Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

time correction in 9855

soundman2
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי alpine 9855 ,קומפוננט קדמי (morel pulse) וסאב.

ניסיתי לכוון את הTC במכשיר כך שהרמקול השמאלי קדמי יורחק ב 2 מטר (כאילו כדי לשים את הנהג במרכז הבמה עם הסאב) ואת הרמקול הימני כך שיורחק ב70 ס"מ (הוא כבר רחוק ממני מרחק של איזה 130 ס"מ בגלל שהוא ימני..).

את הסאב השארתי על 0 ולא ממש קיבלתי שיפור מורגש בסאונד.

הבנתי שאנשים רבים נהנים מהפיצ'ר הזה של המכשיר.

מישהו יכול לעזור ? הרכב הוא מאזדה3.

פורסם

תנסה להשאיר את הצד שימני על 0

ותתחיל לשחק עם הרמקול הימני .. תרחיק ותקרב אותו

שים לב לקשת של הבמה מוגבהת ומונמכת.

הכל תלוי באוזן שלך והעדפת השמיעה שלך.

:)

אלי.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

במקרה של מכשיר בעל טיים קורקשיין \ אליימנט בצירוף סט קומפוננט המוגבר בשיטה רגילה (לא בי-אמפינג) הייתי מציע לך קודם לכוון פאזות אקוסטיות נכונות ואח"כ לעבור לשלב כיווני הזמנים.

בבי-אמפינג ושילוב מכשיר בעל תכונת טיים קורקשיין ניתן לשלוט על כל אלמנט בנפרד (המידבאס השמאלי והטטויטר השמלאי לא נמצאים באותו מרחק ממך, לדוגמה), אך כאשר יש קרוס פאסיבי ניתן לשלוט רק על צד שמאל וצד ימין (מעיין "באלאנס" מתוחכם).

אם תגיע לפאזות אקוסטיות נכונות לפני המשחק - אחרי תיקוני הזמנים תגיע לתוצאות טובות יותר.

אגב - לגבי הסאב, צריך אוזן מאוד רגישה כדי לשמוע את ההבדלים ב"איחור" שלו, אבל הם קיימים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תנסה להשאיר את הצד שימני על 0

ותתחיל לשחק עם הרמקול הימני .. תרחיק ותקרב אותו

שים לב לקשת של הבמה מוגבהת ומונמכת.

הכל תלוי באוזן שלך והעדפת השמיעה שלך.

:)

אלי.

האם בניסוי הנ"ל גם השמאלי צריך להיות על 0 ?

פורסם
במקרה של מכשיר בעל טיים קורקשיין \ אליימנט בצירוף סט קומפוננט המוגבר בשיטה רגילה (לא בי-אמפינג) הייתי מציע לך קודם לכוון פאזות אקוסטיות נכונות ואח"כ לעבור לשלב כיווני הזמנים.

איתמר.

היי, אתה יכול בבקשה להסביר מה זה כיוון פאזות אקוסטיות ואיך זה מתבצע?

פורסם

מה המרחק בין המיד/באס שלך לבין הטוויטרים - קרובים (סנטימטרים בודדים) או רחוקים (מיד/באס בדלת טוויטר בדאש).

ה-TA עובד טוב רק כאשר אתה מתזמן דרייברים באופן מדויק. כאשר ההגברה היא סטנדרטית (מגבר-> קרוס פסיבי -> דרייברים) המיקומים רחוקים השיפור כתוצאה מ-TA, אם אכן יהיה כזה, יהיה נמוך למדי.

כאשר אתה שולט בכל דרייבר לחוד יש לפונציה זו יכולות רבות ופוטנציאל שיפור לא מבוטל.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

כמובן.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=111242&highlight=%E0%F4%E9%F7%E5%EE%EF

אם יהיו לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול באחד משני הת'רדים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איזון TC .

צד שמאל להשאיר על 0

צד ימין 1.3 לפחות ככה אצלי ברכב ( מיצובישי קולט )

השינוי מורגש

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם
מה המרחק בין המיד/באס שלך לבין הטוויטרים - קרובים (סנטימטרים בודדים) או רחוקים (מיד/באס בדלת טוויטר בדאש).

ה-TA עובד טוב רק כאשר אתה מתזמן דרייברים באופן מדויק. כאשר ההגברה היא סטנדרטית (מגבר-> קרוס פסיבי -> דרייברים) המיקומים רחוקים השיפור כתוצאה מ-TA, אם אכן יהיה כזה, יהיה נמוך למדי.

כאשר אתה שולט בכל דרייבר לחוד יש לפונציה זו יכולות רבות ופוטנציאל שיפור לא מבוטל.

אוגי - את מייעץ לי כרגע לחבר את הטוויטרים (שנמצאים בדש ..) למגבר של המכשיר ולעבור למצב של 3way ? (כרגע אני במצב השני של הקרוסאובר).

פורסם

כן!

זאת בהנחה שיש לך הגברה נאותה לטוויטרים (לא ה-H/U מן הסתם). לצורך הגברה של טוטרים סטנדרטיים והTW של הפולס הם כאלה אז כל מגבר שהוא אינו "זבל סיני" בהספק של 2*40-60 יעשה עבודה מעולה.

אם אתה נכנס ל-3WAY אז המלצה שלי כדאי שתחליץ את הטוויטרים של הפולס במשהו יותר אטרקטיבי. זו לא הוצאה קיצונית מדובר ב300-600 שקל בשביל MT22/3 חדשים או יד שניה. מאחר ואתה עובר ל הגברה אקיטבית לא צריך להפריע לך במיוחד העובדה שה-MT23 הוא 6 אום.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

אני ברכב מירכזתי את הבמה ישירות לנהג, סאב קומפוננט קידמי/אחורי.

אני העברתי את ה TC לאמות מידה של סנטימטרים כך שהיה יותר קל לי לכוון את הרכיבים אליי.

בנוגע "למירכוז" הבמה כביכול, זה משתנה מרכב לרכב, בתור נוסע שיושב מאחור או לצד הנהג, הרכיבים נשמעים טוב יותר כאשר הם מופנים כולם כלפי הנהג ולא למרכז הרכב.

כך שזה אינדיבידואלי, ולא רק ה TC קובע איך תשמע, כך אל לך לקחת את זה כקריטריון היחידי.

נ.ב, מאזדה 3? היכן הפאנל?

Maserati.

פורסם

1. תודה על שיתוף הפעולה מכולם.

2. האם המגבר של הHU יהיה טוב לטוויטרים ?

3. אם אני עובר ל mt23 אז כבר יותר שווה לי להחליף את כל הרמקול לfocal k2p (כמה אפשר עם הפולס האלה???). האם מישהו ניסה לעבוד באופן הזה במצב המתואר למעלה ע"י אוגי ?

4. בקשר לשאלה על מיקום המכשיר במאזדה - הוצאתי את המכשיר המעפן שמגיע עם המאזדה. אם זה מעניין אותך יש בפורום שרשור ארוך בנושא כולל דיון על חיבור המסך.

פורסם

לא יהיה מועיל במיוחד להפעיל את הטוויטרים מה-H/U. המגבר המובנה חלש וטוויטרים נשמעים "HARSH" כאשר אין מאחוריהם הגברה נורמלית.

למרות שתדרי המיד הם החשובים ביותר ליצירת במה וכוללים את מירב המידע אני יוצא מהנחה (קנית פולס - תקציב מוגבל) שאינך בכיוון לבניית פודים/קיקפנל כדי לטפל במיקומי המיד. שימוש בטוויטרים בעלי FS נמוך (כמו הMT22/23) יאפשר לך להפעילם בתדר שכולל אינפורציה מוסיקלית ווקלית ברמה כזו ש"משחקים" עם המיקומים של הטוויטרים יאפשרו לך לשפר את תמונת הסטריאו שתתקבל.

שלב ראשוני היתי ממליץ לך לרכוש מגבר 2 ערוצים קטן של 40-60 לערוך כדי להגביר ב-3WAY את הטוויטרים העכשווים כדי שהטעויות לא יהיו יקרות כי אם עושים שטויות בהגברה אקטיבית אפשר בקלות רבה לגמור דרייברים. בעוד מספר שבועות תרכוש טווטרים אכותיים יותר וזה לא סיפור יקר במיוחד. את הTW של הפולס אפשר לחתוך באיזור ה 3.5KHZ ב24DB את הMT23 אפשר לחתוך מתחת ל2KHZ לאיזור ה 1.6/7 KHZ.

צירפתי תמונה המראה איך מרבית האינפורמציה המוזקלית והווקלית נמצאת בתדרי המיד והמיד-באס.

בכל מה שקשור לפוקל. אני חושב שהTN52 (הטוויטר בK2P) מעולה אבל יש כאלו שממש אבל ממש שונאים אותו וזה עניין מאוד אישי.

אם תמונת הסטריאו היא מה שאתה מחפש ואתה לא הולך להשקיע הרבה במיקומי המיד אז שימוש בסט כמו K2P לא יקל עליך כי את הטוויטר שלו תאלץ לחתוך גבוה יחסית, בערך 4KHZ, כך שהמידים ינגנו אוקטבה נוספת מעבר למצב הקודם שהצעתי לך.

נקודה נוספת לשקול היא שה-TN52 הם 8-אום כך שאין בכלל מצב להגבירם דרך ה-H/U.

http://www.focal-fr.com/car/download%20fr/K2Power/Fiches%20HP/tn_52.pdf

אני לא מבין מה הסיבה לרכישת אלפיין 9855/3 ללא שימוש בקרוס 3WAY שלו, המצב שלך הוא כמו לקנות קוייניגסג ולעמוד איתה בפקקים של תל-אביב כל היום - חסר פואנטה.

2024_FreqGraph (Small).gif

פורסם

אז לפי מה שאני מבין ממך - כל עוד אני לא משקיע בבניות עדיף לי לרכוש ELATE מאשר k2p ?

והדבר השני שהבנתי שהקרוס של המכשיר עדיף מהקרוס של הרמקול.

אוגי אתה עוזר מאוד. תודה.

אין הרבה אנשים בפורום שמשקיעים בתשובה כלכך ארוכה ואינפורמטיבית.

• תוכן חדש...