Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 147

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מעוניין להיכנס לעולם האלפא רומיאו.

כרגע, עומדת אפשרות של קניית דגם 147 שנת 2002 מנוע 2.0 (150 כ"ס)- 3 דלתות עם תיבת הילוכים סלספיד.

מכיוון שלא היו בבעולותי אלפות, אשמח להתייעץ עם מישהו שכן יש לו ניסיון שיעזור לי לקחת החלטה.

תודה מראש לעונים :)

פורסם

קודם כל, מומלץ להריץ חיפוש - הנושא נדון המון ותמצא לא מעט סקירות ומידע בנושא. כמו כן ממליץ לך להריץ חיפוש בפורום מועדון אלפא (IAROC) - גם שם יש מידע רב. עוד המלצה - תחפש גם מידע על 156 - פרט למנוע ה-V6 המכאניקה דומה.

הסלספיד הוא גיר רובוטי חד-מצמדי - אם אתה לא מכיר את אופן הפעולה, תנסה לפני שאתה מתחייב. מעולה בנהיגה ספורטיבית, קצת קופצני ביום-יום. לא שק הצרות שעושים ממנו, אבל כשמתקלקל - לא זול בכלל.

נקודות ידועות - משולשים, משאבת דלק (יותר אקוטי ב-156, אבל עדיין שווה בדיקה. החלק יקר), וריאטור תזמון משתנה, MAF, כל מיני התראות כמו נורת כרית אויר (לרוב תיקון שטותי). החלפת מצבר אצל חשמלאי/מכונאי שלא מכיר את הדגם יכולה להביא לתקלה בלוח המחוונים - גם כן נקודה ששווה בדיקה.

חשוב מאד לבדוק היכן טופל הרכב - אלפא בפז"ם הזה לרוב תטופל באחד המוסכים המומחים הידועים והם לא כה רבים. אם טופלה במוסך כללי - נורת אזהרה רצינית.

לגבי בדיקה - לא הייתי מבזבז זמן לקחת 147 למכון בדיקה, אלא לאחד המוסכים המומחים למותג. ההמלצה האישית שלי היא על אוטואיטליה שבא.ת. סגולה בפתח תקווה. גם לגבי תאונות לרוב המוסכים המומחים יהיה פחח להפנות אליו. חוות הדעת שתקבל במוסך כזה תהיה טובה ורלוונטית הרבה יותר מכל מכון בדיקה וגם תכלול הצעת מחיר שתסייע לך בהערכת הקניה.

ה-147 עצמה, במיוחד עם מנוע 2.0, היא רכב מאד מהנה לנהיגה ועתיד להפוך לקלאסי בבוא הימים. לכשתקנה - מחכים לך כל שישי בהרצליה במפגש :)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תודה רבה על המידע!

הייתי מעוניין לפרט לך בהרחבה על המקרה הספציפי שלי ולשתף אתך במספר תמונות על מנת לקחת החלטה ראשונית לפני קניה.

אשמח מאוד אם תשלח לי הודעת וואטסאפ למספר 0584477975, קוראים לי שאול

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אישית מאוד ממליץ, מאוד אוהב את הרכב, אם כי שלי עם הגיר הנכון .:-)

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני אישית קניתי אותה סתם בהחלטה של רגע, אחרי שלא מצאתי אאודי ידנית או גולף GTI למכירה. אף פעם לא רציתי איטלקי ואת מי שנוהג על זה חשבתי למשוגע מהתחום.

מבחינת הנאה- אני מאוד נהנה ממנה, אם זה הצליל של המנוע, ההגה שהוא מדוייק מאוד (אבל רק סיבוב וחצי לכל צד) הוא הידראולי ולא חשמלי. זה רכב די שונה בנוף, הרבה מבטים ברחוב, אנשים ששואלים וילדים שמצביעים. רואה את זה תמיד. אני שוטף רק ידנית ליד הבניין, לא הייתה פעם אחת ששטפתי ושלפחות מישהו אחד לא ניגש ניגש עם שאלות. מין "חווית בעלות" שנלווית לזה.

איבזור- יש לי מחשב דרך מורחב עם תפריט, מציג התראות אם למשל נשרפה נורה ואיזו, אזהרת קרח בכביש כשהטמפ' מתחת ל- 5 מעלות, דלתות\ תא מטען פתוחים. המסך מציג גם ק"מ עד לטיפולים הבאים אבל אני גם ככה מטפל לפני הזמן אז זה לא חשוב לי.

בנוסף יש רדיו דיסק מקורי (אני החלפתי לכזה מקורי של אלפא GT שתומך ב- MP3), 4 רמקולים (שאת הקדמיים החלפתי למורל טמפו 6) וטוויטרים מקוריים במיקום ייעודי. על ההגה אין לי לחצני שליטה, אבל אפשר להחליף להגה שיש לו. יש בקרת שיוט טובה, יש גג שמש עם כל מיני זוויות פתיחה, יש הרבה תאי אחסון, תא כפפות מואר וקטן ומשענת יד עם תא אחסון ואפשרויות כיוונון שונות. הכל מרופד במשי שחור. גם 2 מחזיקי כוסות יש, 2 כיסים גדולים מאחורי המושבים הקדמיים ותאורה גם לנוסעים מאחורה.

בטיחות- ישנה מערכת ABS, ישנו גם ASR למניעת סחרור גלגלים בתחילת נסיעה (ניתן לניתוק) יש גם 6 כריות אוויר ובצד הנוסע הכרית ניתנת לניתוק ע"י מפתח הרכב. לגבי מבחן ריסוק אינני יודע- אבל קראתי שהתוצאות שלו לא מחמיאות במיוחד.

אמינות- אני אף פעם לא נתקעתי עם הרכב בשום מקום, אין לי לא שמן ולא מים ברכב. תא מטען ריק. הדבר היחיד שתקע אותי פעם אחת הוא פנצ'ר באחד הגלגלים. בכללי הרכב נחשב לאמין, בלי בעיות מיוחדות אבל יש מחלות (ווריאטור, משולשים, מכסה כרית אוויר קדמית בצד הנוסע). אצלי יש גם איזו תקלה עם חלק שנקרא ECU זה משהו נפוץ בדגם שלי, לפעמים האימובילייזר לא מתנתק ולא ניתן להתניע את המנוע. לרוב זה לא קורה, ניתן להחליפו בחדש פשוט עוד לא הגעתי לזה.

אחזקה- אני קונה חלקים מקוריים וחדשים בלבד ומאמין בתחזוקה מונעת. להחליף לפני שקרה משהו. החלפתי חלקים תקינים בחדשים רק כי אני חולה בראש (מיכאל מת"א צחק עלי כשהחלפתי בולמים קדמיים שהיו רק בחצי החיים שלהם). טיפול 10 אלף (שמן ופילטר) כתוב בספר שצריך לעשות כל 20,000, אני עושה כל 7 אלף. היא חיה טוב אצלי.

עם הקניה החלפתי 4 משולשים לחדשים ומקוריים, כל משולש תחתון עלה 1,100 וכל עליון עלה 750. פה אני מסכים שזה יקר וזה גם מחיר ללא עבודה. עשיתי קלאץ' שעלה 1,100 ש"ח למקורי ובנוסף "על הדרך" החלפתי משאבת קלאץ' עליונה והיא עלתה 1,500. לא היה צריך לעשות אבל עשיתי בשבילי- לעתיד. הרכב נסע מצויין גם בלי זה. הקלאץ' סה"כ נהיה רך יותר. עשיתי גם כריות בולמים שאני לא זוכר כמה עלו, החלפתי תושבת מנוע תחתונה שעלתה 700 ש"ח, החלפתי גם תושבת גיר קדמית שעלתה גם היא 700 ש"ח.

רביעיית צמיגים Toyo T1 Sport עלו לי 520 ש"ח לצמיג (מידה 205/55/16).

יש לי גם סט מצלמות דרך של Blackvue שמצלמות כל הזמן, עלו לי 520 דולר.

בלאי- קניתי את הרכב עם ריפוד דלתות נפול, קניתי ריפוד אצל ז'אק ורון בחולון, פירקתי את הדלתות בעצמי וריפדתי מחדש. עבודה קצת מלכלכת אבל יצא הכי יפה שיכלתי לעשות בעצמי. עכשיו צריך לרפד גם את הגג כי הריפוד על המגש של גג השמש נפל כולו פתאום, כשקניתי היה רק סימן קטן לבעיה. מכסה כרית האוויר הקדמית בצד הנוסע נוטה ליפול או לצאת ממקומו, מדובר באיזה פינים מפלסטיק שמחזיקים את זה והם קורסים עם הזמן, הבעלים הקודם ייצר פינים כאלו במפעל שלו וטיפל בזה. ישנה גומיה בתא המנוע מקדימה שנפרדה מגומי הבסיס שלה, רציתי להחליף אבל היא עולה 800 שקל אצל היבואן אז קניתי סיליקון שחור עמיד בחום וממש "הינדסתי" אותה מחדש. יצא טוב (גם ככה זה לא חלק נע\מכני או משפיע על הביצועים. אל תשכח שמדובר ברכב די ספורטיבי, שכבר 13 שנים על הכביש. לפעמים מרגישים את הגיל.

אלו כמובן הרשמים שלי בלבד, אפשר להסכים עם זה או שלא, אבל זה הצד שלי בעניין.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

פורסם

תיקון קטן: להגה 2.2 סיבובים בין נעילות, משמע הרבה פחות מסיבוב וחצי לכל כיוון. בתמורה מקבלים חדות, כיף וקוטר סיבוב של פול-טריילר.

הקליפסים של מכסה כרית האוויר עלו לי יותר מ-100 ש"ח ב-156, אני מניח שב-147 המחיר לא יהיה שונה משמעותית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בהתחלה ההגה הרגיש לי מוזר, עכשיו הגה ארוך מוזר לי. לקוטר הסיבוב באמת שמתי לב. משאית קטנה.

תודה על התיקון.

מכוסה בצד:

נוסעת כל  יום:

• תוכן חדש...