ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
התקציב לא משחק תפקיד, הדרישה היא טנדר חדש 4X4, אוטומטי, חזק, אמין ונוח. סילבראדו, ראם והפורדים לא באים בחשבון בגלל האורך. הרכב הנוכחי הוא דימקס 4X4 שנת 2009, האופציות שראינו הן: פולקסוואגן אמארוק - אין מלאי בחודשים הקרובים טויוטה - הרבה שמועות לא חמות על הדגם האחרון איזוסו דימקס חדש - מסיבה כלשהי הפסיקו לייבא את דגם הפרימיום, אבל גם הנוכחי נחשב כאופציה בינתיים. יש עוד אופציות מעניינות? דברים שכדאי לדעת על הדגמים לפני בחירה? תודה, אבירן.
הודעה אחרונה מאת hamadayazbak, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רכב חדש, גיר אוטומטי, לבחורה רווקה שנוסעת נסיעות עירוניות. 1. איזה מהדגמים הנ"ל עדיף לדעתכם? 2. האם כדאי להוסיף עוד 10K למנוע של 1250 סמ"ק? (בפיקנטו או בI10) 3. האם כדאי להוסיף עוד 10K למיצובישי ספייס סטאר?
הודעה אחרונה מאת אופיר36, -
-
- 4 תגובות
- 768 צפיות
שלום, אני צריך רכב עד 8-10 K לנסיעות של 40 ק"מ בינעירוני ו10 עירוני בערך למכללה וחזרה. קפץ לי המודעה הבאה: מחיר: 9 K טסט עד אוגוסט 16 מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת andrey5o, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הכי חשוב שיהיה אמין בא לי להיות עם ראש שקט צריכת דלק- לא חשוב זריזות - יכול להיות יתרון אה וסנרוף זה MUST:lol:
הודעה אחרונה מאת sharif111, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי, יד שניה 2012 או 2014... - אוטומט - 1000 קמ בחודש - חסכונית - אבזור / נוחות נהיגה - אמינות מה עדיף ? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מתעניין ברכישת הרכב. ביום שישי התקשרתי לסוכנות בנתניה לבדוק מתי ניתן לבצע נסיעת מבחן. להפתעתי נאמר לי שאין כרגע רכב כזה. ולא רק זה הרכב שבתצוגה מתנייד מסוכנות לסוכנות לדוגמא בנתניה יהיה רק עד יום רביעי... זמני הספקה לאול-גריפ רק בפברואר וכך הלאה. משמוזר הינו שבכל דף שאני פותח ברשת מיד מופיעה פרסומת לרכב. אם זמני הספקה כאלה ארוכים וללא רכב הדגמה למה בכלל לפרסם? דבר נוסף כיוון שהרכב בארץ נמכר רק עם תיבה אוטומטית וזו תיבה חדשה לסוזוקי האם זו תיבה רובוטית חד מצמדית או דו מצמדית (יש hill hold)? או בכלל זו פלנטרית? האם נחזור לסאגה של הdsg או הפוקוס? דבר נוסף מאכזב היא שהרכב נמכר עם מערכת שמע שדי עבר זמנה . מי שמכיר מה רמת הסנכרון שלה לטלפון ? האם רק מעבירה את השמע? ספר טלפונים?…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חברים, ברשות המשפחה כיום, אחד הרכבים היותר אמינים- סוזוקי בלנו 98. המחשבות להחליף את האוטו באחד אחר, חדש יותר, מאובזר יותר ונוח יותר כבר הגיעו.. מן הסתם שיש מגבלת תקציב. אבא מצא שיש פורד פוקוס tourer בשלמה סיקסט בכ-55 אש"ח עם נתונים יחסית טובים. לפני שבכלל נחשוב לגשת לבדוק את הדגם (כמובן שנעדיף מפרטי ולא מליסינג), האם יש מה לחשוב על הרכב הנ"ל, בהנחה שאנחנו מחפשים רכב אמין שיחזיק לנו שנים, כמו הבלנו? מה שמפחיד אותי זה הגיר (כפול מצמדים) שלפי השרשורים בפורום, יש הרבה מה לדאוג לגביו (מגמגם, מכבה מנוע, רכב מתדרדר ולא נכנס להילוך וכו'), וכל מיני פדיחות קטנות נוספות כמו צליל גבוה וצורם באודיו. בילוי במוסך זה לא תחביב של אף אחד- ואנחנו הורגלנו לרף הגבוה של הס…
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 4 תגובות
- 879 צפיות
אני מעוניין בסיטרואן C4 פיקאסו יד שניה בליסינג. מטרתי לשלם סכום חודשי קבוע, והרכב יהיה בבעלות חברת הליסינג ויטופל על ידה. אבל הרכב צריך להיות לא חדש. בשאיפה בן כ 3 שנים יש חברות שעוסקות בזה?
הודעה אחרונה מאת נירביץ, -
ייעוץ קניית רכב
מאת ליסה- 1 תגובות
- 468 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 990 צפיות
שנה טובה זוג+1+כלב מתעניינים ברכישת XV 1.6 חדשה . נשמח לשמוע חוות דעתכם לגבי הרכב ואיך הוא בהשוואה ל SUV אחרים עד 135K. חשוב לנו בטיחות,אמינות,הנאה מנהיגה . המון תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, ראיתי סיאט איביזה למכירה שנת 2012 ,3 דלתות ,ידנית למכירה שמאוד אהבתי והיא גם נראית מאוד שמורה, אך הבעיה שהבעלים הקודם עשה תאונה עם האוטו ולטענת בעל הרכב הנוכחי הוחלפה רק הדלת והכנף בעקבות התאונה. יש לציין שהרכב נראה כמו חדש ולא רואים עליו שום סימן של תאונה ובנוסף בעל הרכב היה מאוד כנה,סיפר על התאונה שהייתה ליד הקודמת והוא גם מתחייב לגיר ושילדה ואף סיפק גם את הדוח קניה של הרכב שביצע כבר מינואר... הוא מוכר את הרכב בעקבות רילוקיישן. אשמח שתעזרו לי עם חו"ד שלכם ,האם יש חשש בקניית רכב כזה לאור הדוח המצ"ב, האם האוטו בכלל בטיחותי והאם צריך להוריד מהמחירון אחוז מסוים אז אשמח שתגידו לי כמה. נ.ב כמוכן שלפני הקניה אני אעשה בדיקה מחדש כדי לראות שאין תקלות אחרות ושה…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 6 תגובות
- 863 צפיות
שלום, כרגע אני נוהג על טויוטה אוונסיס 2.0 1998 והיא כבר גמורה. החלטתי שהגיע הזמן להתקדם ואשמח לייעוץ לגבי רכישת רכב יד שנייה בין השנים 2010-2014 עד סביבות ה75-80 אלף שקלים 2 נהגים ברכב, אני ואבא שלי חסכונית , מיני או משפחתית קטנה (האצבקין למינהם), שתהיה אמינה ונוחה, אבזור בסיסי. תודה רבה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחרי התלבטויות חוזרות ונשנות הגעתי למסקנה שאני הולך לרכוש רכב חדש. התקציב שלי הוא 40 אש"ח והיתרה בתשלומים (20-30 אש"ח עם שאיפה מטה). יש לציין שמדובר ברכב ראשון, והסינון שלי (מעבר לתקציב) הוא מראה, זריזות, אבזור, צריכת דלק. השוותי לפי הקריטריונים הללו, והאופציות שנראו לי הכי טוב הן להלן: 1) פיג'ו 108 (עם המבצע 'פיג'ומאניה' של ידיעות אחרונות). 2) MG 3. 3) דאצ'יה סנדרו סטפוואי. אבקש מכם לעזור לי להשוות בין הדגמים, אשמח לשמוע המלצות וחוו"דים כדי שאדע ממה להימנע. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת בר., -
- 2 תגובות
- 733 צפיות
אהלן מחפש רכבים עד 40 אלף , רעיונות , היה לי יאריס TS , אני צריך מהרכב שיהיה אמין , ומספיק כוח וכיפי לנהיגה , וכמובן ידני . חשבתי על איביזה 20VT אבל מצד שני ראיתי גם בראבו ידנית 1400 טורבו 155 כס שזה בכלל לא אותו כיוון של רכב , מחפש משהו בסגנון , תודה ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת Divanasor, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 735 צפיות
שלום לכולם, אני צעיר בן 22 עם עבודה מסודרת והחלטתי לרכוש רכב. עד היום נסעתי על מזדה 2 2008 והסתדרתי איתה בסדר עד שאחי חזר מתקופה ארוכה בחו"ל ולכן החזרתי לו את הרכב. התקציב שלי הוא בין 20-30 אלף, אני יכול להתגמש ולהשקיע עוד 5K במידה וזה יהיה שווה את זה. אני צריך את האוטו לנסיעות של 8K-10K קילומטר בשנה לכל היותר, עם הרבה נסיע עירונית. הצרכים שלי: 1. מראה צעיר, החלום זה רכב ספורטיבי אבל בתקציב כזה אני מתפשר בזה שיראה צעיר (לא סיריון). 2. צריכת דלקה סבירה, הסתדרתי סבבה עם הצריכה של המזדה 2. 3. אוטומטית בלבד. 3. רצוי שתהיה מהנה לנהיגה, המזדה 2 הייתה סבבה, אבל נסעתי תקופה על I20 וזה היה משעמם למוות. 4. אמינה, וסבירה לטיפולים, אני מרוויח משכורת טובה …
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 536 צפיות
שלום, אשמח לקבל המלצה לרכישת רכב ידני קטן וחסכוני לנסיעות יומיומיות 50-60 ק"מ לערך חשוב שיהיה אמין וחסכוני בתקציב של 20K אם אפשרות לחריגה קטנה תודה על העזרה וחג שמח לכולם
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מאוד מעוניין לשמוע מה יש לכם להגיד על הרכב הזה פולו יאנג ידני 1.4 שנת 2012 עשיתי חיפוש וקראתי כל מה שיש על האוטו הזה בפורום ועדיין אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב ראיתי שיש אותו יד שניה במחירים מאוד נוחים וקמ נמוך בנוסף . מעניין אותי לשמוע על הצריכה דלק שלו , על ההתנהגות בכביש , הבנתי למרות שהכוח סוס שלו נמוך יחסית עדיין הוא זריז זה נכון? ועוד דברים טובים /רעים שאתם יכולים לספר לי על הרכב תודה רבה לכולם .
הודעה אחרונה מאת For Martha, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי צריך את עזרתכם להחליט בין 3 דגמים של סטיישן שאני מקבל בליסינג דרך העבודה: i30 CW יונדאי 1.2 TSI סקודה אוקטביה קומבי 1.2 TSI סיאט ליאון סטיישן כרגע יש לנו פורד פוקוס סטיישן – דווקא הסתדרתי עם הגיר שלו אבל היו כל מיני בעיות עם הבלמים, מנוע, עדכוני תוכנה שעשו למחשב וכל מיני דברים מתפרקים ( גומיות בדלתות, פלסטיקה וכו' ) אנחנו לא נוסעים הרבה בערך 14000 בשנה בגלל שזה רכב ליסינג אז לא חשוב לי צריכת דלק ירידת ערך מחיר תחזוקה כן חשוב לי בטיחות גודל ( תא מטען גדול ומושב אחורי רחב שיאפשר ישיבה לשלושה ילדים או שני ילדים ומבוגר ) איבזור מה דעתכם ???
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חייב חוות דעת על האוטו הזה מבחינת כח מבחינת אמינות !! מבחינת שוק של האוטו תודה רבה לעוזרים אוטומט
הודעה אחרונה מאת Shmuel1212, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 54 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אהלן חברים, נפלדה לידי הזדמנות לקנות אלפא רומיאו מיטו שנת 2014 עם 20K קילומטר 1.4 135 כ"ס ב 75K בערך (המחירון נע בין 108K ל 120K ביד2 או בלוי יצחק תלוי איפה מסתכלים). האוטו עבר שתי תאונות לא קשות מדי - אחת מלפנים עם החלפה של פנס טמבון ורדיאטור ככל הנראה כרגע, ומאחורה רק טמבון.. העניין עוד יבדק במוסך מורשה בראשון לציון שם הוחלף הכל. הטענה של המוכר היא שלא נגרם שום נזק לשלדה! כיוון שעד אותו הרגע ידעתי שאני מוציא 50 אלף ועכשיו עליתי ל 80, התחלתי לתהות מה אני יכול לקנות עם 80K או אפילו 85K. ראיתי כל מיני אופציות נחמדות רק שאף אחת מהן לא בת שנה.. אלא יותר בכיוון של 4 - 6 שנים על הכביש. אז עכשיו ההתלבטות הגדולה אם אני הולך על המיטו שהיא נותנת בעצם ביצועי מנוע טובים ות…
הודעה אחרונה מאת scorpion-x, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות דאציה סנדרו סטיפווי. מישהו יכול לתת רשמים? מישהו שקנה.... מאוד חשוב לי לדעת לגבי צריכת הדלק האמיתית של הרכב . בבקשה תעזרו, אשתי לא עוזבת אותי....
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , מכרתי את הרכב (פונטו 2001) , ועכשיו מחפש לעבור לדיזל בשנה האחרונה יצא לי לגמוע כ- 35,000 ק"מ שנה עמוסה בנסיעות מדרום לצפון. אני צופה כי בשנה הקרובה הנסוע שלי תיהיה לפחות 30,000 ק"מ מתחיל ללמוד לתואר ראשון בסמסטר חורף מחוץ לעירי. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על רכבים שיהיו : 1. אמינים 2. חסכונים 3. נוח - בכל זאת נוסע המון. לא משנה לי אם ידני או אוטומט , ולכן ארצה לשמוע על שניהם תודה לכולם. שנה טובה. גנאדי
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 566 צפיות
שלום לכולםאני מחפש לקנות רכב סופר מיני, לשימוש בעיקר בנסיעות בגוש דן אבל גם מסוגל לעשות פעם-שתיים בשבוע את העליות לירושלים. כמובן חשוב שגם יהיה חסכוני ואמין.התקציב שלי הוא 50K אבלי אני מוכן להשקיע עוד קצת אם אני אמצא משהו טובהמליצו לי במקור על סקודה פאביה או מאזדה 2 משנתונים 2010-2011אשמח לשמוע את דעתכםאודה מאוד לעזרה
הודעה אחרונה מאת fishmanl, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז ככה: קודם כל שלום רב והיי לכולכם וכולכן . דבר שני : אני סטודנט שעומד קרוב עד מאוד קרוב לסיום לימודיו .מצאתי עבודה במקצוע שלי והשכר נחמד . אבל אליה וקוץ בה : עבודה נמצאת במחרק נסיעה של כ40 דקות מאיפה שאני גר ואין הסעות ממקום מגורי . אז אני חושב שהגיע הזמן לקנות רכב . הבעיה היא שהלימודים הארוכים פשוט רוששו אותי לגמרי . אני תמיד מאוד קרוב לאוברדראפט שלי ,יש לי אלף הלוואות שאני אמור להחזיר למקום לימודי ושיט כזה . הבנתי שיש איזה אופציה שמגרשי רכב (כן , אני כבר מבין שאני עומד לצאת פראייר) יש להם אופציה של מימון רכב . הבנתי גם שבחברות ליסינג יש אופציה כזאת אבל אני מעדיף רכב ראשון זול ,לעומת רכב שאני אקבל בליסינג שזה מינימום של 40000 ש"ח ומעלה (וגם הבנתי שאני …
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 920 צפיות
שלום, עדיין מחפש רכב לצערי השבועיים האחרונים היו קשים החלטתי להרחיב את הקטגוריות ולפנות לכיוון היפניות עם שנתונים נמוכים מ 2007 זוג צעיר נסיעות יומיות 40-60 ק"מ לעבודה ופעם בחודשיים נסיעות ארוכות 150 ק"מ לצפון אני מתלבט בין מאזדה/סובארו/טויוטה חשוב שיהיה רכב אמין אוטומט שוב אמין וחסכוני עד כמה שניתן (יידוע לי על בעיית אכילת הדלק בדגמים הנ"ל) אשמח לשמוע המלצות
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. אני נמצא כבר חודש בתהליך חיפוש רכב אשר יתאים לצורכי העבודה שלי. הנסועה היומית שלי היא 150 ק"מ בקירוב,בתוך העיר (חיפה והקריות). שמתי לב שהרבה חברות תקשורת ומחשבים מספקות לטכנאים שלהם C3 פיקאסו E-HDI. גם אני,בתור טכנאי עצמאי מחפש רכב שיתאים לצרכיי,ודיי ננעלתי על הדגם הזה. אני מחפש חוות דעת על המנוע (E-HDI ) ועל הגיר כמובן (כבר התרגלתי ל AL4) גם הבנזין 1.6 120 כ"ס בא בחשבון. בתודה מראש ושנה טובה לכולנו
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה היתם משלמים על טויוטה פריוס 2011 עם 260000 ק"מ השכרה לשעבר? לא להיכנס עם כדי או לא כי אחרי הכל הענין הוא המחיר שרוצים. האוטו ישירות מהשכרה ומטופל וניראה מעולה
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
-
- 0 תגובות
- 450 צפיות
שלום לכולם, אנחנו משפחה עם 2 ילדים קטנים ומעוניינים לרכוש רכב משפחתי חסכוני עדיפות כמובן לרכב אמין בעל שנתון יחסית גבוה ( צפי קמ בשנה - 20 אלף) אשמח לעזרתכם! בברכת שנה טובה תודה רבה, קארין
הודעה אחרונה מאת KarinPerez, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ביום יום אני נוהג בקטנוע אבל עקב שיש לי כלב שלפעמים אני לוקח אותו איתי כשאני נוסע לחברה אז חשבתי לקחת לעצמי רכב לאיזה 100 ק"מ בשבוע. ראיתי שפיג'ו 605 נסחרת בזול ועקב שיש לי קצת חוש טכני אוכל לעשות דברים בסיסים לבד. אני מודע שרכב מנהלים הוא הוא ללא תחתית אבל עקב שמודבר בשנים הטובות של פיג'ו (205,405)חשבתי למה לא? לאלu שיגידו איך הזזתי את הכלב עד עכשיו היה בעזרת הרכב של ההורים של חברה שלי,עקב איך שאומרים במשחקי הכס:"'Winter is coming" והיות שאני נוהג על קטנוע קו לוד-תל אביב חשבתי גם לימים שבהם באמת אי אפשר היהי לזוז עם קטנוע. אוטובוס זה לא פתרון בגלל שאני עובד משמרות.
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
שלום, אני לפני רכישה של הרכב הנ"ל לאחר חיפוש נרחב לרכב דיזל. הייתי רוצה חוות דעת על הרכב מבחינת אחזקה ואמינות. תודה.
הודעה אחרונה מאת usafun,