ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 504 צפיות
מה דעתכם על הרכב? יש לו שוק? אמין? ק"מ פחות מ-100
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 639 צפיות
רכב לזוג +3 ילדים ,מתלבט בין שני רכבים. 1)שברולט מאליבו מנוע 2.4 ליטר שנתון 2010-2011 2)מאזדה 6 מנוע 2 ליטר שנתון 2010 דגש על אמינות,נוחות,צריכת דלק שפויה ואחזקה זולה.
הודעה אחרונה מאת SWITCH Master, -
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב בסגנון הגראנדה בתקציב של עד 30K . דיי פסלתי את 1.25 (מנוע) כי היא חלשה ויותר נוטה לכיוון ה1.4 עם הגיר הרובוטי לצערי, פשוט קשה למצוא ידני עם מעט ק"מ וזה גם יקל על חברה שלי מעט. הייתי רוצה לבדוק לפני הקנייה, איזה בעיות יש לרכב בעיקר שניתן לבדוק? איזה סימנים יש לקראת מוות של גיר רובוטי? למה לשים לב בנהיגה? יש לי דיי הרבה ידע טכני והתעסקות עם מכוניות אז שפכו מה שאתם יודעים. גם חלופות שאולי לא חשבתי עליהן יתקבלו בברכה, לא מעוניין למתוח ממש את התקציב אלא אם זה משהו ממש ששווה אז 32K זה הגבול העליון מבחינתי. אשמח לשמוע אותכם כמה עליויות תיקון גיר- אילו תקלות יש. איך הרכב מבחינת אמינות כללית ועלות חלפים. אמיר
הודעה אחרונה מאת MR.sUB, -
- 3 תגובות
- 809 צפיות
מתבלט לגבי שני סוגי רכבים: הראשון הוא איביזה [TABLE=class: innerDetailsDataGrid] [TR] [TD]FR Turbo ידני 3 דל' 1.8[/TD] [/TR] [TR] [/TR] [/TABLE] השני הוא סיטרואן DS3 Sports chick. מחפש רכב זריז וספורטיבי לנהיגה. הFR מגיע עם עדכון תוכנה לכ200 כ"ס. שנת 2008 יד 3 103 קמז. מחיר 50 אלף. וDS3 הוא שנת 2012 וקמז יותר נמוך עם 156 כ"ס. המחיר באזור ה65 אלף. את הDS3 אני לא מכיר בכלל אשמח לשמוע חוות דעת. מה המחלות של שני הרכבים הללו? איך הרכבים מבחינת אמינות, טיפולים וחלפים? ומה מומלץ יותר לנהיגה ספורטיבית מהנה? התקציב הוא עד 70 אלף שח.
הודעה אחרונה מאת SLS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי להתייעץ לפני רכישת וולוו s60 r design הרכב נשמע מצוין במפרט ונראה מתאים לי כאחד שלא מחפש סמלים ודי סולד מזה השאלה אם המחיר 250k שווה את הרכב או שכדאי לי לחשוב על אופציה אחרת בתקציב הזה כמובן שאני מדבר על רכב חדש מהחברה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המלצות לרכב ראשון? תקציב בין 20 ל50 אלף שח
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב זו הפעם הראשונה שאני מתעניינת בקניית רכב חדש , אז סליחה על הבורות קבלתי הצעה לקניית ניסן מיקרה 2015 אוטומט מסוכנות (כלומר שהרכב נרשם כיד שניה 0 ק"מ) במחיר 74,000 המחיר כולל כפי שנאמר לי: אגרת רישוי , קודנית, שלטים, חיישני רוורס, טיפול ראשון. אבהיר שאני סגורה על ניסן מיקרה מסיבות שונות ואינני שואלת האם כדאי להתעניין ברכב אחר. (מקווה שזה לא מעצבן) שאלתי היא: האם אוכל להשיג את הרכב במחיר זול יותר? האם אוכל לבקש במחיר הזה עוד תוספות? והאם בכלל כדאי לי לרכוש את הרכב בצורה כזו ולא לקנות ישירות מהחברה כיד ראשונה למרות ההסתברות שהמחיר יהיה גבוה יותר. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dana_yar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם אז אחרי קצת חיפושים מצאתי כמה רכבים, אחד מהם זה הונדה סיויק קופה 1996 בצבע לבן, הבחור (חליל) מספר שהרכב עם 250k ק''מ ויד 12 ועבר החלפת מנוע לפני שנה, הוא קנה את הרכב מבחור מנצרת לפנח 8 חודשים, שאלתי למה מוכר, אמר שנמאס לו ורוצה רכב חדש יותר העניין הוא שאני מעכו והוא מבאר שבע, מה אומרים? לשאול עוד משהו? שווה ללכת לבדוק? הוא מבקש עליו 12 אלף ואומר נסתדר לגבי המחיר, הרכב אמור עוד חודש לעבור טסט, הוא גם אומר שהרכב בלי שום בעיה בכלל רק שם דלק ונוסע, מוכן להתחייב לגיר ומנוע. קשה למצוא רכב שמור וגם ידני, מצאתי עוד כמה אבל אוטומט, עמדתי להתפשר על אוטומט אבל אז בא הבחור הזה. אם מישהו שמע משהו על ידנית אני אשמח לשמוע. http://www.siz.co.il/my/ytm…
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
שלום לכולם. הרכב: פג'ו 207 שנת 2008 דגם טרנדי 1600, יד שניה פרטית. גמא 94,000 ק"מ. הייתי במכון בדיקה אתמול, הדוח מצורף. כשהלכתי למוסך מורשה פג'ו לקבל חוות דעת בלבד על הממצאים אמרו לי כמה דברים: החלפת הצמיגים, תיקון זווית היגוי וטיפול במערכת ההילוכים תעלה כ3000 ש"ח~ לגביי המנוע במכון הבדיקה לא הצליחו לפענח מה הגורם לנזילה בחלק האחורי של המנוע, והמליצו לבדוק במוסך. במוסך אמרו לי שיכול להיות שיש רקבון וצריך להחליף מנוע או שמדובר בצינור, אי אפשר לדעת עד שתהיה בדיקה. וכאמור החלפת מנוע 7000 ש"ח לדבריו. בהתחלה המוכר דרש 35,000ש"ח אך עכשיו הוא מוכן להוריד במחיר, עדיין לא דובר כמה כי אני מתלבט אם שווה לי בכלל האם התקלות האלה חמורות מדי ועדיף כבר לח…
הודעה אחרונה מאת YairSa, -
- 6 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום אנשים אלה האופציות היחידות שלי כרגע באופציית ליסינג. מה לדעתכם עדיף לנסיעה של 20 ק"מ לעבודה ואם יהיה מספיק מרווח גם לכל המשפחה בסופי שבוע (במקום לטייל עם המונדאו). תודה
הודעה אחרונה מאת shayke74, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה אתם אומרים על רכב הזה מעל 200 אלף קילומטרז כמה עוד הוא יעשה אם כדאי לקנות אחת כזאת אם הכל יוצא תקין בבדיקה ומה עלות השנתית שלו טיפולים ביטוח טסט ואפשרות לעשות לו הסבה לגז
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 605 צפיות
היי חשבתי על דגמים כמו לה קרוס / אוולון וכד' 2010 + הבעיה שהם מצריכים תחנת דלק צמודה. מה דעתכם להסב כאלה לגז, זה יעזור בענין הדלק אבל זה לא יגרם לבעיה בנפח התא מטען?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 756 צפיות
מתלבט בקניית רכב יד שנייה בין שתי האחיות. האם יש ביניהן הבדל משמעותי בנושא אמינות (מנוע, גיר, משהו אחר)? הבדלים אחרים (למעט מראה חיצוני)? האם כדאי "להתאמץ" עוד קצת ולרכוש גולף 2006-7?
הודעה אחרונה מאת oferal, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
הרכב עולה 60K חדש מהנילון. אפשר לשמוע חוות דעת על הרכב עצמו? אגב, למה הגרסה האוטומתית עולה איזה 20K יותר? אני צריך את הרכב לעבודה, כנראה מתחיל גם ללמוד בקרוב. רווק אחרי צבא עם 2 הורים שכנראה יסעו איתי הרבה. הרכב הזה מתאים לי בכלל? מתכנון להשאר איתו כמה שנים טובות, אמינות טובה? איכות נסיעה? לרכב יש כוח יחסית לגודל שלו?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפרום, עקב מעבר דירה הקילומטראז' שלי על הכבישים צפוי להעלות משמעותית לאיזור ה-35,000 ק"מ בשנה. אני זקוק לרכב אמין וחסכוני בדלק וחשבתי על פריוס דור 3. התקציב הוא עד 80,000 ש"ח. 1. אשמח לחוות דעת על הבחירה בפריוס. 2. האם יש הבדלים מהותיים בין שנות הייצור של הדגם? האם ישנם מודלים שכדאי להימנע מהם? 3. כל תובנה נוספת תתקבל בברכה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת giliav, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום, לאחר חודשיים.. אני עדיין בחיפושים, ממנוע 1400 ידני כבר התייאשתי וירדתי, אני אלך על ה1250 למרות שהיא עגלה. אני חייל מחפש משהו שלמרות שהחסכוניות והאמינות יראה טוב. ולכן ההתלבטות, אלה 2 האופציות : אופציה ראשונה מנוע: 1,250 ידני שנה: 2008 צבע: לבן יד: 2 - ליסינג, פרטית ק"מ: 96,000 הערות: טסט עד 11-2012, צמיגים חדשים, ברקסים חדשים, ללא תאונות, אחריות לחצי שנה על המנוע והגיר. מחירון לוי יצחק אחרי שכלול: 38,700 אופציה שנייה מנוע: 1,250 ידני שנה: 2007 צבע: כתום נחושת יד: 2 - השכרה, פרטית ק"מ: 130,000 הערות: מגנזיום, מגיני רוח, תושבות מנוע, טסט לשנה, נעילה מרכזית בכל החלונות, גיר חדש, קלאץ' חדש, ללא תאונות. מחירון לוי יצחק אחרי שכלול:…
הודעה אחרונה מאת Ruti Lorisso, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 987 צפיות
מחפש למשפחה קרוסאובר יד2 2011/2 באזור המחיר 85-95 אלף. איזה מבין השלושה עדיפה? אין צורך ביכולות שטח. בעיקר נהיגה עירונית של עד 10 ק"מ ביום. פעם בחודש נסיעה בינעירונית של 100 ק"מ. תודה למי שיכול לעזור!
הודעה אחרונה מאת biodome, -
- 2 תגובות
- 666 צפיות
שלום,אני מחפש רכב עד 30,000 גג. כרגע מה שנראה לי אחרי סקר שוק קצר ,זה- פונטו גרנדה 2011 או פולו 2007. מה דעתכם? אני מחפש רכב שיהיה חסכוני עם כמה שפחות תקלות,אמין ואיכותי. אם יש לכם הצעות אחרות אשמח לשמוע.תודה
הודעה אחרונה מאת Maor Ganon, -
- 0 תגובות
- 641 צפיות
שלום מבקש חוות דעת על השברולט אולנדו הבאה: שנת יצור 2012, 83200 ק"מ, יד ראשונה (בעלים קודמים 00) פרטית. מטופלת לפי הספר ביבואן ב75K עשו טיפול בעלות 3600 ש"ח כולל ברקסים אחוריים וקדמיים. 4 צמיגים בשנה האחרונה. ריג'קטים בבדיקה: * רעש מערכת תזמון שסתומים, מגדש טורבו זורק שמן. * ח"ח אחד לא עובד. * סימני פירוק לגיר - אין אחריות (הבוחן אומר שהגיר עובר כרגע חלק). * פגמים בצבע (הרכב ללא תאונות רק יש סימני "פתיחת דלתות"). נכנסנו למוסך UMI עלות החלפת ח"ח 1000 ש"ח הרכב עבר שיפוץ גיר באפריל במסגרת RECALL של החברה. ולטענת בוחן המוסך הטורבו עובד תקין - תמיד יש הזעה קלה מאיזור האטם אבל הוא עובד כמו שעון. הבעלים מוכן לרדת 3000 ש"ח מהמחירון ומשאי…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 1 תגובות
- 795 צפיות
שלום. קצת הקדמה לפני כשלושה חודשים פתחתי עסק, ובשביל העסק אני צריך רכב-שינוע עובדים, הצעות מחיר וכד׳ לשם כך השכרתי מאוויס פורד פוקום 1.6 ליטר 2012 עם התחייבות לשנתיים ב1700 שח. ועכשיו אנ לא מרוצה מהרכב. תקלות אין סוף והאוטו שתיין לא קטן. והתיקונים הם עליי, לא עסקת ליסינג רגילה. עכשיו מתלבט אם להמשיך או לקחת מימון מלא מאחת הסוכוניות- מימון זה לא משהו שלא אוכל לעמוד בו. עכשיומה הקאצ׳ במימון? מאיפה הפסד מגיע? כי אני רואה כל מיני מחירים של 1600 בחודש ללא מקדמה בכלל.. אודה לעצתכם. אריאל
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו זוג צעיר, מחפשים רכב יד שנייה, רצוי קטן יחסית - אך עם תא מטען בסיסי, רצוי חסכוני יחסית בדלק, חשוב לנו מאוד שהוא יהיה אמין, כמה שפחות תקלות אפשריות. מן הסתם רצוי שיהיה גם בטיחותי גיר - אוטומטי תקציב - עד 40,000 שימוש עיקרי - על בסיס יומי - נסיעות קצרות בתוך העיר. 2-4 פעמים בשבוע - נסיעה של כשעה-שעה וחצי על כבישים מהירים. נהגת עיקרית עם ניסיון של 13 שנה ללא תאונות ועבירות, נהג משנה ברמת נהג חדש המליצו לנו ללכת על יפניות - טויוטה, מאזדה, הונדה, מיצובישי (מקווה שאני לא טועה בארץ). המליצו גם על יונדאיי. עד היום נהגתי על המיצובישי לנסר של המשפחה - עובד נהדר ומאוד נוח לנהיגה אבל גדול ומגושם ואוכל לא מעט דלק, נראה לי שעדיף משהו קטן וח…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חוות דעת על רכב כזה שעשה מעל 140-180 אלף ק"מ ממוצע למטרת קנייה והסבה לגז במידה והכל תקין בבדיקה כמובן
הודעה אחרונה מאת דביר עוקבי, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חוות דעת לגבי הרכבים האלה עליות שנתיות אחזקה ביטוח טיפולים טסט וחוות לדעת לגבי הסבת הרכב לגז
הודעה אחרונה מאת דביר עוקבי, -
שלום אני חדש פה, יש לי כמה שאלות לגבי הרכב. אז ככה התחדשתי בלאון fr 2012 והרכב פשוט לא פונה, כאילו ההגה שם זה ליופי רק כדי לרשום ברשימה אבזור שיש הגה עכשיו גם הרכב ממש גבוה כמו גיפ, אני ממש יכול לטפס איתו מדרכות ולנסוע חופשי בשטח.. אני ממש מבואס מזה חשבתי שזה רכב ספורטיבי, מה גם כל תקלה ברכב ים כסף. כל הרכבים הגרמנים לא פונים?
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 4 תגובות
- 736 צפיות
שלום חברים מדובר על עסקת ליסינג פרטי גיר אוטומטי חשוב לי - 1. נוחות נסיעה 2. בגאז' לעגלת תינוק 3. בטיחות 4. דלק על הריו רוצים 100 שח יותר לחודש(כל שאר התנאים זהים) ראיתי את שניהן באולם תצוגה, הבגאז' של הריו קצת גדול יותר והיא מאובזרת קצת יותר. נסיעה של 20K בשנה מה הייתם ממליצים? תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 תגובות
- 829 צפיות
שלום וברכה! אני שוקל לקנות טויוטה פריוס, ורציתי לעשות נהיגת מבחן על הרכב לפני הקניה. הבעיה היא שבסוכנות טויוטה איפה שאני גר (אילת...) יש רק טויוטה אוריס לנהיגת מבחן. אז רציתי לשאול האם חווית הנהיגה של שני הרכבים דומה? ז"א שאם אני אוהב את הנהיגה באוריס, אז אני אוהב את הנהיגה בפריוס? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת spring, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני שוקל להחליף את ההונדה CRV ידנית מודל 2013 ברנו סניק 3 בעיקר משיקולי נוחות, בסך הכל ההונדה עושה את שלה אבל המושבים לא נוחים לי ולמשפחה קצת צפוף מאחורה, ראיתי היום סניק אפורה כהה מודל 2012, פורסם ב K78 גמיש, כשהגעתי לראות הגמישות התבררה בסך הכל ב 2000 שקל כך שהמחיר שהמוכר דורש הוא K76, הרכב נעים לנסיעה אך יש לו שפשוף לכל אורכו, אשמח אם המומחים פה יעיפו מבט ויעריכו את עלות התיקון או שצריך להחליף בכלל להחליף דלת ? ואת כדאיות העסקה ואולי יש פה מישהו שמעוניין בהונדה ידנית לבנה מאוד יפה עם 41000 ק"מ אך עם מושבים קשים ועם 5% ירידת ערך מתאונה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. מעוניין לקנות רכב שני למשפחה. בכיוון של משפחתית. דרישות: מחיר בין 45-65 אלף, חסכוני יחסית למשפחית, אמין (אפילו אם צריך לשלם קצת יותר, לא בא לי להתחיל להוציא אלפי שקלים על כל תקלה שנייה) ממה שגיששתי עד עכשיו, קיה פורטה 2011-12 רכב מעולה, וגם טויטה קורולה. לעומת הפורד פוקוס שהוא בעל גיר רובוטי מוזר, ולא אמין. מה הכי מומלץ על פי הדרישות? ועוד שאלה - האם עדיף ללכת לחברת ליסינג מאשר להתחיל לחפש רכב בפרטי?
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 602 צפיות
מה ישמור יותר על הערך? מה יותר מאובזר ונוח ביום יום? מה אמין יותר? ומה חסכוני יותר בדלק וטיפולים? תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת shmilon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 615 צפיות
שלום לכולם אני מחפשת רכב קומפקטי לנסיעות עירוניות לרוב, רכב צעירים מה שנקרא. עשיתי מחקר מעמיק והגעתי ל-2 דגמים: הפיאט פונטו גרנדה ידני והיונדאי גטס (2008-9). ניסחתי בשבילכם מספר שאלות שיעזרו לי להחליט: פיאט: 1. האם גם בדגם הזה, בדומה לפונטו ספייס, יש בעיה עם נוזל הקירור, כך שחובה לשים את הפראפלו המקורי בלבד? 2. בארץ מוצאים לרוב נפח מנוע של 1.2. לפי הפורומים חלק אומרים שזו פשרה משמעותית וחלק אומרים שבלאו הכי הדרישות נמוכות, ולנסיעה עירונית זה לא נורא ואפילו חמוד. מה אתם אומרים? כדאי 1.2? אין לי גם זמן לחכות עד שתצוץ אחת 1.4 מושלמת.... ואחרי שעברנו את זה- השוואה בין הרכבים: 1. הגרנדה 1.2 עם ESP ו-2 כריות אוויר 2. גרנדה 1.4 אקטיב - עם 6 כר…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -