Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלחתי שבוע שעבר מכתב למנהל אגף הפיקוח על הדלקים במשרד לתשתיות לאומיות וזה תוכנו:

מסתבר שלא מעט אנשים בעלי רכבים בעלי מנוע מתקדם (בין היתר מוגדש) משתמשים על פי הוראות יצרן הרכב בדלק 98/99 אוקטן.

מאד מטריד אותי במיוחד אחרי כל פרסום של רשימת תחנות דלק שאינן עומדות בתקן, האם בכלל אני מתדלק בתחנות שאינן מוכרות לי דלק שפוגע ברכבי.

אם כך, ברצוני לדעת מדוע הוחלט שבעלי הרכבים שמאולצים להשתמש בדלק 98 אוקטן אינם מוגנים ע"י ביקורות ובחינה של איכויות הדלקים ?

תודה מראש,

יניב. [email protected]

והנה התשובה:

יניב שלום וברכה

אם הבנתי נכון את שאלתך אגף הפיקוח במשרדנו עורך ביקורות בתחנות הדלק ודוגם

את הבנזינים ביחם מסוים .

נניח על כל 50 דגימות בנזין 95 אוקטן נלקחת דגימת בנזין 98 99 אוקטן.

זהו היחס בשוק בצריכת שני הסוגים הבדיקות עולות כסף רב וגם דורשות משאבים נוספים.

לשמחתנו טרם נתגלה בנזין 98 99 כלא תקני ולכן לא תמצא תחנה שמכרה בנזין

זה שאינו עומד בדרישות התקן שלו.

בברכה

אזולאי עמרם מינהל הדלק

לכל המעוניין.
פורסם

תשמע ...

אני נוסע עם מנוע VAG מוגדש שדורש 98\95

לרכב יש תופעה של השתנקות קלה במעבר מבלימה (או אי נגיעה בגז) להאצה חלקית וקלה, כנראה חיישן נקישות שמאחר את ההצתה.

אני כבר מיכל שני על דלק 98, שנמכר במחירי 95, התופעה לא נעלמה וגם צריכת הדלק זהה לחלוטין, יש לי חשש שמכיוון שהדלק הזה עולה כמו 95, מתנהג כמו 95, אולי הוא בכלל 95 ....., שאלתי את המתדלק מה דעתו .... והוא ענה לי שהוא לא יתפלא אם אני צודק וזה 95 בתחפשות ... :(

במיכל הבא אשלם סכום מופקע של 6.8 ש"ח לליטר בתחנה "רגילה" ואז אדע האם עובדים עלינו ועל מנהל הדלק בעיניים ...

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

המכתב ששלחתי, והפרסום שלו בפורום לא נועד להראות שאין זיופים ב98 אוקטן.

כל המטרה שלו היא לדעת שגם בדלק הזה יש פיקוח וביקורות בדיוק כמו באחרים הנפוצים יותר.

ולשמחתי, למרות שהוא נבדק רק ביחס של 1 ל50, עדיין לא נמצאה תחנה שבה הוא לא תקין.

יש תקווה.

פורסם

לפי מה שהבנתי 98 זה בעצם 95 עם תוספים שאמורים להעלות את האוקטן.

הבעיה בדלק הזה שהוא יקר, והתחלופה שלו איטית ומכך פחות טרי אוקטן 95.

אם כך מדוע לא לקנות אוקטן 95 (מתחנה שאין חשד למהילה) ולהוסיף לו תוספים שיעלו את האוקטן (מתאנול?).

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

כשאומרים "פיקוח" מתכוונים בד"כ למחיר הדלק, ולא אם זה באמת אוקטן 95 או אוקטן 98..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא מבין מה כולם מחזיקים מהמתדלקים.

אני הייתי מתדלק, ואין לי מושג מה הייתה איכות הדלק בתחנה. זה לא שישבתי עם המנהל ועשינו פיפי לבורות של הדיזל. (למרות שלחץ לי, היתאפקתי.)

ובשביל להיות מתדלק לא עושים קורס מכונאות. ותואר בזיהוי דלק מהול.

מתדלקים הם אנשים רגילים לגמריי. תאמינו או לא.

כן כן, לא לא.

פורסם

אני כרגע לא זוכר את שם התחנה אבל לפני כחצי שנה פעלה תחנה פיראטית שנתנה 70 אג' הנחה במערב ראשל"צ. שבועיים אחרי שראיתי את זה היא נסגרה על זיוף של דלק 98. תדלקו רק בתחנות מסודרות.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם
כשאומרים "פיקוח" מתכוונים בד"כ למחיר הדלק, ולא אם זה באמת אוקטן 95 או אוקטן 98..
כשאני אומר פיקוח אני מתכוון למה שמתחשק לי באותו הרגע ולא למה שבד"כ מתכוונים.. :)

רעיון הפיקוח שהעלתי בשאלה למנהל הדלק הוא בעניין איכות הדלק ולא מחירו.

פורסם
לפי מה שהבנתי 98 זה בעצם 95 עם תוספים שאמורים להעלות את האוקטן.

הבעיה בדלק הזה שהוא יקר, והתחלופה שלו איטית ומכך פחות טרי אוקטן 95.

אם כך מדוע לא לקנות אוקטן 95 (מתחנה שאין חשד למהילה) ולהוסיף לו תוספים שיעלו את האוקטן (מתאנול?).

תגיד לי, אתה חושב שדלק זה קוטג'?

הכי טוב לקנות ג'ריקן, לשים במקרר, ולתדלק בבקבוקים של 2 ליטר לפי הצורך.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אני כרגע לא זוכר את שם התחנה אבל לפני כחצי שנה פעלה תחנה פיראטית שנתנה 70 אג' הנחה במערב ראשל"צ. שבועיים אחרי שראיתי את זה היא נסגרה על זיוף של דלק 98. תדלקו רק בתחנות מסודרות.

אה, באמת?

נראה לך שבתחנות רגילות אין מהילות?

בחיים אני לא אכניס את האוטו לשיא אנרגיה, גליל או עוד כמה חברות קטנות כאלה, אבל גם בחברות הגדולות דלק, סונול, פז ודור-אלון לא חסרות תחנות שמהולות.

לנו כציבור הנהגים אין יותר מדי מה לעשות, ועד שהממשלה לא תתחיל לסגור לצמיתות תחנות שמוהלות - כנראה שיהיו כמה חלאות שימשיכו לחגוג על חשבוננו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דרך אגב, מכמה חברים יוצאי צבא שעשו עבודה מועדפת בתחנות דלק

נמסר ודווח שמיכלי הדלק של האוקטן 98 ממולאים ישירות באוקטן 95.

אזזזזז... שלא יעבדו עליכם

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
דרך אגב, מכמה חברים יוצאי צבא שעשו עבודה מועדפת בתחנות דלק

נמסר ודווח שמיכלי הדלק של האוקטן 98 ממולאים ישירות באוקטן 95.

אזזזזז... שלא יעבדו עליכם

שטויות.

בחיים לא שמעתי על זה, ואני עבדתי, ומכיר כמה אנשים שעבדו ועובדים.

זה שזה יוצא מאותה מייכלית לא אומר שזה אותו דלק.

כן כן, לא לא.

• תוכן חדש...