Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אתמול שמתי לב שחום מנוע עולה מעל 100 מעלות.

ראיתי שמהירות 1 לא עובדת.

1. נתקתי פלג של UNIT חום ברדיאטור וקצרתי: מהירות 2 עובדת, מהירות 1 לא.

2. היום בבוקר (מנוע קר) הדלקתי מזגן ושוב לאחר כ-5 - 10 שניות נכנס לפעולה המאורר במהירות 2 ללא מהירות 1 לפני זה. (בעבר בזמן הדלקת המזגן המאורר היה עובד על מהירות 1 ואז לאחר 5-10 שניות נכנס למהירות 2)

מה יכול להות הבעיה ואיך בדיוק לבדוק:

1. מהירות 1 של מאורר התקלקלה? איך לבדוק?

2. יש איזה ממסר שממתג בין מהירות 1 ל-2?

בתודה מראש לעונים

מקס.

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

פורסם

איזה מכונית ושנת ייצור?.

אם כוונתך לפיאט בראבו אז בהפעלת מהירות 1 של מאורר הרדיאטור הזרם אל מנוע המאורר עובר דרך נגד הנמצא על בית המאורר (כונס האורי) מצד ימין למטה ובדרך כלל או שהוא שרוף או שחיבור חוט אליו שרוף ואת זה יש לבדוק תחילה.

הפעלת מהירות 1 של המאורר ע"י המזגן (לפי לחץ הגז) עוברת דרך ממסר מיוחד והלאה, גם דרך אותו הנגד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
איזה מכונית ושנת ייצור?.

אם כוונתך לפיאט בראבו אז בהפעלת מהירות 1 של מאורר הרדיאטור הזרם אל מנוע המאורר עובר דרך נגד הנמצא על בית המאורר (כונס האורי) מצד ימין למטה ובדרך כלל או שהוא שרוף או שחיבור חוט אליו שרוף ואת זה יש לבדוק תחילה.

הפעלת מהירות 1 של המאורר ע"י המזגן (לפי לחץ הגז) עוברת דרך ממסר מיוחד והלאה, גם דרך אותו הנגד.

תודה, אני אבדור ואעדכן.

רפי, אתה יודע מה ההתנגדות של הנגד?

מקס.

KIA NIRO PHEV 2020

פורסם

למיטב זכרוני 0.3 אוהם אבל כשאתה מפרק הנגד זה כתוב עליו.

אם צריך להחליפו אז התקן מקורי כי זה נגד עם הספק גבוה והא מקבל קרור אויר מהמאורר מעצם היותו בתוך כונס האויר של המאורר.

פורסם

בצד של המנוע יש כיסוי חום על מאורר (על המנוע שלו)

מתחת לכיסוי יש פלג בעל 2 פינים

בבית מאורר (מחוץ ללהבים) יש עוד 2 חוטים שמתחברים (לא פלג) , הם גם בצד של המנוע.

איפה אמור לשבת הנגד?

מקס.

KIA NIRO PHEV 2020

פורסם

1. OK, אני אצלם ומחר אשים את התמונות

2. מה זה הכונס של המאורר? כונס - מלשון כניסה - מקדימה של המאורר - מקדימה יש רדיאטור. אז שוב, מה זה הכונס?

KIA NIRO PHEV 2020

פורסם

כונס אויר של מאורר הרדיאטור זה הבית מהפלסטיק שאליו מובר המאורר עם 3 ברגים כשהוא משמש גם

כבית למאורר המתחבר אל הרדיאטור וגם לצורכי כינוס (איסוף) אויר מכסימלי מחזית הרכב דרך הרדיאטור והמאורר לצורכי קרור מירבי של הרדיאטור.

מכיון שאתה מחיפה אז אני משוכנע שדני מ "מצת אור" יוכל לסייע לך ואם הוא יהיה צריך חומר כתוב כלשהוא או שרטוטי מע' החשמל של המאורר אשלח לו זאת. הידע שלך בחשמל רכב לא מספיק כדי לבצע בדיקה נכונה של כל המערכת.

פורסם

תודה רפי.

בפעם האחרונה הסתדרתי לבד עם סטרטר. אנסה גם הפעם (מה לעשות אני אוהב לתקן לבד), במידה ולא אצליח, אפנה לדני.

(בקשר לידע - אומנן לא תואר ראשון אבל אלק' בתיכון + טכנאי אלק' בצבא + חברת RAD DATA COM בזמנו הגיעה למסקנה שיש לי מספיק ידע לעבוד אצלם בתור טכנאי אלק').

אני כבר 5 שנה לא מתעסק באלק' אבל להשתמש ברב מודד לא שכתי.

ושוב במידה ולא אצליח לאתר תקלה (שזה החלק המעניין) אפנה למומחים.

תודה על העזרה

מקס.

KIA NIRO PHEV 2020

פורסם

אם כך, שיטת הבדיקה הראשונה:

הפעל מתג הצתה למצב ON ללא הנעת מנוע. הוצא את המחבר עם 3 חוטים מיוניט הרדיאטור ובצע גשר בין החוט האמצעי (שחור/סגול) שהוא הארקת מינוס קבועה לבין החוט אל הנגד (אפור/שחור) המפעיל ישרות דרך הנגד את מהירות האיטית של המאורר. אם המאורר אינו פועל אז בנוסף לגישור זה בצע גישור עוקף הנגד בין שני חוטיו ואז אם פועל המאורר זה סימן שהנגד שרוף.

ביוניט הרדיאטור אם תעביר בגישור אל חוט אדום יפעל מאורר הרדיאטור במהירות 2 המירה דרך ממסר

(בגישור זה נתת רק פיקוד אל סליל ממסר מהירות 2).

יש בתא המנוע תיבת נתיכים וממסרים של מע' המזגן ובה יש ממסר למהירות 1 של המאורר רדיאטור בהפעלת מזגן, ממסר מהירות 2 למאורר רדיאטור(בכל הפעלה) וממסר השהיה למהירות 2 שלה מאורר בהפעלת מזגן. (יש בתיבה עוד ממסר למדחס המזגן ועוד ממסר למאורר פנימי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סוף-סוף היה לי זמן להקדיש לאוטו.

ככה, פירקתי את הנגד עם מה שנראה כמו סליל.

אכן 0.3 אוהם.

הביעה כנראה לא בנגד אלה בסליל, ראו תמונה מצורפת 3.

כמה שאילות:

1. האם אוכל לנסוע ללא סליל זה

(חשוב לציין שמהירות 2 עובדת כמו שצריך ובכביש החום לא עולה יותר 85 מעלות. רק עמידה של כ5 דקות מעלה את הטמפ' לאזור ה100 ו מיד לאחר הפעלת המאורר יורד ל 95) כל המספרים לפי מד באוטו.

במיכל עיבוי המים לא רותחים.

2. איפה ניתן להשיג כזה חלק (מה לבקש בחנות) - אני אעשה ביום א' סבב טלפונים לפני שנוסע לחנויות. מה מחירו של החלק (בערך).

3.במידה והחלר לא ניתן להשגה/יקר - האם ניתן לשפץ (להלחים את הקרע)?

החלק עם המגעים שיושב בצד המאורר (זה לא הפלג המרכזי):

img72379sk.th.jpg

זווית אחרת:

img72388nu.th.jpg

ZOOM IN - ניתן לראות את הקרע(אדום):

[/url]

img72392ic.th.jpg

בתודה מראש על התשובות,

P.S. - רפי, ח"ח על הבחנה בשלט רחוק :wink:

KIA NIRO PHEV 2020