ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,609 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 758 צפיות
שלום רב, אנחנו משפחה עם שני ילדים שיושבים על בוסטר, מחפשים כרגע רכב שני עם נסיעות קצרות בתוך העיר בעיקר. אני מתלבט בין ה- 208 לקליאו, מחפשים רכב חדש (סוכנות או ליסינג 0 ק"מ). אופציה גם לרכב ידני, תקציב באיזור ה- 75,000. אני קצת הולך לאיבוד בין הדגמים והאבזור של השתיים. אשמח לקבל חוות דעת מחברי הפורום על דגם ספציפי מבין השתיים, או אם יש המלצות לרכבים אחרים במסגרת הדרישות והתקציב. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 999 צפיות
שלום חברים, אני צריך את עזרתם במציאת רכב שישרת אותי בשנים הקרובות. תקציב: עד 40K שימוש: השימוש הוא שילוב של בין-עירוני ועירוני ככה שאני צריך רכב קטן שקל לחנות ולתמרן איתו בעיר, וגם שיהיה חזק ונוח בנסיעות ארוכות. דרישות: - שנת 2008 ומעלה - אוטומטי, לא ידני, לא רובוטי. - אמינות, אני לא רוצה לבקר הרבה במוסך - צריכת דלק נמוכה - טיפולים זולים - ש"יאכל" טוב שיבושים בכבישים הכיוון הכללי הוא ללכת על סופר-מיני, אבל גם הקטגוריה היותר גדולה מסקרנת אותי, כמו היונאי i30 למשל יש כל כך הרבה חברות ודגמים אני חייב שימקדו אותי תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת שלומי מקבוצת שלמה, -
-
- 9 תגובות
- 13 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול כמה הבדל האחזקה בין מאזדה 6 שנת 2006 לbmw סדרה 3 שנת 2013 שאני אומר אחזקה אני מתכוון עלות טיפולים אמינות חלפים ? מבחינת דלק הבנתי שהיא חסכונית 1-15 אני יודע שזה לא אותו רמה אבל הרבה זמן אנחנו מחכים להחליף לאוטו חדש ומצאנו אחד במחיר טוב תודה מראש
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 8 תגובות
- 896 צפיות
שלום, יש ברשותי כיום הונדה סיוויק 03 וחשבתי להחליף אותה ברכב חדש ידני שישמש אותי כסטודנט לנסיעה מהבית למכללה כ 60 קמ ביום. עשיתי נסיעת מיבחן בסוויפט ובפיסאטה ולדעתי הפיסאטה רכב הרבה יותר טוב ויותר נח. הציעו לי אותה ב 75 אלף, השאלה שלי היא איך הפיסטה במחינת אמינות איכות תקלות? תודה.
הודעה אחרונה מאת shaigot, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעצם בקרייזלר אין מחירים, רק אחוזי הנחה.
הודעה אחרונה מאת gabbaydot, -
לקסוס CT200H
מאת אדרנלין- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אחרי לא מעט רכבים אקזוטיים נדירים וספורטיביים , אני עובר פזילה חזקה והיא לא אחרת מאשר לקסוס CT200H , גם החיים השתנו , משפחה וילדים וחיסכון בטיחות וכו' . . איך נראים החיים איתה ? מה הרשמים שלכם מה CT200H שנתונים 2011/12 בכללי ?
הודעה אחרונה מאת mohen, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם בהמשך לפוסט הקודם (בשורה אחת מחפש רכב 7 מקומות חסכוני יחסית אוטומטי ובטוח) נשארתי עם האורלנדו ומצאתי את האקסמפלר הבא: אורלנדו דיזל 2012 משברולט 70000 ק"מ, טופלה מסודר ביבואן (הייתה באמדוקס),הרכב היה מעורב בתאונה לפני שנה והוחלפו כנף, פנס חזית ומכסה מנוע בלבד (ראיתי דו"ח שמאי) ללא נזק לשילדה או חלקים אחרים. הרכב ימסר עם אחריות לשנה למנוע וגיר, לאחר השבחה מחירון מלא יבש 96500 מחיר לסגירה סופי ללא אפשרות מיקוח 89000 ש"ח (כולל מימון קטן ללא ריבית והצמדה). משקף הורדה של 7% מהמחירון לטענתם לרכב יש ביקוש ועם נתונים מצויינים מבחינת זה מה יש. למנוסים שבינינו עיסקה טובה? אם אני יעשה שרירים לדעתכם ירדו עוד (במחשב יש עוד 2 אורלנדו עם 115K ק"מ+)?
הודעה אחרונה מאת נירביץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 991 צפיות
קיה ריו 2011 קילומטראז- 80000 יד ראשונה- מליסינג. יש משהו קריטי/משמעותי בבדיקה, שכדאי לדרוש שיתוקן (מעבר לבולמים, פרונט, צמיגים). לגבי האוורור- בעל פה אמר לי שצריך להחליף פילטר. מה אתם אומרים לגבי הדלת? (נכנס אויר מדלת הנהג)- אמר שצריך לכוון. יש לזה משמעות בטיחותית? כמה הייתם שמים על רכב כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת dolev77, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מאמין שאני לא ממציא את הגלגל, אבל חשבתי על רעיון: אם אני מעוניין לקנות רכב של חברה מסויימת, ומצאתי רכב מאותה חברה שהמחיר שרוצים עליו הוא פחות 40000 שקל מהמחירון (היה מונית), האם כדאי לקנות אותו, ואז לעשות עליו טרייד אין? בטוח לא יתנו לי עליו בחברה מחירון פחות 40000, ככה שכאילו הרווחתי כמה אלפי שקלים. נראה לכם שזה יכול לעבוד?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ערב טוב. החלטנו ללכת לכיוון של משפחתית דיזל ואני ואשתי לא מצליחים להחליט בין שני דגמים: רנו פלואנס שנת 2012 אוטנטיק טורבו דיזל. סיטרואן C4 שנת 2012 קומפורט טורבו דיזל 1.6. אני כל הזמן שומע בעיקר על פלואנס שהיא מפגינה אמינות וחסכון בדלק. לא מכיר בכלל את C4 לצערי ואשמח לחוות דעת והשווה בין רכבים. אני יודע שרמת הימור בפלואנס היא נמוכה ביותר ואפילו בלי בקרת אקלים.היתרון זה רק גודל ותא מטען. רמת הימור ב C4 הרבה יותר מרשים. אשמח להסברים קצת יותר מפורטים על יתרונות וחסרונות של שתיהם. דרישות: בטיחות,חסכון בדלק,יכולת לעלות עליות של מעלות וכרמל,אמינות. לצערי אין לנו נסיון שימוש בגיר רובוטי. והאם 100.000 קמ נחשב לסביר למנועי דיזל? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת technet, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז סיימתי סוף סוף את הלימודים והתחלתי לעבוד. הנסיעות באוטובוס לעבודה לא יעילות במיוחד והזמן שאני מבזבז עולה לי בכסף. אם כך, אני מתכנן לקנות רכב. התקציב די גמיש, אם כי עדיין אין לי מספיק כסף ביד. אני מעדיף מכונית סופר מיני מאחר ואני נוסע יחיד כמעט תמיד, אמינות, חיסכון בדלק ואבזור חשובים לי. הנסועה תהיה בערך 40 ק"מ ביום כשחלקה בין עירוני. אשמח לכיוונים, הארות לגבי התקציב, שנתונים וכולי. *סולד מקוריאניות.
הודעה אחרונה מאת gilgil28, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 925 צפיות
היי, באוקטובר הקרוב אתחיל ללמוד באוניברסיטה - מאחר שאעבוד במקביל, נראה שאין מנוס אלא לקנות רכב סטודנטיאלי. הוא נועד להיות עירוני בעיקרו (בתוך תל-אביב, בין הבית, העבודה והאוניברסיטה) - אבל יהיה טוב אם יהיה מסוגל לנסוע פעם בשבוע-שבועיים להורים בירושלים (אפשר על 443, פחות עליות...). התקציב זעום - עד 10,000 שקל, ושואף לאפילו מעט פחות ככל האפשר. יש לי מספר התייעצויות שאשמח לסיוע בהן, בהנחה שאני לא מבין כלום במכניקה כלשהי, ומחשש שקל מאוד לעבוד עליי. 1. מוכר פרטי או מגרש מסודר? לאחר שפסלתי קניה ממגרש פרטי, מתלבט עדיין האם לפנות למגרש של חברה מסודרת עם מוניטין (אוויס, קל אוטו וכיוצא באלה) או להסתכן במוכר פרטי. האם יש בכלל היצע של מכוניות כ"כ זולות במגרשים מסודרים? 2. …
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 536 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת oleg_kra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה הייתם ממליצים? לא צריך להסיע נכדים וכו'. רכב לעיר בעיקר, מדי פעם מחוצה לה. מכירים ואוהבים את הפיאסטה (יש להם פיאסטה בת שנתיים-שלוש), אבל אני מבין שהיא לפני החלפה.
הודעה אחרונה מאת lolshimi11, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני הולך לקנות בקרוב רכב עד 70 אלף שקלים שנתון 2012 - אוטומט אני מתלבט בין הרכבים האלה מאזדה 3/6 - טויוטה קורולה - קיה פורטה - יונדאי i35 - שברולט קרוז על מה כדאי ללכת?
הודעה אחרונה מאת lolshimi11, -
-
- 3 תגובות
- 562 צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אני מחפש רכב בתקציב של 50K (למשהו מיוחד אפשר קצת לחרוג) השימוש העיקרי שלי הוא נסיעה בינעירונית לעבודה, אני נוסע בערך 26K ק"מ בשנה, חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני (כולל עלויות טיפולים) ובטיחותי, לא משנה הקטגוריה, עדיף שנתון גבוה כמובן, לא משנה לי כל כך הגיר, אסתדר עם כל גיר שיהיה. תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 563 צפיות
שלום, מתייעץ עבור חבר שמעוניין לרכוש רכב. -מיני/סופרמיני כפי שרשמתי בכותרת -תקציב עד 30 אלף -אוטומט - מיועד בעיקר לנסיעות עירוניות ומידי פעם בין עירוני. כמובן ששנתון גבוה ככל שהתקציב יאפשר. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 524 צפיות
היי, אני מחפש לקנות קרוסאובר משומש 2009-2011 עד 85,000 שח. שימוש בעיקר עירוני, האמת שלא נוסע הרבה אולי 5-10 קמ ביום. אחת או פעמיים בחודש יש נסיעה של 100קמ. יש שני ילדים קטנים (כלומר שני כסאות בטיחות) ורצוי רכב מרווח. אני אוהב שיש לרכב כח ויכולת ההאצה. אוהב רכב גבוה יותר מהמשפחתיות הקלאסיות. המתמודדים המובילים שלי הם ניסאן קשקאי 10-11 או פורד Edge שנת 2009. אני אוהב את המראה של האדג' והכח שלה ומכיוון שאינני צורך המון קילומטרים פחות חושש מצריכת הדלק המופרזת שלה - 6קמ לליטר עירוני מה שאומר בערך 90 אג לקמ. האם יש בעיות מיוחדות עם הדגמים הללו שצריך לשים לב אליהן? האם כדאי להמתין למחירון החדש עוד 3 חודשים אם לא דחוף לי? כל עיצה תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת biodome, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום מעוניין בלאון 1.8 160 כוח סוס אוטומט הבנתי שאסור לגעת בשנתונים 2012 ומטה האם נכון ? קראתי על אכילת שמן גבוהה מהרגיל ובעיות בגיר אשמח לדעת במה לבחור מה לבדוק וממה להזהר האם ב 2013 הכל נפתר ? כמובן בהנחה שהרכב מטופל בצורה קבועה וסדירה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת בנצי23, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 624 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש רכב בתקציב של כ- 20,000. מתוך בירורים שערכתי מצאתי שיונדאי גטס 2007-8, גרסאת ה-GLS 1.6 המפוארת ביותר היא בחירה מעולה. אני צודק? אם יש מכם שחושבים אחרת (ויכולים להמליץ על רכב אחר\או שלא) - אני אשמח שתביעו את דעתכם. תודה!
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 665 צפיות
שלום לכולם, אני מסתובב כבר כמה זמן בפורום הזה ובVAGIT וקורא על הדגם הנ"ל ולא מצליח להחליט אם כדאי להביא אותו או לא.. מבחינת תקציב הוא מתאים בול והוא חתיכת שדרוג בשבילי (נמכרה איביזה 2001 1.6 ידנית) ראיתי המון תגובות שהמנוע הספציפי הזה טוב וחזק, והמון תגובות שיש לו המון בעיות (זלילת שמן, תקלות שעולה כמה גרושים טובים כדי לתקן, כל מיני מותחנים ופחיות למינהם שמחליטים לתת את נשמתם לבורא וכו'). אז בשורה התחתונה, אלה רק תקלות שבודדים מתמודדים איתם או שזה משהו כללי שצ'מפיון מחליטה להתעלם ממנו? ואם אני הולך על הרכב הזה, מה צריך לבדוק בדיוק? באוטו הקודם שלי הייתי מטפל לבד יחסית (טפו טפו רק טיפולים בלי תקלות) וכל העניין של המוסכים המורשים ודומיהם חדש לי. בגדול התקצ…
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין להיכנס לעולם האלפא רומיאו. כרגע, עומדת אפשרות של קניית דגם 147 שנת 2002 מנוע 2.0 (150 כ"ס)- 3 דלתות עם תיבת הילוכים סלספיד. מכיוון שלא היו בבעולותי אלפות, אשמח להתייעץ עם מישהו שכן יש לו ניסיון שיעזור לי לקחת החלטה. תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Shayhell, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 478 צפיות
שלום, אפשר חוות דעת קצרה על הרכב הנ"ל(1.4, 100כ"ס), איך האמינות שלו, חלקים, צריכת דלק וכו'? אני סטודנט ואני רוצה לדעת אם לקנות בסוף רכב מהסוג הזה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת sharons007, -
- 4 תגובות
- 808 צפיות
חבר רוצה לפתוח עסק של התקנת מזגנים, ומתכוון לרכוש עבור העסק אחד משני הרכבים הנ"ל. אני כמובן הצעתי לו לקנות מסחרית, אבל הוא לא מוכן לשמוע על זה, בטענה שזה יהיה הרכב העיקרי שלו גם מחוץ לעסק. אז איזה משני הרכבים הנ"ל עדיף (יתפרק פחות מהר)? בהנחה שהוא לא הולך לרדת לשטח, אבל כן הולך להעמיס עליו ציוד של מתקין מזגנים. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 829 צפיות
מ.מ.מ בוחנים, דינמומטר, קומפיוטסט- יש הבדל בין מכוני הבדיקה? מקום מומלץ באיזור בני ברק- רמת גן?
הודעה אחרונה מאת Palsar, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 588 צפיות
למביני עניין מה עלות כל התיקונים פה לישור קו מושלם של האוטו מדובר בביואיק לה קרוס 2007 דגם CXS מוסבת למנוע גז עשתה 120,000 אלף ק"מ
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 737 צפיות
שלום, אשמח לחוות דעת בקשר ל2 דגמים שאני מתלבט לגביהם(חדשים): 1.סוזוקי סוויפט 2. מיצובישי אטראז אשמח לחוות דעת על איכות הנסיעה בכל אחת, יתרונות חסרונות של כל אחד (שמעתי שהאטראז רועדת בזמן עצירה ברמזור ונסיעה במהירות של 100 קמ"ש). באופן כללי איזה רכב עדיף?
-
- 2 תגובות
- 916 צפיות
מה עלות כל התיקונים פה לישור קו מושלם? מדובר בביואיק לה קרוס 2007 דגם CXS. מוסבת למנוע גז. עשתה 120,000 אלף ק"מ.
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 612 צפיות
אז ככה, מצאתי פיאט פונטו ספייס שנת 2006 שמורה מאוד עם 140 אלף קילומטר. הכל עובד פיקס, הרכב יד שנייה, דגם ידני. היא רוצה על הרכב 13 אלף, מאמין שאפשר להתגמש איתה על איזור ה12. בכל מקרה, רציתי לדעת מה המחלות של הרכב הזה, האם הוא נחשב לרכב אמין? אני צריך את הרכב לנסיעות קצרות יחסית (ממוצע של כ30 ק"מ ביום). מה היא צריכת הדלק הממוצעת של הרכב הזה? תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טויוטה קורולה 1998 אוטומאט, כסופה, עשתה יותר מ-400 אלף ק"מ אבל זה ממש לא מורגש, הכל עובד, חלונות חשמליים, מראות חשמליות, כמעט אין סימני זיקנה בפח. הוחלף מנוע לפני 60000 ק"מ. עברה טימינג, משאבת מים, חידוש אלטרנטור, תושבות מנוע, ציריות, רדיאטור די חדש, כיוון פרונט לא מזמן, בקיצור מטופל במקסימום ששייך כמה אוכל לקבל על הנערה הזו?
הודעה אחרונה מאת A900, -
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,393 אורחים (הצג רשימה מלאה)