Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
[/right]

זו אחת העצות הכי טובות ומדוייקות שקבלתי לגבי נהיגה, רק מעניין איך זה בדיוק עובד.

עופר- אני לא בטוח למה התכוונת ...

ותודה לכל המגיבים.

אגב - למי שחושב שיש סתירה בין שבח והלל ליכולות הספורטיבות ובין קטילה על רקע נקודות הכשל, מפספס את מהותה של מכונית בעלת גנים ספורטיביים אמיתיים. כמעט כל המכוניות הספורטיביות, לא כל שכן מכוניות הספורט הטהורות, מקיימות את הסתירה הזו שבין יכולתיהן המופלאות אל מול חסרונותיהן הכמעט בלתי נסבלים. יוצאת דופן בעניין היא אולי ההונדה NSX.

דני G.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עופר- אני לא בטוח למה התכוונת ...

דני G.

ברור שמדובר בהתנהגות "שהושתלה" בכיול המתלים. כאילו מעל זווית היגוי מסויימת האחוריים פוסעים החוצה גם ללא העברת משקל או עם העברת משקל מאוד קלה. השאלה היא איך והאם זה מקרי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
סנדה, אתה מחזק את דעתי, המניירה הזו טובה רק לצילומים ולא נותנת כלום מלבד בלאי אדיר / נזק למספר מכלולים ברכב.

שלא יתפרש לא נכון, את מר אבוחצירא אינני מכיר ואני מניח שהוא יודע את מלאכתו ומסוגל למה שרבים מאיתנו לא נדע לבצע לעולם.

מה שאותי קומם, שע"פ הכתבה "הבוחנים" זיהו שלרכב יש בעיה כלשהיא אך זה לא מנע את המשך "החגיגה".

כפי שאמרתי בעבר, לדעתי זה לא מוסיף כבוד לירחון.

אז ממש לא התכוונתי לחזק את דעתך. הנהיגה בסיגנון הנ"ל הינה כיף אדיר, לנהג וליושב שלצד הנהד. אני מכיר את מר אבוחצירא עוד מהימים שהיה לו את ה S2000 (מכיר, לקח אותי לסיבוב במבחן של אוטו). האדון נוהג ככה גם בריכבו הפרטי (לפחות אז, היום אני מקווה שהוא מתנהג יותר טוב עם היאריס האוטומטית ;-) ) וככה נהנה. גם אני נהנה מזה.

בקשר לבעיה ברכב. אכן הרכב לא הגיע במצב מושלם אבל ככה גם שאר הרכבים. הרכב שלי היה עם מתלים בסוף דרכם, לסובארו היתה בעיה ולקליאו היתה בעיה. זה אומר שלא צריך לבחון אותם :?:

דווקא להיפך. הם בהחלט התחשבו ברכבים ונהגו בעדינות יחסית ברכבים הבעייתיים (חוץ מהרכב שלי ... :x )

אני חושב שהמבחן התנהל בצורה מקצועית לאוד, ולא אין לי בעיות לומר דברים באובייקטיביות. את הדברים השליליים שחשבתי עח המבחן גם אמרתי ואם תרצה אני יכול לחזור אליהם.

פורסם

שלום,

עם תחושות איני מיתווכח היות והן לא תמיד מבוססות על התנסות, הבנת מבנה הרכב, משקל גיל ותרגיל:wink: ...

כאן המקום להפריד בין תקלות מכניות, תחושות, ביצועים והנאה.

לדוגמה המשפט הבא: "זה נכון לגבי תנוחת הישיבה, נקודת התורפה הגדולה של קליאו..."וההגה הזה אופקי מדי"????:shock:

תחושות וידע הנדסי - או הגודל כן קובע

ברוב המכוניות ההגה מותקן באותה זוית בהתבסס על תקנים וזויות קבועות, המחייבות את מתכנני הרכב (מסיבות בטיחותיות, כגון פעולת כרית האוויר בעת התנגשות)- גם אם יש כאלו שטוענים אחרת, עקב אי ידיעת השמוש בכיווני ההגה!

גם בקליאו אין סטייה מתקן והתיאור של כתב זה או אחר מבוסס על תחושה בלבד (ללא רקע הנדסי תכנוני).

כמובן שאם הנהג הוא גבוהה במיוחד או להיפך תיתכן בעייה ספציפית, המבחן האמיתי הוא- האם בכל תנאי מצבי הנסיעה ניתן לתפעל את הרכב בצורה יעילה ללא מגבלות ואכן מתוך נסיון רב, לא מצאתי אי נורמליות במבנה ההגה או בהתאמת תנוחת הישיבה.

שליטה ומכניקה בסיסית

קיימות תקלות עקב בלאי רגיל - אמורטיזציה, כתוצאה של נהיגה לא רק בשבת:-P ולכן אין להן כל קשר ליכולות הדינמיות של הרכב וההנאה שבנהיגה .דני G הצליח בצורה מילולית ברורה לתאר את הכייף שבשליטה ומתמורה מנהיגה איכותית, המבוססת על התנסות והבנה.

תקלות יחודיות בדרך כלל אינן משפיעות על ההנאה מהנהיגה אלא גורמות להוצאות כספיות.

ביצועים משולבים

מכלול היכולות של רכב זה או אחר, תלוי ברמת הנדסת הרכב ושמוש בטכנולוגיות משולבות בחומרים מורכבים בשילוב אלקטרוניקה ברמה זו או אחרת בהתאם לרמת התמחור הסופי של הרכב.

מיצוי יכולות הרכב תלוי עובדתית ביכולת הנהיגה של כל נהג בפני עצמו או להיפך ולכן חלק מהתחושות, שלא תמיד תואמות את העובדות.

מריוס

פורסם
ללא קשר - הצילום של ה- 172 במגזין אוטו האחרון ממחיש לי לפחות איך מכסחים רכב ולא איך בוחנים רכב.

קודם כל, הת'רד לא נהפך לדביק (למרות שמגיע לו :wink: ) והוא גם לא מגעיל. זה ת'רד בו נסקרו היטב יכולותיה של הקליאו לטובה ולרעה, וכמה בעלים של המכונית הגיבו וסיפרו חוויות. לטעמי - ת'רד מצוין - בגלל איך שהוא התפתח, לא בהכרח בגלל ההודעה הראשונה שלי שפתחה אותו (למרות שגם היא בסדר :wink: ). אני לא חושב שאנשים פה מהללים את הרכב תוך כדי התעלמות מחסרונותיו. אני לא חושב שיש כאן חוסר עקביות ושכותבים כאן ילדים קטנים שלא התבגרו. אם אתה חושב ככה - אתה לא חייב לקרוא.

בנוגע לציטוט שלמעלה - אני לא יודע איך אתה נוהג, אבל בשבילי היגוי יתר זה לא "לכסח אוטו". נכון, היגוי היתר במקרה המדובר הוא מוגזם למדי, אבל זה בשביל התמונה - מה לעשות, ככל שהיגוי היתר הוא בזווית גדולה יותר, כך התמונה יוצאת יותר מרשימה. לעשות את זה פעמיים שלוש בשביל הצילומים זה לא יותר בלאי מלעשות את נס הרים הלוך ושוב, דבר שאין לך בעיה לעשות פעמיים-שלוש בחודש. ועם כל הכבוד ליכולותיו של הדוקטור, אין ממש צורך בכישורי נהיגה יוצאי דופן בשביל לעשות את זה בשטח סגור.

אתה מעדיף לקבל את מגזין הרכב שלך עם צילומים סטטיים בלבד? אולי גלישה איטית בסיבוב, קצת עומס על המתלים וזהו? מצטער, אני רוצה לראות אקשן. ואם הבעלים של הרכב מסכים (ואם זה היה הרכב שלי הייתי מסכים) - אני לא רואה כאן שום בעיה.

בכלל - האנטי נגד כתבי הרכב שאתה מציג הוא קצת מוגזם, אתה לא חושב? רובם לא חלאות אדם ולא הורסים מכוניות על ימין ועל שמאל. לפחות אלו שאני מכיר (ואני מכיר רבים מהם).

כמובן שאם הנהג הוא גבוהה במיוחד או להיפך תיתכן בעייה ספציפית, המבחן האמיתי הוא- האם בכל תנאי מצבי הנסיעה ניתן לתפעל את הרכב בצורה יעילה ללא מגבלות ואכן מתוך נסיון רב, לא מצאתי אי נורמליות במבנה ההגה או בהתאמת תנוחת הישיבה.

אולי אין "אי נורמליות" אבל מה לעשות והשילוב של זווית המושב והמיקום היחסי בינו לבין ההגה, ביחד עם זווית הגה אופקית מדי, יוצרים משהו שקצת פוגם בזרימה הטבעית בין ההגה לנהג. לא משהו שאי אפשר להתרגל אליו, אבל בפירוש משהו שהיה יכול להיות טוב יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ואם הבעלים של הרכב מסכים (ואם זה היה הרכב שלי הייתי מסכים) - אני לא רואה כאן שום בעיה.

רוני

משהו אומר לי שאתה עוד תצטער על המשפט הזה ;-)

פורסם

מה נראה לך, שאם זה היה הרכב שלי שם לא הייתי רוצה שהוא יצטלם "כמו שצריך" (יענו - על הצד)? ברור שכן. נעילה נגדית פעמיים-שלוש מעולם לא גרמה לנזק. בשביל מה בכלל יש לנו את האוטו הזה?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אחרי הפעם האחרונה שאמרתי משפט כזה קיבלתי כמה היגויי יתר מהדוקטור. ספין של ניצן אביבי, ספין של ניצן רז ועוד כמה דברים כאלו ואחרים במנחת ...

בתור אחד שנפגש איתם על בסיס קבוע ... אולי באמת עדיף שתשמור על רכבך לעצמך... :-)

פורסם

דווקא בתור אחד שנפגש איתם על בסיס קבוע - אין לי סיבה לדאגה :twisted:

ובנוגע אליך - אל תצטנע, גם אתה אחראי לספינים רבים עם המיאטה, אני ראיתי בעיניים...

ובוא נסיים כאן ונפסיק לפגום בשרשור.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

האמת קשה לי לזכור מקרה אחד שראית אותי בספין ... אלא אם אתה מדבר על הוידאו שצולם במסלולים ... או בעצם על הדריפטים בערד.

בכל המפגשים שלנו הספינים היו על ידי אחי (במנחת) או על ידיך בנס הרים ...

המיאטה שלי מסתובבת רק בניסיונות דריפטים לא מוצלחים או עם נהגים אחרים :-)

פורסם

מהללים יקרים.

שלא תטעו,אני מעריך את הרנוספורט-קליאו 172.

אבל מה שנעשה כאן לרכב הזה ,יוצא מכל פרופורציה :screwy: .

נוצרה פה איזו אופוריה מדומה לגבי הרנוספורט קליאו 172-

ומציפים אותה בקומפלימנטים לא לה.

ה"בולדוג" הזה ,הוא לא עד כדי כך תפארת המכונית לנהג-תרדו מהעץ-נו די. נכון שהיא שובחה במגזינים בארץ ובחו"ל-ואין עוררין כי כפי שכתבתי קודם יש בה משהו.

מה גם שחלק מהמתחרות שלה נעשו "פרווה" והיא נהנתה מההפקר- אפשר לומר

המכונית שרבים חיפשו לאחר מותה של ה 205GTI- שלא לומר 205GTI מודרנית.

אלף אלפי הבדלות (לטובת ה 205GTI כמובן).

יש בה תחושות נהיגה מהנות,והיא "מדמה" מהירות

למשל כמו באלפא סוד 1.2/1.5 (כן ילדים אלפא סוד- מכירים :?: ).....

זה אכן אחד מסודות הקסם שלה.רק שבאלפאסוד התחושות והניהוג הן יותר "נקיות".

(אלפיסטים -מצטער על ההקבלה בין רנוספורט קליאו לאלפאסוד)

ולפני שאתם שואלים-אני יענה לכם-כן נהגתי ברנוספורט קליאו 172

עוד בימים שהיא רק עלתה לישראל,ואכן התרשמתי ממנה,והיא מהנה מאוד לנהיגה.

אך כל היתר(*) הוא פשוט :mm_nah: .

מה :mm_nah::?:

עיצוב :mm_nah:

איכות הרכבה :mm_nah:

אמינות זוועתית(אין מילה אחרת לתקלות שלה).... :mm_nah:

תחזוקה יקרה להחריד בעיקר בישראל, קירקושים וחריקות :mm_nah:

רייד של גרוטאה קופצנית(בשיוט מהיר) :mm_nah:

ביצועים פושרים-כיום (בגרסת 172) :mm_nah:

אז מה :mm_yeah::?:

מחיר :mm_yeah:

איבזור :mm_yeah:

הנאה (יחסית)מנהיגה :mm_yeah: (תלוי מה אתם מכנים הנאה מנהיגה).

מנוע :mm_yeah: (חוץ מחלקים נילווים).

5 מקומות ישיבה :mm_yeah:

ביצועים טובים אז :mm_yeah:

חבילה :mm_yeah:

ואל תקפצו לי ותאמרו-סלאלום :evil: כי בחיי היומיום ,לא עושים סלאלום/ג'מקאנה. שווה :?: הכל יחסי,ותלוי באיזה משקפיים מביטים בה, ומהם הפרמטרים שהצבתם לעצמכם בעת הרכישה. נכון, כחבילה המחיר שלה מפתה, ביחס לביצועים הפושרים כיום-

והחזקים יחסית לקבוצתה אז. הרנוספורט קליאו, נפלה לואקום בפרמטר המחירביחס/שקל/ביצועים, ורבים כמו דני G היקר ו...megician יקירי,העדיפו אותה בצדק, ע"פ המתחרות-ואל תקפצו לי אימפרזה GT/WRX, זוללות הדלק.שהן גם לא עילוי בתחום האמינות ,וזו בלשון המעטה. ולא משנה עד כמה אתם מטפלים ושומרים עליה. רבים יאמרו "הכל מתגמד ברגע שאנו יוצאים לרקוד " זה מזכיר לי את אותן נערות במלח"ע השניה, שרקדו עם החיילים תמורת כסף -וניחמו אותם הרחק מביתם - זו הרנוספורט קליאו 172.

172 סיבות לחייך :?: זה משפט של מוסכניק שעובד בקרסו(או מורשה רנו אחר) .

sroinis

למה בחרת שלא לשתף את הרנוספורט קליאו 172 שלך במבחן הספורטיבית של העשור :?:

חג ט"ו בשבט שמח

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

ואל תקפצו לי ותאמרו-סלאלום :evil: כי בחיי היומיום ,לא עושים סלאלום/ג'מקאנה. שווה :?: הכל יחסי,ותלוי באיזה משקפיים מביטים בה, ומהם הפרמטרים שהצבתם לעצמכם בעת הרכישה. נכון, כחבילה המחיר שלה מפתה, ביחס לביצועים הפושרים כיום-

והחזקים יחסית לקבוצתה אז. הרנוספורט קליאו, נפלה לואקום בפרמטר המחירביחס/שקל/ביצועים, ורבים כמו דני G היקר ו...megician יקירי,העדיפו אותה בצדק, ע"פ המתחרות-ואל תקפצו לי אימפרזה GT/WRX, זוללות הדלק.שהן גם לא עילוי בתחום האמינות ,וזו בלשון המעטה. ולא משנה עד כמה אתם מטפלים ושומרים עליה. רבים יאמרו "הכל מתגמד ברגע שאנו יוצאים לרקוד " זה מזכיר לי את אותן נערות במלח"ע השניה, שרקדו עם החיילים תמורת כסף -וניחמו אותם הרחק מביתם - זו הרנוספורט קליאו 172.

אוקיי... אז לקטול אותה קטלת... את התקלות שלה תיארת, וגם את האחרות קטלת בלא מעט אכזריות...

אז מה אדוני יכול להמליץ לנו??... שיהיה עם ביצועים יותר טובים, אמינות יותר גבוהה והכי חשוב במחיר דומה??? כי להגיד שהכל חרתא, ושום דבר לא אמין - זה שווה ערך ללא להגיד כלום בעצם.

לצערי לא יצא לי לנהוג באף אחד מהרכבים המדוברים, אבל כן הכניסו בי רעיונות מובהקים לגבי המכונית הבאה שלי... (שב"ה תגיע במהלך השנה הקרובה).

שלא תבין אותי לא נכון - אני בעד הביקורת השלילית דווקא! כי להגיד דברים טובים כולנו יודעים, והאמת גם להגיד מגרעות כולנו יודעים יופי.... החוכמה היא לשלב ביניהן בצורה הגיונית!!

וגם אם להגיד מה רע באוטו אחד - לציין איפה זה מושלם באוטו אחר... ומה החסרונות של האוטו האחר לעומת הראשון?

במילים אחרות: אם נותנים לך עכשיו 70-80 אלף שקל - איזה אוטו נמצא אצלך בחניה? למה? ועל מה נאלצת להתפשר בבחירה שלך (כי תמיד יש פשרות)?

בברכה!

יונתן.

פורסם
מהללים יקרים.

אבל מה שנעשה כאן לרכב הזה ,יוצא מכל פרופורציה :screwy: .

חג ט"ו בשבט שמח

הארותיך לא ראויות לתגובה וגובלות באי הבנה מוחלטת !

כחבר, צר לי!

מריוס

פורסם
מהללים יקרים.

אבל נורא מתחשק לי לזיין את השכל בפורום בשטויות על דברים שאין לי בהם מושג קלוש...

אילן, את התהיות הדביליות שלך תשמור לעצמך, זה לא עניינך אם האוטו שלי השתתף או לא השתתף במבחן זה או אחר.

אם רמת ההבנה וההיכרות שלך עם הקליאו ספורט נשמרת לנסיעת מבחן קצרצרה לכשהגיעה ארצה לפני 5 שנים, מי אתה שתתיימר להכיר אותה כל כך? "כל היתר" לא לטעמך? מי אתה שתקבע אודות איכות ההרכבה, האמינות (זוועתית? איפה אתה חי?), תחזוקה יקרה? רייד של גרוטאה קופצנית? ביצועים פושרים??? גולשי פורום יקרים - אתם יכולים להאמין למילה אחת שיוצאת מהפה של הבנאדם הזה? כי אני לא.

כמות קשקושים אדירה כזאת לא ראיתי גם בהודעות הפיאט קופה שלך. אולי המכונית היחידה שלא השווית לקליאו ספורט בהודעה הזו (יפה שאתה שומר על הבטחתך שניתנה לי בטלפון על כך שלא תזכיר את הקופה מעל גבי הפורום יותר :-P ). משווה לי אלפא סוד ו-205GTI לקליאו ספורט. איפה אתה חי? מקשקש על סלאלומים ונערות ממלחמת העולם השנייה, מתיימר להתמצא בעלויות האחזקה של הקליאו... תחזור לפולו פוקס שלך ותפסיק לבלבל בביצים על אמינות במכוניות ספורטיביות. והרי פיאט קופה זה שיא האמינות ושיא הספורטיביות, לא? עכשיו גם אימפרזה ואיוו לא טובות בשבילך, מה נשאר? אותה אונו טורבו אלמותית? יש לי כבר לחלוחית בעיניים מרוב התרגשות.

אילן - תמשיך לכתוב ערמות גיבובים כאלו מעל גבי הפורום, רק אל תתקשר אלי להתחנן שאני אטפל בשרשורים שכתבת בהם שטויות, כדי שלא תצא בהם כל כך רע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...