Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי, ברשותך אני אנסה להתמקד בשאלתי המקצועית (ופחות בביצים הגדולות)

אין לי מחלוקת על כיוונון רכב על פי בחינה במסלול מירוצים, אבל עדיין מכשיר מקצועי הבודק יחסי בלימה יראה בדיוק מה גרם שינוי כלשהו, בהמשך לדבריך לגבי רפידות טובות יותר מקדימה, מחר תרכיב אחרות (רגילות) והעסק ייצא מכיול, מחרתיים תנפח מאחור לחץ אוויר גבוה ב 4 PSI וגם כאן ההתנהגות תשתנה ... ועוד ועוד ...

אספר לך למה שאלתי יש לי רכב כמו בחתימתי, טויוטה 4Runner V6 , מכיוון שהוא מוגבה בכ 7 ס"מ (מה לעשות, ברכבי שטח מגביהים ולא מנמיכים) הסרן האחורי יושב גבוה יותר ממה שיצרן הרכב תיכנן (סרן חי) ווסת הבלימה חושב שאין משקל על הסרן כי הוא גבוה, ולכן מוריד את יכולת הבלימה של הסרן האחורי למינימום, ע"מ לתקן את יחסי הבלימה יש להחזירו למצב המקורי בשתי דרכים:

1. להזיז את הווסת למקומו המקורי או לעקם את הגשש כך שהגאומטריה של השסתום תישאר כמו במקור.

2. לכוון מחדש יחסי בלימה על מכשיר דיינו, לאחר הטיפול במתלים.

אני ביצעתי את סעיף 1, אבל מכיוון שאני קצת, רק קצת יותר בעל ניסיון ממרבית הנהגים, רציתי גם לכייל את סעיף 2 ע"פ מה שהיצרן תיכנן (זוכר, 1000 מהנדסים, משרה מלאה ...)

להפתעתי, לא קיים כזה מכשיר בארץ, קיים משהו דומה לבדיקת מערכות הינע 4X4 אבל לא של בלימה (מערכת פסיבית שאין לה מנועים שיסובבו גלגלי רכב) ומכיוון שאין לזה ביקוש, אף אחד לא השקיע תוספת של 80K$ על המערכת, וזה אומר משהו על הנהגים "המקצועים" הישראלים שמשפרים מכוניות, ולא מקדישים מילימטר מחשבה מעבר ל"שיפור", חלקם קורא שורות אלו ולא מבין כלום כנראה ...

דרך אגב, להגבהת הרכב שלי, התלוותה הרחבה של 10 ס"מ, הקשחת קפיצים למדיום ובולמי ניטרו-צ'רג'ר HEAVY DUTY כך שבסה"כ היציבות בכביש אפילו השתפרה עקב הרוחב וקשיחות המתלים.

ולשאלתי המקורית, האם יש לכם מיכשור לבדיקת יחסי בלימה או טריק אחר פרט לניסוי ותהיה\טעיה\תעיה

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבלי לזלזל ביכולתיו של Liviur, הוא לא מכיר את manmachin [אני במקרה מכיר]..

אבל לדעתי מילים כמו שלך לוקחים לתחרות ומכיוון שמסלול מירוצים עדיין אין בארץ המקום היחידי שתוכל באמת להוכיח את הטענות הגדולות שלך לגבי המכונית שלך הוא בג'ימקאנה.

ליביו אפילו נתן לך מקום ושעה של תחרות מאורגנת בלי תירוצים - מי שמנצח את השעון מנצח, ומי שלא מנצח - מפסיד.

לדעתי זה יותר מפייר.

אני חושב שאתה טועה, כי ג'ימקאנה [במיוחד באופי הטכני שמיושם בג'ימקאנות בארץ] לא מוכיחה יכולות של מכונית כזו או אחרת, היא יותר מבטאת את יכולות הנהג..

אחרת איך תסביר לי את העובדה שבג'ימקאנה מסוימת שעזרתי באירגונה, פונטו HGT הייתה מהירה יותר מסקסו VTS ?! [דוגמא קטנה מני רבות שאני יכול לתת]

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

מסכים שהג'ימיקנה תדגים בעיקר יכולות נהג , אך גם התנהגות של רכב, וגם אם יוכיחו לי שאני נהג פחות טוב ( מה שאין לי בעיה ) אני אשמח לראות מה הHGT הזו יכולה ובארץ זו אחת ההזדמנויות היחידות לראות בצורה חוקית לא כן ?

במיוחד שמבחינת שידרוגים הוא הלך לכיוון שונה יחסית שגם אני הלכתי אליו.

וmanmachin אתה צודק , הניסיון שלי עם הרכב היה עם רכב סטנדרטי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מוטי, ברשותך אני אנסה להתמקד בשאלתי המקצועית (ופחות בביצים הגדולות)

אין לי מחלוקת על כיוונון רכב על פי בחינה במסלול מירוצים, אבל עדיין מכשיר מקצועי הבודק יחסי בלימה יראה בדיוק מה גרם שינוי כלשהו, בהמשך לדבריך לגבי רפידות טובות יותר מקדימה, מחר תרכיב אחרות (רגילות) והעסק ייצא מכיול, מחרתיים תנפח מאחור לחץ אוויר גבוה ב 4 PSI וגם כאן ההתנהגות תשתנה ... ועוד ועוד ...

אספר לך למה שאלתי יש לי רכב כמו בחתימתי, טויוטה 4Runner V6 , מכיוון שהוא מוגבה בכ 7 ס"מ (מה לעשות, ברכבי שטח מגביהים ולא מנמיכים) הסרן האחורי יושב גבוה יותר ממה שיצרן הרכב תיכנן (סרן חי) ווסת הבלימה חושב שאין משקל על הסרן כי הוא גבוה, ולכן מוריד את יכולת הבלימה של הסרן האחורי למינימום, ע"מ לתקן את יחסי הבלימה יש להחזירו למצב המקורי בשתי דרכים:

1. להזיז את הווסת למקומו המקורי או לעקם את הגשש כך שהגאומטריה של השסתום תישאר כמו במקור.

2. לכוון מחדש יחסי בלימה על מכשיר דיינו, לאחר הטיפול במתלים.

אני ביצעתי את סעיף 1, אבל מכיוון שאני קצת, רק קצת יותר בעל ניסיון ממרבית הנהגים, רציתי גם לכייל את סעיף 2 ע"פ מה שהיצרן תיכנן (זוכר, 1000 מהנדסים, משרה מלאה ...)

להפתעתי, לא קיים כזה מכשיר בארץ, קיים משהו דומה לבדיקת מערכות הינע 4X4 אבל לא של בלימה (מערכת פסיבית שאין לה מנועים שיסובבו גלגלי רכב) ומכיוון שאין לזה ביקוש, אף אחד לא השקיע תוספת של 80K$ על המערכת, וזה אומר משהו על הנהגים "המקצועים" הישראלים שמשפרים מכוניות, ולא מקדישים מילימטר מחשבה מעבר ל"שיפור", חלקם קורא שורות אלו ולא מבין כלום כנראה ...

דרך אגב, להגבהת הרכב שלי, התלוותה הרחבה של 10 ס"מ, הקשחת קפיצים למדיום ובולמי ניטרו-צ'רג'ר HEAVY DUTY כך שבסה"כ היציבות בכביש אפילו השתפרה עקב הרוחב וקשיחות המתלים.

ולשאלתי המקורית, האם יש לכם מיכשור לבדיקת יחסי בלימה או טריק אחר פרט לניסוי ותהיה\טעיה\תעיה

ליאור

בנאי, הסיפור על המשאית שלך מרתק אבל לא כל כך ברור לי איך זה מתקשר להשבחת HGT.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

מר ברשד היקר באדם .....

הסיפור קשור להשבחת בלמים בכלל ולאו דווקא ל HGT

יש כאן חברים שמשנים קליפרים או גודל וסוג דיסקים, או מערבים סוגי רפידות שונים על סרן קדמי ואחורי ? - יש !

מכאן שיחסי הבלימה קדימה אחורה משתנים ? - משתנים !

יש כאן חברים שמנמיכים את הרכב ? - יש

ווסת הבלימה האחורי חושב שיש משקל רב מאחור (הרכב "עמוס") ולכן מגביר את כח הבלימה על הסרן האחורי ? - מגביר !

בקיצור, מרבית החברים כאן עושים עבודה לא מקצועית, חאפרית ומסוכנת להתנהגות הרכב (קדימה - כולם - הסתער - אש) אשר יכולה לגרום לבלימה לא מאוזנת ולנעילת גלגלים אחוריים בבלימות חזקות, או בבלימות בפניות, דבר שיגרום לרכב לעוף לכל הרוחות ללא כל יכולת תיקון, מה לעשות ולצערינו אנחנו לא במסלול מירוץ סטרילי כל היום ... כמו מוטי ...

ולשאלתך, זה בדיוק מה שעשיתי עם "המשאית" שלי, אבל השתדלתי להחזיר אותה ליחסי הבלימה כפי שתוכננו ע"י יצרן הרכב, טויוטה במקרה הזה, כדי להימנע מהתנהגות מסוכנת לי ולמשתמשים האחרים בדרך, בניגוד לגורטאה שלך ששוקלת שני קילו, שלי שוקלת כפול במקרה הטוב ועלולה לגרום נזק סביבתי רב יותר ...

קפיש ?

ליאור (או...טו...טו... לאון4)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

מר בנאי לדעתי אתה מניח הרבה הנחות חזקות בדרך שלרובן אין אחיזה במציאות.

לדעתי רוב עגלות השטח שמסתובבות בארץ עם צמיגים שלא מותאמים לכביש זו חפאריאדה בסידרי גודל.

המלצתי, תתרכז ב- HGT אנחנו לא מבינים ברכבי שטח בקושי אנחנו יודעים לכתוב HGT.

פורסם
תתרגל לכתוב Leon4 או 20VT כי שמעתי בקולך ובקול ידידך ש. לגבי HGT :-P

ידידי, סמוך על עצמך ואל תשמע בקולו של......

לך תדע, אולי אני מדרוב ו-ש. מנחוס??? או להפך ????....:silly::loco:

בסוף תשלח את אישתך עם הילדים להתבכיין לי שאכלו לך ושתו לך..... :mm_cry:

• תוכן חדש...