Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
...ולמרות זאת, ההבדלים במיאוץ ל 100 קמ"ש (עד כמה שזה נשמע מגוכח להשוות בין טנדרים באופן שכזה) עומד על שניה אחת בלבד לטובת הברלינגו ולקונקט יש כ-7% יותר מומנט מאשר לברלינגו - וזה מתקבל בקונקט בסלד טיפה יותר נמוך מאשר בברלינגו (הפרש של 200 סל"ד בלבד).

לשניהם, אגב, אותה מהירות סופית בדיוק.

אני אישית מעדיף את הקונקט בזכות תנוחת הישיבה והנהיגה העדיפות מבחינתי - וגם בגלל היותו מעט יותר קשיח מהברלינגו, מה שמקנה לנהג תחושות יותר טובות בעיקר כשהרכב עמוס (ופחות רופס).

איציק

אם כבר מתחילים להשוות נתונים יבשים , אז ברלינגו 1.6 HDI עולה על הקונקט בכל הפרמטרים פרט לממומנט , שכרגע הוא שווה - 22.4 קג"מ

הספק - 92 כ"ס (קונקט - 90)

תאוצה ל100 עומדת על 14.8 שניות (קונקט - 16.3)

מהירות סופית - 160 קמ"ש ( קונקט - 153)

ממומנט מירבי מתקבל ב1750 סל"ד ( קונקט - זהה)

היתרון היחידי של הקונקט הוא לדעתי האפשרות לבחור בין שני בסיסי גלגלים , שהוא יתרון חשוב ביותר למי שבאמת צריך את המרכב הארוך ושולי לכל האחרים .

אגב , קיים ביארופה גם קנגו מאורך , שלא ברור לי למה לא משווק כאן .

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הפורד שוקל 15% יותר, כלומר היה צריך 105 כ"ס כדי לעמוד בקצב של הברלינגו.

אחד המשפטים המצחיקים ששמעתי בחיי..

ואם היה שוקל הפורד 30% יותר אז היה צריך 120 כ"ס כדי "לעמוד בקצב"?

כמו כן, לברלינגו יש קפיצים שמגהצים נהדר את פגעי האספלט, בעיקר האספלט ה"איכותי" שקיים באזורי תעשייה למיניהם ודופק לך את הסחורה שמאחורה.

נראה לי שנסעת ב-C5 ואתה קצת מתבלבל.

הברלינגו אולי נעים יותר בנסיעה ובשיכוך מהמורות מהפורד עם מתלי עלים מאחור, אך עדיין לא ברמה שתיארת עד כדי גיהוץ האספלט.

אמיר.

פורסם
אם כבר מתחילים להשוות נתונים יבשים , אז ברלינגו 1.6 HDI עולה על הקונקט בכל הפרמטרים פרט לממומנט , שכרגע הוא שווה - 22.4 קג"מ

הספק - 92 כ"ס (קונקט - 90)

תאוצה ל100 עומדת על 14.8 שניות (קונקט - 16.3)

מהירות סופית - 160 קמ"ש ( קונקט - 153)

ממומנט מירבי מתקבל ב1750 סל"ד ( קונקט - זהה)

היתרון היחידי של הקונקט הוא לדעתי האפשרות לבחור בין שני בסיסי גלגלים , שהוא יתרון חשוב ביותר למי שבאמת צריך את המרכב הארוך ושולי לכל האחרים .

אגב , קיים ביארופה גם קנגו מאורך , שלא ברור לי למה לא משווק כאן .

1. דיברתי על ה 2.0 HDI

2. לפי הנתונים באתר NETCAR, המהירות הסופית בקונקט היא 158 קמ"ש.

3. אפי, לפי הנתונים באתר NETCAR ההבדל במשקל בין ה HDI 2.0 ל 1.6 HDI עומד על 10 ק"ג לרעת ה 1.6 HDI.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אחד המשפטים המצחיקים ששמעתי בחיי..

ואם היה שוקל הפורד 30% יותר אז היה צריך 120 כ"ס כדי "לעמוד בקצב"?

QUOTE]

נו כן. הכוונה כמובן ליכולת תאוצה, ממש לא התכוונתי לזמן הגעה מנקודה א' ל ב'.

יחס הספק משקל הוא מה שדוחף אותך, ולכן 30% יותר משקל דורש 30% יותר הספק.

כמובן שבמהירויות גבוהות צריך להתחשב באווירודינמיקה.

כמובן גם שצריך להתחשב ביחסי העברה ואופי קבלת הכוח, אבל סך הכל שניהם טנדרים ידניים עם חפיפה מצוינת בין ההילוכים שמקורה במנוע הגמיש מאוד בשניהם.

אגב זה שלפורד מומנט מרבי בסל"ד נמוך יותר זה אכן יתרון. כלומר מה שבעצם חשוב זה מתי הטורבו מתחיל לדחוף, כי בלי טורבו שניהם עגלות חסרות תגובה. בברלינגו זה קורה ב1500 סל"ד (מורגש יפה בהילוך רביעי וחמישי) למרות שהשיא רק ב 2000. בפורד לכאורה זה 200 סל"ד פחות, אבל בלי לנהוג קשה לדעת.

פורסם

סתם שתדעו:

בברלינגו 2.0 HDI אין טורבו!!!

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לשימוש משפחתי הברלינגו / פרטנר הוא הנוח והנעים ביותר.

לעבודה כולל מאומצת הקונקט עדיף.

שניהם עדיפים לאין שיעור על הדובלו ועל הקנגו.

בברכה,

אורן

עם כל הכבוד איזה ניסיון יש לך איתן?

מהניסיון שלי ושל הרבה אחרים בענף שלי שעובדים עם מסחריות קלות כל מי שהעז לקנות דובלו למרות התדמית והצורה החיצונית שלה מאושר איתה עד הגג (חלקם הגדול היו גם בעלי פורד לפני ובמקביל לדובלו).

לי היו 2 דובלו. אחת שאני נסעתי בה 45,000 ק""מ ב 11 חודשים והיה לי מאוד נוח בה והשנייה כבר בת 3 עם 210,000 ק"מ אצל נהג חוראני ועדיין במצב חדש (הוחלף קלאץ' ב 60,000 במסגרת האחריות ופרט לזה רק טיפולים שוטפים). האוטו יותר חסכוני מהפורד, יחידת כוח מעולה (למרות שגם של הפורד טובה מאוד אבל רועשת הרבה יותר), שדה ראיה עדיף על הפורד ועיצוב פנימי עדיף (העיצוב החיצוני זה כבר סיפור אחר).

הדובלו הרבה פחות נפוצה בגלל נושא השיווק והליסינג אבל כאוטו למנהג הממוצע הוא עדיף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
עם כל הכבוד איזה ניסיון יש לך איתן?

מהניסיון שלי ושל הרבה אחרים בענף שלי שעובדים עם מסחריות קלות כל מי שהעז לקנות דובלו למרות התדמית והצורה החיצונית שלה מאושר איתה עד הגג (חלקם הגדול היו גם בעלי פורד לפני ובמקביל לדובלו).

לי היו 2 דובלו. אחת שאני נסעתי בה 45,000 ק""מ ב 11 חודשים והיה לי מאוד נוח בה והשנייה כבר בת 3 עם 210,000 ק"מ אצל נהג חוראני ועדיין במצב חדש (הוחלף קלאץ' ב 60,000 במסגרת האחריות ופרט לזה רק טיפולים שוטפים). האוטו יותר חסכוני מהפורד, יחידת כוח מעולה (למרות שגם של הפורד טובה מאוד אבל רועשת הרבה יותר), שדה ראיה עדיף על הפורד ועיצוב פנימי עדיף (העיצוב החיצוני זה כבר סיפור אחר).

הדובלו הרבה פחות נפוצה בגלל נושא השיווק והליסינג אבל כאוטו למנהג הממוצע הוא עדיף.

בהחלט,הדובלו רכב מעולה,מנוע חזק ורכב נוח מאוד לנסיעה.

הברלינגו,מנסיון עושה הרבה מאוד בעיות עם האזעקה,עד כדי מצב שבו לא נתן לפתוח את הרכב.

אורות בלמים,ושאר בעיות חשמל למיניהם.

הפורד רכב טוב וחזק,וממתי ביצועים מתקבלים רק על ידי יחס הספק משקל? חוץ מזה,מרמזור א' לרמזור ב' אתה לא תרגיש את ההבדל ברכבים הלוו מבחינת ביצועים.

*הפורד טורנאו קונקט,מגיע בגרסא הבסיסית שלו עם מנוע דיזל מוגדש,לעומת הברלינגו שמנוע דיזל מוגדש אצלו הוא ברמה "מזומנים" גבוהה יותר :)

פורסם
שי כתב:

סייג לחוכמה שתיקה.

ואם לא שתיקה ממש אז לפחות לא לצעוק בראש חוצות עם פונט מנקר עיניים

ה-2.0HDI אינו מוגדש, ומצויד בהזרקת מסילה משותפת בלבד. ה-1.6HDI מצויד בטורבו, ולכן גם יש לו הספק רב יותר, על אף חסרון של 20% בנפח.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
ה-2.0HDI אינו מוגדש, ומצויד בהזרקת מסילה משותפת בלבד. ה-1.6HDI מצויד בטורבו, ולכן גם יש לו הספק רב יותר, על אף חסרון של 20% בנפח.

שי

HDI זה מנוע דיזל מוגדש,משמע טורבו דיזל.

זה אותו המנוע אשר מותקן בקסארה HDI,מנוע ה1.6 HDI יותר חזק כי הוא יותר מתקדם.

פורסם

בלי קשר למהירות הפורד בנוי לעבודה מאומצת וקשה וכל הרכבים אמורים להיות ככה ( מאותה קטגוריה )

בגלל זה יש להם את השם מסחרי , העיקר הוא שהאוטו יביא אותך מרמזור אחד לשני ביעילות ובמהירות ובזה הפורד מצטיין בהרבה מכל השאר ( נראה לי שהדובלו דומה מאוד לפורד בביצועים, הוא יותר חזק בכוחות סוס אבל מהדגם הקודם עשה לו שם מאוד רע ... שלא נדבר על הקנגו , אני לא הייתי מתקרב אליו ... אוטו חלש חבל על הזמן ... שישים ומשהו כוחות סוס נראה לי ... )

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
בלי קשר למהירות הפורד בנוי לעבודה מאומצת וקשה וכל הרכבים אמורים להיות ככה ( מאותה קטגוריה )

בגלל זה יש להם את השם מסחרי , העיקר הוא שהאוטו יביא אותך מרמזור אחד לשני ביעילות ובמהירות ובזה הפורד מצטיין בהרבה מכל השאר ( נראה לי שהדובלו דומה מאוד לפורד בביצועים, הוא יותר חזק בכוחות סוס אבל מהדגם הקודם עשה לו שם מאוד רע ... שלא נדבר על הקנגו , אני לא הייתי מתקרב אליו ... אוטו חלש חבל על הזמן ... שישים ומשהו כוחות סוס נראה לי ... )

כ"ס זה לא כל הסיפור,אם אתה רוצה להמשיך ולהיות חלק מאגודת "אני מאמין אך ורק בכח סוס" בבקשה.
פורסם

אתה יכול להיות בטוח שלא , יש מומנט צריכת דלק וכו' וכו' ...

אבל סתכל על העיקר בתגובה, האוטו לא אמור להיות בנוי למשפחה ובטח ובטח לא ליופי אלא רק למשקל כבד. ( זה לא משאית )

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

שי

אתה ממשיך לעשות מעצמך אדי!ט? :shock:

תעשה לכולנו טובה, תחפש לך איזה ת'רד באוף-טופיק לקשקש בו.

• תוכן חדש...