Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התיעצות בנוגע לרכישת מיני מינור

Noble Savage
שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

(דיסקליימר: ביומיים האחרונים חיפשתי בפורומים את המחרוזות: מיני מינור, mini, mini minor, mini cooper. כמו כן חיפשתי הודעות של משתמשים שנשמעו כאילו הם יודעים מה הם אומרים. אני לא יודע שום דבר על מכונאות רכב, על שיפוץ, על רכישת רכב משומש, וגם לא על שחזור. החלטתי לכתוב את ההודעה בפורום הזה כי להערכתי פה אקבל תשובות מאנשים יותר מנוסים, בעיקר בנושא שיפוץ. אם זה לא המקום המתאים נא להעביר)

ברצוני לרכוש מיני מינור לשימוש יומיומי. אני מחפש בערך חודש.

התכנון הנוכחי הוא לקנות משהו זול ולשפץ בהדרגה. נכון לעכשיו יש בפני שתי אפשרויות.

מיני 77'

מנוע 1,300 "משנות ה-90", לדברי המוכר. שאלתי אותו אם היא אי פעם התחממה. הוא אמר שלא, ושהתקין לה ונטה נוספת. הוא לא יודע כמה ק"מ נסע המנוע. מד קילומטרז' מקולקל.

מעט מאוד חלודה באיזור המצבר, המכונית נראית (חיצונית) הרבה יותר טוב מהשניה. פנים הרכב סביר. יש רדיו-דיסק נחמד וידית הילוכים נורמאלית.

כשהצצתי בתא המטען שמתי לב שהחיבור בין רצפת הבגאז' לצד הימני של הרכב מושחר כאילו שרפו אותו. לא יודע אם זה אומר משהו.

גריל מהסוג שאני לא אוהב (נראה כאילו האוטו "עצוב").

גלגלים 10x4.5 (המקוריים).

במכונית הזו עוד לא נהגתי אבל כן נסעתי. היא פחות חזקה מהשניה.

לא נדרשת השקעה התחלתית מצידי, אפשר להתניע ולנסוע.

המוכר אמר שבעוד שנתיים היא תחשב 'אספנות', וציין זאת בתור יתרון (??).

אם אקנה אותה, לא אשנה כלום בחודש הראשון (לפחות).

מיני 82'

מנוע 1,300 חדש מאוסטין מטרו (5,000 ק"מ, שני קרבורטורים, אגזוז זרימה חופשית, המון רעש, לא עובר טסט, מורידים אותי מהכביש, אני בוכה, אמא צועקת שקניתי אוטו של פושעים).

פנים הרכב חדש (גג וריפוד), העבודה נעשתה ברמה גבוהה להערכתי. אין רדיו. יש הגה נחמד של Nardi.

האוטו חבוט - מכות פה ושם באיזור הכנפיים. יש מעט חלודה במסגרות הדלתות ומאחור, אבל מבחינה זו המצב עדיין סביר. הצבע דהוי לחלוטין. בקיצור לדעתי צריך פחחות וצבע באופן די דחוף.

בחזית יש גריל מהסוג שאני מעדיף (החדש יותר). גלגלים 12x4.5 (לא יפים במיוחד).

ברכב הזה הספקתי לנהוג ועלי לציין שהוא... טס (נהגתי לבדי, ברכב הקודם נסענו שנים). מצד שני הבלמים חלשים (צריך ללחוץ ממש ממש חזק, נכנסים לפעולה רק בסוף מהלך הדוושה), מוט ההילוכים הוא מקורי ולכן ההרגשה היא לא מדוייקת.. הרבה משחק.

לאוטו אין טסט כבר 4 חודשים. חסרים ווישרים ומראות צד. כלומר אם אני רוכש את המכונית הזו, אני חייב קודם להשקיע בה ולהעביר אותה טסט.

לצורך הדיון נגיד ששניהם עולים אותו דבר. אני יכול לקנות את הראשון, לקנות את השני, או לא לקנות כלום ולהמשיך לחפש.

הערות:

1. קודם כל האוטו צריך להתאים לנסיעה יומיומית. אם יהיה לי מנוע 1,400 עם סופרצ'רג'ר זה יהיה נחמד, אבל אני לא מחפש כוח באוטו הזה כי אני יודע שזה לא הקטע שלו. מצד שני אני לא רוצה להתקע בשורש בנסיעה השבועית להורים בירושלים. מנועי 998 סמ"ק לא באים בחשבון.

2. במשך הזמן אני מתכוון להשקיע באוטו, בעיקר מבחוץ (זה כן הקטע שלו). נכון לעכשיו אין לי אגורה ולפיכך אני מתכוון לעשות זאת בהדרגה. שיפורים מכאניים, אם יהיו כאלה, יבוצעו תחילה בבלמים (דיסקים) או בתיבת ההילוכים (הוספת חמישי). מבחינה זו אולי כדאי לי לקנות מכונית עם מנוע חדש יותר, כי אני לא מתכוון להשקיע בו עד שאשקיע בדברים אחרים.

3. אני מקווה להגיע למשהו שנראה כמו התמונה המצורפת (שנת 2000). אני מתכוון לצבע זהה, גלגלים וצמיגים במידה קרובה ככל האפשר, פנסי ראלי של מתלהבים, וחיפויים דומים או טיפה צנועים יותר לגלגלים. אגב אם למישהו יש עוגן מיותר כמו בתמונה שיצור קשר בה"פ.

שאלות:

1. מה אתם חושבים שעלי לעשות?

2. במעמד הקניה, האם יש טעם לקחת מכונית כזו למכון לבדיקה?

3. האם מרקו ימצא את אמו האבודה?

4. קראתי בשרשור על שינוי מידות צמיגים שעל מנת לאשר מידה מסויימת צריך אישור מהיבואן, היצרן, או שיהיה רישום ב-AutoData. משנת 1997 והלאה נמכרו מיני (רובר) עם חישוקי 13x6. האם אפשר להרכיבם בישראל באופן חוקי? אם לא, למי צריך להרביץ? מהי מידת רוחב החישוק המירבית המותרת?

5. דעות\נודים רכים\קללות יתקבלו בברכה.

תודה לעונים.

2000_Mini_Cooper_S_800x600_01.jpg

2000_Mini_Cooper_S_800x600_02.jpg

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מיני 77'

המוכר אמר שבעוד שנתיים היא תחשב 'אספנות', וציין זאת בתור יתרון (??).

150 ש"ח אגרת רישוי. 75% הנחה בביטוח החובה, איסור תנועה בין 7:00 ל 9:00 בבוקר בימים א-ה פרט לימי חג וחו"ל המוחד.

אם אקנה אותה, לא אשנה כלום בחודש הראשון (לפחות).

מיני 82'

פנסי ראלי של מתלהבים, תדאג למפסק נפרד עם נורית ביקורת נפרדת ותיתכונן להרבה בעיות ם רשויות החוק.

וחיפויים דומים או טיפה צנועים יותר לגלגלים.

אגב אם למישהו יש עוגן מיותר כמו בתמונה שיצור קשר בה"פ. איזה עוגן??

שאלות:

1. מה אתם חושבים שעלי לעשות? מה אתה חושב???!! . עד כמה אתה מוכן להיתחייבות עם רכב מיושן/אספנות.

2. במעמד הקניה, האם יש טעם לקחת מכונית כזו למכון לבדיקה? רכב לשיפוץ לא לוקחים לבדיקה כי כל הליקויים יתוקנו. קח איתך חבר שמבין ותעזר בו....

3. האם מרקו ימצא את אמו האבודה? כן בפרק שמשודר ב ראשון בספטמבר :wink:.

תודה לעונים.

בבקשה.

במידה ותיקנה רק אחת פרסם פה את השניה יש פה כמה שירצו ליקנות.....

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תודה.

תדאג למפסק נפרד עם נורית ביקורת נפרדת ותיתכונן להרבה בעיות ם רשויות החוק.
מבחינתי שלא יעבדו בכלל. רק שישבו שם ויראו מגניבים.

איזה עוגן??
זה שבתמונה. זו בדיחה. חוצמזה אין לך עוגן אז מה איכפת לך..

מה אתה חושב???!! . עד כמה אתה מוכן להיתחייבות עם רכב מיושן/אספנות.
מה צעקות מה. התחייבות.. זה אוטו זו לא אישה. שאלתי לדעת אחרים כי אני לא יודע על איזה רכב ללכת. או אם לוותר על שניהם. או אם הדרישות שלי לא הגיוניות. או אם אני צריך לבדוק משהו ספציפי בפעם הבאה שאני רואה את המוכרים. או אם יש חלודה תמיד מתחת לצ'ופצ'יק של האלנטנטור ואם נוגעים בזה אז האוטו מתפוצץ וחייבים לבדוק את זה לפני קניה.

אמרתי לפני כן - אני רוצה רכב ליומיום, שדרכו אלמד את הדברים הבסיסיים. אם זה לא ברור עדיין, אני עירוני ממשפחה עירונית עם כלב זאב עירוני ואנחנו נוסעים באוטו עירוני עם בנזין עירוני. אני לא אזהה שפיץ פלייאר גם אם יזרקו אותו עלי.

רכב לשיפוץ לא לוקחים לבדיקה כי כל הליקויים יתוקנו. קח איתך חבר שמבין ותעזר בו....
אין כזה. מבין החברים - אני זה שנחשב "מבין". וזה לא "רכב לשיפוץ". זה רכב, שבין השאר יערך בו שיפוץ. במכונית הראשונה אפשר לדחות את השיפוץ עוד הרבה זמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כך הרבה בהרבה בהצלחה!ברוך הבא למועדון.

אני אישית עם אוטוביאנקי,אבל אני יודע שיש כאן חבר'ה עם מיני שישמחו לעזור לך.

תראה לקחת לבדיקה זה יקר,אבל זה יכול להשתלם.ה77 נשמעת במצב סביר,כל זאת לפי המעט מידע שסיפקת.

חשוב שתבין מה מצב המכלולים המכנאיים דוגמת מנוע וגיר,כדי שלא תיכנס להוצאות מיותרות כבר מההתחלה.כמובן שמצב השילדה חשוב לא פחות.

אתה חייב לקחת איתך מישהו שמבין קצת יותר,והכי חשוב קח את הזמן-הסבלנות משתלמת.נשמח לעוד פרטים,עידכונים,תמונות, אם יש.

נ.ב-היו באתרyad 2 כמה למכירה.מאיזה איזור אתה בארץ?בהצלחה:wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

(

הערות:

1. קודם כל האוטו צריך להתאים לנסיעה יומיומית. אם יהיה לי מנוע 1,400 עם סופרצ'רג'ר זה יהיה נחמד, אבל אני לא מחפש כוח באוטו הזה כי אני יודע שזה לא הקטע שלו. מצד שני אני לא רוצה להתקע בשורש בנסיעה השבועית להורים בירושלים. מנועי 998 סמ"ק לא באים בחשבון.

2. במשך הזמן אני מתכוון להשקיע באוטו, בעיקר מבחוץ (זה כן הקטע שלו). נכון לעכשיו אין לי אגורה ולפיכך אני מתכוון לעשות זאת בהדרגה. שיפורים מכאניים, אם יהיו כאלה, יבוצעו תחילה בבלמים (דיסקים) או בתיבת ההילוכים (הוספת חמישי). מבחינה זו אולי כדאי לי לקנות מכונית עם מנוע חדש יותר, כי אני לא מתכוון להשקיע בו עד שאשקיע בדברים אחרים.

. אגב אם למישהו יש עוגן מיותר כמו בתמונה שיצור קשר בה"פ.

אם אתה רציני אני מכיר משהו שמכיר משהו שיכול לארגן לך עוגן ישן מקורי לגמרי

3. האם מרקו ימצא את אמו האבודה?

אמא שלו סתם מניאקית הוא מצא אותה כבר כמה פעמים וכול פעם מחדש היא בורחת

לדפוק הקופה בחו"ל ולחזור אם בוחטה

מה שהיא לא יודעת שכול הכסף שהיא עושה בחו"ל ילך על טיפולים בפיכולוגיים על הילד המסכן

תודה לעונים.

בכול אופן בהצלחה בקניה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש דגם של מיני שהיא קבריולט?? [או שהוא חתך]

הייתה אחת באיזור שאני שלא נסעה הרבה זמן אם גלגלים מפונצרים

הוא לא היה מוכן להפרד ממנה

הרבה זמן לא ראיתי אותה נראה לי הוא מכר אותה

אדומה מנופחת מפייבר נראה לי אם גלגלי מגנזיום מושבי עור הגה מיוחד ודש בורד אם הרבה שעונים

גג ברזנט שחור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. המיני קבריולט נימצאת יום יום על יד מוסך רמזור בי-ם וניראת נהדר....

2. מנסיון אישי גם מנוע ה-1000 מספיק ביותר .....כולל העליות לי-ם....עשיתי אותם שלוש פעמים בחודש עם מיני כזו מודל 77....ויש עדיין נהגים שלא התאוששו מהטראומה........

3. מיני 1000 מקורית עדיפה על האילתורים המוצעים חדשות לבקרים, בגלל יכולת חלשה ביותר של המיני לבלום כתוצאה מארבעת בילמי התוף שלה.

4. הסימן השחור בחלק האחורי ימני שייך למצבר שטופל לא כראוי....

5. לנהגים שלא מורגלים בנהיגת רכב מיושן עלולה להיחשב יכולת הנהיגה של המיני קשה ולא נוחה, יש לקחת בחשבון מחסור במזגן, ישיבה נמוכה על הכביש, וקופצנות של עז הרים, רגישות לחום, וטיפולים תכופים באחזקה....בקיצור למכורים, מאוהבים, מזוכיסטים (שנהנים מזה)....בתמורה יקבלו רכב עם נהוג של סקיטבורד, אופי בכמיות, יכולת מציאת חניה מופלאה, וחיוך מכל עובר ושב.....

מי שמכיר מיני כחולה גג נפתח מס'-522069 ימסור לה שאני מצטער ומתגעגע, ושתשוב הביתה, הכל נסלח-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ליוני:

קודם כל תודה. שנית אני כל הזמן מחפש וגם ביד שניה. אני מאיזור המרכז.

לאור, פיניש וטלי:

תודה.

לרן:

פסלתי את המיני 1,000 כי הסקתי שמכוניות אלו משתמשות במנועים ישנים יותר, שלא הוחלפו כבר הרבה שנים. הרי אם למישהו היום נגמר המנוע הוא מחליף אותו ב-1,300. או שאולי אני טועה?

תודה על יתר המידע. סעיף 5 נלקח בחשבון.. :wink:

לפיץ':

אתה מלך. אדבר איתו הערב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מקודם בשכונה שלי, ראיתי מיני למכירה צבועה בכל מיני צבעים.

ממבט בזמן נסיעה נראתה טוב.

המשפוחה פה עושים על האש:wink: ,שאני יסיים פה את הארוחה ייגש לצלם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...