Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Google -> truck wheel

http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.markrice.com/0305argentina/ar_images4/36230034_TruckWheel.jpg&imgrefurl=http://www.markrice.com/0305argentina/0306_argentina_4.htm&h=460&w=405&sz=21&tbnid=Iae6KGGO06AJ:&tbnh=125&tbnw=110&hl=iw&start=4&prev=/images%3Fq%3Dtruck%2Bwheel%26svnum%3D10%26hl%3Diw%26lr%3D

36230034_TruckWheel.jpg

כאן ניתן לראות שזאת מערכת לניפוח הגלגלים.

בנוסף לכך, לדעתי זאת מערכת לאיזון האוויר בכל גלגלי המשאית!

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תודה רבה freak miki!

ולך erezerez, מאוד עצוב הבורות שאתה מפגין בהתחשב בעובדה שאתה

אחד שהיו לו אי אלו משאיות בחיים ואחד שנולד בין גלגלים של משאית"
ועוד בודק לחץ אוויר ע"י
לעבור עם לום ברזל, ולדפוק על כל גלגל לראות אם יש אויר.
אולי זו חלק מהסיבה של מעורבות כ"כ גבוהה של רכב כבד בתאונות...

לא נורא, גם אתה פה בפורום יכול ללמוד משהו !

סעו בזהירות חבר'ה

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
תודה רבה freak miki!

ולך erezerez, מאוד עצוב הבורות שאתה מפגין בהתחשב בעובדה שאתה "אחד שהיו לו אי אלו משאיות בחיים ואחד שנולד בין גלגלים של משאית".

ועוד בודק לחץ אוויר ע"י "לעבור עם לום ברזל, ולדפוק על כל גלגל לראות אם יש אויר".

אולי זו חלק מהסיבה של מעורבות כ"כ גבוהה של רכב כבד בתאונות...

לא נורא, גם אתה פה בפורום יכול ללמוד משהו !

סעו בזהירות חבר'ה

כתבתי שיכול להיות שזאת מערכת נסיונית, זה לא עצוב, אני לא נהג משאית, חס ושלום, מה שבטוח שזה לא קיים באף משאית חוץ מאולי כמה נסיוניות.

אין לזה שום צורך בארץ, המרחק הכי גדול שעושים זה ממי עדן בקצרין למרכז הארץ, לחץ האוויר לא יוצא במהירות כזאת, אלא אם יש פנצ'ר.

גם חבל שאתה נדבק לספינה וצועק אנחנו מפליגים,

בגלגל קדמי, אם חסר אוויר רואים מיד, בגלגל פנימי אם חסר אויר, אין שום סכנה לציבור, להזכירך יש 8 גלגלים באחורי המשאית, כשלאחד אין אויר בכלל, זאת לא סכנה לציבור, אז באמת אל תדבק לספינה ותצעק אנחנו מפליגים.

פורסם

בפורום תחבורה ציבורית של תפוז היתה מותקנת מערכת דומה על אוטובוס וגם שם היה דיון על מה השימוש של זה, והתברר שזו מערכת לניפוח אוויר בצמיג.

אם אני לא טועה, הצמיג הקדמי של מובילית מכוניות הוא רחב יותר מצמיג סטנדרטי, אולי יש קשר. בכל מקרה אני אוכל לברר זאת בוודאות במשלוח הבא שיגיע לסוכנות שלי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני עדיין לא חושב שזה מנפח את הצימיגים, אין שם שום חיבור לונטיל כמו בתמונה של Freak_Miky
ואת כל זה אתה יכול לראות מהתמונה של הגלגל כשהוא בתנועה?
זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
אני עדיין לא חושב שזה מנפח את הצימיגים, אין שם שום חיבור לונטיל כמו בתמונה של Freak_Miky

החיבור כנראה בנוי כך שיסתובב עם הגלגל, מכיוון שהוא דק - אי אפשר לראות אותו בתנועה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
כתבתי שיכול להיות שזאת מערכת נסיונית, זה לא עצוב, אני לא נהג משאית, חס ושלום, מה שבטוח שזה לא קיים באף משאית חוץ מאולי כמה נסיוניות.

אין לזה שום צורך בארץ, המרחק הכי גדול שעושים זה ממי עדן בקצרין למרכז הארץ, לחץ האוויר לא יוצא במהירות כזאת, אלא אם יש פנצ'ר.

גם חבל שאתה נדבק לספינה וצועק אנחנו מפליגים,

בגלגל קדמי, אם חסר אוויר רואים מיד, בגלגל פנימי אם חסר אויר, אין שום סכנה לציבור, להזכירך יש 8 גלגלים באחורי המשאית, כשלאחד אין אויר בכלל, זאת לא סכנה לציבור, אז באמת אל תדבק לספינה ותצעק אנחנו מפליגים.

ארז, זאת לא מערכת ניסיונית, ובטח שלא מערכת חדשה. היא קיימת לפחות משנות ה-60.

כבר ראיתי כאלה כשהייתי ילד בארגנטינה ב-1985, לא מדינה ממש מתקדמת.

כן - יש לזה צורך גם בארץ למרות המרחקים הקצרים בישראל, המערכת דואגת ללחץ תקין בגלגלים - גם כשיש פנצ'ר.

עוד דבר, לחץ אוויר בגלגלים צריך להיות שונה כאשר הרכב בעומס קל/בינוני/מלא. גם במכוניות ובטח ובטח במשאיות !

עוד דבר, אתה רואה את הגלגל הקדמי כאשר אתה נוהג? אתה רואה אם חסרים לו 20PSI ?

אהההה אני יודע, יש 8 גלגלים, אז "יהיה בסדר..." וככה זה נראה !

זה לא וויכוח של למי יש יותר גדול. ממש לא.

אבל לאור מה שכתבת, אולי כדאי לחשוב טיפה, ולבדוק לפחות לחץ אוויר כמו שצריך !

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

עוד תמונה שצילמתי, באיכות עוד יותר גרועה (מצלמת פלאפון).

יש סיכוי שיש חיבור לוינטיל וממהירות הסיבוב לא ניתן להבחין בו.

מערכת לוויסות הלחץ יכולה להיות התשובה מכיוון שבעומס מלא וללא עומס יש צורך בלחץ שונה.

אני מניח שגם מיקום המסה על גבי הנגרר צריך להשפיע על היחס בלחצים של הגלגלי הנגרר וגלגלי המשאית.

יובל.

file17098.jpg

פורסם
ארז, זאת לא מערכת ניסיונית, ובטח שלא מערכת חדשה. היא קיימת לפחות משנות ה-60.

כבר ראיתי כאלה כשהייתי ילד בארגנטינה ב-1985, לא מדינה ממש מתקדמת.

כן - יש לזה צורך גם בארץ למרות המרחקים הקצרים בישראל, המערכת דואגת ללחץ תקין בגלגלים - גם כשיש פנצ'ר.

עוד דבר, לחץ אוויר בגלגלים צריך להיות שונה כאשר הרכב בעומס קל/בינוני/מלא. גם במכוניות ובטח ובטח במשאיות !

עוד דבר, אתה רואה את הגלגל הקדמי כאשר אתה נוהג? אתה רואה אם חסרים לו 20PSI ?

אהההה אני יודע, יש 8 גלגלים, אז "יהיה בסדר..." וככה זה נראה !

מערכת נסיונית לחברה שהחליטה לנסות אותה!!! לא נסיונית בעולם!!

במשאית לא משנים לחצים על פי עומס!!! אם המשאית מובילה טנקים בקביעות אז הלחץ יהיה גבוה יותר! אבל לא משנים לחצים על פי סוג המטען!! אתה חושב שאם נהג מוביל גבס במשקל 40 טון בחצי יום הראשון ואז נוסע להביא מכולה אחת הוא משנה לחצים בגלגלים?!?!?

וכן!!! אתה מרגיש מצוין ירידה של לחץ אויר בגלגל מקדימה!! שם אין שמונה גלגלים והדבר יורגש מצוין בהגה!!!

מאחורה לעולם לא תרגיש ירידה בלחץ וזה גם לא מעניין!! אף אחד לא צריך לבדוק אם באחד מ8 הגלגלים מאחורה חסר אויר תוך כדי נסיעה! זה פשוט לא מעניין, ולא מסוכן, בסוף הנסיעה אחרי הפריקה, בודקים ומחליפים גלגל. או מנפחים, אל תקפוץ בראש עם ספר החוקים של מכוניות פרטיות, זה לא תקף פה.

דרך אגב, שים לב שמדובר רק על משאיות של תעבורה, ואם אכן מדובר במערכת לניפוח צמיגים, אז כמובן שרק בתעבורה יכולים לעשות דבר כזה, אף בן אדם הגיוני לא יתקין מערכת כזאת, מיותר לחלוטין, משאיות פה לא עובדות 24 שעות.

פורסם
ואת כל זה אתה יכול לראות מהתמונה של הגלגל כשהוא בתנועה?
אני לא אמרתי שאני רואה. אמרתי שאני לא רואה. :roll:

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
אבל לא משנים לחצים על פי סוג המטען!! אתה חושב שאם נהג מוביל גבס במשקל 40 טון בחצי יום הראשון ואז נוסע להביא מכולה אחת הוא משנה לחצים בגלגלים?!?!? נכון - צמיגים לרכב כבד תמיד עובדים בלחץ אחיד כפי שמומלץ ע"י ייצרן הצמיג (להבדיל מרכב פרטי אשר לחץ אוויר נקבע ע"י ייצרן הרכב. סוג צמיגים למשאית נקבע לפי משקל המטען וטיב הכבישים.

וכן!!! אתה מרגיש מצוין ירידה של לחץ אויר בגלגל מקדימה!! שם אין שמונה גלגלים והדבר יורגש מצוין בהגה!!! רק אחרי ירידה של כ20-25% - שהיא כבר מסוכנת.

מאחורה לעולם לא תרגיש ירידה בלחץ וזה גם לא מעניין!! אף אחד לא צריך לבדוק אם באחד מ8 הגלגלים מאחורה חסר אויר תוך כדי נסיעה! זה פשוט לא מעניין, ולא מסוכן, בסוף הנסיעה אחרי הפריקה, בודקים ומחליפים גלגל. או מנפחים, אל תקפוץ בראש עם ספר החוקים של מכוניות פרטיות, זה לא תקף פה. טעות - ירידה של 10% ויותר תביא להתחממות יתר של הצמיג ויכולה להביא להפרדות של הפרוטקטור ("פיצוץ הצמיג")- במיוחד בצמיגים "מודבקים"...תוצאות של הפרדות כזאת רואים יום יום על הכביש - אלה רצועות הגומי באמצע הנתיב שלך. פיצוץ כזה עולה הרבה כסף (צמיגים למשאיות עולות הרבה מואד כסף), גורמות נזקים למשאיות, נגררים וכלי רכב מסביב...

דרך אגב, שים לב שמדובר רק על משאיות של תעבורה, ואם אכן מדובר במערכת לניפוח צמיגים, אז כמובן שרק בתעבורה יכולים לעשות דבר כזה, אף בן אדם הגיוני לא יתקין מערכת כזאת, מיותר לחלוטין, משאיות פה לא עובדות 24 שעות.

לא קשור לשעות עבודה - רק ליחס לכלי רכב ואנשים...מע' הנ"ל נועדה לשמור על לחץ אוויר תקני בצמיגים. אין ביכולתה לספק כמות אוויר מספיקה כדי להוריד/לעלות את הלחץ ב50%, הנדרשים לעבירות שטח - וגם הצמיגים הסטנדרטיים לא יעמדו בשינויי לחץ כאלה.
פורסם

אבא שלי מבין בנושא, וגם עובד הרבה עם תעבורה..

שלחתי לו את התמונה והוא אמר בוודאות שזאת מערכת לבקרת אוויר בצמיגים ולגירוז אוטומטי.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...