Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עולם ירוק יותר הוא בהחלט נשגב, אבל הרבה לפני זיהום מכלי רכב יש גורמים מזהמים אחרים ולאו דווקא מעשי ידי אדם כמו למשל פעילות וולקנית , אבק וגז מתאן שנוצר מפעילות עיכול של בקר וצאן (אני משתדלת להיות נימוסית ולא לנקוב בשם המפורש) הנה לך עוד פתרון אפשר למשל לבטל את ל"ג בעומר.

redbud.gif

אירית

או לחילופין להעלות את הצאן על מנגלים ולפתור את בעיית הרעב והגאזים.....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ושוב בנושא אנו נדרשים לשאלת מקוריות רכב...

לדוגמא בדגמי וולוו 164 כמו שיש לי, ההסבה לגפ"מ היא מאד נפוצה.

כשהעלתי את השאלה במפגש שהיה עם בכירי אגף הרישוי, היו לא מעט חברים שרצו לרצוח אותי...

לדעתי זאת סוגיה מאד לא פשוטה, שיהיה שלב שנצטרך לדון בה - דווקא אגב לכיוון השני.

וכוונתי היא לכך שתוך מס' שנים אנשים יתחילו להשבית מכוניות שלא עברו טסט עקב זיהום אוויר מוגבר.

במדינות רבות (וקליפורניה של ארה"ב בתוכן) פוטרים מכוניות אספנות מבדיקת זיהום אוויר, בארץ, כל מכונית משנת 72 ואילך חייבת בבדיקה כזאת, וככל שיעברו השנים יהי קשה יותר לעבור טסט בגלל זה.

ואולי כדאי שמועדון החמש ידרש לבעייה וידון עם משרד הרישוי על ביטול חובת בדיקת זיהום אוויר לרכבי אספנות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רכב משנת 71 עם רישום מ72 מחוייב בבדיקה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

השנה הקובעת היא שנת הייצור לא שנת הרישום בישראל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
גם בביצתינו הקטנה לא יהיה מנוס מלעמוד בתקן כלשהו של זיהום אויר .

השאלה שאני שואל: לא שווה להתעסק בנושא הזה עכשיו בראיה ל5 - 10 שנים הבאות ולא לחכות לרגע האחרון .

אני אשמח לנסוע בסאאבי עד סוף ימי גם במחיר החלפת מנוע מקורח בירוק יותר.

לא יודע, מה איתכם, אבל אם אנחנו מדברים על ה"מכוניות האספנות" ה"אמיתיות"- אלו, שאמורות להיות במצב "מקורי" ולנסוע פחות או יותר לתצוגות/אירועים- אז, שום הסבה/החלפה לא באה בחשבון, משתי סיבות: איזו "מקוריות" זו, אם מותקן באוטו מנוע מודרני/ערכת הסבבה מודרנית לחלוטין?! וסיבה השניה - נו באמת, כמה כבר יזהם אוטו, שנוסע 5-6 פעמים בחודש, שעה-שעתיים ביום גג, יחסית לכל דבר אחר המזהם?

אם אנחנו מדברים על מכוניות "תחביב", שפחות או יותר רק נראות כמו פעם, ומשמשות את הבעליהן לנסיעות שונות ומשונות, כגון: יומיום (מה שממש לא לעניין, מכוון שנוגד את העניין "האספנות"), או לנסיעות כיף רבות, כפי שיש לנו כאן בעיקר חברה עם מכוניות ספורטיביות למיניהן, למעשה, חלק די גדול ממי, שאני מכיר הם כאלה, כולל אני עצמי, בחלק מהמיקרים, אז, בעיקרון, מבחינתי לפחות, אין כל סיבה שלא לעשות, נניח, הסבה לגז- גם חריגה מ"מקוריות" מזערית, גם חסכון, וגם פחות זיהום הסביבה!

הבעיה כאן, כמו עם כל דבר טוב- שיש לנו חוק מפגר, שבמקום לעודד-אוסר לעשות הסבה כזאת!

ועדיין, אינני רואה כל סיבה לחייב/להיתעסק באופן מוגזם דווקא במכוניות האספנות עם הקטע הזה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לי אין בעיה להתקין במרצדס שלי מנוע יותר מיתקדם שיוכל לעמוד בתקנות זיהום האוויר... נניח מנוע של איזה SLK...;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
לי אין בעיה להתקין במרצדס שלי מנוע יותר מיתקדם שיוכל לעמוד בתקנות זיהום האוויר... נניח מנוע של איזה SLK...;)

גילי

לי אין בעיה עקרונית פשוט לנסוע באיזה SLK...:-):wink:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...