Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי כשבועיים התקנתי בקליות שקופות לרכב שלי (גולף דור 4)

לא מזמן התחיל ליהיות מזג אוויר גשום וסוער אצלנו בירושלים שכל היום היה רק גשמים

לפני כמה ימים הבחנתי שבבקליות האחוריות נכנס אדים ומים (צירפתי תמונות)

לפי בירורים שעשיתי היה צריך להתקין גומיות(את הבקליות התקנתי אצל מכונאי רכב ערבי כדי שהעלות תיהיה זולה)

אני לא יודע על איזה גומיות מדובר ואיפה הם צריכות לבוא....

האדים הם בתוך הבקלית עצמה ולפי דעתי בקלית צריכה ליהיות אטומה 100%.....

יש לציין שבבקליות הרגילות שהיו לי לפני השקופות לא היתה לי התופעה הזו ולא נכנס כלום לתוך הבקלית הכל היה פיקס.

1.מה יש לעשות במצב כזה?

2.הבקלית אבודה או שיש עוד דרך להציל אותה?

3.ואם כן איך אני עושה את זה(מציל אותה)?

אודה לכם אם תייעצו לי מה לעשות.

תודה מראש, ניב

PICT0896.JPG

PICT0897.JPG

PICT0899.JPG

פורסם

השאלה מאיפה נכנסים מים?

אם מפתחי הנורות אז סימן שגם חודרים לך מים לבאגז ויש לך בעיה וצריך לתקנה.

אם מים נכנסים לבקליט זה תוצאה של בקליט סינית זולה ומוסר ההסכל הוא: הזול יוצא יקר

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

dj-niv .כתב.

לפי בירורים שעשיתי היה צריך להתקין גומיות (את הבקליות התקנתי אצל מכונאי רכב ערבי כדי שהעלות תיהיה זולה)

התשובה נמצאת בגוף השאלה.

בסיכומו של דבר הזול יוצא יקר.

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

פתרון אפשרי הנו קדיחת חור קטן בתחתית הפנס או בחלקו האחורי שבתא המטען וכך יהיה ניקוז ואורור לבית הפנס שכנראה נוצרים בו אדים מאויר לח שמתעבה ולא מחדירת מיים ממשית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מעבר לתשובה ש"מה שזול יקר" שנאמר לך, לגבי השאלה השניה, אין שום נזק לבקלית.

היה לי בעיה כזו שנגרמה עקב סדק בבקלית והמים תמיד התייבשו אחרי כמה דקות של אור דולק. החום של הנורה מאדה את המים והאדים יוצאים בדיוק מאותו הפתח שממנו הם נכנסו.

את האיטום ניתן לעשות לבד (אמנם לא מכיר את הגולף) כמו שאני עשיתי בעבר. לא צריך להיות בעיה.

ואם בכל זאת לא בא לך לעבוד על זה, לך לצ'מפיון ותקנה את הגומיות שצריך.

פורסם

הבקליות הם של חברת Hella (החברה שעובדת עם פולקסווגן)

לפי דעתי נכנס מים מהשקעים של הנורות.

השאלה היא איך בעצם להוציא את האדים..... כי חימום בעצם יהפוך את האדים למים וישאר לי שמה מים בתוך הבקליה....

יש למישהו פתרון?

פורסם

תראה האוטו אצלי כ- 4 שנים.

הכל היה טוב עד לפני חודש שהחלפתי פנס קומפלט אחורי,והיום שמתי לב שבתוכו יש מעט אדים למרות שהוא מקורי ועם הגומיה המקורית.

אצלך קל לראות מכיוון שהפנס שקוף,אני מאמין שבהרבה מכוניות התופעה קיימת פשוט בבקליט רגילה צבעונית קשה לראות אדים.

אני ראיתי את האדים מכיוון שאני פדנט ומחפש כל הזמן מה לא בסדר כמו הרבה חברים שרוטים פה בפורום.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

הפיתרון הוא לפרק את הפנסים להניח אותם לייבוש שהחורים של הנורות יהיו כלפי מעלה, עדיף ביום חם שיש שמש, והכי חשוב לדעת מאיפה נכנסו מים ולטפל בעניין כי ככה לא תגמור עם זה ולא תצא מזה.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אני חושב שיש אדים פשוט בגלל הפרשי הטמפ' ..וזה לא נשמע לי כמו בעיה רצינית.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מישהוא לא הבין את מה שכתבתי, שהאדים נוצרים לא מחדירת מיים שבה יש לטפל אלא מהתעבות (קונדנסציה) לחות שבאויר על דפנות הפנס במזג אויר קר ואז קדיחת חור קטן לנישום הפנס תאורר אותו ותמנע הווצרות אדים כאלו. בהרבה פנסי רכב, חזית ואחוריים, יש מקורית חורי אורור כאלו ולפעמים אפילו עם זרבובית גומי בתוכם לנקוז לחות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני הייתי מציע לך לחכות עד שהפנס יתמלא במים בערך עד לחצי,ודרך החורים של המנורות מאחור להכניס כמה דגי זהב קטנים....וגם את הדג השחור עם העיניים של שימי תבורי שילקק את הדופן של הפנס... :shock: זה יכול להיות יפה מאד ....:wink:

וברצינות,כמו שרפי אמר קדח שני חורים קטנים לאיוורור ותשיג גומיות מקוריות שישבו טוב ויאטמו .

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם

אני לא מבין למה לקדוח חור. הרעיון אולי נחמד, אבל לא לזה התכוון היצרן כשייצר את הבקליות אטומות. לא בכל רכב נוצרים אדים אלא רק איפה שיש בעיה. לפותח השרשור, חום - לא הופך אדים למים, אלא ההפך. האדים יצאו בדיוק תוך 10 דקות. כמו שכבר אמרתי, אצלי היתה הבעיה הזו וככה היא נפתרה. אם אתה לא מתכוון להקשיב לאנשים שהיו כבר במצבך, אז אל תשאל. לך לצ'מפיון והם יפתרו לך את הבעיה.

פורסם

נו אז מה הבעיה?!

תסתכל על הבקליות המקוריות שברשותך ,תבדוק אם יש עליהן איזשהו גומי איטום שאין על החדשות, קח מהישנות את הגומי שחסר לך ותרכיב על החדשות.

פורסם

היה לי משהוא דומה בפיאט שלי,בקליט ימין הייתה מלאה במים וליכלוך,לא ראיתי את זה עד לחורף(קניתי אותה במאי...).אני פתרתי את הבעייה ע"י איטום עם סיליקון.חכה עד שלא יהיו מים בפנס,ותאטום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...