האנכי תלויה רק ב-G.

ולגבי הזבוב : בהנחה שכל החלונות סגורים, האויר בתוך הרכב נע במהירות מאה קמ"ש ( אם האויר היה לא שקוף במבט מבחוץ היינו רואים אותו במהירות 100 קמ"ש ) . ברגע כניסת הזבוב לרכב, בו לחץ האויר הינו לא אחיד בתוך הרכב, עלול הזבוב להדבק לשמשה . אבל בגלל שמסתו כל כך קטנה הוא משתלב עם מערבולות האויר. כשהחלונות סגורים, הוא חלק ממערכת אינהרציאלית - מערכת ייחוס משל עצמה . כמו שכדור הארץ נע ( מסתובב סביב עצמו וסביב השמש ) כל הזמן אך איננו מרגישים זאת כלל משום שאנחנו חלק ממערכת שכל הזמן בתנועה .

מקווה ששפכתי אור על הקושיה...

סובארו זה כמו פקידה במשרד הרישוי - יודעת את העבודה שלה אבל לוקחת את הזמן

פורסם

בדיוק , לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר :-)

ושיכנס לפה מישהו ויגיד שכל חובבי המכוניות הם טיפשים ו\או ערסוואתים ... :wink:

ים long time no

• תוכן חדש...